Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άνοιξε τελικά ένας διάλογος σε Ελλάδα και Ε.Ε» με το Δίκτυο πόλεων με λίμνες

Published

on

Μπουλές-Γιάννης-ναυπακτος

Το “Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες” είναι Ένωση Δήμων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, που μέσα στα γεωγραφικά τους όρια υπάρχουν μία ή περισσότερες λίμνες.

Δίκτυο-πόλεων-με-λιμνες-Καπεντζώνης

 

Σήμερα αριθμεί ως μέλη, 44 Δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία και την Ουκρανία.  Επίσης έχει ως μέλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβάλλοντος Έρευνας & Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου.  Συνεργάζεται για διάφορες δράσεις με Δήμους από χώρες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από τρίτες χώρες.  Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου του Δήμου  Δωρίδας στο Λιδόρικι, ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Γ. Μπουλές: «Άνοιξε τελικά ένας διάλογος σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση»

Μπουλές-Γιάννης-ναυπακτος

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπακτίας στο «Δίκτυο πόλεων με λίμνες» Γιάννης  Μπουλές εκλέχθηκε ως Εκπρόσωπος του Δικτύου και υπεύθυνος Διεκδίκησης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σε συνέντευξή του  στο Nafsweek, μιλά για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δίκτυο και τους στόχους του Δικτύου.

«Υπάρχει μία αντίληψη που λέει ότι όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο περισσότερο μας ακούνε, με το Δίκτυο να έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί να συσπειρώσει όλες τις πόλεις της Ελλάδος που έχουν λίμνες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πλέον υπάρχουν μέλη του Δικτύου, πόλεις με λίμνες από το εξωτερικό.

Αυτό το γεγονός ανοίγει κάποιες πόρτες και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί πλέον η ευαισθησία αυτή περί τα περιβαλλοντικά ακουμπάει περισσότερους ανθρώπους, συνδέεται με τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για την κλιματική αλλαγή. Επίσης ένα θέμα είναι με το νερό, που από ελεύθερο αγαθό γίνεται πλέον ένα προϊόν το οποίο διεκδικούν ιδιώτες για να το πουλάνε από δω και πέρα.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει μεγάλη προσοχή στα θέματα αυτά γιατί την αφορούν, μία και όλες οι εταιρίες που διαχειρίζονται το νερό είναι εταιρείες της αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς, όλα αυτά δεν έχουν τύχει της προσοχής που θα έπρεπε.

Το Δίκτυο με λίμνες έκανε αυτή την προσπάθεια και έχει ανακινήσει το θέμα με τον πιο επίσημο τρόπο, μέσω της Βουλής και μέσω επίσκεψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τέθηκε το ζήτημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των αντισταθμιστικών που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Άνοιξε τελικά ένα διάλογο ο οποίος νομίζω ότι θα συνεχιστεί και πιθανόν κάτι θα αποδώσει.

Να ξέρετε όμως ότι στην περιοχή τη δική μας και επειδή τα πράγματα αυτά είναι αρκετά παλιά, για τον Μόρνο ιδίως, δεν υπάρχει στην περιοχή εκεί ούτε οικολογική παροχή, γιατί η τότε νομοθεσία δεν το πρόβλεπε, με την κατάντι του φράγματος περιοχή να είναι στεγνή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον βιότοπο της περιοχής.

Επίσης ένα μεγάλο θέμα που μας αφορά είναι η διάβρωση που εμφανίζεται στο παραλιακό μέτωπο, με τη θάλασσα να μπαίνει πλέον μέσα στην ξηρά, μία και δεν υπάρχει αντιστάθμιση από τα φερτά υλικά που κατέβαζαν ο Μόρνος και ο Εύηνος ποταμός.

Φτάνουμε σήμερα να μιλάμε για φαινόμενα, η θάλασσα να εισχωρεί 50 μέτρα μέσα στη στεριά!

Μας αφορούν άμεσα όλες αυτές οι επιπτώσεις και αν δεν κινηθούμε δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

Αυτός είναι ο στόχος του Δικτύου και εμείς είμαστε στρατευμένοι να τον υπηρετήσουμε».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όπως και τότε» μουσικοθεατρική παράσταση -11 και 12 Αυγούστου στον Γαλατά και την Ναύπακτο

Published

on

By

Με τη στήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, ο πολιτιστικός πολυχώρος «Τεχνουργείον» παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Όπως και τότε» σε δύο παραστάσεις και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου στον Γαλατά και στις 12 Αυγούστου στην Ναύπακτο.

Πρόκειται για δρώμενο βασισμένο σε κείμενα της παλιάς Αθηναϊκής Επιθεώρησης που γράφτηκαν από το 1894 έως το 1926 και σε μουσικές των αστικών τραγουδιών της εποχής και του μεσοπολέμου. Η εποχή που μελετάμε  έχει πολλά να μας διδάξει. Η χρεοκοπία του 1893, οι ξένοι δανειστές, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα μεγάλα έργα δημιουργούν μια απίστευτη αναλογία με το σήμερα. Με τη διαφορά ότι, αυτός ο λαός ήξερε τότε να αντιμετωπίζει τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία με χιούμορ, μέσα από την παρηγοριά της τέχνης, ενώ σήμερα… κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα από έλλειψη προφορικής παράδοσης και συλλογικής δημιουργικότητας.

Οι άνθρωποι που δούλεψαν για να στηθεί αυτή η παράσταση αναφέρουν:

«Εμείς, το «Τεχνουργείον», θεωρούμε υποχρέωσή μας στη δύσκολη αυτή περίοδο, ξανασκύβοντας πάνω από αυτά τα κείμενα, δημοσιευμένα  λίγους μήνες  μετά το «Δυστυχώς  επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη, να τα μεταδώσουμε με μια γλυκιά νοσταλγία στη γλώσσα του θεάτρου.  Σε μια Ελλάδα κατεστραμμένη  οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα και σε μια Ελλάδα όπου οι αξίες όριζαν, όπως θα έπρεπε και σήμερα να ορίζουν, την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων».

Στην παράσταση συμμετέχει 16μελής ομάδα Ναυπάκτιων ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και 5μελής ορχήστρα επίσης Ναυπάκτιων μουσικών.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Κερασιάς Παναγιώτης, Αντωνιάδου Κώνσταντίνα, Δημητρέλλου Ελένη, Ξύτσας Λάμπρος, Μπεζαίτη Βάσω, Θεοτοκάτου Ευγενία, Κορομπέλη Ματίνα, Κρεμμύδα Δανάη, Αλεξάκης Αντώνης, Ζησιμοπούλου Κωνσταντίνα, Καλόγηρος Δημήτρης, Σγουρίδου Μελία, Τριανταφύλλου Δήμητρα, Αγγελόπουλος Δημήτρης, Ζησιμοπούλου Ελευθερία, Κατσούδα Άντζελα.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους:

Αγγελόπουλο Δημήτρη (μπουζούκι – τραγούδι)

Αγγελόπουλο Γιώργο (κιθάρα)

Τσέκη Ελένη (ακορντεόν)

Κερασιά Παναγιώτη (μπαγλαμά)

Τραγουδά η Ελευθερία Ζησιμοπούλου

Μουσική επιμέλεια:

Δημήτρης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Κωστής Παπαγιάννης, Παναγιώτης Κερασιάς

Κινησιολογία: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιούντας

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00.  Ώρα προσέλευσης: 20:30.

Σημαντική ενημέρωση:

Το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρεται δωρεάν στο κοινό, με απαραίτητη ωστόσο την προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2634 0 38646 (Καθημερινά, 9:00-13:00).

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του από τον χώρο της εκδήλωσης (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναύπακτος: Λευκή νύχτα με Εκπτώσεις -Προσφορές απόψε

Published

on

By

8 Αυγούστου, ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ στη Ναύπακτο…  Ελάτε στη Ναύπακτο και χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα με ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και μεγάλες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματικά βραβεία Μουχτούρη σε Σιμιώτες

Published

on

By

Για πέμπτη συνεχή χρονιά απονέμονται χρηματικά βραβεία, ευγενική χορηγία του συγχωριανού μας Ιατρού Μουχτούρη Κωνσταντίνου, σε αριστεύσαντες μαθητές και φοιτητές που κατάγονται από την Τοπική Κοινότητα Σίμου του Δήμου Ναυπακτίας.

  • Σε αποφοίτους Λυκείου που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις,

βαθμός άνω του 18.5,απονέμεται το ποσό των 1000 ευρώ.

  • Σε φοιτητές και φοιτήτριες ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που αριστεύουν κατά την διάρκεια του Α και Β εξαμήνου, βαθμός άνω του 8.5,απονέμεται το ποσό των 4.000 έως 6.000 ευρώ ,ανάλογα με τα έτη σπουδών κάθε σχολής.

Το ποσό αυτό θα κατανέμεται σε 1.000 ευρώ ανά εκπαιδευτικό έτος.

Η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη μόνο μέσα από την εκπαίδευση και την γενικευμένη μόρφωση του λαού μας.

Σίμου 7/08/2020

Ο Τοπικός Εκπρόσωπος

Αντώνιος Ζωϊτάκης

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ