Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεση παρέμβαση Τσουκαλά για το κρούσμα κορωνοϊού στο ΕΠΑΛ

Published

on

Άμεση ήταν η παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιώντας τον μηχανισμό ώστε να γίνουν όλα τα προβλεπόμενα και προχωρώντας  με συνεργείο στην απολύμανση  των χώρων του Σχολείου.

Σε δήλωσή του σχετικά με το περιστατικό κρούσματος στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου τόνισε:

“Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία στο συγκεκριμένο σχολείο για αύριο Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Έχοντας ως κύριο μέλημά μας την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, ολοκληρώσαμε πριν από λίγο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ, εκτεταμένες απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του σχολικού κτηρίου.

Παρακαλούμε όλους να παραμένουμε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις COVID-19, μπορούν να:

1. Απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και το τηλέφωνο: 26343 60000.

2. Eπισκέπτονται την πλατφόρμα testing.gov.gr ώστε να κλείνουν το ραντεβού τους για rapid test στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής) από το προσωπικό του ΤΟΜΥ Μεσολογγίου.

Επίσης, αύριο Παρασκευή, από τις 12:00-14:00 θα διενεργούνται rapid tests στην Πλατεία Φαρμάκη”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: που γίνονται rapid tests από 1.3.2021 έως 5.3.2021

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το χρονικό διάστημα από 1.3.2021 έως και 5.3.2021, οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου-Ναυπακτίας υπό την εποπτεία της Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου θα διενεργούν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) χωρίς ραντεβού, ως εξής:

Δευτέρα 1.3.2021

Αντίρριο: 10:00-13:00 (Καινούργιο Ιατρείο Αντιρρίου)

Τρίτη 2.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Κτήριο Τσώνη, ισόγειο, είσοδος από παραλία Ψανής)

Τετάρτη 3.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Πλατεία Φαρμάκη)

Πέμπτη 4.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Κτήριο Τσώνη, ισόγειο, είσοδος από παραλία Ψανής)

Παρασκευή 5.3.2021

Ναύπακτος: 12:00-14:00 (Πλατεία Φαρμάκη)

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες δίνονται μέσα σε 20’.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα, επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Ταυτόχρονα, όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για rapid test στο Κτήριο Τσώνη, μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας testing.gov.gr.  Για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άνω των 16 ετών, υπάρχει η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Ζ. Χοχτούλα σε Ενωτική Πρωτοβουλία : “Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί υπέγραψαν οι ίδιοι;”

Published

on

By

Με ανακοίνωσή του ο  Ζαχαρίας Χοχτούλας,  αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, απαντά στα όσα η δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σε ανακοίνωση της σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών (κολονάκια) στο λιμάνι.

Αναφέρει σε αυτή:

«Κρίμα και πάλι κρίμα. Αξίζαμε καλύτερη τύχη» ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η «Ενωτική Πρωτοβουλία», σχολιάζοντας την τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων (κολωνάκια) στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί περιλαμβάνει η μελέτη που οι ίδιοι υπέγραψαν επί ημερών τους;

Παραθέτουμε το απόσπασμα οριζοντιογραφίας (φωτο 1) από την εγκεκριμένη μελέτη του έργου με τις απαραίτητες επεξηγηματικές σημειώσεις που υπάρχουν στο απόσπασμα αυτό.

Από τη μελέτη λοιπόν αυτή, που η ίδια η «Ενωτική Πρωτοβουλία» εκπόνησε και εγκρίθηκε από όλες τις Υπηρεσίες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, για το συγκεκριμένο σημείο, προβλέπεται να τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα κολωνάκια, ενώ οι τσιμεντένιες μπάλες, βάσει της μελέτης, τοποθετούνται ως εγκεκριμένα στοιχεία μπροστά από το κτήριο «Ναυπακτία» (φωτο 3).

Οριζοντιογραφία για το σημείο (φωτο 1)

 

Επεξηγηματικές σημειώσεις για το σημείο όπου σε συνδυασμό με τη φωτο 1 γίνεται αναφορά για «Προστατευτικό στοιχείο πεζοδρομίου-χυτοσίδηρο κολωνάκι»  (φωτο 2)

Πού προβλέπονται οι τσιμεντένιες μπάλες (φωτο 3)

Τα τσιμεντένια παγκάκια, τέλος, στα οποία επίσης αναφέρεται η «Ενωτική Πρωτοβουλία» στην ανακοίνωσή της, βάσει των ίδιων σχεδιαγραμμάτων, ουδεμία σχέση έχουν με το σημείο.

Κατά συνέπεια είναι απορίας άξιο πώς η «Ενωτική Πρωτοβουλία» από τη μία λοιδορεί και μέμφεται τη μελέτη που ίδια εκπόνησε και από την άλλη αποκρύπτει τεχνηέντως τα πιο πάνω βασικά στοιχεία της μελέτης.

Την απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε «Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί υπέγραφαν», ας τη δώσει η κοινωνία έχοντας γνώση όλων των στοιχείων.

Ζαχαρίας Χοχτούλας

Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο Πέμπτη, εκτάκτως rapid tests χωρίς ραντεβού στο κτήριο Τσώνη

Published

on

By

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, 25.2.2021, μεταξύ 11:00-13:00, θα διενεργούνται εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) χωρίς να απαιτείται ραντεβού μέσω τις πλατφόρμας testing.gov.gr.
 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ