Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 5 πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι

Published

on

λογαριασμοί-ΔΕΗ-ενεργοβορες-οικιακες-συσκευές

Σε μικρή ηλικία φοβόμαστε το σκοτάδι, τώρα πλέον φοβόμαστε το… φως, με το που φτάνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Με τις εποχές να είναι δύσκολες και τα τιμολόγια της ΔΕΗ να ανεβαίνουν, καλό είναι τα γνωρίζουμε ποιες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια.

Πιστολάκι

λογαριασμοί-ΔΕΗ-ενεργοβορες-οικιακες-συσκευές

Παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιείτε ίσως καθημερινά και για πολύ ώρα, το πιστολάκι είναι μια συσκευή που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι το αντικαταστήσετε και αυτό με κάποιο άλλο πιο καινούργιο που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση, ή να δοκιμάσετε ένα πιο κοντό κούρεμα!

Κλιματιστικά

λογαριασμοί-ΔΕΗ-ενεργοβορες-οικιακες-συσκευές

Αν το χειμώνα επιλέγετε το κλιματιστικό για να ζεσταθείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι υπεύθυνο για τη δαπάνη αρκετών χρημάτων ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Φροντίστε τουλάχιστον να μην έχετε απώλειες από παράθυρα ή πόρτες. Κάποια σόμπα υγραερίου ή χαλαζία ίσως να είναι πιο οικονομική.

Θερμοσίφωνας

λογαριασμοί-ΔΕΗ-ενεργοβορες-οικιακες-συσκευές

Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Είναι λοιπόν καλύτερο να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 20 -30 λεπτά ή να σκεφτείτε σοβαρά τη λύση του ηλιακού.

Φούρνος

λογαριασμοί-ΔΕΗ-ενεργοβορες-οικιακες-συσκευές

Πρόκειται για μια ακόμη συσκευή που καταναλώνει πολύ ρεύμα οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να ζεστάνετε το φαγητό σας σκεφτείτε αν έχετε μια εναλλακτική λύση. Για παράδειγμα έναν φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης προτιμήστε την ψηστιέρα για φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.

Πλυντήριο ρούχων
λογαριασμοί-ΔΕΗ-ενεργοβορες-οικιακες-συσκευές

Μπορεί να χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων μια με δύο φορές την εβδομάδα, ωστόσο αυτό είναι αρκετό για να επιβαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος αρκετά.  Γι’ αυτό  φροντίζουμε το πλυντήριο να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερης ενεργειακής κλάσης. Πλένουμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και επιλέγουμε τα οικονομικά – οικολογικά προγράμματα πλύσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την έκαναν «λαμπίκο»

Published

on

By

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας καθώς μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των καρναβαλιστών  τα συνεργεία καθαριότητας καθάρισαν τα πάντα,  επαναφέροντας τους δρόμους  της Ναυπάκτου  στην πρότερη τους κατάσταση.

Και όλα αυτά συνοδευόμενα από κέφι, μια και τα ίδια τα συνεργεία και οι υπάλληλοι του δήμου το γλέντησαν και αυτοί.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντονιστές και περισσότερα στους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Published

on

By

με θεατρικά έργα από το 7Ο ΔΣ Ναυπάκτου και το ΚΔΑΠ Γαλατά Ναυπακτίας.

Έπεσε η Αυλαία στις θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων, που υλοποίησε με επιτυχία για 13η χρονιά, η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παραστάσεις που έχουν ως σκοπό την εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή (10/03) υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο τελευταίες θεατρικές παραστάσεις της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο».

  Πρώτη παράσταση από το 7ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη δ’ με τίτλο «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε διασκευή της Ιωάννας Σύψα, και δεύτερη παράσταση από το ΚΔΑΠ  Γαλατά,  με τίτλο  «Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» του Σταύρου Σπυράκη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 7ου ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Μαρία Παυλοχρήστου, στη δασκάλα της Δ’ τάξης Ιωάννα Σύψα και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Ιωάννα Σακκούλη καθώς και του ΚΔΑΠ Γαλατά και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Λαμπρίνα Κανέλλου, στον Μουσικό Θωμά Νικολάου και στη χοροδιδάσκαλο Άντζελα Σιτοκωνσταντίνου.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για το “ΟΙΚΟθέαρο” 2025.

Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας  Νίκος Ραυτόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των ΚΔΑΠ Ναυπακτίας.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική υποστήριξη.

Στο «ΟΙΚΟθέατρο» όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές,  έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ η δράση έχει βραβευτεί από κορυφαίες διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Πειρατές της ΑΔΚΝ εφορμούν στο μπαρ το Ναυάγιο

Published

on

By

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 από τις 8.00 μ.μ. οι πειρατές της ΑΔΚΝ θα βρίσκονται στο μπαρ το ΝΑΥΑΓΙΟ (στου Ρηγανά στο Λιμάνι) και θα σας περιμένουν για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Με ή χωρίς πειρατική αμφίεση η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αρκεί να έχετε άφθονη πειρατική διάθεση και λάφυρα να αφήσετε (κατά προτίμηση τρόφιμα μακράς διαρκείας) για να δοθούν στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΣΚΕΠΗ“.

Το μόνο που πληρώνετε είναι το ποτό σας.

Guest εμφάνιση του αρχιπειρατή Captain Pirate Τάκη Κερασιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ