Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξι ακόμα υποψήφιοι με τον Γιάννη Νταουσάνη

Published

on

Έξι ακόμα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με την «Νέα Πορεία» έδωσε στην δημοσιότητα η παράταξη του Γιάννη Νταουσάνη

 

Ονομάζομαι Φούντζουλας Γεώργιος με καταγωγή από το Ανθόφυτο (Γρανίτσα) Ναυπακτίας και μεγάλωσα στη Αθήνα.  Σπούδασα στο Λονδίνο χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και έχω κάνει μεταπτυχιακό στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές προβλέψεις. Για μια 10ετια δούλεψα στο Λονδίνο, ως αναλυτής ρίσκου και στην συνέχεια ως αναλυτής χρηματοπιστωτικών συστημάτων στην Αθήνα. Παρόλα αυτά η αγάπη μου για την φύση και ο ερωτάς μου για τις μέλισσες με οδήγησε να ασχοληθώ με την μελισσοκομία. Η ενασχόληση μου με τα κοινά έχει ως σκοπό να προσφέρω στον τόπο μου όπως οφείλουμε όλοι μας άλλωστε. Οι διευρυμένες γνώσεις μου πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν σε αποφάσεις που θα χρειαστούν λογική, γνώση και εθελοντική εργασία την οποία προσφέρομαι να δώσω. Βεβαία το ενδιαφέρον μου να λάβω μέρος στον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ οφείλετε στην εξαιρετική δουλειά του Γιάννη  Νταουσάνη, και στους μελλοντικούς στόχους που έχει ο συνδυασμός, πιστεύοντας στην αναβάθμιση της περιοχής όπως της αξίζει. Σας εύχομαι ολόψυχα μια σωστή επιλογή.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Πολύδωρος και είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Διατηρούσα Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Ναύπακτο και επί σειρά ετών ήμουν μέλος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και βλέποντας ότι τα  τελευταία 10 χρόνια υπάρχει μια φθίνουσα πορεία στο Δήμο μας, θεωρώ ότι έχω χρέος να συμμετέχω για να προσφέρω και εγώ αυτά που μπορώ για κάτι καλύτερο. Έτσι αποφάσισα  να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του Γιάννη Νταουσάνη, ο οποίος με την εμπειρία και τις γνώσεις του σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , με την υπομονή και την εργατικότητα που τον χαρακτηρίζει, είναι ο πιο κατάλληλος  για να πάει τον τόπο μας μπροστά, μαζί με όλους εμάς στο πλευρό του.

Κώστα Έλλη  Γεννήθηκα το  1978 στους Αγίους Σαράντα της Βορείου Ηπείρου. Τελείωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 1996 και στη συνέχεια φοίτησα  στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης. Εργάστηκα ως υπάλληλος γραφείου στην  εταιρεία Αθηνά Συμβουλευτική  Α.Ε. Στη Ναύπακτο μένω τα τελευταία 10 χρονιά και ασχολούμαι με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων. Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών. Θεωρώ τιμή μου που επιλέχθηκα να στηρίξω τον Νταουσάνη Γιάννη και τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ επειδή πιστεύω πως λειτουργεί με γνώμονα την ακεραιότητα και την ευθύτητα, επιδιώκοντας να οδηγήσει τη Ναύπακτο σε μια πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας.

Ονομάζομαι Κυρίτσης Παντελής του Ιωάννη και είμαι 26 ετών. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ναύπακτο, συγκεκριμένα στην Αφροξυλιά, όπου μένω μέχρι σήμερα. Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στο Αντίρριο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια στο χώρο της εστίασης και έχω προϋπηρεσία σε πολλά γνωστά μαγαζιά (εστιατόρια και καφετέριες) της περιοχής.  Η οικογένεια μου δεν σχετίζεται με την πολιτική. Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά υπήρξε έντονο από τα σχολικά χρόνια.  Αποφάσισα να συμμετέχω στις φετινές δημοτικές εκλογές γιατί θεωρώ πως το μέλλον κάθε τόπου εξαρτάται από τους νέους, οι οποίοι με τις ιδέες και την ενέργειά τους μπορούν να συνδράμουν στην προαγωγή του. Για το σκοπό αυτό, επέλεξα να ταχθώ στο πλευρό του Γιάννη Νταουσάνη με το συνδυασμό “ Νέα Πορεία”.  Ο Γιάννης Νταουσάνης είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις, όραμα και επιτυχημένη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας τελέσει χρέη Δημάρχου στο παρελθόν. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι πως διαθέτει το προοδευτικό του πνεύμα, βρίσκεται κοντά στις νέες γενιές και στηρίζει την πρωτοβουλία. Η “ Νέα Πορεία”  απαρτιζόμενη από ανθρώπους με εμπειρία αλλά και από νέες φωνές είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες και να επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα επιφέροντας ουσιαστικές αλλαγές για την πόλη της Ναυπάκτου και τους δημότες της.

Ονομάζομαι Βασιλόπουλος Θωμάς του Ιωάννη, με καταγωγή από την τοπική κοινότητα Λυγιά Ναυπακτίας. Κατοικώ στο κέντρο της Ναυπάκτου και είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Αγαπάω τον τόπο μου και θέλω πολύ να πάει μπροστά. Με ανησυχεί το γεγονός ότι υπάρχει μια στασιμότητα εδώ και χρόνια τώρα και δεν θέλω τα δύο παιδιά μου να αναγκασθούν αύριο να εγκαταλείψουν  τον τόπο μας. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του Γιάννη Νταουσάνη, ο οποίος είναι γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης, πιστεύοντας ότι μαζί του μπορώ και εγώ να συμβάλλω για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας

Ονομάζομαι Γρηγοροπούλου Ευαγγελία και γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Πάτρα. Είμαι παντρεμένη και τα τελευταία 9 χρόνια ζω μόνιμα στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου. Έχω τελειώσει βοηθός μικροβιολογικών εργαστηρίων, ακτινολογικών και φαρμακείου, βοηθός νοσηλευτή και τον τελευταίο χρόνο φοιτώ στα ΙΕΚ Ναυπάκτου, ως διασώστης και πλήρωμα ασθενοφόρου. Μιλώ αγγλικά και γαλλικά, Έχω εργαστεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο δήμο Ερυμάνθου και ως βοηθός ιατρού σε ΩΡΛ ιατρείο στη Ναύπακτο. Αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Νταουσάνη γιατί πιστεύω ότι έχει την εμπειρία να διοικήσει το δήμο, αφού όλη του την ζωή την έχει αφιερώσει προσφέροντας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ως πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου έχει αποδείξει έμπρακτα ότι κάνει πράξη αυτά που λέει, γιατί τα πιστεύει και τα εννοεί. Επίσης έχει την ικανότητα του να συνθέτει και να επικοινωνεί, προσόντα που θα χρειαστεί να έχει ο νέος δήμαρχος που θα εκλεγεί με το νέο νόμο του Κλεισθένη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 8 Σεπτεμβρίου η εκλογή Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Published

on

By

Μετά την ορκωμοσία των αιρετών  την Κυριακή στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, θα ακολουθήσει μια ακόμα διαδικασία, αυτή της εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που σημειωτέον για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί φέτος το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες τροποποιήσεις λόγω του ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου (ν.4623/2019), η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προεδρείου πρέπει να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου2019.

Σημειώνεται ότι «η εγκατάσταση των νέων Αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η διαδικασία εκλογής

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται για την εκλογή Προεδρείου, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου «του Συνδυασμού του εκλεγέντος Δημάρχου» που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του Δικαστηρίου. Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο Σύμβουλος που συγκάλεσε το Συμβούλιο, ο οποίος αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του Συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του Δήμου.

Το Προεδρείο συγκροτείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, ως εξής:

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ προέρχεται «από την Παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου, είτε αναδείχθηκε πρώτη είτε δεύτερη σε εκλογική δύναμη».

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ προέρχεται «από την Παράταξη που αναδείχθηκε, αντίστοιχα, δεύτερη ή πρώτη σε εκλογική δύναμη, αλλά δεν ανέδειξε τον Δήμαρχο».

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ προέρχεται «από την τρίτη σε εκλογική δύναμη Παράταξη».

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας εκλέγονται κατά τη συνεδρίαση αυτή, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία:

(α) Πρώτα καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν «στην Παράταξη του Δημάρχου» και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία έναν εξ αυτών ως προτεινόμενο για το αξίωμα του Προέδρου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών της Παράταξης. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών της Παράταξης ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση. Την κλήρωση διενεργεί ο προεδρεύων Σύμβουλος.

(β) Έπειτα καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν στην δεύτερη σε δύναμη παράταξη και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία έναν εξ αυτών ως προτεινόμενο για το αξίωμα του Αντιπροέδρου, με την ίδια διαδικασία.

(γ) Εν συνεχεία καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν στην Τρίτη σε δύναμη Παράταξη και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία έναν εξ αυτών ως προτεινόμενο για το αξίωμα του Γραμματέα, με την ίδια διαδικασία.

(δ) Μετά την εκλογή του προτεινόμενου υποψηφίου για καθένα από τα αξιώματα του Προεδρείου, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ την εκλογή του υποδειχθέντος υποψηφίου για κάθε αξίωμα.

 

Τέλος, τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία 5 ημερών από τη διενέργεια της εκλογής στην Αποκεντρωμένη, η οποία, αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή δημότη ενώπιόν της, η οποία ασκείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 ημερών από τη διενέργεια της εκλογής, αποφαίνεται, μέσα σε 5 ημέρες το αργότερο αφότου παρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΚΛΟΓΗ για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται αναλόγως οι ανωτέρω διατάξεις.

Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, οι Σύμβουλοι που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε, από την αντίστοιχη Παράταξη. Αν δεν υπάρχουν Σύμβουλοι των Παρατάξεων που προβλέπονται, οι θέσεις καταλαμβάνονται από τους Συμβούλους «της Παράταξης του Δημάρχου», που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιες θέσεις παίρνουν και ποιοι στη νέα Δημοτική αρχή

Published

on

By

Με επίσημη ανακοίνωση, η νέα Δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα και το καινούργιο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας θα ορκιστούν στις 25 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Ποιες δημοτικές παρατάξεις συμπράττουν

Η καλοκαιρινή περίοδος, τελικά ήταν περίοδος συσκέψεων συζητήσεων και διαβουλεύσεων όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματά από όλες αυτές τις συναντήσεις θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Μια από τις αλλαγές που έφερε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας είναι οι συμπράξεις των παρατάξεων.

Στον Δήμο Ναυπακτίας , δύο θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα συμπράξουν με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  του Γιάννη Μπουλέ και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» του Ντίνου Τσουκαλά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν,  ότι αναμένεται να υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου Γκίζα,  Μπουλέ, Τσουκαλά,  λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας  της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας, όπου και επίσημα θα ανακοινωθεί η προγραμματική σύμπραξη των τριών παρατάξεων.

Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται και ποιοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, την  θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Σιμάκης.

Ακολούθως, το κομμάτι της Οικονομικής υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Παπαβασιλείου.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας  τοποθετείται ο Θωμάς Κοτρωνιάς.

Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Πλατάνου και μάλλον και Αποδοτίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαΐωαννίδης.

Το «καυτό»  κομμάτι της Πολεοδομίας και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, έχοντας να διαχειριστεί θέματα όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το Ξενία κ.α.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τοποθετείται ο Θανάσης Κούκουνας.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει την θέση του προέδρου στον ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ και έχοντας να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της μαρίνας Ναυπάκτου, ο Σπύρος Τσέλιος αναλαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Μαρία Ζιαμπάρα  αναλαμβάνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας – ΚΕΔΝ, την οποία έτσι κι αλλιώς πριν από χρόνια η παράταξη Μπουλέ  δημιούργησε.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηρακλής Μουχτούρης  αναλαμβάνει ως εντεταλμένος την Δημοτική Ενότητα Πυλήνης,  ενώ αντίστοιχα ο εκλεγείς στο Αντίρριο Μπάμπης Καραδήμας, την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου.

Στη θέση του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετείται ο Γιώργος Κοτρώνης.

Θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει και ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συμπράττουν  Ντίνος Τσουκαλάς, που επιφορτίζεται  το κομμάτι  της Κοινωνικής αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Τέλος, εντεταλμένος και πιθανόν με θέση αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Χάλκειας, φέρεται  να τοποθετείται ο Σπύρος Τραχύλης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

25 Αυγούστου η ορκωμοσία της Δημοτικής αρχής – Ποιοι και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται

Published

on

By

Η Ειδική ρύθμιση για τους χώρους όπου μπορεί πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, ως τμήμα Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ρύθμιση:  «ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύμβουλοι Κοινότητας και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους δίνουν τον ακόλουθο όρκο: “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου”».

Όπως αναφέρεται στο νόμο πλέον του κράτους, «η ορκωμοσία μπορεί επιπροσθέτως να γίνει « ή σε άλλο δημόσιο κτίριο ή σε κατάλληλο δημόσιο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου». Σκοπός, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, να δοθεί πανηγυρικός τόνος στην ορκωμοσία, οπότε κρίνεται σκόπιμο να επιλέγεται κάθε φορά ο κατάλληλος εκείνος δημόσιος χώρος, ώστε να μπορούν -κατά το δυνατόν- περισσότεροι πολίτες να παρακολουθήσουν την εν λόγω διαδικασία.

Στα καθ’ ημάς

Μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής η καλοκαιρινή περίοδος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τελικά ήταν περίοδος συσκέψεων συζητήσεων και διαβουλεύσεων όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματά από όλες αυτές τις συναντήσεις θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της νέας Δημοτικής αρχής του Βασίλη Γκίζα, η ορκωμοσία της θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Η Ειδική ρύθμιση για τους χώρους αλλά και τον χρόνο όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού έδωσε το «πράσινο φως» για όλα τα παραπάνω.

 

Οι συμπράξεις των δημοτικών παρατάξεων

Μια από τις αλλαγές που έφερε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας είναι οι συμπράξεις των παρατάξεων.

Στον Δήμο Ναυπακτίας , δύο θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα συμπράξουν με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  του Γιάννη Μπουλέ και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» του Ντίνου Τσουκαλά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν,  ότι αναμένεται να υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου Γκίζα,  Μπουλέ, Τσουκαλά,  λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας  της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας, όπου και επίσημα θα ανακοινωθεί η προγραμματική σύμπραξη των τριών παρατάξεων.

 

Ποιοι  και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, την  θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Σιμάκης.

Ακολούθως, το κομμάτι της Οικονομικής υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Παπαβασιλείου. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας  τοποθετείται ο Θωμάς Κοτρωνιάς.

Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Πλατάνου και μάλλον και Αποδοτίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαΐωαννίδης.

Το «καυτό»  κομμάτι της Πολεοδομίας και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, έχοντας να διαχειριστεί θέματα όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το Ξενία κ.α.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τοποθετείται ο Θανάσης Κούκουνας.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει την θέση του προέδρου στον ΧΥΤΑ.

 

Από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ και έχοντας να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της μαρίνας Ναυπάκτου, ο Σπύρος Τσέλιος αναλαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Μαρία Ζιαμπάρα  αναλαμβάνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας – ΚΕΔΝ, την οποία έτσι κι αλλιώς πριν από χρόνια η παράταξη Μπουλέ  δημιούργησε.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηρακλής Μουχτούρης  αναλαμβάνει ως εντεταλμένος την Δημοτική Ενότητα Πυλήνης,  ενώ αντίστοιχα ο εκλεγείς στο Αντίρριο Μπάμπης Καραδήμας, την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου.

Στη θέση του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετείται ο Γιώργος Κοτρώνης.

 

Θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει και ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συμπράττουν  Ντίνος Τσουκαλάς, που επιφορτίζεται  το κομμάτι  της Κοινωνικής αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Τέλος, εντεταλμένος και πιθανόν με θέση αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Χάλκειας, φέρεται  να τοποθετείται ο Σπύρος Τραχύλης.

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ