Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Κυριακή για εκλογή νέου προέδρου – Ποιές εξελίξεις ακολουθούν;

Published

on

Η παραίτηση του Θωμά Κοτρωνιά από την θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και η ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη, ήταν φυσικό να δρομολογήσει εξελίξεις, καθώς σύμφωνα με το νόμο, ο πρόεδρος του Σώματος θα πρέπει να ανήκει στην παράταξη της δημοτικής αρχής. Για τον λόγο αυτό συγκαλείται σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11 το πρωί, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας. Μοναδικό θέμα: «Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα έως 31-8-2019».

Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Κανέλλος.

Πέραν της αντικατάστασης Κοτρωνιά, και σε αναμονή της παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική πλειοψηφία του αντιδημάρχου- με αρμοδιότητα την Δ.Ε Πυλήνης, Πολύκαρπου Σωτηρόπουλου είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν και άλλες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέση αντιδημάρχου αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος  και πρώην αντιδήμαρχος ΔΕ Χάλκειας Αντώνης Πολονύφης.  Ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Κονίδας, μετά τον Πλάτανο αναλαμβάνει και την ΔΕ Πυλήνης.

Σε αναμονή δύο ακόμα εξελίξεων:  

  1. Της αντικατάστασης από τον Δήμαρχο του προέδρου του ΧΥΤΑ Χρήστου Σαλαμούρα, πράγμα όχι εύκολο, καθώς ο κ. Σαλαμούραςκαι στην προηγούμενη θητεία του – εκλεγμένος με την παράταξη Μπουλέ δεν παρέδωσε τότε,αν και είχε ανεξαρτητοποιηθεί,  ούτε την έδρα του ούτε και την θέση του προέδρου του ΧΥΤΑ.
  2. Με αναμενόμενη την ανεξαρτητοποίηση και παραίτηση της πρόεδρου της ΔΕΥΑΝ Αγγελικής Σμπούκη,  θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής της και ανάδειξης νέου προέδρου στην επιχείρηση, με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Ανδρέα Κοτσανά να «καραδοκεί», έχοντας εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν την επιθυμία του να αναλάβει το τιμόνι της ΔΕΥΑΝ. Ωστόσο, για το θέμα αυτό,  υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις εντός της δημοτικής αρχής, με τον δήμαρχο να καλείται να διαχειριστεί για μια ακόμα φορά δύσκολες καταστάσεις.  

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Αντιρρίου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ναυπάκτου υπό  τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Τάκης Λουκόπουλος οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών  Κώστας Καρακώστας και Περιβάλλοντος Πάνος Κονίδας,  εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Ναυπακτίας.

Μετά από συζήτηση για τα θέματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου αποφασίστηκε όπως κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε άμεσα  να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις προς τους πληγέντες και  να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

 

Για τον σκοπό αυτό  συστήνονται 4 επιτροπές, με έργο  την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και οικιακό εξοπλισμό, από αύριο το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές  από την χθεσινή νεροποντή ,θα μπορούν από το πρωί της Δευτέρας  να επικοινωνούν  στο πενταψήφιο νούμερο 15199  του Δήμου Ναυπακτίας όπου θα δηλώνουν τις ζημιές.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  να προχωρήσει άμεσα μέσα από δημοπρασία στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Επίσης θα ζητηθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ  και το Υπουργείο Περιβάλλοντος άμεσα να γίνει καταγραφή των ζημιών  σε δημόσια  έργα έτσι ώστε να προχωρήσει η  αποκατάστασή τους αναφορικά με τις επιπτώσεις τους στο οδικό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε υποδομές της Ιόνιας οδού.

photo: Nikos Stavrogiannopoulos – Giorgos Galis 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δοκιμάστηκε η περιοχή της Ναυπάκτου από την ισχυρή νεροποντή

Published

on

By

Αρκετά ήταν τα προβλήματα από την χθεσινοβραδυνή ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Ναυπάκτου.  Αρκετά σημεία της πόλης, όπως και τμήματα της παραλίας  Ψανής είχαν μετατραπεί σε λίμνες με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και μαγαζιά.

Με προσπάθειες των επαγγελματιών που τα καταστήματά τους κινδύνευαν,  καθαρίστηκαν  τα φρεάτια ώστε να περάσει το νερό της βροχή, ενώ κατά τόπους έντονη ήταν και η δυσοσμία!

Σοβαρά προβλήματα είχαμε ωστόσο στις περιοχές Παλαιοπαναγιάς , Πλατανίτη, Αντιρρίου, Μακύνειας και Ρίζας. Προβλήματα που συνοδεύονταν και από ζημιές σε περιουσίες και δίκτυα.

Σε κάποιες μάλιστα περιοχές είχαμε διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Για περίπου 90 λεπτά της ώρας παρέμεινε κλειστός ο κόμβος στον Πλατανίτη καθώς και τμήμα της παλιάς Ε.Ο  Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Με παρέμβαση μηχανημάτων έργου του Δήμου Ναυπακτίας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, και μηχανημάτων ιδιωτών άνοιξαν τα σημεία και εκτονώθηκε ο όγκος του νερού, δίνοντας στην κυκλοφορία τόσο την παλιά Ε.Ο αλλά και τα υπόλοιπα σημεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόστολος Κατσιφάρας: «Μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετοι στην ακύρωση της Νομικής Σχολής Πάτρας»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ανακοίνωση από μέρους του υπουργείου Παιδείας για την ακύρωση ίδρυσης της  Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, με έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ