Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

¨Συνεργασία Πολιτών¨: Το πρόγραμμα για Ύδρευση – Αποχέτευση- Υδάτινους πόρους

Published

on

Οι  Θέσεις της παράταξης ¨Συνεργασία Πολιτών¨ του υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα για την 3η  ενότητα του προγράμματος της.  ΥΔΡΕΥΣΗ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ, παρουσιάζονται μέσα από την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

ΥΔΡΕΥΣΗ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Κύριο μέλημα της Δημοτικής αρχής θα είναι η εξασφάλιση καθαρού και πόσιμου νερού σε επαρκείς ποσότητες και οικονομικά προσιτό για όλους τους πολίτες του Δήμου. Επειδή το νερό είναι βασικό κοινωνικό αγαθό, χρειάζεται  ευρύτερη διαδημοτική συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα θα στοχεύσουμε σε:

 • Συνεχή βελτίωση της υδροδότησης των τοπικών κοινοτήτων, όπου αυτό απαιτείται
 • Τακτικό έλεγχο των δικτύων ύδρευσης και πλήρη αξιοποίηση του συστήματος εντοπισμού βλαβών – διαρροών.
 • Συνεχή έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού από αναγνωρισμένα εργαστήρια και άμεση ενημέρωση των πολιτών.
 • Σύνδεση των κατοικιών με το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τη μόλυνση του υπεδάφους και της θάλασσάς μας, με μειωμένο κόστος.
 • Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και προγραμματισμό δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές επεκτάσεων αλλά και σε μεγάλες τοπικές κοινότητες.
 • Άμεσο σχεδιασμό εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργωνπου θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των πλημμυρών σε όλες τις περιοχές που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα (αντιπλημμυρικές τάφροι, διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων και διεύρυνση του εσωτερικού δικτύου κ.α.).
 • Στήριξη της ΔΕΥΑΝ αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο και έργο της.
 • Άσκηση παρεμβάσεων και πίεσης προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλίσουμε επαρκή και δίκαια αντισταθμιστικά οφέληαπό το φράγμα του Ευήνου.
 • Μείωση έως και μηδενισμό κόστουςενέργειας άντλησης νερού με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 • Σύνταξη μελετών  και προσέλκυσης κεφαλαίων   για εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Ρίζας, των λουτρών Στάχτης και του Αγραπιδοκάμπου
 • Μείωση  του  κόστος  της ενέργειας  (ΔΕΥΑΝ  και  Δήμου)  με τη συμμετοχή  μας  σε  προγράμματα ΑΠΕ  π.χ . φωτοβολταϊκά,  μικρά  υδροηλεκτρικά  φράγματα, ανεμογεννήτριες  κ.α

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ