Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η αυλαία στο ΟΙΚΟθέατρο

Published

on

Ξεκίνησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 8η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο +Μπλε».

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις.

Πρώτη του Γ2 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου και δεύτερη του Γ1 τμήματος του ιδίου σχολείου, με τα έργα: «Η κυρά φύση, τα παιδιά της και ο κακός ο Ρύπος» και «Ο καραγκιόζης & τα μεταλλαγμένα» διασκευή έργου της Κ. Μυτιληναίου, αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Ξύδης Τάσος ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δ.Σ. Ναυπάκτου κα Χρέλια Άννα δασκάλα της Γ1’ τάξης και Μαραγκού Μαρία δασκάλα της Γ2’ τάξης και στους εκπαιδευτικούς εικαστικών Δημήτρη Ξανθόπουλο και των Αγγλικών Σάββα Κανταρτζή. Την όλη ευθύνη σκηνοθεσίας είχε η θεατρολόγος του σχολείου Σταυρογιαννοπούλου Ευθυμία που είχε όλη την επιμέλεια και για τα δύο θεατρικά έργα.

Ευχαριστούμε επίσης την καθηγήτρια αισθητικής του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου Κυπαρίση Βάσω και τις μαθήτριές της, οι οποίες εθελοντικά κάνουν το μακιγιάζ των προσώπων των μικρών μαθητών, την ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους Εθελοντές του «Πράσινο +μπλε» για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο για την σωστή υλοποίηση της δράσης.

Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν μετά το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας,

Έτσι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου  στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι δυο θεατρικές παραστάσεις:  «Το ποτάμι που θύμωσε» του Θ. Παπαϊωάννου  από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ1’  και «Μια Κυριακή στο δάσος» του Θ. Παπαϊωάννου  από το 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ1’

Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου, παρουσιάζοντας κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας και τα υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 7 Ιουλίου στο κτήριο «Ναυπακτία» η διενέργεια των rapid tests

Published

on

By

Από την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 το κλιμάκιο του TOMY – ΚΟΜΥ Μεσολογγίου θα διενεργεί rapid tests στο κτήριο “Ναυπακτία” (1ος όροφος, Λιμάνι Ναυπάκτου) και όχι στο κτήριο Τσώνη, όπως συνέβαινε έως σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ρίσκο!!!

Published

on

By

Ότι παρατάει ο καθένας το αυτοκίνητό του και το μηχανάκι του όπου βολεύεται αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις, είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που συναντάς στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Ταυτόχρονα οι πεζοί θα πρέπει να ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα για να μπορέσουν να   περπατήσουν στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

90 εκατ. στους Δήμους – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με συνολικό ποσό ύψους 90.000.000 ευρώ  για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 90.000.000 ευρώ  στους δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η κατανομή του συνολικού ποσού ανά δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ.»

Ο Δήμος Ναυπακτίας επιχορηγείται με το ποσό των  306.245 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ