Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

¨Συνεργασία Πολιτών¨: Το πρόγραμμα για Ύδρευση – Αποχέτευση- Υδάτινους πόρους

Published

on

Οι  Θέσεις της παράταξης ¨Συνεργασία Πολιτών¨ του υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα για την 3η  ενότητα του προγράμματος της.  ΥΔΡΕΥΣΗ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ, παρουσιάζονται μέσα από την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

ΥΔΡΕΥΣΗ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Κύριο μέλημα της Δημοτικής αρχής θα είναι η εξασφάλιση καθαρού και πόσιμου νερού σε επαρκείς ποσότητες και οικονομικά προσιτό για όλους τους πολίτες του Δήμου. Επειδή το νερό είναι βασικό κοινωνικό αγαθό, χρειάζεται  ευρύτερη διαδημοτική συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα θα στοχεύσουμε σε:

 • Συνεχή βελτίωση της υδροδότησης των τοπικών κοινοτήτων, όπου αυτό απαιτείται
 • Τακτικό έλεγχο των δικτύων ύδρευσης και πλήρη αξιοποίηση του συστήματος εντοπισμού βλαβών – διαρροών.
 • Συνεχή έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού από αναγνωρισμένα εργαστήρια και άμεση ενημέρωση των πολιτών.
 • Σύνδεση των κατοικιών με το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τη μόλυνση του υπεδάφους και της θάλασσάς μας, με μειωμένο κόστος.
 • Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και προγραμματισμό δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές επεκτάσεων αλλά και σε μεγάλες τοπικές κοινότητες.
 • Άμεσο σχεδιασμό εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργωνπου θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των πλημμυρών σε όλες τις περιοχές που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα (αντιπλημμυρικές τάφροι, διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων και διεύρυνση του εσωτερικού δικτύου κ.α.).
 • Στήριξη της ΔΕΥΑΝ αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο και έργο της.
 • Άσκηση παρεμβάσεων και πίεσης προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλίσουμε επαρκή και δίκαια αντισταθμιστικά οφέληαπό το φράγμα του Ευήνου.
 • Μείωση έως και μηδενισμό κόστουςενέργειας άντλησης νερού με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 • Σύνταξη μελετών  και προσέλκυσης κεφαλαίων   για εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Ρίζας, των λουτρών Στάχτης και του Αγραπιδοκάμπου
 • Μείωση  του  κόστος  της ενέργειας  (ΔΕΥΑΝ  και  Δήμου)  με τη συμμετοχή  μας  σε  προγράμματα ΑΠΕ  π.χ . φωτοβολταϊκά,  μικρά  υδροηλεκτρικά  φράγματα, ανεμογεννήτριες  κ.α

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ