Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι υποψηφιότητες μηχανικών στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Published

on

Τέσσερεις γυναίκες και δύο άνδρες μηχανικοί, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Τάκη Λουκόπουλο.

«Νέοι άνθρωποι με αγάπη για τον τόπο τους και διάθεση για προσφορά στα κοινά, με επαγγελματική εμπειρία πλαισιώνουν την συνέχιση της προσπάθειάς μας», δήλωσε ο Τάκης Λουκόπουλος. «Τους ευχαριστώ για την συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι επωφελής για τον τόπο μας. Η Ναυπακτία χρειάζεται την γνώση τους, την προσφορά τους, την επιστημοσύνη τους. Θεωρώ ότι μαζί θα έχουμε μια δημιουργική πορεία προς το μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία στον προσωπικό τους αγώνα.»

 

Δημητροπούλου Γεωργία Ιωάννα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Γεωργία-Ιωάννα Δημητροπούλου γεννήθηκε στο Βανκούβερ το 1981. Εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα και διαμένει στον Πλατανίτη από το 2000. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και ασχολήθηκε ερευνητικά με τη ρευστομηχανική. Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Σταμούτσο και είναι μητέρα 2 παιδιών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αντικείμενο της μηχανολογίας τόσο στο μελετητικό όσο και στον εφαρμοσμένο τομέα. Διατηρεί με το σύζυγό της επιχείρηση στο Αντίρριο που δραστηριοποιείται στον τομέα των μηχανουργικών κατεργασιών.

 

Λαλοπούλου Μαρία

Η Μαρία Λαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δάφνη Ναυπακτίας με γονείς τον Αθανάσιο και την Ευφροσύνη Λαλοπούλου, με καταγωγή από το Παλαιοχωράκι και την Άνω Δάφνη αντίστοιχα.

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Τσιάκο και έχουν αποκτήσει μια κόρη 9 ετών, τη Μελίνα.

Το 2002 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας ως Τοπογράφος – Μηχανικός και έκτοτε εργάστηκε εξασκώντας το επάγγελμα της σε τεχνικές εταιρείες κατασκευής δημοσίων και Ολυμπιακών έργων. Επίσης εργάστηκε σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στη μελέτη και διαχείριση διεθνών και βιομηχανικών έργων.

Η ίδια δηλώνει: «Με χαρά και πολύ μεγαλύτερη τιμή αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Λουκόπουλου να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος και μέλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούμαι ως υποψήφια και αυτό γιατί πιστεύω στη συνέχιση των έργων του κ. Λουκόπουλου. Ενός ατόμου με όραμα και θέληση για αλλαγή όχι μόνο της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας.»

 

Πευκιανάκη Μαρίνα

 

Η Μαρίνα Πευκιανάκη του Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1972 στο Ηράκλειο Κρήτης από όπου κατάγεται. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Θ. Γείτονα Πολιτικό Μηχανικό και έχουν δυο παιδιά τον Θεόφιλο και τον Εμμανουήλ. Στην Ναύπακτο, τόπο καταγωγής του συζύγου της, κατοικεί με την οικογένεια της από το 2000.

Αποφοίτησε από το 2 ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης το 1990. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με έτος αποφοίτησης το 1996. Έχει Πτυχίο Μελετητή στα Στατικά και Τοπογραφικά, είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής και Μεταπτυχιακή Απόφοιτος στη Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές. Συνεργάτης του μελετητικού γραφείου ‘’ΔΟΜΟΣ’’ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, από το 1996 έως 2000 σε δομοστατικές μελέτες ειδικών έργων, μεταλλικών κατασκευών, επισκευών και διατηρητέων κτιρίων και Έργων του υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργάτης της τεχνικής εταιρίας ΤΡΙΤΩΝ ΑΤΕ στο Έργο Παράκαμψη Ναυπάκτου από το 2000-2003. Από το 2003 έως σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Ναύπακτο με συνεργάτη τον Γείτονα Θ. Κωνσταντίνο.

 

Πολιτόπουλος Βασίλης.

Ο Βασίλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε  στην  Ναύπακτο  όπου   τελείωσε  το   Δημοτικό , το Γυμνάσιο  και  το Λύκειο. Είναι  Διπλωματούχος   Πολιτικός  Μηχανικός του  Εθνικού  Μετσόβιου  Πολυτεχνείου. Ασχολείται  από το 1994 ως  ελεύθερος  επαγγελματίας. Είναι  Εργολήπτης  Δημοσίων  Έργων  με  εργοληπτικό  πτυχίο  Δ΄ τάξεως  στην  κατηγορία  «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ»   και  Γ΄ τάξεως  στις  κατηγορίες  «ΟΔΟΠΟΙΪΑ» και «ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ». Ασχολείται  αδιαλείπτως  ως  ελεύθερος  επαγγελματίας  με  βασική  του  ενασχόληση  την  έκδοση  οικοδομικών  αδειών  και  την  κατασκευή  οικοδομών  έργων. Μέλος  του  Τεχνικού Επιμελητήριου  Ελλάδος  και  εκλεγμένο  μέλος  του  Πειθαρχικού  Τμήματος  Αιτ/νιας. Ειδικός  συνεργάτης του Δημάρχου Ναυπακτίας από το  2015 έως και σήμερα.

Είναι  παντρεμένος  με  την  Πολιτικό  Μηχανικό  Κατσούλη  Ελένη  και  έχουν  μια κόρη  την  Αριάδνη.

 

Σταμάτη Μαρία

Η Μαρία Ελευθερίου Σταμάτη Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π. γεννήθηκε το 1983 στην Πάτρα και κατάγεται από το Μαραθιά Δωρίδος.

Σπούδασε αρχιτέκτονας μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αποφοίτησε το 2006. Από το 2006 και για τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων, οικιστικών συγκροτημάτων , κατοικιών, γραφείων, καθώς και τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Παράλληλα το 2008 εργάστηκε στο Υπουργείο πολιτισμού στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής με ενασχόληση στον τομέα ελέγχου μελετών και επεμβάσεων νεοκλασικών κτηρίων και διατηρητέων μνημείων. Από το 2010 και έπειτα διαμένει μόνιμα στην Ναύπακτο και εξασκεί το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία. Υπήρξε ανάδοχος μελέτης και μέλος της μελετητικής ομάδας των δημοσίων έργων με τίτλο «Βελτίωση των χώρων αλσυλλίου στο Γρίμποβο» και «Μελέτη ανάπλασης της πλατείας Παπαχαραλάμπους στην Ναύπακτο». Η πλατεία έχει ενταχθεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το Δήμο Ναυπακτίας προκειμένου να υλοποιηθεί. Έχει δημοσιεύσει την διάλεξη “Τα προσφυγικά της Καισαριανής” στο περιοδικό «Τα Αθηναϊκά» της έκδοσης του Συλλόγου των Αθηναίων, ( τεύχος 111, Αθήνα 2006 ). Το δοκίμιο αποτελεί ουσιαστικά μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη των προσφυγικών κατοικιών της Καισαριανής, καθώς και μια μελέτη της σημερινής κατάστασης της περιοχής.

Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων ( ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α ) Αιτωλοακαρνανίας (για το έτος 2014-2015). Είναι ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας.

 

Χασάπης Ευθύμιος

dav

Ο Ευθύμιος Χασάπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ναύπακτο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε μελέτες ακινήτων και κατασκευών. Είναι επίσης μελετητής σε δημόσια έργα, σε τοπογραφικές και υδραυλικές μελέτες. Στον τομέα αυτό συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρείες παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι δικαιούχοι περιμένουν χρήματα

Published

on

By

Χρήματα σε αρκετές κατηγορίες δικαιούχων πρόκειται να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Και αυτό γιατί ξεκινούν οι πληρωμές για τα προνοιακά επιδόματα, το επίδομα παιδιού Α21, τις συντάξεις Σεπτεμβρίου αλλά και την δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται κάθε 25 του μήνα, ωστόσο, λόγω του ότι αυτόν τον μήνα πέφτει Κυριακή, αναμένεται να καταβληθούν τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου.

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου.

Από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 21- 8 – 2019 συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο

Published

on

By

Συγκαλείται, μάλλον για τελευταία φορά από την δημοτική αρχή Λουκόπουλου, το  δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 19.30.

Θα γίνουν δύο συνεδριάσεις, μια  ειδική συνεδρίαση με θέμα «Επιλογή των φιλοξενουμένων παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και εισηγητή  τον Γ.  Σιαμαντά, ενώ θα ακολουθήσει η   τακτική συνεδρίαση στις 19.45 με ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

  1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Χάραξη –

δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία». (εισηγητής κ.

Καρακώστας)

  1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση

δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Δυτική Ναυπακτία». (εισηγητής κ.

Καρακώστας)

  1. Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης του

έργου «Έργα αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου και επεμβάσεις

αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων τοπικών κοινοτήτων Κλεπάς και

Περίστας Δ.Ε. Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας» – Υποέργο 2ο : «Έργα

αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Περίστας

Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ.

Καρακώστας)

  1. Έγκριση απολογισμού- ισολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου

Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)

  1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος.

(εισηγητής κ. Κωστογιάννης)

  1. Διαγραφές παιδιών από τους δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς

Σταθμούς. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)

  1. Αποδοχή απόφασης ένταξης της Πράξης µε τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ &

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5045520

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» (εισηγητής κ.

Σιαμαντάς)

  1.   Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 του

Ν.4555/2019 για την διενέργεια μεταφορών μελών του ΚΑΠΗ στην ΑΙΔΗΨΟ

(εισηγητής κ. Σιαμαντάς)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Κοίμηση της Θεοτόκου στην I.Μ. Aμπελακιωτίσσης

Published

on

By

Κατά τήν ἑορτή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου πανηγύρισε ἡ Ἱερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμπελακιωτίσσης στήν Ὀρεινή Ναυπακτία.

Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς τελέσθηκε πανηγυρικός Ἑσπερινός, χοροσταντοῦτος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ἱεροθέου, μέ τήν συμμετοχή τοῦ Πρωτοσυγκέλλου π. Καλλινίκου, τοῦ Καθηγουμένου π. Πολυκάρπου, τοῦ Ἱερομ. π. Νικοδήμου καί τοῦ Διακόνου π. Παϊσίου, ἐνῶ στό ἀναλόγιο ἔψαλαν ἀδελφοί τῆς Μονῆς.

Κατά τήν ἀρτοκλασία, πού ἔγινε στό προαύλιο κάτω ἀπό τόν πλάτανο τῆς Μονῆς, ὁ Σεβασμιώτατος ἀνέλυσε τό ὀκτάηχο θαυμάσιο δοξαστικό «Θεαρχίῳ νεύματι…» τοῦ Ἑσπερινοῦ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου. Εἶπε ὅτι ψάλλουμε σέ ὀκτώ ἤχους τό δοξαστικό –ὅπως ὁ ἴδιος ἔψαλε καί τό ὀκτάηχο «Θεοτόκε Παρθένε» τῆς ἀρτοκλασίας– γιατί θέλουμε ὅλοι οἱ ἦχοι νά ὑμνήσουν τήν Θεοτόκο, ἡ ὁποία ἔχει μεγάλη δόξα, ὅπως ἀκριβῶς τήν περιγράφει μέ πλούσια νοήματα τό δοξαστικό αὐτό. Ἰδιαίτερα οἱ Ναυπάκτιοι καί οἱ κάτοικοι τῆς Ὀρεινῆς Ναυπακτίας ὀφείλουν νά αἰσθάνονται καί νά ἑλκύονται ἀπό τήν δόξα τῆς Παναγίας, πού ἐκφράζεται καί στόν ἱερό αὐτό τόπο, μέ τήν θαυματουργή εἰκόνα της.

Τό πρωί τελέσθηκε Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία ἀπό τόν Σεβασμιώτατο κ. Ἱερόθεο, συμπαραστατούμενο ἀπό τόν Ἡγούμενο π. Πολύκαρπο, τόν Ἱερομ. π. Πρόδρομο καί τόν Διάκ. Π. Παΐσιο. Ἄς σημειωθῆ ὅτι ὁ Πρωτοσύγκελλος καί ὁ π. Νικόδημος ἔφυγαν τό πρωΐ γιά νά ἐξυπηρετήσουν ὀρεινές Ἐνορίες (Πλάτανο καί Λιβαδάκι Ναυπακτίας), ἀφοῦ σέ κάθε Ἐνορία λειτουργοῦσε μόνον ἕνας Ἱερέας –σέ μερικές περιπτώσεις συνταξιοῦχος ἤ καί ἀσθενής– τήν ἡμέρα αὐτή, προκειμένου νά καλυφθοῦν ὅσο δυνατόν περισσότερες ὀρεινές Ἐνορίες.

Ὁ Σεβασμιώτατος στό κήρυγμά του, μετά τήν λιτανεία τῆς ἱερᾶς εἰκόνος, ἀνέλυσε τό ἀπολυτίκιο τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως.

Ἐκκλησιάσθηκαν στήν χάρη της, μεταξύ τῶν πολλῶν προσκυνητῶν, ὁ Βουλευτής τοῦ Νομοῦ κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ὁ νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, ἡ Πρόεδρος τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου Ναυπακτίας κ. Ἀγγελική Σμπούκη, ὁ Πρόεδρος τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Χρῆστος Παΐσιος κ.ἄ.

Ἄς σημειωθῆ ὅτι ὅλοι σχεδόν οἱ προσκυνητές αἰσθάνθηκαν τό δύσβατο τῆς περιοχῆς καί τήν δύσκολη κατάσταση τοῦ ὁδικοῦ δικτύου.

Ἕνα ἀπό τά σημαντικά σημεῖα τῆς φετινῆς ἑορτῆς ἦταν ἡ νέα λειψανοθήκη μέ τό τμῆμα τῆς χειρός τοῦ ἁγίου Πολυκάρπου, πού ἐκτίθετο σέ προσκύνηση δίπλα στήν θαυματουργή εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Ἀμπελακιώτισσας, καί εὐλογοῦσαν μαζί –εἰκόνα καί λείψανο– τούς πιστούς.

Ἀπό τό Γραφεῖο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ