Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν από το ΑΣΕΠ οι προσλήψεις για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Published

on

Άνοιξε η πρόκληση του ΑΣΕΠ για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην προκήρυξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» (4Κ/2020), προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. (ΦΕΚ 15/18.05.2020, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.).

Το ΑΣΕΠ καλεί τους υποψήφιους που περιλαμβάνονται στους πίνακες και προηγούνται με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία, να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π., στη διεύθυνση:

A.Σ.Ε.Π., Υποβολή Αίτησης και Δικαιολογητικών για την Προκήρυξη 4Κ/2020 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 115 10 και σε φάκελο μεγέθους Α4, ή σε ειδικό φάκελο Α.Σ.Ε.Π. POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία.
Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής.
Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους (Παραρτήματα Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ της Προκήρυξης).
Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική σύσταση του υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων, οι υποψήφιοι εμφανίζονται στους πίνακες της παρούσας ανακοίνωσης μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

H προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 7 Ιανουαρίου 2021 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Επισημαίνεται ότι, υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους αναρτημένους πίνακες και δεν αποστείλουν στο Α.Σ.Ε.Π. την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης υπογεγραμμένης καθώς και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Πίνακας Υποψηφίων για Αποστολή Δικαιολογητικών (Προτείνεται το άνοιγμα του αρχείου με Mozilla Firefox)

Την πρόσκληση θα την βρείτε εδώ:

https://www.asep.gr/webcenter/portal/asep/Ανακοίνωση?var=ucmserver%23dDocName%3AVDCCMS01.ASEP.037300&_afrLoop=43361614650383739&_adf.ctrl-state=17w2bzkxci_38#!%40%40%3Fvar%3Ducmserver%2523dDocName%253AVDCCMS01.ASEP.037300%26_afrLoop%3D43361614650383739%26_adf.ctrl-state%3D17w2bzkxci_42

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης δύο πλατειών στον Γαλατά

Published

on

By

Προχωρούν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των δύο πλατειών, αλλά και η εγκατάσταση αντίστοιχου δικτύου στο νέο χώρο πρασίνου (πρώην παιδική χαρά) της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά.
Ένα ακόμη πάγιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας που εντάσσεται στις παρεμβάσεις της καθημερινότητας και βελτίωσης του δημόσιου χώρου δρομολογήθηκε και υλοποιείται από τον Δήμο ναυπακτίας.
Με αφορμή την επίσκεψη του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα και των Αντιδημάρχων Ντίνου Τσουκαλά, Σπύρου Τραχύλη και Γιάννη Παπαϊωαννίδη στον Γαλατά, ο πρόεδρος της Κοινότητας  Λευτέρης Μπαλωμένος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή τόσο για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις όσο και για την γένει μεταξύ τους συνεργασία.

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκληση από ΕΚΝΔ & ΕΕΚΕ για συμμετοχή των Δήμων στην συμμαχία κατά του covid-19

Published

on

By

Εργατικό-κέντρο-ναυπακτίας-Δωρίδας

Με επιστολή τους  προς τους Δημάρχους Ναυπακτίας Γκίζα  Βασίλειο και Δωρίδας Καπεντζώνη Γεώργιο και με κοινοποίηση προς τις Δημοτικές Παρατάξεις  των δύο Δήμων, το Εργατικό Κέντρο  Ναυπακτίας  & Δωρίδας και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – ζητούν την συμμετοχή τους στην συμμαχία κατά του covid-19. Αναφέρει η επιστολή:

 “Θέμα : «Συμμετοχή  των Δήμων   στη   συμμαχία κατά του covid-19»

 

Η χώρα μας μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του Covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ήδη εμφανή σε χιλιάδες εργαζόμενους – καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων που δοκιμάζονται από την πανδημία και καλεί τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στη δράση με τίτλο «Συμμαχία κατά του Covid» προσφέροντας εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν, σε όσους καταναλωτές διαθέτουν, κάρτα ανεργίας, πολυτέκνων, φοιτητική, ΑΜΕΑ και έντυπο αναστολής εργασίας.

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, καλούν όλους να δράσουμε συλλογικά, με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας. Κρίνεται λοιπόν, επιβεβλημένη η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής σε αυτό τον αγώνα.

Ζητούμε, από τη δημοτική αρχή να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου ,ως πρώτο θέμα την μείωση των δημοτικών τελών   των παραπάνω κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται  και για όσους μήνες θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και να καταχωρηθεί  η μείωση  στην ιστοσελίδα https://www.symmaxiakatatoucovid.gr/

Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από σχεδιασμό και συλλογική δράση.

Μένουμε Ασφαλείς – Μένουμε Αλληλέγγυοι”.

                                                  

Για το ΕΚΝΔ                                                 Για το Παράρτημα ΕΕΚΕ

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Πρόεδρος

Χάρος Αριστομένης                                        Κοντοχρήστος Γεώργιος

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος απλή αναλογική και κάλπη για Κοινότητες – Με 42% η εκλογή Δημάρχου, Περιφερειάρχη

Published

on

By

Το νέο εκλογικό νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας πρόκειται να παρουσιάσει στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.Ο κ. Βορίδης επεσήμανε την πρόθεση της Κυβέρνησης να αλλάξουν τα ποσοστά της πλειοψηφίας που αναμένεται να κλειδώσουν πέριξ του 42% καθώς και ο καθορισμός κατώτατου ορίου για την εκλογή των συνδυασμών «ώστε να μην έχουμε εκπροσωπήσεις με ποσοστά 0,3%» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός τόνισε πως στόχος του νέου εκλογικού νόμου είναι να μπορεί η Δημοτική Αρχή να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, ενώ συμπλήρωσε πως οι αλλαγές έρχονται και κατόπιν απαίτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε τη μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων: «Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλος» τόνισε και συμπλήρωσε πως εξετάζεται και ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων, ενώ προανήγγειλε και την κατάργηση της 4ης κάλπης. «Τα κοινοτικά και τα διαμερισματικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ένα ψηφοδέλτιο» σημείωσε ο Υπουργός.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ