Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπουργείο Παιδείας

Published

on

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, με πιθανότερη ημερομηνία η Δευτέρα 10 Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις και το αν αυτές θα ακυρωθούν, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επίσης οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

«Φρένο» τα επιδημιολογικά στοιχεία

Ο αρχικός σχεδιασμός για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και των Γυμνασίων ήταν στα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα έβαλαν «φρένο» σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη διά ζώσης εκπαίδευση να παραμένει μόνο για τα Λύκεια, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Ωστόσο, η νέα εισήγηση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ως νέα ημερομηνία, την Δευτέρα μετά την Κυριακή Του Θωμά, δηλαδή στις 10 Μαΐου. Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζει «μονόδρομο» το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων στα μέσα του Μαΐου, καθώς, όπως εκτιμούν, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αργότερα.

Για  άλλη μια φορά η Επιτροπή καλείται να συζητήσει το θέμα και μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινώσει τη δική της εισήγηση προς τον πρωθυπουργό για τα σχολεία, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επανεξεταστούν έως τότε.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκούραση!

Published

on

By

«Τα έφαγε τα ψωμιά της» η δερμάτινη καρέκλα  και ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί.

Την …άφησε, προφανώς νύχτα, μπροστά στο χορταριασμένο οικόπεδο και απαλλάχτηκε δια παντός.

Εικόνες αντίστοιχες συναντάς καθημερινά στην πόλη, αφού κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να συνεννοηθεί με την  υπηρεσία του δήμου για την συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Δημοσιεύτηκε  στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα rapid tests  για Covid-19 στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ο ΕΟΔΥ, με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests  για Covid-19 προσθέτει στη στρατηγική του τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Σε αυτό το πλαίσιο οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • στο ίδρυμα Τσώνη, Δευτέρα 17/05 εώς Παρασκευή 21/05 και ώρες 10:00 – 13:00
  • στην πλατεία Φαρμάκη, Πέμπτη 20/05 και ώρες 10:00 – 13:00

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα – Αλλαγές στα self test

Published

on

By

Από τη Δευτέρα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα επιστρέφει και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ