Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα έτος διορία στους Δήμους για ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις

Published

on

Προθεσμία ενός έτους προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας, από τα μεγάλα στάδια έως τις μπασκέτες της γειτονιάς, που εποπτεύονται από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και από την τοπική αυτοδιοίκηση να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας και να λάβουν νόμιμη άδεια δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Το ζήτημα αφορά σχεδόν το 95% των γηπέδων της χώρας, που χρησιμοποιούνται είτε για αγωνιστικό αθλητισμό είτε για να ασκούνται οι πολίτες.

Οι δήμοι ειδικότερα έχουν στη διάθεσή τους χρηματοδότηση συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», ώστε να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι χώροι άθλησης να είναι απόλυτα ασφαλείς και να μην συμβούν ξανά δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτό με τον έφηβο στη Χίο που βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα.

Το θέμα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού  Πολιτισμού, αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη    Αυγενάκη.

Εκτός από την ασφάλεια, οι διαχειριστές των αθλητικών χώρων θα πρέπει να μεριμνήσουν και για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τον φωτισμό, την περίφραξη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι έχει καλέσει τους δημάρχους να διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους και εργασίες προκειμένου οι εγκαταστάσεις τους να έλθουν σε αυτό το επίπεδο, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα άλλο χρονικό περιθώριο από αυτό το συγκεκριμένο που δίνουμε σήμερα».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς αποκατάσταση η βλάβη στα φανάρια στον Πλατανίτη

Published

on

By

περιμετρικη-ναυπακτος-πλατανιτης-φαναρια

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του Nafsweek, με τον τίτλο «Χωρίς φανάρια ο κόμβος στον Πλατανίτη», αν και η αρμόδια υπηρεσία για την αποκατάσταση της βλάβης που εδώ και πολλές ημέρες υπάρχει είναι η Περιφέρεια, σε επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας Ζαχαρία Χοχτούλα, μας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα θα λυθεί, μετά από την παρέμβαση του Δήμου.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως πρόβλημα φωτισμού υπάρχει και στις σήραγγες της περιμετρικής της Ναυπάκτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται από εκεί, ιδιαίτερα δε, των βαρέων οχημάτων.

περιμετρική-ναυπάκτου-φωτισμός

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

55.489 κενές θέσεις σε 14 ανοιχτά Προγράμματα του ΟΑΕΔ

Published

on

By

ΟΑΕΔ-προγράμματα-ανεργία-προσλήψεις

Δεκατέσσερα Προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ανοικτά για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος από Επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολουμένους, καθώς και ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους Επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, 55.489 θέσεις των Προγραμμάτων παραμένουν αδιάθετες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις.

Μεταξύ των κυριότερων Προγραμμάτων, που παραμένουν ανοιχτά και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές ενισχύσεις για την αύξηση της απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα, περιλαμβάνονται τα εξής:

1) Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις,

(Ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο:

α. τα 600 ευρώ μηνιαίως για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 

β. τα 700 ευρώ μηνιαίως για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και γ. τα 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών)

 

2) Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις,

(Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ)

 

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις,

(Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη κόστους του ωφελούμενου  με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ.)

 

4) Πρόγραμμα προώθησης στην αυταπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης Επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων ηλικίας 18 έως 66 ετών με 1.445 κενές θέσεις.

(Η επιχορήγηση κυμαίνεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ)

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εβδομαδιαίες Συνάξεις Ι. Μητροπόλεως – Ομιλίες Σεβασμιότατου Μητροπολίτη

Published

on

By

Ιερόθεος-Μητρόπολη-Ναυπάκτου-ομιλίες

Ἀπό τήν ἐρχομένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ξεκινοῦν οἱ ἑβδομαδιαῖες συνάξεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας μέ ὁμιλητή τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ἱερόθεο.

Οἱ ὁμιλίες αὐτές τοῦ Σεβασμιωτάτου, θά πραγματοποιοῦνται κάθε Δευτέρα στίς 7:00 τό ἀπόγευμα, στήν αἴθουσα τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Καλοῦνται ὅλοι οἱ πιστοί τῆς Μητροπόλεώς μας νά πλαισιώσουν τίς πνευματικές αὐτές συνάξεις καθ’ ὅλη τήν διάρκεια τοῦ ἔτους, γιά νά καταρτίζονται στήν ὀρθόδοξη θεολογία καί τήν ἐκκλησιαστική παράδοση καί ζωή.

  Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ