Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισαν τα όργανα; Αποχώρηση Σαλαμούρα από την παράταξη Γκίζα

Published

on

Την αποχώρησή του από την παράταξη Βασίλη Γκίζα αναγγέλλει, με ανακοίνωση – καταγγελία ο  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σαλαμούρας, λίγες μόλις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

Αναφέρει στην ανακοίνωση:

 

«Αξιότιμοι Συνδημότες μου

Όπως είναι γνωστό, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, συστρατεύθηκα με την παράταξη του κυρίου Γκίζα πιστεύοντας ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με καλές προθέσεις και με θέληση για προσφορά στον τόπο και θεωρώντας ότι η ίση μεταχείριση για όλους τους συνυποψήφιους μου είναι αυτονόητη!

Δυστυχώς όμως, διαπίστωσα ότι, αντί αυτού, στι εκλογές αυτές, πριμοδοτήθηκαν άνθρωποι και επιβραβεύτηκαν ουσιαστικά πρακτικές, οι οποίες επιβεβαιώνουν πλέον τους λόγους για τους οποίους οι εν λόγω βρέθηκαν στην παράταξη, υπηρετώντας ουσιαστικά προσωπικά συμφέροντα και με κάθε κόστος.

Παράλληλα με την άσκηση αρνητικής επιρροής τους στον κύριο Γκίζα, προδικάζουν και τι θα συμβεί στην λήψη αποφάσεων ιδιαίτερα σε μείζονα ζητήματα που αφορούν το συμφέρον του τόπου.

Το γεγονός αυτό από μόνο του σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα σε νοσηρό περιβάλλον , κάτι που είναι το μόνο που δεν χρειάζεται ο τόπος αυτή την στιγμή, ιδιαίτερα όταν βάση του εκλογικού νόμου απαιτούνται συνεργασίες σύνθεσης απόψεων σε ένα σαφές και καθαρό περιβάλλον με εξωστρέφεια.

Επειδή αυτού του είδους μεθοδεύσεις και συμπεριφορές, τις ξαναέζησα με ορισμένους και ξέρω τι κακό μπορούν να προκαλέσουν γενικότερα,  δηλώνω ότι,είτε εκλεγώ είτε όχι, δεν θα συνεχίσω να στηρίζω μια τέτοια νοσηρή κατάσταση που εξυπηρετεί τις βλέψεις ορισμένων σε βάρος του Ναυπακτιακού λαού.

Είναι γνωστή ΣΕ ΌΛΟΥΣ, η ανιδιοτελής έως τώρα  στάση μου προσφέροντας τις υπηρεσίες μου από διάφορες θέσεις ως αιρετός , με προσωπικό κόστος και τη  διάθεση τυχών αμοιβών μου σε κοινωνικούς φορείς συμβάλλοντας έτσι παράλληλα και με επιτυχία,  κατά κοινή ομολογία, στην ανάπτυξη του τόπου μας και έτσι θα πορεύομαι πάντα.

Τέλος με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου που την Κυριακή, ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ με την ψήφο τους, κωφεύοντας στις “διάφορες παραπλανητικές σειρήνες” που αποτελούν μάστιγα σε όλους τους τομείς της δημόσιας και δημοτικής μηχανής!»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ