Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα ακόμα εξαιρετικό ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν. «Μίκης Θεοδωράκης» (φωτο)

Published

on

Άνοιξε αυλαία, χθες Παρασκευή, το 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης». Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων. Το «παρών» έδωσαν Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιώργος Σιαμαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι της χορωδίας και πολύς κόσμος που τίμησαν με την παρουσία τους τον καταξιωμένο πλέον θεσμό του Φεστιβάλ, που διανύει τον 18ο χρόνο ζωής.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη, τον δήμαρχο Ναυπακτίας και την πρόεδρο της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου Άννα Παπαγεωργίου. Την εκδήλωση άνοιξε η Παπαχαραλάμπειος Παιδική Χορωδία, για να ακολουθήσει η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, ερμηνεύοντας έργα του Μίκη, με τη συνοδεία του  Συνόλου Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Εξαιρετική ήταν, τόσο η εμφάνιση του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα, όσο και η σύμπραξη του με την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και την Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ, όπου και ερμήνευσαν έργα του Μ. Θεοδωράκη. Σήμερα Σάββατο, ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, όπου 14 Χορωδίες συναγωνίστηκαν και βαθμολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή – αποτελούμενη από τους γνωστούς συνθέτες Ηλία Ανδριόπουλο και Νότη Μαυρουδή και τον γνωστό μαέστρο Σταύρο Μπερή. Το 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» ολοκληρώθηκε  με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Χορωδία «Ambitus» της Λεόντειου σχολής της Νέας Σμύρνης, με μαέστρο την Κατερίνα Βασιλικού, ήταν η νικήτρια  στο 9ο ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν «Μίκης Θεοδωράκης». Το βραβείο συνοδεύτηκε και από το χρηματικό έπαθλο των 1500 ευρώ.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε το σύνολο «Αρμονία», με μαέστρο την Ανέλια Στεφάνοβα, από την Πρέβεζα λαμβάνοντας το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η χορωδία «Cantelena» από την Πάτρα, με μαέστρο την Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού, και το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ