Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων ομορφιάς

Published

on

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την σειρά με την οποία θα εφαρμόζουμε τα προϊόντα ομορφιάς στην επιδερμίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και εκμεταλλευόμαστε σωστά όλα τα συστατικά των προϊόντων για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα. Η σειρά και τα προιόντα αλλάζουν από το πρωί προς το βράδυ καθώς αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο Νο1 κανόνας είναι ότι εφαρμόζουμε πρώτα τα πιο ελαφριά προϊόντα και πηγαίνουμε προς τις πιο βαριές συνθέσεις. Ας ξεκινήσουμε….

Το πρωί…

Με το που θα ξυπνήσουμε πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα τζελ (σαπούνι) καθαρισμού ή γαλάκτωμα σύμφωνα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Στη συνέχεια στεγνώνουμε το πρόσωπο με χαρτομάντιλα κι όχι με πετσέτα για να αποφύγουμε τα βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν σε αυτήν. Εφαρμόζουμε την λοσιόν καθαρισμού για να επαναφέρουμε την υγρασία της επιδερμίδας και να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα από το σαπούνι. Αφήνουμε να απορροφηθεί η λοσιόν και απλώνουμε με ανοδικές και απαλές κινήσεις την ενυδατική μας κρέμα. Τέλος βάζουμε την αντηλιακή μας, βαφόμαστε αν θέλουμε και είμαστε έτοιμες!!!

Το βράδυ…

Η βραδινή ρουτίνα ομορφιάς είναι η πιο σημαντική γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα αναπλάθεται και ανανεώνεται. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε περισσότερα προϊόντα. Αν είμαστε βαμμένες θα πρέπει αρχικά να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό ντεμακιγιάζ (micellaire water) ή ακόμα και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ πάντα με βάσει τον τύπο της επιδερμίδας μας. Στη συνέχεια πλένουμε το πρόσωπό μας με τζελ (σαπούνι) καθαρισμού. Εφαρμόζουμε την τονωτική λοσιόν με ένα βαμβάκι κι αφήνουμε να απορροφηθεί. Αν έχουμε κάποιο δερματικό πρόβλημα (ακμή, σπυράκι, πανάδες κτλ) απλώνουμε το εξειδικευμένο προϊόν για το πρόβλημα αυτό. Μετά ακολουθεί το σέρουμ για έξτρα ενυδάτωση. Συνεχίζουμε με την κρέμα ματιών την οποία εφαρμόζουμε με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις. Τέλος απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα ή ένα ειδικό λάδι για το πρόσωπο.

Όταν έρθει η μέρα για να κάνουμε απολέπιση ή να εφαρμόσουμε μια μάσκα προσώπου,  η σειρά των προϊόντων είναι η εξής:

1) ντεμακιγιάζ

2) σαπούνι καθαρισμού

3) προιόν απολέπισης (scrub)

4) μάσκα ομορφιάς

5) τονωτική λοσιόν

6) ειδικά προιόντα για δερματικά προβλήματα

7) σέρουμ (serum)

8) κρέμα ματιών

9) ενυδατική κρέμα ή λάδι προσώπου

Η απολέπιση και η μάσκα προσώπου καλό είναι να γίνονται στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει η επιδερμίδα μας από όλους τους ρύπους και το μακιγιάζ της ημέρας, απορροφούνται καλύτερα όλα τα συστατικά των προιόντων και ξυπνάμε το πρωί με φρέσκια, υγιή και φωτεινή επιδερμίδα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το “πειρατικό” καρναβάλι της Ναυπάκτου (φωτο- video)

Published

on

By

Πλημμύρισαν από πειρατές οι δρόμοι της Ναυπάκτου με μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να παίρνουν μέρος στην παρέλαση και να το γλεντάνε με την ψυχή τους

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκριάτικη βραδιά με τους “Cubaneros” αύριο Σάββατο  στο Λιμάνι Ναυπάκτου

Published

on

By

Αύριο  Σάββατο, 16 Μαρτίου, αμέσως μετά τη μεγάλη πειρατική παρέλαση, με προσκεκλημένους  όλους τους  καρναβαλιστές της πόλης θα στηθεί  ένα  μεγάλο πάρτυ  στην πλατεία του Λιμανιού της Ναυπάκτου  με το γνωστό latin συγκρότημα Cubaneros”!   Ώρα έναρξης: 20:00′

Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 18:30′ με σημείο εκκίνησης το Κεφαλόβρυσο για να καταλήξει στο Λιμάνι.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση μαθητών για Ηλεκτρονικό έγκλημα –  Ενδοοικογενειακή βία

Published

on

By

Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι για τη νεολαία και γενικά την κοινωνία αυξάνονται, λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ενημέρωση γύρω από τους πιθανούς κινδύνους, που υπάρχουν, από την κακή της χρήση και ιδιαίτερα  του διαδικτύου, είναι βασικό βήμα για την προστασία και γενικά τη σωστή συμπεριφορά.

Γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος.

Γι’ αυτό και το σχολείο θα πρέπει να μεριμνά ώστε να ανταποκρίνεται στον πολλαπλό του ρόλο, με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η μαθητική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, τη Δευτέρα 11/3/2024, παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημέρωση, σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αντιμετώπιση του.

Η ενημέρωση έγινε από την Κεντρική Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το Α.Τ. Ναυπάκτου.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα  ενδοοικογενειακής βίας από κλιμάκιο του Α.Τ. Ναυπάκτου με επικεφαλής το Διοικητή κ. Τριανταφύλλου Σπυρίδωνα, την κ. Βασιλοπούλου Αικατερίνη και τον κ. Κόκκαλη Παναγιώτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ