Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχος ΟΤΑ: Συστήνεται Ανεξάρτητη Αρχή – Πώς θα λειτουργεί

Published

on

Νέα υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ συστήνει το υπουργείο Εσωτερικών. Θα πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή από το υπουργείο, όπως είπε κατά την χθεσινή 10η τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Αττικής, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Έτσι, θα προχωρήσει η σύσταση ενός νέου φορέα για τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, βάζοντας  τέλος στο προηγούμενο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 109 του «Κλεισθένη» είχε συσταθεί: «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α» ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Επρόκειτο για επτά (7) Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας Ο.Τ.Α., οι οποίες αποτελούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και υπάγονται απευθείας στον Υπουργό.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες:  “ακόμη και απλές αποφάσεις δεν μπορούσαν να εκτελεστούν, καθυστερώντας το έργο των Δήμων”.

Έλεγχος ΟΤΑ: Νέος φορέας με εφτά μηχανισμούς

Γι’ αυτό, όπως είπε,  θα συσταθεί νέος φορές με 7 τέτοιους μηχανισμούς σε όλη τη χώρα.

Αν και ο κ. Λιβάνιος, πλην του ότι ο φορέας δεν θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν εξήγησε τι θα αλλάξει σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, υποστήριξε ότι πλέον οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι άμεσα

εκτελεστές και η όποια προσφυγή να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις

«Με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί το έργο των Δήμων», είπε και διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα οριστούν:

Φυσικά όποιο πρόσωπο ή φορέας με έννομο συμφέρον θα μπορεί να κάνει προσφυγή για τον έλεγχο νομιμότητας, υποστήριξε.

«Ο νέος αυτός φορέας θα είναι ανεξάρτητος από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών», κατέληξε ο κ. Λιβάνιος. πηγή:aftodioikisi

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπηρεσία από την Τheocar

Published

on

By

Η εταιρεία Theocar πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, δραστηριοποιείτε 20 και πλέον χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς καθώς και ενοικίασης οχημάτων, πλέον προσφέρει και μια νέα υπηρεσία.

Οι έμπειροι οδηγοί αναλαμβάνουν με αξιοπιστία την μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, με απολυτή ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία, σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο πελάτης έχοντας  ειδικό όχημα με ράμπα για την μεταφορά με αναπηρικό αμαξίδιο.

Επιπλέον υπάρχει  και η δυνατότητα ενοικίασης- μίσθωσης του οχήματος σε οδηγούς που πληρούν τις προαπαιτούμενος προϋποθέσεις για την ενοικίαση.

Για επιπλέον πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα καταστήματά μας.

Βρείτε μας στην Πάτρα, στο Αίγιο, στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο, στη Κυλλήνη αλλά και στο Κατάκολο.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.theocar.com και στο τηλεφωνικό μας κέντρο 211 8008090.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το πέρασμα στον Εύηνο

Published

on

By

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και με τον όγκο του νερού του Εύηνου ποταμού να είναι αυξημένος  λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, παραμένει κλειστή η ιρλανδικού τύπου γέφυρα.

Η διέλευση των κατοίκων της περιοχής και όσων θέλουν να φτάσουν εκεί διεξάγεται μέσω της Ιόνιας οδού.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και μετά τον καθαρισμό της  γέφυρας από τα φερτά υλικά θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος.         –photo Galatasnews

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΜ Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Σάββατο 28/1/23 στις 6 μ.μ. σας καλούμε στα εγκαίνια του γραφείου μας (πλατεία Φαρμάκη 2), όπου θα κόψουμε πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα συζητήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις. Θα παραβρεθούν οι βουλευτές, μέλη της ΚΕ και στελέχη του κόμματος.

Σας περιμένουμε!

Ο.Μ. Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ