Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή Σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου

Published

on

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των Σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στην περιοχή της Πάτρας, προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξήχθη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, ο κ. Δημητρογιάννης περιέγραψε αναλυτικά όλα τα τεχνικά και λειτουργικά στοιχεία των έργων Φυσικού αερίου, με τα οποία πρόκειται να τροφοδοτηθούν οι επιχειρηματικές μονάδες της βιομηχανικής περιοχής, καθώς και το τοπικό δίκτυο διανομής της πόλης της Πάτρας. Παράλληλα, ανέλυσε όλα τα στάδια κατασκευής των έργων, καθώς και την διαχείριση των περιβαλλοντικών παραμέτρων. Η εισήγηση του κ. Δημητρογιάννη έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε συνάντηση του κ. Δημητρογιάννη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα, καθώς επίσης στελέχη αυτής, προκειμένου να επιλυθούν οι τελευταίες τεχνικές δυσκολίες για τους σταθμούς φυσικού αερίου στο Αγρίνιο και το Πύργο.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Αγρίνιο, ώστε να τεθεί σε ισχύ η έναρξη κατασκευής των μεγάλων αυτών ενεργειακών έργων.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε:

«Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα οδεύει πλέον στο δρόμο της υλοποίησης. Η ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και η διεκπεραίωση των σύνθετων  τεχνικών ζητημάτων, μας επιτρέπει πλέον να εστιάσουμε στο στάδιο της κατασκευής των Σταθμών Υγροποιημένου  Φυσικού Αερίου, όπως και στο σχετικό  χρονοδιάγραμμα. Τους τελευταίους μήνες, με την συνεχή και άψογη συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας και της Δ.Ε.Δ.Α. επιλύθηκαν πολλά ζητήματα και επισπεύστηκαν τα χρονικά δεδομένα. Για ακόμη μια φορά, θα ευχαριστήσω τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΔΑ  Μάριο Τσάκα για τη διαρκή υποστήριξή του στο μεγάλο αυτό ενεργειακό έργο της Δυτικής Ελλάδας».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών  του  Β’ Πανναυπακτιακού Συνεδρίου από την ΟΣΥΝ

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας Ο.ΣΥ.Ν και οι συνδιοργανωτές παρουσιάζουν το βιβλίο των πρακτικών  του  Β’ Πανναυπακτιακού Συνεδρίου  το Σάββατο 23.9.2023 ώρα 6 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

17.45  – 18.00    Άφιξη καλεσμένων    

              Χαιρετισμός  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

                   Κ.Κ. Ιερόθεου

                  Χαιρετισμοί επισήμων               

18.30 – 20.00   Εισηγήσεις  Συνδιοργανωτών

  • Θεόδωρος Παπαδόπουλος – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν)
  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Βασίλειος Γκίζας – Δήμαρχος Ναυπακτίας
  • Ολυμπία Βικάτου – Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας & Λευκάδας
  • Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος – Γενικός Διευθυντής Αιτωλικής Αναπτυξιακής
  • Θέμης Δαβανέλλος – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ναυπακτίας & Δωρίδας
  • Γιώργος Παππάς – Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος
  • Πάνος Λούκας – Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε
  • Νίκος Τριψιάνος – Πρόεδρος Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών  (Ε.ΝΑ.Μ)
  • Αριστομένης Χάρος – Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας

20.00   Παρεμβάσεις  Συλλόγων

Συντονιστής :    Νίκος Ανδρίτσος    Δημοσιογράφος , Αντιπρόεδρος  Ο.ΣΥ.Ν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Απεγνωσμένη προσπάθεια του Β. Γκίζα να επιδείξει έργο

Published

on

By

Ανακοίνωση  υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας  Τάκη Λουκόπουλου:

«Όταν το 2019 ο απερχόμενος Δήμαρχος ανακοίνωσε την ανακατασκευή της μικρής πλατείας Κεφαλοβρύσου, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» προέβαλε σοβαρές αντιρρήσεις για αυτή την αναγκαιότητα του έργου, αντιπροτείνοντας την κατασκευή της πλατείας ΣΤΑΙΚΟΥ σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.

Σήμερα και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο κ.Γκίζας υπόσχεται ότι θα φτιάξει την πλατεία ΣΤΑΙΚΟΥ, στα πλαίσια της απεγνωσμένης του προσπάθειας να επιδείξει έργο, έστω …και μετά τις εκλογές!

Δεν αντέχουν σχολιασμού τέτοιου είδους εξαγγελίες! Βέβαια, από το να καταργείς έτοιμα δημοπρατημένα έργα, ίσως να είναι προτιμότερο να υπόσχεσαι έργα και ας μη τα πραγματοποιήσεις…

Υ.Γ Όσον αφορά στην ανακατασκευασμένη πλατεία Κεφαλοβρύσου, η πλατεία που προϋπήρχε φαίνεται να ήταν καλύτερη από αυτή που τελικά προέκυψε!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τάκης Λουκόπουλος: ο Δήμαρχος των έργων! – Βασίλης Γκίζας: ο Δήμαρχος των ακυρώσεων!

Published

on

By

Σε ανακοίνωση της  η δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» αναφέρει:

“Τάκης Λουκόπουλος: ο Δήμαρχος των έργων!

Βασίλης Γκίζας: ο Δήμαρχος των ακυρώσεων!

Οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης: τι ισχύει, τι κάναμε, τι σχεδιάζουμε.

Πρώτα απ’ όλα η Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπλαση του ανατολικού τμήματος της πόλης που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Μπουλέ. Η ανάπλαση αυτή περιελάμβανε εκτός από εμφανείς παρεμβάσεις στο δρόμο, τα πεζοδρόμια, κλπ, και αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης και εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης με τον διαχωρισμό λυμάτων και όμβριων.

Είναι γνωστό ότι ο Β. Γκίζας επέλεξε για τους δικούς του λόγους να ακυρώσει χρηματοδοτημένα έργα του Τάκη Λουκόπουλου.

Ένα από αυτά ήταν ο εκσυγχρονισμός του δικτύου αποχέτευσης και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αμιάντου. Ένα έργο που ήταν χρηματοδοτημένο, αφού ήταν μέρος της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου που ο Β. Γκίζας «έκοψε». Ο διαχωρισμός όμβριων και λυμάτων θα είχε σαν αποτέλεσμα την εξυγίανση της θάλασσας της Ναυπάκτου, ενώ η αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου θα εκμηδένιζε τον υγειονομικό κίνδυνο που είναι γνωστό ότι εγκυμονεί ο ένοχος αμίαντος.

Ένα δίκτυο που θα κόστιζε στη ΔΕΥΑΝ περίπου τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, ποσό ήταν να διατεθεί από τον Δήμο προς τη ΔΕΥΑΝ ως οικονομική ενίσχυση έναντι μελλοντικών εσόδων.

Ένα έργο στο οποίο κατά την εκτέλεσή του, πριν αποφασιστεί η διακοπή του, η αρχαιολογία δεν έφερε κανένα εμπόδιο, για το οποίο δεν υπήρχαν σοβαρά εμπόδια από δίκτυα υποδομής.

Για κάποιο «ανεξήγητο» λόγο, ο Β. Γκίζας επέλεξε να αφήσει τη Ναύπακτο με το παντοροϊκό αποχετευτικό δίκτυο που υποβαθμίζει τη θάλασσά μας. Επέλεξε να μας αφήσει να συνεχίσουμε να πίνουμε νερό από δίκτυο αμιάντου. Δεν έχει κάνει το παραμικρό ώστε να εκσυγχρονιστούν αυτές οι δύο υποδομές.

Για κάποιο «ανεξήγητο» λόγο, μας «υποχρεώνει» να καταναλώνουμε εμφιαλωμένο νερό και να κολυμπάμε σε γειτονικούς δήμους!

Στη θητεία του έμεινε στην ακύρωση. Καμία ενέργεια για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Εκεί ενέταξαν την προμήθεια έξυπνων υδρομέτρων για την Ορεινή Ναυπακτία. Προμήθεια, μια αγαπημένη λέξη του απερχόμενου Δημάρχου. Γιατί η προμήθεια είναι «ξεκούραστη». Δεν σχεδιάζεις, δεν επιβλέπεις, δεν ελέγχεις και δεν παραλαμβάνεις. Ενώ η προμήθεια είναι εύκολη «υπόθεση».

Ο Β. Γκίζας μας γύρισε στο 2014, εκεί που ήμασταν όταν αναλάβαμε. Τότε αναλάβαμε και πράξαμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τώρα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, έχουμε σχέδιο για να απαλλάξουμε τη Ναύπακτο από αυτή την πληγή.

Ο Β. Γκίζας στη θητεία του έδειξε ότι μπορεί πολύ εύκολα να ακυρώνει χρηματοδοτημένα έργα. Γιατί αυτή είναι η θητεία του: ακυρώσεις έργων. Ακυρώνει, γιατί δεν μπορεί να υλοποιήσει ακόμα και όσα βρίσκει χρηματοδοτημένα.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς μπορούμε και το έχουμε αποδείξει. Ο Β. Γκίζας μπορεί μόνο να ακυρώνει και να μας γυρίζει στο παρελθόν.

Αν ήταν κάποιο έργο μικρής σημασίας, για παράδειγμα η ανάπλαση μιας πλατείας ή η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου, λίγο το κακό. Όχι ότι η θητεία μας δεν έχει να επιδείξει τέτοια «μικρά» έργα, το αντίθετο! Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια κρίσιμη υποδομή της πόλης, η οποία όντας απαρχαιωμένη αποτελεί τροχοπέδη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Για εμάς ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης είναι πρώτη προτεραιότητα. Δεν δεσμευόμαστε απλά, το έχουμε αποδείξει στη θητεία μας. Όπως και τότε έτσι και τώρα, είναι δεδομένο ότι είναι ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Καθαρή θάλασσα και καθαρό νερό χρειάζεται η Ναύπακτος. Και θα τα έχει σύντομα. Θα κάνουμε πράξη το σύνθημά μας, ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ