Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος δεν είναι μόνο η Ναύπακτος

Published

on

O Γαλατάς είναι ο κάμπος της Ναυπακτίας και  μαζί με το Κρυονέρι συναποτελούν την Τοπική Κοινότητα Γαλατά.  Είναι η μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ναυπακτίας μια και  αριθμεί  1.224 κατοίκους. Το χωριό αποτελείται από τους οικισμούς Νέο Γαλατά (Συνοικισμός), Κάτω Γαλατά, Πετράλωνα, Παλιόστανη, Νέο οικισμό και τον παραλιακό οικισμό Κρυονερίου.  Η καθημερινότητα και όχι μόνο που απασχολεί την Τοπική Κοινότητα Γαλατά, έχει φέρει τις σχέσεις των δημοτών με την δημοτική αρχή να μην βρίσκονται σήμερα και στο καλύτερο επίπεδο.  «Δεν μπορεί να μας παρατάνε, να μας έχουν αφημένους στην τύχη μας», μας είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευτέρης Μπαλωμένος, στην συνάντηση που είχαμε. «Από τον  Γαλατά,  που είναι ένα μεγάλο χωριό ο Δήμος εισπράττει πάρα πολλά χρήματα, αυτά που επιστρέφουν σε εμάς είναι τίποτα», μας τόνισε φανερά αγανακτισμένος. Το Nafsweek.gr σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης καταγράφει τα θέματα, τα προβλήματα και όλα όσα τέθηκαν από τον πρόεδρο. Θέματα που αφορούν και επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητα των κατοίκων  όσο και το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής.

Η Τοπική κοινότητα Γαλατά έχει διαχρονικά παράπονα από τον Δήμο Ναυπακτίας. Ποια είναι αυτά τα θέματα και τι πιστεύετε ότι μπορεί να βελτιωθεί;                                                                                    «Όσον αφορά την καθημερινότητα, όλες τις Κοινότητες έχουν προβλήματα.  Τον τελευταίο καιρό, μετά από πρόταση που είχα κάνει στο δημοτικό συμβούλιο, μέσω του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Τραχύλη για το θέμα των “πενθήμερων”,  ανταποκρίθηκε ο Δήμος.  Έφεραν κάποιους εργάτες και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα!  Είναι μεγάλος ο τόπος και προσπαθούμε να κάνουμε καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους,  δρόμους κλπ. Θέματα ακόμα που αφορούν τις κεραίες, την παιδική χαρά την οποία δεν ολοκλήρωσαν.  Το χορτάρι φτάνει ένα μετρό,  δεν έγινε περίφραξη δεν έχει μπει φωτισμός δεν έγινε απολύτως τίποτα.  Άλλο μεγάλο θέμα είναι αυτό με το νεκροταφείο.  Είχε μπει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον  κ. Τραχύλη, εμείς είχαμε πάρει απόφαση η δημοτική κοινότητα, όποιον ενδιαφέρεται να πουλήσει κτήμα για να γίνει το νεκροταφείο, εκτός οικισμού.  Έχει βρεθεί κάποιος, έγινε προσφορά που θα σταλεί με απόφαση της τοπικής κοινότητας στο δήμο για να έρθουν να κάνουν ελέγχους και να έρθουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη.  Χρόνια αυτό το θέμα και πρέπει να δοθεί κάποια λύση.  Είχαν δεσμευτεί επίσης για το πολιτιστικό κέντρο.  Ένα κτήριο 400 τετραγωνικά μέσα στο κέντρο του χωριού στο οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν ποντίκια και φίδια και προσπαθούμε όταν έχουμε ένα μηχάνημα να το καθαρίσουμε. Μένει έτσι!  Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που θα πρέπει να το δει ο Δήμος είναι να αυξήσει κατά ένα δρομολόγιο την εβδομάδα την αποκομιδή των σκουπιδιών. Θα πρέπει να κάνουν έναν ανασχεδιασμό μια και ο καιρός έχει ανοίξει,  έρχεται περισσότερος κόσμος και πρέπει να υπάρχει καθαριότητα και να μην έχουμε τα σκουπίδια στους κάδους για μέρες.

Κυνηγοί προγραμμάτων…

Ένα μεγάλο θέμα είναι η ΣΑΤΑ για το οποίο είχε δεσμευτεί και ο κύριος Μπουλές και η σημερινή δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος είχε έρθει εδώ στο Γαλατά και δεσμεύτηκε. Με είχε καλέσει και στο σπίτι του τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, του δήλωσα δημόσια στήριξη και το υποσχέθηκε. Είναι χρήματα που τα δικαιούμαστε και μας τα πήραν με το έτσι θέλω.  Πρέπει να τα επιστρέψουν στο Γαλατά.  Το έκλεισαν το θέμα μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κακώς, εγώ θα το ξανανοίξω μαζί  και πολλά άλλα. Όταν βγήκε η δημοτική αρχή Λουκόπουλου μας είπαν θα εντάξουν το Κρυονέρι τη Γλυφάδα και το Ορειβατικό μονοπάτι  σε πρόγραμμα. Τρέχαμε μέσα έξω,  Γαλατά- Ναύπακτο και μου λέγανε οτι εσείς  σαν ενότητα δεν πρέπει να κυνηγάτε την ΣΑΤΑ, αλλά να κυνηγάτε προγράμματα. Απάντησα και στον Κοτρωνιά και στον Σίψα ότι:  “είστε αδιάβαστοι κύριοι”.  Επικαλέσθηκαν μάλιστα και την μαρτυρία του Σιαμαντά,  που μας είχε ένα μήνα πέρα δώθε. Αν αφήναμε τις δουλειές μας αν είχαμε βενζίνη να βάλουμε δε μας ρώτησε κανένας.  Αποτέλεσμα να μην έχει γίνει τίποτα.

Δεκαοκτώ μήνες χωρίς γιατρό!

Ένα ακόμα θέμα είναι το Αγροτικό Ιατρείο, που είχαμε ενάμιση χρόνο χωρίς γιατρό, αφού είχε πάρει την αναρρωτική άδεια γιατί ήταν έγκυος η γιατρός.  Δεν μας έδωσε λύση πότε η δημοτική αρχή.  Βγήκαν κάποιες ανακοινώσεις, για δικούς τους λόγους που τους γνωρίζει ο Σιαμαντάς.  Τον διέψευσα. Η λύση δόθηκε όταν κάλυψε  τα έξοδα για τη μετακίνηση του γιατρού, όταν είχε ρεπό, από τον  κ. Τσουκαλά και είναι προς τιμή του. Γι’ αυτό τον αγαπάνε εδώ οι  Γαλατιανοί. Από το 2016, κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε και φέτος το μάθαμε, πάρθηκε απόφαση από την 6η ΥΠΕΕ και το υπουργείο ότι το περιφερειακό ιατρείο Γαλατά περνάει στο κέντρο υγείας Ναυπάκτου. Αυτό δεν το γνώριζαν οι κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν ενημερώθηκαν, δεν άνοιξαν ποτέ τα κιτάπια τους να ενημερώσουν και εμάς;  Τους ενημερώνουμε λοιπόν εμείς που ασχολούμαστε, μια και αυτοί ασχολούνται με τις αυλές τους, τούς φίλους τους και τους συγγενείς τους,  με τίποτα άλλο κι ότι γίνεται γύρω από το «αλωνάκι τους», και η περιφέρεια να πάει να πνιγεί!  Μπορεί βέβαια να τους συμφέρει αυτό το πράγμα να μη γνωρίζουν, γιατί απ’ την άλλη μεριά τους κολλάει ο κάθε πρόεδρος και ο πρόεδρος του Γαλατά,  σκεπτόμενοι  πονηρά…

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Αντώνης Φράγκος, μαζί με μέλη του Δ.Σ του Ταμείου, σας επισκέφθηκαν  ανακοινώνοντας της ένταξη του Κρυονερίου αλλά και του υπόλοιπου παραλιακού μετώπου της περιοχής σε αυτό. Τι θέματα του θέσατε και τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει από εδώ και πέρα;                                                                                                                    Πραγματικά πριν λίγες ημέρες είχε έρθει ο κύριος Φράγκος με το συμβούλιο εδώ στο Κρυονέρι.  Μας είπαν ότι θα φτιάξουμε εκείνο θα φτιάξουμε το άλλο…  Τίποτα δεν έκαναν. Για μία ακόμη φορά τις μέρες της Εξόδου του Μεσολογγίου που το Κρυονέρι κατακλύζεται με πάρα πολύ κόσμο στα μαγαζιά που υπάρχουν,  στα ξενοδοχεία που είναι όλα γεμάτα, και πάλι  είμασταν χωρίς φωτισμό!  Στα σκοτάδια!!!  Όλο θα, θα, θα…  Ότι πρέπει, να γίνει τουλάχιστον τώρα, να γίνει πριν το καλοκαίρι που θα έρθει ο κόσμος. Θα πρέπει να κοιτάξουν το λιμάνι μη σκοτωθεί κανένας…

Μείναμε στα… σχέδια!  

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε βάλει στο τεχνικό πρόγραμμα να κάνουμε μια πλατεία στον οικισμό σε ένα αμφιθεατρικό τοπίο που βλέπει όλο τον κάμπο του Γαλατά και το πατραϊκό κόλπο.  Έναν χώρο με τέσσερα διαζώματα μέσα στο πεύκο. Μας δουλεύουν!!!  Φέρανε στην αρχή έναν ιδιώτη αρχιτέκτονα, αν δεν κάνω λάθος, για να κάνει τα σχέδια.  Εμείς τους είπαμε τις σκέψεις μας και τι θέλουμε στο χώρο. Μετά από λίγο διάστημα ήρθε η κυρία Λαλοπούλου μαζί με τον εργολάβο τον κύριο Λιάρο και μας είπαν ότι θα ρίξουν τσιμέντα!  Καταλαβαίνετε ότι ένας τέτοιος  χώρος δεν είναι για τσιμεντοποίηση. Ήρθαν χωρίς σχέδιο και μελέτη!  Πως πας να φτιάξεις δημόσιο έργο χωρίς να υπάρχει σχετική μελέτη, μια πλατεία, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται αυτό!   Με πήρε αργότερα τηλέφωνο κυρία Λαλοπούλου και μου είπε ότι:  “να δείτε πως μπορεί να βάλτε αυτά τα χρήματα κάπου αλλού”…  Της απάντησα ότι θα μας υποδείξετε εσείς και ο κύριος Καρακώστας που θα βάλουμε τα χρήματα, από τη στιγμή που έχει πάρει απόφαση την τοπική κοινότητα για το συγκεκριμένο χώρο;  Αυτά συνέβαιναν επί τρία χρόνια!    Οι τελευταίες εξελίξεις…   με πήραν ένα τηλέφωνο και μου είπαν ότι τελικά έχουν βγάλει κάποιο σχέδιο για το χώρο.  Τους απάντησα πως πρέπει να έρθουν επιτόπου για να πάμε στο χώρο να μας εξηγήσουν κάποια πράγματα σαν μορφωμένοι άνθρωποι και από την πλευρά μας και εμείς να πούμε την άποψη μας. Περιμένουμε…

Διάβρωση ακτών …

Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή, όπως και όλος ο Πατραϊκός και ο Κορινθιακός, αντιμετωπίζει έντονα φαινόμενα της διάβρωσης των ακτών και τις συνέπειές του.  Υπάρχει κάποια εξέλιξη για την αντιμετώπισή του;

Από το 2011 έχω αναδείξει το θέμα της διάβρωσης των ακτών και πότε δεν έγινε καμία κίνηση, ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ούτε από την σημερινή.  Ο Σιαμαντάς έφερε κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου εδώ, και από τότε έχουμε να τους ξαναδούμε…  Η πιο μεγάλη διάβρωση είναι στις εκβολές του Εύηνου,  χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι και το υπόλοιπο μέτωπο και το Κρυονέρι δεν έχει θέμα. Ούτε μελέτες ούτε ευρωπαϊκά προγράμματα που λέγανε, τίποτα δεν κάνανε. Τι  να πούνε σε μένα ο Κοτρωνιάς  ο Σύψας;  Ας πάει ο ένας να πετάει με τα αεροπλάνα και  ο άλλος να κάνει γυμναστική στο γυμνάσιο, αντί να μας λένε στα δημοτικά συμβούλια να τρέχουμε για προγράμματα . Ο Μπαλωμένος είναι καλός όσο δεν μιλάει,  όταν “τους τα χώνει” τότε γίνεται εχθρός.  Να ξέρετε ένα πράγμα, ότι από μένα θα τα ακούνε όλοι και ο επόμενος δήμαρχος που θα είναι  ο Τσουκαλάς γιατί τον αγαπάει ο κόσμος, και αυτός θα τα ακούει.

Μεγάλο θέμα είναι τα κουνούπια!

Τον Ιανουάριο μήνα η απόφαση της κοινότητας πηγαίνει στο Δήμο και στην υπηρεσία περιβάλλοντος για τα περεταίρω. Να πάρουν μέτρα και να προγραμματίσουν για τους απαραίτητους ψεκασμούς.   Μπήκε Απρίλιος και ακόμα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το τι προτίθενται να κάνουν. Το μήνυμα που θέλω να του στείλω είναι ότι ο Γαλατάς δεν θα γίνει πειραματόζωο, μία να παίρνουνε μια τον έναν εργολάβο και μία τον άλλον.  Πέρυσι έγινε κάποια δουλειά με το μακαρίτη τον κύριο Πέτσα με το ελικόπτερο,  φέτος όμως δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Επί Δήμου Χάλκειας υπήρχε κάποιο συνεργείο από τα Γιάννενα, οι οποίοι κάνανε πάρα πολύ καλή δουλειά.  Ξέρανε τον τόπο ήξεραν που θα ραντίσουν, ήξεραν τι θα έκαναν.  Δεν τους έχουν ενοχλήσει καθόλου.  Αυτό εμένα που με ενδιαφέρει είναι να προστατεύεται ο κόσμος και φέτος όπως φαίνεται θα έχουμε έξαρση  στα κουνούπια γιατί έριξε πάρα πολλά νερά στην περιοχή, ενώ προβλέπονται μεγάλες ζέστες κάτι που ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.  Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή να λάβει έγκαιρα τα μέτρα για τα κουνούπια.

Κλείνοντας την συνέντευξή του στο Nafsweek.gr, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά, σημείωσε με έμφαση:

«Ο Δήμος δεν είναι μόνο η Ναύπακτος και η πόλη της Ναυπάκτου.  Ο Δήμος είναι από το Γαλατά μέχρι το φράγμα του Εύηνου και τη Γραμμένη οξιά.  Αν δεν τους αρέσει να μας διώξουν να μας πούνε δεν σας θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε.  Δεν μπορεί να μας παρατάνε, να μας έχουν αφημένους στην τύχη μας. Από τον  Γαλατά,  που είναι ένα μεγάλο χωριό ο Δήμος εισπράττει πάρα πολλά χρήματα. Αν έχουν τα κότσια ας μας πούνε τι εισπράττουν από κάθε χωριό.  Δεν τα λένε…  Το μόνο που ξέρουν είναι να πηγαίνουν και να κλαίγονται σε υπουργεία για να παίρνουν χρηματοδοτήσεις από τους κολλητούς τους και απ’ ότι ξέρω όλο και κάτι παίρνουν για τους Ορεινούς όγκους… Μόνο για τα χωριά μας δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ!!!  Όσον αφορά για τα Τεχνικά Προγράμματα το κάνουν επίτηδες για να βγούνε του χρόνου στις εκλογές και να πούμε ότι, να έχουμε μελέτες, έχουμε το ένα, έχουμε το άλλο.  Τίποτα δεν έχουνε.  Με τα δικά μας τα λεφτά κάνουν πολιτική.  Να ντρέπονται, τέσσερα χρόνια διοίκηση και δεν έχει γίνει τίποτα».

 

ΕΛΛΑΔΑ

Οι έδρες των Σπαρτιατών και τα Συνταγματικά διλήμματα

Published

on

By

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης των πολιτικών κομμάτων και στην Ελλάδα αντέτειναν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να αυτοκτονεί και πρέπει να αμύνεται απέναντι στους εχθρούς της.

Η συνέχεια όμως μάλλον τους διέψευσε: Μπορεί να απαγορεύθηκαν οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, κατήλθαν όμως με την υποστήριξή του στις εκλογές οι Σπαρτιάτες και κατέλαβαν ένα όχι ευκαταφρόνητο εκλογικό ποσοστό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, υποβλήθηκαν ενστάσεις στο ΑΕΔ (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) με αίτημα να εκπέσουν οι βουλευτές των Σπαρτιατών από τις έδρες τους.

Τι θα γίνει με τις έδρες των εκπεσόντων βουλευτών στις δώδεκα εκλογικές περιφέρειες όπου οι Σπαρτιάτες εξέλεξαν βουλευτή;

Μήπως οι έδρες αυτές να δοθούν στα κόμματα, τα οποία στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες εμφανίζουν τον μεγαλύτερο αριθμό αδιάθετων ψήφων;

Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα προσέκρουε στη λογική του εκλογικού νόμου, ο οποίος κατανέμει τις έδρες και με βάση τη δύναμη των κομμάτων στο σύνολο της Επικράτειας, προβλέποντας τη μεταφορά αδιάθετων υπολοίπων ανάμεσα στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες;

Αφού κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι σωστό, μήπως να μοιραστούν οι έδρες των Σπαρτιατών αναλογικά στα άλλα κόμματα, τα οποία εκπροσωπούνται στη Βουλή;

Με ποιον νόμο όμως και με ποια κριτήρια θα γίνει αυτή η κατανομή των εδρών;

Τι θα γίνει με τη στρογγυλοποίηση των δεκαδικών που θα προκύψουν;

 

Ας ερευνήσουμε τότε μια τρίτη λύση: Οι Σπαρτιάτες να θεωρηθούν πλασματικά και εκ των υστέρων ότι δεν συγκέντρωσαν το απαραίτητο 3% για να εισέλθουν στην Βουλή και με το δεδομένο αυτό να εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος και να μοιραστούν οι έδρες τους στα άλλα κόμματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα εφαρμόσουμε τον εκλογικό νόμο με βάση ένα δεδομένο, που ξέρουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (αφού οι Σπαρτιάτες έλαβαν πάνω από 3%).

 

Τέταρτη λύση: Να θεωρήσουμε ότι οι ψήφοι στους Σπαρτιάτες δεν είναι έγκυρες και έτσι να γίνει ανακατανομή των εδρών. Αυτό όμως θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην εκ νέου εφαρμογή του εκλογικού νόμου για την ανακατανομή των εδρών (π.χ. ως προς το εκλογικό μέτρο), αυξάνοντας τον κίνδυνο για πιθανές «καραμπόλες» στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες. Εξάλλου, δεν μπορεί να είναι άκυρες οι ψήφοι υπέρ των Σπαρτιατών στις δώδεκα εκλογικές περιφέρειες όπου εξέλεξαν βουλευτή και έγκυρες σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες.

 

Και τέλος: Την ανακατανομή των εδρών θα την αποφασίσει το ίδιο το ΑΕΔ ή μήπως θα παραπέμψει το ζήτημα στην Ανωτάτη Εφορευτική Επιτροπή, που θα πρέπει να συγκροτηθεί εκ νέου;

Το σημαντικό όμως είναι κάτι άλλο: Όπου και με όποιον τρόπο και να δοθούν οι έδρες των Σπαρτιατών (φανταστείτε τι διαφωνίες θα προκύψουν μεταξύ κομμάτων, εκλογολόγων, νομικών κ.λπ.), η στρέβλωση της δημοκρατικής αρχής θα είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Γιατί συνιστά αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, να ψηφίζει ένας πολίτης ένα κόμμα και η ψήφος του να αποβαίνει τελικά υπέρ άλλου κόμματος.

Εφόσον λοιπόν το ΑΕΔ αποφασίσει ότι παρανόμως συμμετείχε ένα κόμμα στις εκλογές, τότε θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές χωρίς τη συμμετοχή του. Γιατί δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν δεν συμμετείχε το κόμμα αυτό. Η επανάληψη των εκλογών (είτε στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες είτε σε ολόκληρη την επικράτεια) είναι η μόνη σύμφωνη με τη δημοκρατική αρχή λύση. Βέβαια, είναι εύλογο κανείς να μη θέλει την επανάληψη των εκλογών, ειδικά για τον συγκεκριμένο λόγο.

Μόνο που η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, με τον εσφαλμένο τρόπο που επιλέχθηκε το 2023, έχει το τίμημά της. Δεν μπορείς δηλαδή να θεσπίζεις ρυθμίσεις προς υπεράσπιση της δημοκρατίας και, όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής τους, να αρνείσαι την εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής.

Οι καταστάσεις αυτές συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στη μείωση της αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών και της σύγχρονης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αυξάνοντας κατ’ αποτέλεσμα και μακροπρόθεσμα τη δύναμη των ακραίων και αντιδημοκρατικών τάσεων.

Συνάγεται ένα συμπέρασμα από όλα αυτά; Νομίζω ναι.

Όταν η μαχόμενη δημοκρατία ξεφεύγει από τα σωστά όρια (που προκύπτουν από την εφαρμογή του ποινικού δικαίου, την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και την αξιοποίηση των άλλων μέσων που παρέχει η έννομη τάξη για την αντιμετώπιση των εχθρών της Δημοκρατίας), η Δημοκρατία μας οδηγείται σε συνταγματικά αδιέξοδα.

*Σπύρος Βλαχόπουλος – Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο Καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα

Published

on

By

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου ανακοινώνει  το Ωράριο των Καταστημάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα και εύχεται σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!
Ο Πρόεδρος
Παπαϊωάννου Αποστόλης
Η Γραμματέας
Κόκλα Κατερίνα
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
                      “Ο ΕΡΜΗΣ”
              ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1911

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

By

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών», την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί.

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό.

Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο, που πλέον έχει γίνει θεσμός, με τους νέους να το αγκαλιάζουν, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην δράση.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ρυθμό και τον χορό, η ανάπτυξη των σχέσεων, συνεργασίας, ομαδικότητας και φιλίας.

Όπως προαναφέραμε στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ χορού Ναυπάκτου πήραν μέρος δεκαεπτά σχολεία, από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τον  Αγ, Κωνσταντίνο, Ευηνοχώρι, το  Μεσολόγγι, το Αντίρριο και από την Ναύπακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ