Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας;

Published

on

Αγανακτισμένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του παραλιακού και τουριστικού οικισμού Κρυονέρι της Δ.Ε Γαλατά του δήμου Ναυπακτίας. Οι περισσότεροι δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή επαγγελματικά με κύρια απασχόληση τον τουρισμό. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές κατοικίες μονίμων αλλά και εποχιακών κατοίκων, ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, δυναμικότητας 150 περίπου κλινών αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια – καφετέριες με πολύ καλές προσφερόμενες υπηρεσίες.  Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή υπάρχει μια γενική εγκατάλειψη, που έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση του τουριστικού χαρακτήρα και εν γένει την μείωση των επισκεπτών και φυσικά των εσόδων των επαγγελματιών. Μέχρι σήμερα οι επανειλημμένες οχλήσεις και προφορικές παραστάσεις στον Δήμο Ναυπακτίας δεν έφεραν αποτέλεσμα, παραμένοντας υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Το Nafsweek.gr βρέθηκε στο Κρυονέρι, όπου και κατέγραψε τα όσα κάτοικοι και επαγγελματίες μας είπαν με στόχο να φτάσουν για μια ακόμα φορά στα αυτιά των αρμοδίων. Μας είπαν:

Μείναμε στις υποσχέσεις!

«Υποσχέσεις υλοποίησης των καθόλα νομίμων δικαιωμάτων μας, δόθηκαν και από τον σημερινό Δήμαρχο, και τον πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι συντάσσονται με τον αδιάφορο σύμφωνα με τις ενέργειες του προς εμάς, σημερινό υπεύθυνο και Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων. Ως κάτοικοι και χρόνια επαγγελματίες, αλλά και ως γονείς ανήλικων παιδιών, διαμαρτυρόμαστε για την παντελή έλλειψη χώρων αναψυχής και απασχόλησης όχι μόνο των παιδιών μας αλλά και των επισκεπτών – τουριστών, που την θερινή περίοδο είναι χιλιάδες, Τεράστιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια που κινείται με καρότσι και μωρά στους δρόμους με κίνηση, χωρίς μέτρα για την προστασία των πεζών. Αδιαφορία και στην τοποθέτηση στάσης λεωφορείου για τους μικρούς μαθητές τον χειμώνα αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες ετησίως. Δυσκολίες όμως που μπορούν να καταλάβουν μόνο όσοι βρίσκονται στη δική μας θέση, προσπαθώντας καθημερινά να βρούμε τρόπους να απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά και να τα προστατέψουμε από η τις καιρικές συνθήκες περιμένοντας το λεωφορείο… Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να περιφερόμαστε εμείς και οι επισκέπτες μας στους δρόμους του οικισμού χωρίς να έχουμε κανένα σημείο αναφοράς, (ένα ναυτικό μνημείο, ένα φάρο, υπήρχε παλαιότερα, πιθανόν ένα μουσείο σιδηροδρόμου ή ένα κάμπινγκ κατασκηνώσεων στους χώρους αυτού)… αλλά και δυνατότητα πρόσβασης σε μια παιδική χαρά ή ένα πάρκο, (πάρκο πηγής Γλύφα – Βαράσοβα)».

Στα σκοτάδια το λιμάνι!

Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των θεμάτων που δεν βρήκαν λύση οι κάτοικοι αναφέρουν:

«Πρέπει να κάμετε τις απαραίτητες ενέργειες για την φωταγώγηση του λιμανιού με ταυτόχρονη επισκευή από την επικινδυνότητα στην οποία έχει περιέλθει από την χρόνια εγκατάλειψη. Να τοποθετήσετε σκάλες που να μπορούν να διευκολύνουν την άνοδο από την θάλασσα λουσμένων, τυχόν ανθρώπων που βρέθηκαν στο νερό από ατύχημα, ακόμη και των παιδιών που βουτούν για τον σταυρό ή κάνουν βουτιές τα καλοκαίρια. Όλοι αυτοί είναι αναγκασμένοι να σκαρφαλώνουν σαν τις γάτες στο τσιμέντο ή μέσω αραγμένων σκαφών με τυχόν παρεξηγήσεις… ουκ ολίγες. Να οριοθετήσετε τα αβαθή νερά για την ασφάλεια των σκαφών, να επιδιορθώσετε και να καλυτερεύσετε την σπασμένη ράμπα για την καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών. Άκρως απαραίτητο διότι δεν υπάρχει άλλη στην περιοχή. Πεταμένες κολώνες φωτισμού κάτω, περιφερόμενα αδέσποτα και περιττώματα ζώων ή απορρίμματα κάθε λογής, περίεργοι επισκέπτες τα βράδια σε καθεστώς ασυλίας λόγω έλλειψης φωτισμού, αλλά και επικίνδυνης προσέγγισης σκαφών την νύχτα για τους ίδιους λόγους. Όλα αυτά συνθέτουν ένα περίεργο σκηνικό. Άκρως απαραίτητη κρίνεται και η δημιουργία – κατασκευή ενός πάρκινγκ, χώρος υπάρχει, ούτως ώστε να υπάρχει τάξη, να δείχνει ο τόπος νοικοκυρεμένος και να υπάρχει αποσυμφόρηση της παραλίας».

Η ανάπτυξη που δεν ήρθε!

«Διερωτόμαστε, εσείς ως δημοτική αρχή τι έχετε πράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια που επικρατεί αυτή η άθλια εικόνα εδώ; Όταν πρωτοήρθατε, (οι περισσότεροι από εσάς δεν είχατε ξαναέρθει, ήρθατε ως επισκέπτες από άλλο Δήμο)…  δηλώσατε ενθουσιασμό με το μέρος, (πως να μην είστε βέβαια όταν χρόνια ολόκληρα είναι τουριστικό και εμπορικό επίνειο), και υποσχεθήκατε ότι προτίθεστε να κάνετε ότι είναι δυνατόν στο εξής ώστε το μέρος αυτό να έχει την τύχη που του αξίζει. Ένα ακόμη σημείο που προσδίδει χαρακτήρα στην περιοχή είναι τα απόκρημνα βράχια του όρους Βαράσοβα και τα οποία αναρριχώνται από το 1950 περίπου. Και εδώ δεν καταφέρατε να δώσετε την ανάπτυξη που αρμόζει με αποτέλεσμα να μας προσπεράσουν άλλες περιοχές που μέχρι χθες δεν γνώριζε κανείς, να αποκτήσουν από το πουθενά διεθνές τουριστικό προϊόν για όλη την διάρκεια του χρόνου, με γεμάτα ξενοδοχεία και εκατοντάδες κατοικίες ενοικιασμένες μέσω του δικτύου Air BnB…

Νιώθουμε θλίψη και απογοήτευση όταν διαβάζουμε για την πόλη με τις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας, των Επιταφίων, τα καρναβάλια, τα ράλι που διοργανώνετε κάθε χρόνο με περισσή φροντίδα, τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού και τα ποσά που κατασπαταλώνται για να πληρωθούν όλοι όσοι παρελαύνουν σ’ αυτές. Τα δικά μας παιδιά και της ευρύτερης περιοχής δεν μετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές διότι κανείς ποτέ δεν τα κάλεσε, ούτε μέσω σχολείων ούτε ενημέρωση ευρύτερη υπήρξε ποτέ, σαν να μην είμαστε κάτοικοι αυτού τού Δήμου».

Τα ερωτήματα…

Μήπως ήρθε η ώρα για έναν απολογισμό; Τονίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες: «Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστείτε πως ως δημοτική αρχή έχετε χρέος να προσφέρετε σε όλους τους δημότες σας. τις ίδιες ευκαιρίες ανάπτυξης και ποιότητας ζωής ανεξαιρέτως αν είναι κάτοικοι του κέντρου της πόλης, επενδύοντας στα αυτονόητα; Μήπως ήρθε η ώρα αυτός ο Δήμος να συγκροτηθεί σε μια ενιαία ενότητα με ίση μεταχείριση; Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσετε για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό αυτού του Δήμου από άκρο σε άκρο; Μήπως πρέπει να ερευνήσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο πόλεως Κρυονερίου το οποίο στερεί την ανοικοδόμηση; Μια μελέτη που παραλάβατε από τον Δήμο Χάλκειας; Μήπως να εξετάσετε την θετική γνωμοδότηση του υπουργείου υποδομών που σας έχει κοινοποιηθεί ύστερα από δική μας διαμαρτυρία για την σήμανση της Ιόνιας οδού, (αρ. πρωτ. 33/29-06-2017 έγγραφό μας), για να μας βρίσκει κανείς και ο διεθνής προορισμός Βαράσοβα να έχει σήμανση επί του αυτοκινητόδρομου, ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να φτάνει στην Άρτα και να ψάχνει ακόμη την Βαράσοβα, αλλά και τον κόμβο του Ευήνου, ώστε να γίνει αμφίδρομος μήπως έτσι τελικά αυτό το μεγάλο έργο φέρει ως εδώ την ανάπτυξη;   Δέκα χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται το καλοκαίρι καθημερινά στην περιοχή Γαλατά – Κρυονέρι λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος, σχεδόν 20.000 στρέμματα κάμπου με προϊόντα που πρέπει να βρουν οι έμποροι. Θεωρούμε αδικαιολόγητη την στάση της αναδόχου εταιρείας να μην έχει πινακίδες για την περιοχή… απάντηση κοινοποιημένη σε εσάς από υπουργείο υποδομών για την σύμφωνη γνώμη του σε όσα ζητούμε (αρ. πρωτ. Α/1/00/01/27/15673/14-07-2017). Έστω και με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση, περιμένουμε μια επίσημη απάντηση στα καίρια ερωτήματα που σας θέσαμε παραπάνω και άμεση κινητοποίηση ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας για να αισθανθούμε ισότιμοι πολίτες κι όχι πολίτες δεύτερης διαλογής. Έχουμε επισκεφτεί άλλες πόλεις κι έχουμε αντιληφθεί τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Για να μη χρειαστεί να γίνουμε μετανάστες δεύτερη και τρίτη φορά, προς χάριν των παιδιών μας, για μια φορά αφουγκραστείτε τις ανάγκες μας, σηκώσετε τα μανίκια, ρίξτε τον εγωισμό σας, και δράστε άμεσα για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα στην πόλη μας. Κύριε Δήμαρχε, να σας θυμίσουμε ακριβώς αυτό που είπατε την πρώτη μέρα της ορκωμοσία σας, είμασταν εκεί… «Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή και την στήριξη, για ένα πράγμα μόνο φοβάμαι, μη τυχόν και αποτύχω…»

Ζητείται ενημέρωση συγκεκριμένη και επίσημη

Επί των παρακάτω θεμάτων οι κάτοικοι στο Κρυονέρι ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις:

  1. Αν υπάρχει ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός για την περιοχή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται.
  2. Γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη και αυτή την χρονιά για τον καθαρισμό της περιοχής, μια και την Κυριακή των Βαΐων δεχόμαστε πλήθος επισκεπτών λόγω των λαμπρών εκδηλώσεων της εξόδου του Μεσολογγίου και της γειτνίασης μας με αυτό.
  3. Αν προτίθεστε να βάλετε τάξη στο λιμάνι σε όσα σας αναφέρουμε.
  4. Ποια η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα μιας κι εκτός από επιθέσεις, που έχουν επανειλημμένα καταγραφεί, κινδυνεύει και η δημόσια υγεία.
  5. Ποια η θέση σας όσον αφορά την κατάρτιση τεχνικού προγράμματος για όσα αναφέρουμε όσον αφορά το Πάρκινγκ, το αναρριχητικό πάρκο, τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του ΟΣΕ κ.λπ.
  6. Ποια η θέση σας και οι ενέργειες σας για το θέμα των σημάνσεων και του κόμβου στην Ιόνια οδό;;;

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας

Κλείνοντας τα όσα είπαν οι κάτοικοι στο Nafsweek.gr σημείωσαν με έμφαση:

«Παρακαλούμε τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο που είναι πλέον ενήμερος της κατάστασης να ενεργήσει άμεσα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την αδράνεια όλων ως τώρα, την σημασία στα όσα αναφέρουμε, τους κινδύνους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ! ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που δημιουργεί η υφιστάμενη κατάσταση στο λιμάνι και ειλικρινά πιστεύουμε στην πρόθεσή του να τακτοποιήσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και μας απασχολούν ζωτικά.

Το κόστος μάλιστα σε όσα ζητούμε είναι μικρό. Θέληση πρέπει να υπάρξει και εγρήγορση.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε καμία έγγραφη, τεκμηριωμένη και δεσμευτική απάντηση σας, θα προβούμε σε διαφορετικής μορφής ενέργειες και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το υπόμνημα- θέση του δημάρχου για το Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Την Μ. Τετάρτη αναμένεται να ψηφισθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, το οποίο συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το θέμα που έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις και εντάσεις είναι αυτό των Πρωτοδικείων καθώς το Σχέδιο προβλέπει πως το κεντρικό Πρωτοδικείο της Αιτωλοακαρνανίας θα εδρεύει στο Αγρίνιο, με παράλληλη έδρα του στο Μεσολόγγι και Περιφερειακό στη Ναύπακτο.

Αναφορικά με τον Δήμο Ναυπακτίας, ο ορισμός του υφιστάμενου Ειρηνοδικείου σε Περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου αποτελεί αδιαμφισβήτητα αναβάθμιση, με την θέση αυτή να καταγράφεται   και σε υπόμνημα που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Επιτροπής από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το υπόμνημα του δημάρχου Ναυπακτίας:

«κ. Πρόεδρε

Παρακαλώ να αναγνωσθεί στην επιτροπή που προεδρεύετε το παρακάτω υπόμνημά μου.

Ο Δήμος Ναυπακτίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τον ορισμό του Δικαστικού σχηματισμού (Ειρηνοδικείο) σε Περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου.

Η απόφαση αυτή είναι απολύτως σωστή και τούτο εδράζεται στους παρακάτω λόγους:

  1. Η διατήρηση της Δικαστικής υπηρεσίας στην πόλη της Ναυπάκτου αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας. Με την απόφαση αυτή συντάσσονται και οι Δήμοι Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου συμπαρατάσσονται και οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου και Ξηρομέρου, καθώς και

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με αντίστοιχες ομόφωνες αποφάσεις τους.

  1. Η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με έκταση 5.500 τ.χιλ. και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η λειτουργία τρίτου δικαστικού σχηματισμού στην τρίτη σε πληθυσμό πόλη, δοθέντος ότι σε μικρότερες ΠΕ (Κορινθία, Σέρρες) θα λειτουργούν τρεις Δικαστικοί Σχηματισμοί πρώτου βαθμού.
  2. Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη περιοχή είκοσι πέντε (25.000) μονίμων κατοίκων, οι οποίοι γίνονται πολλαπλάσιοι, αν ληφθεί υπόψη ότι μεγάλος αριθμός Ναυπακτίων εγκαταβιούν σε άλλες περιοχές (Πάτρα, Αθήνα κα), οι οποίοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή και ως εκ τούτου δοσοδικούν στην Δικαστική Υπηρεσία της Ναυπάκτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Ναυπάκτου έχουν τις επαγγελματικές τους έδρες τριάντα ένας (31) δικηγόροι, και στην υπηρεσία του Ειρηνοδικείου υπηρετούν έντεκα (11) Δικαστικοί Υπάλληλοι.
  3. Διαθέτει ιδιόκτητο σύγχρονο κτήριο, που κατασκευάστηκε το έτος 1980, στο οποίο σήμερα γίνονται εργασίες υποστύλωσης, λόγω της βλάβης που υπέστη από σεισμό. Οι εργασίες αυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Με την ευκαιρία των εργασιών κατασκευάστηκαν τέσσερεις (4) νέοι χώροι γραφείων που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της υπηρεσίας. Σε περίπτωση, όμως, που κριθεί απαραίτητο, ο Δήμος δεσμεύεται ότι, θα διαθέσει αίθουσα σε παρακείμενο Δημοτικό κτήριο για την ενίσχυση της κτηριακής υποδομής.
  4. Η Δικαστική υπηρεσία της Ναυπάκτου εξυπηρετεί, όπως προαναφέρθηκε, πληθυσμό είκοσι πέντε (25.000) χιλιάδων μονίμων κατοίκων εκ των οποίων ένα μέρος κατοικεί σε σαράντα και πλέον ορεινές κοινότητες με δύσκολη πρόσβαση, ορισμένες εκ των οποίων απέχουν 80 και πλέον χιλιόμετρα, χωρίς σταθερή και ασφαλή συγκοινωνία. Ο δε πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται λόγω της τουριστικής επισκεψημότητας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία.
  5. Η παραμονή της Δικαστικής υπηρεσίας της Ναυπάκτου δεν θα προκαλέσει «βλάβη» σε καμία άλλη υπηρεσία, αφού η Δικαστηριακή ύλη της χωρικής αρμοδιότητάς της θα αποτελεί αντικείμενο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι οι τριάντα ένας (31) δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τουναντίον θα εισφέρει στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης που είναι και ζητούμενο του νομοσχεδίου.

Κατά τα ως άνω, εμμένουμε στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας,το οποίο ως και τα λοιπά υπ αριθμ. 5/2024 ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, το υπ άριθμ. 1/2024 του Δήμου Μεσολογγίου και το υπ αριθμ. 114/2023 του Δήμου Ξηρομέρου, παραμένουν σε ισχύ, ως και στις σχετικές αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση περιβάλλοντος- Τμήμα Αγροτικής ανάπτυξης και πρασίνου σε ενημέρωση προς τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με τα ισχύοντα για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και προς ενημέρωση των κατοίκων αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων ενήλικων σκυλιών και κουταβιών τόσο στην Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου όσο και στις λοιπές Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, τα οποία ο Δήμος προσπαθεί να διαχειριστεί (στείρωση, εμβολιασμός, σήμανση, σίτιση, κλπ.).

Για την αντιμετώπιση και αποφυγή περαιτέρω γεννών από τα ζώα αυτά και πιθανής εκδήλωσης επιθετικής συμπεριφοράς, παρακαλείστε να ενημερώσετε τους κατοίκους της κοινότητας σας, ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης και 1000 ευρώ για παράλειψη στείρωσης ή αποστολής γενετικού υλικού για κάθε ζώο.

Για τους ιδιοκτήτες δε των σκυλιών που το εισόδημα τους είναι κάτω των 12.000 ευρώ, ο δήμος δίνει τη δυνατότητα κατά προτεραιότητα δωρεάν στείρωσης, και ηλεκτρονικής σήμανσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Τετάρτη 24/04 -18:00

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα  Τετάρτη 24-04-2024 και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση α) Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με τίτλο «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας» β) Παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμο Αγρινίου για την υποβολή της ανωτέρω Στρατηγικής σύμφωνα με την υπ. αριθμ.3533/26-08-2023 Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος «Δυτική Ελλάδα». (εισηγητής κ. Σιμάκης)
  2. Έγκριση επικαιροποιημένου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του Πανεπιστημίου Πατρών / ΕΛΚΕ για την υλοποίηση του υποέργου «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟΥ «ΚΤΗΜΑ ΚΟΖΩΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  3. Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Δημητρίου και Βασιλικής Παπαχαραλάμπους» για την υλοποίηση του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑΣ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  4. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  5. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  6. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου ΔΚ Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  7. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Επισκευή – Συντήρηση πεζοδρομίων ΔΚ Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  8. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Σηματοδότηση και Βελτίωση Υφιστάμενων Αναρριχητικών Μοναπατιών». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  9. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Εκσυγχρονισμός, Κατασκευή και Επισκευή αθλητικών Εγκαταστάσεων Δ.Ε. Αποδοτίας, Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  10. Αναγκαιότητα ονομασίας οδού δίπλα από το πρατήριο καυσίμων – κάθετη στην Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  11. Τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος).
  12. Λήψη γνωμοδοτικής απόφασης περί απόφασης θεώρησης Τμηματικής Οριοθέτησης ποταμού Ευήνου στην περιοχή της νέας Γέφυρας Π.Ε.Ο. Χ.Θ. 27+500 (Π.Χ.Θ. 23+200) του Αυτοκινητοδρόμου Ιονίας Οδού. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος).
  13. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  14. Τροποποίηση κανονισμού οργάνωσης & λειτουργίας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  15. Ανάκληση της αρ.101/2006 απόφασης Δήμου Πλατάνου (Δωρεάν παραχώρηση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  16. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης, στην Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης μίας αίθουσας είκοσι (20) τετραγωνικών μέτρων Κοινοτικού κτιρίου της Κοινότητας Μαμουλάδας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  17. Αίτημα Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασπριωτών και Φίλων για Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ισογείου από διώροφο Δημοτικό κτίριο της Κοινότητας Ασπριά του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  18. Συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 85/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  19. Ηλεκτροδότηση του έργου : Ανάδειξη διαδρομής προς Κάστρο Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).
  20. Ορισμός μελών ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού σε γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών, για το έτος 2024. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).
  21. Μηνιαία καταβολή Τροφείων στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Ναυπακτίας για την σχολική περίοδο 2024-2025. (εισηγήτρια κ. Πατακοπούλου).
  22. Εξειδίκευση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και την μοριοποίησή τους για την επιλογή των νηπίων – βρεφών στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Ναυπακτίας για την σχολική περίοδο 2024-2025. (εισηγήτρια κ. Πατακοπούλου).
  23. Έκθεση Παροχής Γνώμης Επιτροπής Παρ.6 άρθ. 199 Ν.3463/06. (εισηγήτρια κ. Πατακοπούλου).
  24. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της Μεγάλης Παρασκευής. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς).
  25. Μεταφορά ημερομηνίας εορτασμού της 195ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς).
  26. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της 195ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς).
  27. Έγκριση αιτήματος «Αθλητικού Ομίλου Φίδαρης» συνδιοργάνωσης Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα μαραθωνίου στις 24-25-26 Μαΐου 2024. – Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ