Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα ακόμα εξαιρετικό ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν. «Μίκης Θεοδωράκης» (φωτο)

Published

on

Άνοιξε αυλαία, χθες Παρασκευή, το 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης». Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων. Το «παρών» έδωσαν Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιώργος Σιαμαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι της χορωδίας και πολύς κόσμος που τίμησαν με την παρουσία τους τον καταξιωμένο πλέον θεσμό του Φεστιβάλ, που διανύει τον 18ο χρόνο ζωής.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη, τον δήμαρχο Ναυπακτίας και την πρόεδρο της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου Άννα Παπαγεωργίου. Την εκδήλωση άνοιξε η Παπαχαραλάμπειος Παιδική Χορωδία, για να ακολουθήσει η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, ερμηνεύοντας έργα του Μίκη, με τη συνοδεία του  Συνόλου Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Εξαιρετική ήταν, τόσο η εμφάνιση του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα, όσο και η σύμπραξη του με την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και την Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ, όπου και ερμήνευσαν έργα του Μ. Θεοδωράκη. Σήμερα Σάββατο, ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, όπου 14 Χορωδίες συναγωνίστηκαν και βαθμολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή – αποτελούμενη από τους γνωστούς συνθέτες Ηλία Ανδριόπουλο και Νότη Μαυρουδή και τον γνωστό μαέστρο Σταύρο Μπερή. Το 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» ολοκληρώθηκε  με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Χορωδία «Ambitus» της Λεόντειου σχολής της Νέας Σμύρνης, με μαέστρο την Κατερίνα Βασιλικού, ήταν η νικήτρια  στο 9ο ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν «Μίκης Θεοδωράκης». Το βραβείο συνοδεύτηκε και από το χρηματικό έπαθλο των 1500 ευρώ.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε το σύνολο «Αρμονία», με μαέστρο την Ανέλια Στεφάνοβα, από την Πρέβεζα λαμβάνοντας το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η χορωδία «Cantelena» από την Πάτρα, με μαέστρο την Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού, και το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπήκε και επίσημα στη «μάχη» ο Ντίνος Τσουκαλάς

Published

on

By

Την πρώτη ανοικτή εκδήλωση της παράταξης του πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που έγινε στην  Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων στις 7 το απόγευμα, ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την συμμετοχή του στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υποστηρικτές και φίλοι του Ντίνου Τσουκαλά, στελέχη και συνεργάτες του, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Από πλευράς αυτοδιοικητικών παρουσιών, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Φράγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Κονίδας, Αγγελική Σμπούκη, Χρήστος Σαλαμούρας, Βασίλης Αγγελλόπουλος, Βασίλης Πατσιαούρας, Σπύρος Τραχύλης, και Γιάννης Σπυρόπουλος,  πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ατωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ταξιάρχης Σούζας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Αποστόλης Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Τσερπέλης κα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάλλεται η συγκέντρωση στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Published

on

By

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Τέταρτης 16 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα λόγω πολιτικών εξελίξεων – ψηφοφορία στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Ναυπακτίας της Νέας Δημοκρατίας

Published

on

By

Η αρχή του νέου έτους συμπίπτει με τις εναρκτήριες τοποθετήσεις υποψηφίων για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Υποψήφιοι από την μια μεριά προχωρούν σε ανακοινώσεις και εκδηλώσεις και μέσα ενημέρωσης από την άλλη σε ερμηνείες και αναλύσεις.

Με αφορμή λοιπόν κυρίως δημοσιεύματα και γραφόμενα οφείλουμε με στόχο την αποφυγή παρερμηνειών να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας :

  • Η θέση της παράταξής μας σχετικά με τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές εκφράζεται συντεταγμένα και ιεραρχικά, τόσο όσον αφορά το ιδεολογικό πλαίσιο όσο και όσον αφορά στηρίξεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
  • Η τελευταία εκφρασμένη θέση του Προέδρου της Παράταξης είναι : «Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους»

Συνεπώς μέχρι και σήμερα η επίσημη τοποθέτησή μας ως Τοπική Οργάνωση δεν μπορεί να είναι διαφορετική.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, κρίνοντας ως μέλη της τοπικής κοινωνίας τα πρόσωπα, τόσο μέσα από την προσωπική τους πορεία όσο και την σχέση τους με την πολιτική αλλά και τις πολιτικές που εκφράζουν και την σχέση τους με τις δικές μας αρχές.

Ως Τοπική Οργάνωση τιμούμε τους συμπολίτες μας, που εκφράζουν την βούλησή τους να υπηρετήσουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο πλαίσιο αυτό  συμμετέχουμε ως ενεργά μέλη της κοινωνίας σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η παρουσία στελεχών της παράταξης σε εκδηλώσεις υποψηφίων δεν μπορεί να

παρερμηνευθεί και να εκληφθεί ως επίσημη στήριξη και υποστήριξη της παράταξης .

Η οικοδόμηση ενός Νέου Κράτους απαιτεί και μια Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση και η παράταξή μας πιστεύει ακράδαντα σε αυτό . Η απαλλαγή από τον λαϊκισμό  και η καταπολέμηση του πελατειακού συστήματος με την ταυτόχρονη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των αρχών της παράταξης.

Κλείνω εκφράζοντας τις ευχές μου για μια Καλή Χρονιά με την ευημερία να βρει χώρο σε κάθε σπίτι της Ναυπακτίας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσερπέλης Νικόλαος

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ