Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

¨Συνεργασία Πολιτών¨- ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ

Published

on

Ανακοίνωση των Θέσεων της παράταξης ¨Συνεργασία Πολιτών¨ του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα για την 2η  ενότητα του προγράμματος της.  ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ

 ΕΝΟΤΗΤΑ  2η

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ

Ο δήμος Ναυπακτίας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες σχετικά με τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας το ρόλο και τη θέση που της αρμόζει (Καθορισμός ζωνών: Βιομηχανική, Βιοτεχνική, Εμπορική, Οικιστική και Αγροτικής εκμετάλλευσης. Επαναπροσδιορισμός Ζωνών μετά από έρευνα των υπαρχουσών δραστηριοτήτων).

Στα πλαίσια αυτά και σε συνάρτηση με τον γενικότερο πολεοδομικό σχεδιασμό επιβάλλεται να λάβουν χώρα:

 • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
 • Άμεση εκπόνηση Πολεοδομικών σχεδίων,  ώστε να προστατευθούν κάποιοι οικισμοί από την άναρχη δόμηση και να δημιουργηθεί νέα δυναμική για κάποιους άλλους, όπου απαιτείται, προκειμένου να εξασφαλισθεί ισόρροπη ανάπτυξη.
 • Εκπόνηση μελετών που θα συμβάλλουν αφενός στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αφετέρου στην επανεκκίνηση της οικονομίας του Δήμου (π.χ. οριοθέτηση – διευθέτηση ρεμάτων και εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, διανοίξεις οδών, αναθεώρηση ρυμοτομικών σχεδίων, κυρώσεις δικτύων, κοινοχρήστων χώρων, νέες επεκτάσεις σχεδίου κ.α.).
  • Αύξηση των κοινόχρηστων χώρων.
  • Άμεση συνεργασία του Δήμου με θεσμικά όργανα, όπως ΤΕΕ, Σύλλογο Μηχανικών, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κ.α. και αξιοποίηση της επιστημονικής τους κατάρτισης.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών βελτίωσης του συγκοινωνιακού προβλήματος με βάση τα νέα δεδομένα και με σκοπό η πόλη να καταστεί φιλική στον πεζό και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα να παραμένει λειτουργική και παραγωγική.
  • Εξεύρεση χώρων στάθμευσης εντός και κοντά στις εισόδους της πόλης και επέκταση των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων (οδός Θέρμου μέχρι και τις εργατικές κατοικίες, μετά από τη γέφυρα του Σκα έως και Ξηροπήγαδο κ.λπ.).
  • Απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους που έχουν τεθεί ως εμπόδια στάθμευσης και απαγόρευση διέλευσης μεγάλων οχημάτων από το κέντρο της πόλης.
  • Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες κλιματολογικές συνθήκες, την προστασία του περιβάλλοντος και την απόδοση σε ασφαλή χρήση του παραλιακού μετώπου. Προβολή και ανάδειξη του Ναυπακτιακού Κόλπου ως συνόλου, σε συνεργασία με το δήμο Δωρίδας και την Περιφέρεια. Ορθή ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου Παλαιοπαναγιάς και επέκτασή του.
  • Προστασία και ανάδειξη, με στοχευμένες παρεμβάσεις, του παραδοσιακού οικισμού της πόλης της Ναυπάκτου. Ο παραδοσιακός ιστός της πόλης της Ναυπάκτου αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημά της και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν.
  • Δημιουργία συνθηκών για την αποσυμφόρηση του κέντρου με την ανάπτυξη και άλλων εμπορικών κέντρων ανατολικά και δυτικά της πόλης
  • Αξιοποίηση, προς όφελός του Δήμου μας και των δημοτών μας των σοβαρών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας.
 • Ξενία
 • Χώρου  Νεροτσουληθρών
 • Χώρου δημοτικής πλαζ – Επίλυση προβλήματος υφισταμένου κτιρίου
 • Σφαγείων
 • Άλσους Γριμπόβου
 • και όλων των υπόλοιπων δημοτικών ακινήτων.
 • παρεμβάσεις για άμεση αξιοποίηση των λοιπών αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην περιφέρεια του δήμου μας (εργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου κλπ)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ