Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Έβγαλε σημαντικά θέματα η Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου

Published

on

Συνεδρίασε  χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου, στην πρώτη  δια ζώσης σύγκλησή του, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Στην αρχή της συνεδρίασης, μετά από αίτημα του Σώματος , και πρόταση από την πρόεδρο Μυρτώ  Κιμινουλάκη, ο Δήμαρχος προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με το έργο της Ανάπλασης, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το έργο στην εκτέλεσή του και ταυτόχρονα διαβεβαιώνοντας πως το τμήμα του λιμανιού θα είναι έτοιμο εντός του Ιουλίου, όπου και θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Σύμφωνοι μεν, με προτάσεις όμως  για την ανάπλαση των πλατειών  

Ακολούθησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με τα δυο πρώτα να αφορούν την έκφραση γνώμης επί της μελέτης  Ανάπλαση – ανάδειξη των πλατειών Κεφαλόβρυσου και Τζαβελαίων.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου,  Μηχανικό Κων/νο  Πετράκο,  ακολούθησε συζήτηση όπου και κατατέθηκαν προτάσεις από τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Οι προτάσεις αφορούσαν την συνολική ανάπλαση των τεσσάρων πλατειών της περιοχής        ( Τζαβελαίων, Κεφαλόβρυσου, Ησιόδου και Οξύλου) , την ανάδειξη ταυτόχρονα του χώρου του Ασκληπιείου, την δυνατότητα κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης και γενικά την ολοκληρωμένη ανάδειξη της περιοχής αυτής στην ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου.

Γ. Υφαντής: Μέσα από Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Στην εισήγησή του για το θέμα, ο σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής  Κίνησης Ναυπακτίας Γιώργος Υφαντής τόνισε, προτείνοντας  ταυτόχρονα  τα ακόλουθα:

«(…)  η ιδιαιτερότητα της περιοχής επιβάλλει, την διερεύνηση μιας άλλης προσέγγισης και μιας συνολικής μελέτης που θα αναδεικνύεται μορφολογικά με υλικά και δενδροφυτεύσεις που παραπέμπουν στα στοιχεία και χαρακτηριστικά της πόλης μας, αλλά και στο βασικό γνώρισμα και το  προσδιοριστικό χαρακτηριστικό της περιοχής που είναι το υγρό στοιχείο (Κεφαλόβρυσο) και επιπλέον στην έρευνα για μια πιο εξειδικευμένη   εκμετάλλευση, λόγο και της ανάπτυξης που έχει γεωμετρικά και χωροταξικά, η πλατεία Τζαβελαίων με την συνδυαστική υπογειοποίηση και παράλληλη λειτουργία της και σαν υπογειοποιημένος δημοτικός και εκμεταλλεύσιμος από πλευράς Δήμου Ναυπακτίας  χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων!

Χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση απαξίωσης των μελετών «Ανάπλασης -ανάδειξης των πλατειών Κεφαλόβρυσου & Τζαβελλαίων  στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου», που έχουν εκπονηθεί από τον Δήμο Ναυπακτίας, θα ήταν προς το συμφέρον της πόλης αλλά και της περιοχής, να γίνει «εκμετάλλευση» της νόμιμης και θεσμοθετημένης διαδικασίας που τηρείται από όλους τους Δήμους της Ελλάδας και να προκριθεί η  «Διαδικασία  διεξαγωγής  Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων»!

Κατόπιν αυτών πρότεινε:

«Την χρηματοδότηση του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που μπορεί να προέλθει, α) από ιδίους πόρους του Δήμου Ναυπακτίας ή β) από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο χρηματοδοτεί εκτός των άλλων και τις, διαμορφώσεις-αναπλάσεις ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων όπως: Πάρκων, αλσών και εθνικών ή δημοτικών κήπων, πλατειών, οδών, πεζοδρόμων και παραλιακών περιοχών, περιβάλλοντος χώρου διατηρητέων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων καθώς και ζωνών προστασίας της φύσης και του τοπίου!

Την ένταξη του πιο παραπάνω έργου, σε  πρόγραμμα χρηματοδότησης, που θα  είναι η βασική παράμετρος και προϋπόθεση,  για την καλή, αποτελεσματική, λειτουργική και αξιοποιήσιμη ανάδειξη της περιοχής και που μπορεί επιπλέον  να περιλαμβάνει και την περιοχή του χώρου στο Ασκληπιείο, το «τσοκάρι» και την πλατεία Ησιόδου!

Την έγκριση  εκτέλεσης του αιτουμένου προαναφερόμενου έργου στην Κοινότητα Ναυπάκτου, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4067/2012 (ΦΕΚ79Α΄/09-04-12), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε και αφορά τις κατασκευές στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού,  με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας και με τους όρους  και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την κειμένη νομοθεσία, ως και με τις απαραίτητες κατά το νόμο άδειες, αδειοδοτήσεις ή εγκρίσεις που τυχόν απαιτούνται από άλλες υπηρεσίες, όπως το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 4495/2017 (ΦΕΚ167Α΄/03-11-17) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε, την Αρχαιολογική υπηρεσία,  το  Σχέδιο πόλεως, κ.λ.π.).»

Τα επόμενα θέματα στην ημερήσια διάταξη  αφορούσαν:     

 1. Πρόταση για αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως των Επεκτάσεων του Ρυμοτομικού Σχεδίου Ναυπάκτου που έχει εγκριθεί με το από 5.4/28-2-1978 Π.Δ/γμα (ΦΕΚ153Δ΄/78)».
 2. Πρόταση για εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και διαδικασία απαλλοτρίωσης τμημάτων των οικοπέδων που ρυμοτομούνται με την εφαρμογή του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε με τις διατάξεις του Ν.∆./17-7-1923 στη Ναύπακτο, πραγματοποιείται με την διαδικασία σύνταξης πράξης αναλογισμού και τακτοποίησης των οικοπέδων αυτού.
 3. Πρόταση για Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ).

 

#    Τα σημαντικά αυτά θέματα, που ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Σώμα, εισηγήθηκε ο σύμβουλος Γιώργος Υφαντής.  Θα ακολουθήσουν, σε επόμενο ρεπορτάζ  από το Nafsweek,  οι εισηγήσεις και οι προτάσεις μια και  αφορούν μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας  και ταυτόχρονα η υλοποίησή τους δίνει λύσεις σε χρόνια θέματα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής στην πόλη της Ναυπάκτου.

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές για χρήσεις γης και εκτός σχεδίου δόμηση

Published

on

By

Διευκολύνονται οι αλλαγές χρήσεις γης για να υποστηριχθούν οι επενδύσεις, καθώς και η μεταφορά συντελεστή. Τίθενται νέοι κανόνες για τη δόμηση εκτός σχεδίου.

«Επανάσταση» στην χωροταξική και πολεοδομική νομοθεσία δρομολογεί το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω σειράς μέτρων, που θα περιλαμβάνονται σε σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Περιορισμοί στην άναρχη και χωρίς κανόνες εκτός σχεδίου δόμηση, μεταφορά συντελεστή δόμησης, επιτάχυνση της εκπόνησης γενικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την χώρα, συγκαταλέγονται μεταξύ των δεκάδων αλλαγών που έρχονται, με στόχο τόσο την διευκόλυνση της οικονομικής ανάπτυξης, όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε πρόσφατη παρουσία του στην Prodexpo North, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, περιέγραψε τμήματα των επιχειρούμενων αλλαγών. «Ένα από τα εργαλεία που εισάγει ο νόμος που θα φέρουμε στη Βουλή το προσεχές διάστημα, είναι η διευκόλυνση της αλλαγής χρήσεων γης, προκειμένου να υποστηρίζονται οι επενδύσεις. Σήμερα, η ένταξη μιας επένδυσης στις διατάξεις περί fast track, μεταφράζεται σε περίπου οκτώ χρόνια αναμονής. Αυτό δεν είναι fast track. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι χρήσεις γης θα μπορούν να τροποποιούνται εντός τεσσάρων μηνών, όταν πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις. Σημειωτέον ότι αυτή η διευκόλυνση δεν θα ισχύει μόνο για τις στρατηγικές επενδύσεις, που σήμερα είναι περίπου 20, αλλά για τις 1.000 μεγαλύτερες επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Εκτός σχεδίου δόμηση

Σήμερα, το 80% της χώρας δεν έχει σχέδια πόλης, επομένως ούτε και χρήσεις γης, με αποτέλεσμα η εκτός σχεδίου δόμηση να αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη ακινήτων. Αυτό μεταφράζεται σε πληθώρα αρνητικών συνεπειών, όπως για παράδειγμα οι συγκεντρώσεις κτισμάτων σε περιοχές χωρίς υποδομές και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Με το νέο νομοσχέδιο θα εισαχθούν περιορισμοί στην εκτός σχεδίου δόμηση, ώστε π.χ. να περιοριστούν ακραίες παρεκκλίσεις στην προστασία των αρχαιοτήτων, ή μειώνοντας συντελεστές δόμησης. Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμουθα υπάρξει μέριμνα ώστε να μην θιγούν περιπτώσεις, όπου έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα. Παράλληλα, θα υπάρξουν διευκολύνσεις, μέσω πολεοδομικών κινήτρων, σε περιπτώσεις οργανωμένων υποδοχέων διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις τουριστικών επενδύσεων, βιομηχανικών αναπτύξεων, ή αναπτύξεων της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics κτλ.).

Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ένα από τα πολεοδομικά εργαλεία, το οποίο θα ενεργοποιηθεί με τον νέο νόμο θα είναι και η περίφημη μεταφορά του συντελεστή δόμησης. Μέχρι σήμερα, κάθε σχετική απόπειρα έπεσε στο κενό, λόγω ακυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ.«Αυτό συνέβη επειδή σε καμία από τις σχετικές προσπάθειες δεν είχαν καθοριστεί ζώνες υποδοχής συντελεστών δόμησης. Με το σχέδιο που εκπονούμε, θα καθορίσουμε τις σχετικές ζώνες σε 50 πόλεις της χώρας. Στόχος είναι να είναι έτοιμες οι ζώνες μέχρι την άνοιξη του 2021, ώστε να ξεκινήσει τότε και η εφαρμογή της μεταφοράς συντελεστή δόμησης. Αυτό βέβαια θα συμβεί σε συνδυασμό και με την ψηφιακή τράπεζα γης, ένα ακόμα εργαλείο της πολεοδομικής νομοθεσίας, που έχει μείνει ανενεργό».

Εκπόνηση Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Στο επίκεντρο του νομοσχεδίου θα βρεθεί ασφαλώς και η απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκπόνηση και έγκριση πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την χώρα. «Σήμερα, ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απαιτεί 12-15 χρόνια για να φτάσει να εγκριθεί, δηλαδή είναι ήδη παρωχημένο, άμα τη εφαρμογή του. Έτσι, μετά από 45 χρόνια προσπαθειών, σήμερα διαθέτουμε ΓΠΣ για μόλις 20% της Ελλάδας», σημειώνει ο κ. ΟικονόμουΓια να λυθεί το πρόβλημα αυτό, θα απλοποιηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες και θα προστεθούν στοιχεία, όπως η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στόχος είναι να είναι εφικτή η εκπόνηση κι έγκριση ενός ΓΠΣ εντός 2,5 ετών, αντί για έως και 15 χρόνια που είναι σήμερα. Για να γίνει αυτών, μεταξύ πολλών μέτρων, «θα κάνουμε και εκχώρηση σε τρίτους των διαδικασιών επίβλεψης. Ο κυριότερος λόγος των καθυστερήσεων είναι η αδυναμία των δημοσίων φορέων να κάνουν αυτό που απαιτείται από την εκάστοτε επιτροπή παρακολούθησης. Βασικό βήμα είναι λοιπόν η επιτάχυνση του σχεδιασμού και ταυτόχρονα η έναρξη μια γενικευμένης εκπόνησης ΓΠΣ», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Ταυτόχρονα με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα ξεκινήσει η εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την χώρα. «Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσουν μελέτες σε 200 δημοτικές ενότητες (επί συνόλου 1.135 πανελλαδικά). Μέχρι το τέλος του 2023, στόχος είναι να έχουμε ΓΠΣ για το 45% της χώρας και να φτάσουμε στο 100% στο τέλος του 2030», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τα παραπάνω μέτρα θα επιχειρηθεί να συνδυαστούν και με την αντιμετώπιση άλλων χρόνιων παθογενειών της ελληνικής Πολιτείας, όπως οι διοικητικές πρακτικές που συχνά έρχονται σε αντίθεση με τα νομοθετήματα, ή τους τρόπους εφαρμογής της νομοθεσίας από τους φορείς, που συχνά οδηγούν σε πολιτικές που ποτέ δεν εφαρμόζονται. Το βέβαιο είναι ότι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έρχεται να προσφέρει «εργαλεία» για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάταξης της οικονομίας και ταχύτερης επιστροφής στην ανάπτυξη.

businessdaily.gr

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Δήμων Ναυπακτίας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ξηρομέρου, Θέρμου και Δωρίδος επί αναπτυξιακών θεμάτων και στοχεύσεων

Published

on

By

Στο Δημαρχείο Ξηρομέρου, στον Αστακό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δημάρχων Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα, Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου, Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, Δωρίδος κ. Γιώργου Καπεντζώνη και της Αντιδημάρχου Θέρμου κας. Γιάννας Καλημέρη με θέματα συζήτησης το κοινό τουριστικό προϊόν των πέντε Δήμων και το ενδεχόμενο σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, κ.κ. Γιώργος Κοτρώνης και Μπάμπης Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Νίκος Κωστακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Σωτήρης Γερόλυμος, ο Αντιδήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δωρίδος κ.κ. Κώστας Παλασκώνης, Ανδρέας Ευσταθίου και Δήμος Ταράτσας.

Με τη βούληση των Δημάρχων και τη στήριξη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, οι συζητήσεις μεταξύ των πέντε Δήμων θα συνεχιστούν με σκοπό τη διαμόρφωση κοινών στοχεύσεων και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών επί αναπτυξιακών θεμάτων, με γνώμονα το κοινό όφελος.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στα ΚΕΠ δεκαπέντε νέες διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Published

on

By

ΚΕΠ-Ναύπακτος
Στα ΚΕΠ εντάσσονται, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που υλοποιούνται από το gov.gr. Η υπηρεσία αφορά τους πολίτες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης των ΚΕΠ στο μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο.

Επιπλέον, μετά από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα πιστοποιητικά τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα από τα ΚΕΠ, είναι τα εξής:

 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
 3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
 5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟY
 6. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
 7. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
 9. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 10. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΚΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 11. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
 12. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 13. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 14. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
 15. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΚΑΤA ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΡΙΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του solon.gov.gr και των ΚΕΠ, προκειμένου τόσο η αποστολή του αιτημάτων όσο και η παραλαβή των διοικητικών προϊόντων να γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η συνεργασία των δύο Υπουργείων θα συνεχιστεί προκειμένου να ενταχθεί στα ΚΕΠ το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων, με στόχο τόσο τη βελτίωση της φυσικής εξυπηρέτησης του Πολίτη όσο και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το δικαστικό μας σύστημα.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ