Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλλο ένα βήμα για την ανάδειξη της καστρούπολης. 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση – ανάδειξή

Published

on

Παραλήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας η μελέτη για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του κάστρου της Ναυπάκτου.

Με 600.000 ευρώ θα γίνει η αποκατάσταση και η ανάδειξή του.

 Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, τη Δευτέρα 15 Απριλίου  2019, παραλήφθηκε το Υποέργο 1 με τίτλο «Προτάσεις Συντήρησης, Αποκατάστασης και Ανάδειξης των Οχυρώσεων της Ναυπάκτου». Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποέργα που εκπονούνται στα πλαίσια της Β’ Φάσης του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Αναγνώριση, Τεκμηρίωση, Καταγραφή και Προτάσεις για την Ανάδειξη και Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου», που υλοποιείται βάσει της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Υποέργο Ι, που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε εμπρόθεσμα στο Δήμο Ναυπακτίας, περιλάμβανε τη σχεδιαστική αποτύπωση και την ιστορική τεκμηρίωση της αρχιτεκτονικής μεγάλου τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, το σύνολο σχεδόν των τειχών που βρίσκονται εντός της πόλης (όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες των αποτελεσμάτων του έργου) μελετήθηκε διεξοδικά από την επιστημονική ομάδα του ερευνητικού προγράμματος, η οποία προχώρησε στην εκπόνηση πρότυπων προτάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του σημαντικότατου αυτού μνημείου, η αναστήλωση του οποίου έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα  LEADER και αναμένεται σύντομα η αξιολόγηση της πρότασης. Το έργο πρόκειται υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και ο προϋπολογισμός του είναι 600.000 ευρώ.

Επιστημονική Ομάδα Ερευνητικού Προγράμματος:

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σταύρος Μαμαλούκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών

Κύριος Ερευνητής: Μιχαήλ Παπαβαρνάβας, Αρχιτέκτων, υποψήφιος διδάκτωρ UCL (Bartlett SoA, London)

Βοηθοί Ερευνητές Υποέργου Ι: Καλλιόπη Σακκελαροπούλου, απόφοιτη Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ETH (DArch, Zürich) Κωνσταντίνος Δούκας, προπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών

Γραμματειακή υποστήριξή: Όλγα Κουνιάκη, Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελωδίες κάτω από το φεγγάρι στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου

Published

on

By

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 451η επέτειο από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, η βραβευμένη Χορωδία “QWALIA SINGERS” από το Σουόνσι της Ουαλίας και το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων συνέπραξαν μουσικά, τιμώντας και τραγουδώντας το ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία!
Την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου διεύθυνε η Μαέστρος Ελένη Παπαδοπούλου–Αραβαντινού και συνόδευσε στο πιάνο η Ζωή Κορκοντζέλου.
Την Χορωδία “QWALIA SINGERS” διεύθυνε ο Μαέστρος: Matthew Ioan Sims M.A.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Published

on

By

Όσοι ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών και όχι μόνο,  ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή, βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής.

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο κλειστό του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου!!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb  @nafpaktiaarchery  δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημερωθείτε…

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ