Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων ομορφιάς

Published

on

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την σειρά με την οποία θα εφαρμόζουμε τα προϊόντα ομορφιάς στην επιδερμίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και εκμεταλλευόμαστε σωστά όλα τα συστατικά των προϊόντων για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα. Η σειρά και τα προιόντα αλλάζουν από το πρωί προς το βράδυ καθώς αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο Νο1 κανόνας είναι ότι εφαρμόζουμε πρώτα τα πιο ελαφριά προϊόντα και πηγαίνουμε προς τις πιο βαριές συνθέσεις. Ας ξεκινήσουμε….

Το πρωί…

Με το που θα ξυπνήσουμε πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα τζελ (σαπούνι) καθαρισμού ή γαλάκτωμα σύμφωνα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Στη συνέχεια στεγνώνουμε το πρόσωπο με χαρτομάντιλα κι όχι με πετσέτα για να αποφύγουμε τα βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν σε αυτήν. Εφαρμόζουμε την λοσιόν καθαρισμού για να επαναφέρουμε την υγρασία της επιδερμίδας και να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα από το σαπούνι. Αφήνουμε να απορροφηθεί η λοσιόν και απλώνουμε με ανοδικές και απαλές κινήσεις την ενυδατική μας κρέμα. Τέλος βάζουμε την αντηλιακή μας, βαφόμαστε αν θέλουμε και είμαστε έτοιμες!!!

Το βράδυ…

Η βραδινή ρουτίνα ομορφιάς είναι η πιο σημαντική γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα αναπλάθεται και ανανεώνεται. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε περισσότερα προϊόντα. Αν είμαστε βαμμένες θα πρέπει αρχικά να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό ντεμακιγιάζ (micellaire water) ή ακόμα και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ πάντα με βάσει τον τύπο της επιδερμίδας μας. Στη συνέχεια πλένουμε το πρόσωπό μας με τζελ (σαπούνι) καθαρισμού. Εφαρμόζουμε την τονωτική λοσιόν με ένα βαμβάκι κι αφήνουμε να απορροφηθεί. Αν έχουμε κάποιο δερματικό πρόβλημα (ακμή, σπυράκι, πανάδες κτλ) απλώνουμε το εξειδικευμένο προϊόν για το πρόβλημα αυτό. Μετά ακολουθεί το σέρουμ για έξτρα ενυδάτωση. Συνεχίζουμε με την κρέμα ματιών την οποία εφαρμόζουμε με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις. Τέλος απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα ή ένα ειδικό λάδι για το πρόσωπο.

Όταν έρθει η μέρα για να κάνουμε απολέπιση ή να εφαρμόσουμε μια μάσκα προσώπου,  η σειρά των προϊόντων είναι η εξής:

1) ντεμακιγιάζ

2) σαπούνι καθαρισμού

3) προιόν απολέπισης (scrub)

4) μάσκα ομορφιάς

5) τονωτική λοσιόν

6) ειδικά προιόντα για δερματικά προβλήματα

7) σέρουμ (serum)

8) κρέμα ματιών

9) ενυδατική κρέμα ή λάδι προσώπου

Η απολέπιση και η μάσκα προσώπου καλό είναι να γίνονται στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει η επιδερμίδα μας από όλους τους ρύπους και το μακιγιάζ της ημέρας, απορροφούνται καλύτερα όλα τα συστατικά των προιόντων και ξυπνάμε το πρωί με φρέσκια, υγιή και φωτεινή επιδερμίδα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο νέες παροχές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας (video)

Published

on

By

Την ανακοίνωση δυο ακόμα παροχών προς τους συνδημότες μας , από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντίνος Τσουκαλάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον χώρο που στεγάζεται και λειτουργεί η δομή.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάθμιση των αντλιοστασίων Γριμπόβου και Ρέππα –

Published

on

By

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι υπεγράφη σήμερα, Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2025, η σύμβαση για το έργο κατασκευής του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού στο Γρίμποβο και της αναβάθμισης των αντλιοστασίων Γριμπόβου και Ρέππα. Πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας για την πόλη, που θέτει στο επίκεντρο την καθαρότητα των θαλασσών, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη θωράκιση του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου.

Η σύμβαση υπεγράφη, παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα, από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας κ.Αγγελική Σμπούκη και τον ανάδοχο.  Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και κ.Θανάσης Κούκουνας και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ.Δημήτρης Κότσαλος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθούν χρόνια ζητήματα υπερχειλίσεων και δυσλειτουργιών του αποχετευτικού δικτύου, θα ενισχυθεί σημαντικά η ικανότητα μεταφοράς των λυμάτων στη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού και θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών, ακόμη και σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων. Η Ναύπακτος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης, ικανό να υποστηρίξει με ασφάλεια την ανάπτυξη της πόλης και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων στο Εργατικό Κέντρο με τοποθέτηση συστήματος απομάκρυνσης φερτών υλικών, αντικατάσταση αντλιών και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του κεντρικού αντλιοστασίου στο Αλσύλλιο Γριμπόβου. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο του Γριμπόβου έως τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική μεταφορά των λυμάτων προς επεξεργασία, η αποφυγή υπερχειλίσεων και η προστασία του παραλιακού μετώπου.

“Ένα έργο ορόσημο που ανοίγει το δρόμο για την επόμενη σημαντική παρέμβαση της ΔΕΥΑΝ”

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Με το έργο αυτό κάνουμε πράξη μία ακόμη δέσμευσή μας για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία της θάλασσας. Η Ναύπακτος περνά σε μια νέα εποχή, με ένα σύγχρονο και ανθεκτικό σύστημα αποχέτευσης που διασφαλίζει καθαρές θάλασσες και ποιότητα ζωής. Είναι ένα περιβαλλοντικό έργο, ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων ετών, που αφήνει σημαντικό αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές.  Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας προχωρά δυναμικά στο επόμενο μεγάλο της βήμα, καθώς αναμένεται σύντομα και η υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW, θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους, καθιστώντας τη ΔΕΥΑΝ πρωτοπόρα στην πράσινη μετάβαση και παράδειγμα βιώσιμης λειτουργίας».

«Επενδύουμε σε έργα ουσίας για την προστασία της περιβάλλοντος»

Η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Αγγελική Σμπούκη υπογράμμισε: «Η ΔΕΥΑΝ επενδύει με συνέπεια σε έργα ουσίας, που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζουν ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον. Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης υλοποιούμε μια παρέμβαση σταθμό για τη λειτουργία του αποχετευτικού μας δικτύου. Ταυτόχρονα, προχωρούμε και στα επόμενα βήματα, με έργα που ενισχύουν την ενεργειακή μας αυτονομία και μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Η ΔΕΥΑΝ υπηρετεί στην πράξη τον στόχο μιας πόλης βιώσιμης, λειτουργικής και φιλικής προς το περιβάλλον».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινδυνεύουν τα Πολεοδομικά Σχέδια να μείνουν στα χαρτιά;

Published

on

By

Αυτή την περίοδο, η Ελλάδα – φυσικά και ο Δήμος Ναυπακτίας, βρίσκεται με μια κρίσιμη φάση μετασχηματισμού που αποτυπώνεται εμφατικά στην υλοποίηση του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», που φιλοδοξεί να καλύψει θεσμικά και σχεδιαστικά κενά δεκαετιών.

Η επιτυχία του Προγράμματος «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο από την ποιότητα των μελετών, αλλά και από το τι θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Οι πράξεις εφαρμογής…

Η μετάβαση από τον στρατηγικό στον εφαρμοσμένο σχεδιασμό προϋποθέτει ένα συστηματικό και επαρκώς χρηματοδοτημένο – με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους – πρόγραμμα εκπόνησης ρυμοτομικών σχεδίων εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων εφαρμογής, προώθησης πολεοδομικών παρεμβάσεων και σταδιακής υλοποίησης των απαραίτητων υποδομών. Χωρίς την έγκαιρη εξασφάλιση χρηματοδότησης, υπάρχει ο κίνδυνος τα νέα πολεοδομικά σχέδια να παραμείνουν θεσμικά κείμενα χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, αναπαράγοντας το χρόνιο έλλειμμα υλοποίησης που χαρακτηρίζει τη χωρική πολιτική στη χώρα μας.

Χρειάζεται η δημόσια διοίκηση (αποκεντρωμένες διοικήσεις, περιφέρειες και δήμοι) να διαθέτει ικανές υπηρεσίες στελεχωμένες με μηχανικούς ειδικούς στον σχεδιασμό και την οργάνωση του χώρου, χρηματοδοτικά εργαλεία και πρόσβαση σε σύγχρονα συστήματα πληροφορίας.

Χρειάζεται, επίσης, η Πολιτεία να διαμορφώσει σαφείς μηχανισμούς παρακολούθησης και αξιολόγησης, ώστε κάθε σχέδιο να αποτελεί ένα δυναμικό πλαίσιο, που να αναθεωρείται και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ