Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι υποψηφιότητες μηχανικών στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Published

on

Τέσσερεις γυναίκες και δύο άνδρες μηχανικοί, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Τάκη Λουκόπουλο.

«Νέοι άνθρωποι με αγάπη για τον τόπο τους και διάθεση για προσφορά στα κοινά, με επαγγελματική εμπειρία πλαισιώνουν την συνέχιση της προσπάθειάς μας», δήλωσε ο Τάκης Λουκόπουλος. «Τους ευχαριστώ για την συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι επωφελής για τον τόπο μας. Η Ναυπακτία χρειάζεται την γνώση τους, την προσφορά τους, την επιστημοσύνη τους. Θεωρώ ότι μαζί θα έχουμε μια δημιουργική πορεία προς το μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία στον προσωπικό τους αγώνα.»

 

Δημητροπούλου Γεωργία Ιωάννα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Γεωργία-Ιωάννα Δημητροπούλου γεννήθηκε στο Βανκούβερ το 1981. Εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα και διαμένει στον Πλατανίτη από το 2000. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και ασχολήθηκε ερευνητικά με τη ρευστομηχανική. Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Σταμούτσο και είναι μητέρα 2 παιδιών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αντικείμενο της μηχανολογίας τόσο στο μελετητικό όσο και στον εφαρμοσμένο τομέα. Διατηρεί με το σύζυγό της επιχείρηση στο Αντίρριο που δραστηριοποιείται στον τομέα των μηχανουργικών κατεργασιών.

 

Λαλοπούλου Μαρία

Η Μαρία Λαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δάφνη Ναυπακτίας με γονείς τον Αθανάσιο και την Ευφροσύνη Λαλοπούλου, με καταγωγή από το Παλαιοχωράκι και την Άνω Δάφνη αντίστοιχα.

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Τσιάκο και έχουν αποκτήσει μια κόρη 9 ετών, τη Μελίνα.

Το 2002 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας ως Τοπογράφος – Μηχανικός και έκτοτε εργάστηκε εξασκώντας το επάγγελμα της σε τεχνικές εταιρείες κατασκευής δημοσίων και Ολυμπιακών έργων. Επίσης εργάστηκε σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στη μελέτη και διαχείριση διεθνών και βιομηχανικών έργων.

Η ίδια δηλώνει: «Με χαρά και πολύ μεγαλύτερη τιμή αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Λουκόπουλου να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος και μέλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούμαι ως υποψήφια και αυτό γιατί πιστεύω στη συνέχιση των έργων του κ. Λουκόπουλου. Ενός ατόμου με όραμα και θέληση για αλλαγή όχι μόνο της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας.»

 

Πευκιανάκη Μαρίνα

 

Η Μαρίνα Πευκιανάκη του Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1972 στο Ηράκλειο Κρήτης από όπου κατάγεται. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Θ. Γείτονα Πολιτικό Μηχανικό και έχουν δυο παιδιά τον Θεόφιλο και τον Εμμανουήλ. Στην Ναύπακτο, τόπο καταγωγής του συζύγου της, κατοικεί με την οικογένεια της από το 2000.

Αποφοίτησε από το 2 ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης το 1990. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με έτος αποφοίτησης το 1996. Έχει Πτυχίο Μελετητή στα Στατικά και Τοπογραφικά, είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής και Μεταπτυχιακή Απόφοιτος στη Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές. Συνεργάτης του μελετητικού γραφείου ‘’ΔΟΜΟΣ’’ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, από το 1996 έως 2000 σε δομοστατικές μελέτες ειδικών έργων, μεταλλικών κατασκευών, επισκευών και διατηρητέων κτιρίων και Έργων του υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργάτης της τεχνικής εταιρίας ΤΡΙΤΩΝ ΑΤΕ στο Έργο Παράκαμψη Ναυπάκτου από το 2000-2003. Από το 2003 έως σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Ναύπακτο με συνεργάτη τον Γείτονα Θ. Κωνσταντίνο.

 

Πολιτόπουλος Βασίλης.

Ο Βασίλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε  στην  Ναύπακτο  όπου   τελείωσε  το   Δημοτικό , το Γυμνάσιο  και  το Λύκειο. Είναι  Διπλωματούχος   Πολιτικός  Μηχανικός του  Εθνικού  Μετσόβιου  Πολυτεχνείου. Ασχολείται  από το 1994 ως  ελεύθερος  επαγγελματίας. Είναι  Εργολήπτης  Δημοσίων  Έργων  με  εργοληπτικό  πτυχίο  Δ΄ τάξεως  στην  κατηγορία  «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ»   και  Γ΄ τάξεως  στις  κατηγορίες  «ΟΔΟΠΟΙΪΑ» και «ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ». Ασχολείται  αδιαλείπτως  ως  ελεύθερος  επαγγελματίας  με  βασική  του  ενασχόληση  την  έκδοση  οικοδομικών  αδειών  και  την  κατασκευή  οικοδομών  έργων. Μέλος  του  Τεχνικού Επιμελητήριου  Ελλάδος  και  εκλεγμένο  μέλος  του  Πειθαρχικού  Τμήματος  Αιτ/νιας. Ειδικός  συνεργάτης του Δημάρχου Ναυπακτίας από το  2015 έως και σήμερα.

Είναι  παντρεμένος  με  την  Πολιτικό  Μηχανικό  Κατσούλη  Ελένη  και  έχουν  μια κόρη  την  Αριάδνη.

 

Σταμάτη Μαρία

Η Μαρία Ελευθερίου Σταμάτη Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π. γεννήθηκε το 1983 στην Πάτρα και κατάγεται από το Μαραθιά Δωρίδος.

Σπούδασε αρχιτέκτονας μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αποφοίτησε το 2006. Από το 2006 και για τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων, οικιστικών συγκροτημάτων , κατοικιών, γραφείων, καθώς και τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Παράλληλα το 2008 εργάστηκε στο Υπουργείο πολιτισμού στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής με ενασχόληση στον τομέα ελέγχου μελετών και επεμβάσεων νεοκλασικών κτηρίων και διατηρητέων μνημείων. Από το 2010 και έπειτα διαμένει μόνιμα στην Ναύπακτο και εξασκεί το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία. Υπήρξε ανάδοχος μελέτης και μέλος της μελετητικής ομάδας των δημοσίων έργων με τίτλο «Βελτίωση των χώρων αλσυλλίου στο Γρίμποβο» και «Μελέτη ανάπλασης της πλατείας Παπαχαραλάμπους στην Ναύπακτο». Η πλατεία έχει ενταχθεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το Δήμο Ναυπακτίας προκειμένου να υλοποιηθεί. Έχει δημοσιεύσει την διάλεξη “Τα προσφυγικά της Καισαριανής” στο περιοδικό «Τα Αθηναϊκά» της έκδοσης του Συλλόγου των Αθηναίων, ( τεύχος 111, Αθήνα 2006 ). Το δοκίμιο αποτελεί ουσιαστικά μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη των προσφυγικών κατοικιών της Καισαριανής, καθώς και μια μελέτη της σημερινής κατάστασης της περιοχής.

Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων ( ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α ) Αιτωλοακαρνανίας (για το έτος 2014-2015). Είναι ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας.

 

Χασάπης Ευθύμιος

dav

Ο Ευθύμιος Χασάπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ναύπακτο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε μελέτες ακινήτων και κατασκευών. Είναι επίσης μελετητής σε δημόσια έργα, σε τοπογραφικές και υδραυλικές μελέτες. Στον τομέα αυτό συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρείες παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνειδητά ΝΑΙ … Γεώργιε Γούλα!

Published

on

By

Η πρόταση του Γεωργίου Γούλα  να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του  συνδυασμού που ηγείται, «Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία» με τιμά ιδιαίτερα. Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης απάντησα θετικά,  όταν μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο διαφάνηκε  ταύτιση απόψεων και κοινός πόθος που συνοψίζεται στο:

«Νοικοκύρεμα, Εκσυγχρονισμός και Ανάπτυξη της Ναυπακτίας, ΤΩΡΑ!»

Ο Γεώργιος Γούλας  πιο ώριμος πολιτικά από ποτέ, με  εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, που την υπηρετεί πολλά χρόνια έντιμα και ανιδιοτελώς, νιώθει την καρδιά της Ναυπακτίας να πάλλεται απ’ άκρη σ’ άκρη στο ρυθμό της εγκατάλειψης και νιώθει βαθειά το αίσθημα της ευθύνης.      Χαίρομαι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, επιστήμονες, τεχνολόγοι  με σύγχρονο σχεδιασμό και πρόγραμμα, έτοιμοι για σκληρή δουλειά, την επόμενη ημέρα! Χαίρομαι  επίσης που ενεργοί πολίτες, τάχθηκαν στο πλευρό του για να τον βοηθήσουν με όλη τους την ψυχή ώστε να τραβήξουν από κοινού τη Ναυπακτία  από τη μιζέρια, που τόσα χρόνια είναι καθηλωμένη. Μα πιο  πολύ χαίρομαι για την αποδοχή της νεολαίας που αναγνωρίζει την ΗΡΕΜΗ  ΔΥΝΑΜΗ στο πρόσωπό του, και τον καθιστά στα μάτια της αποτελεσματικό  Δήμαρχο!

Και η ταύτιση απόψεων συνεχίζεται….

Η συμμετοχή πληθώρας συνδυασμών σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές για τον τόπο μας, δείχνει την έντονη επιθυμία των πολιτών να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να  αλλάξουν προς το καλύτερο την κοινωνία, που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Εξάλλου η «Λαϊκή Κυριαρχία» αποτελεί την έκφραση της θεμελιώδους αρχής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό για τον λαό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό, αρκεί να τεθεί σε προτεραιότητα το κοινό καλό.

Για μας όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Ανάμεσά τους δεν διακρίνουμε εκλεκτούς και μη εκλεκτούς.  Δεν υπάρχουν για μας άνθρωποι  που για τις προσωπικές τους επιλογές και τις ιδιαιτερότητές τους θα πρέπει να μείνουν στο περιθώριο. Είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία και θα δουλέψουμε προς κατευθύνσεις τέτοιες  που θα υπάρχει πάντα χώρος ανάμεσά μας, για όποιον επιθυμεί να εργαστεί μαζί μας για το καλό αυτού του τόπου.  Το ελληνικό ιδεώδες ήταν πάντα πληθωρικό και γενναιόδωρο απέναντι στον ενεργό πολίτη.  Όπως και η πίστη μας, βοήθεια στα δύσκολα και είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για τους δεινοπαθούντες.

Ο Γεώργιος Γούλας ποτέ δεν υπήρξε υπερβολικός. Ήταν πάντα ανάμεσα στους συνδημότες μας. Αφουγκράζονταν τα προβλήματά τους  κι έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Μιλούσε και μιλά πάντα τεκμηριωμένα. Και το σημαντικότερο με προτάσεις-λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, ακόμα κι αν δεν είναι ικανές να χαμογελάσουν όλα τα χείλη! Δεν ψεύδεται για να μην στεναχωρήσει. Και πρέπει πια να σταματήσει η ταυτοποίηση του θρασύ με τη λέξη ικανός και στην περίπτωση της πολιτικής, ικανός αρχηγός, ηγέτης. Αν δεν υιοθετήσουμε πρώτοι εμείς πολιτισμένη συμπεριφορά και δεν εφαρμόζουμε τις αρχές της δημοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή μας, πώς θα την απαιτήσουμε από τους άλλους;  Πώς θα εφησυχάζει ο πολίτης όταν καλούνται κόλακες να τις εφαρμόσουν, στις προσωπικές του υποθέσεις; Διότι είναι προσωπική μας υπόθεση και των οικογενειών μας το να ζούμε σε ένα ήρεμο, ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον.

Θα κρατήσουμε τα «καλά» του παρελθόντος όπου υπάρχουν, διότι υπήρξαν και καλά, σαν γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσουμε με μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό, εκσυγχρονίζοντας τη Ναυπακτία για να μπορεί να  αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Ο εγωισμός για μας υπάρχει μόνο στις σελίδες των ερμηνευτικών λεξικών. Και είναι εμφανής, όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη για ενότητα κι αλληλεγγύη.

Μιλώντας με υποψηφίους του συνδυασμού «Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία»  αναγνώρισα κατάρτιση, τεχνογνωσία, εργατικότητα, εμπειρία, σύνεση, ανιδιοτέλεια, σχεδιασμό, δημιουργικότητα, προγραμματισμό και φρεσκάδα ιδεών. Χαρακτηριστικά που μπορούν να στηρίξουν και να προάγουν το έργο ενός αρχηγού, ωθώντας την κοινωνία με γοργούς ρυθμούς στην πρόοδο και την ευημερία.

Απόλυτα πεπεισμένη πως ο Γεώργιος  Γούλας αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας για τη Ναυπακτία, και την αποτελεσματικότητα των συνεργατών του,  τάσσομαι στο πλευρό τους με την υπόσχεση να δουλέψουμε με απόλυτη διαφάνεια, σεβασμό στον πολίτη, στο περιβάλλον και στην παράδοση ώστε να δώσουμε στην Ναυπακτία, την θέση  που της αξίζει, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ανδριανή  Γ. Παπαδημητρίου

Η Ανδριανή Παπαδημητρίου είναι το πρώτο από τα τρία τέκνα του Γεωργίου Παπαδημητρίου, καθηγητή Φυσικής Β/θμιας εκπαίδευσης, υποψηφίου διδάκτορα του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και της Μάρθας Θεοδωροπούλου, Καθηγήτριας Αισθητικής ΕΠΑΛ. Το 2015 αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον της για την πολιτική, τις Διεθνείς Σχέσεις, την Οικονομική κρίση και πολλοί κοινωνικοί προβληματισμοί, την ώθησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών της, στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών όπως: 

  • «Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία»
  • «Η Ελληνική Μετανάστευση στην Αυστραλία τον 19ο και 20ο αιώνα»
  • «Ναζισμός και Χριστιανισμός», η οποία δημοσιεύτηκε από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Πόλις Άπολις» το Φεβρουάριο του 2019.

Την τρέχουσα περίοδο, κάνει την πρακτική της άσκηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας κι ολοκληρώνει τις σπουδές της στο κλασσικό πιάνο.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και είναι κάτοχος πιστοποίησης H/Y.

Η αγάπη της για την Ιστορία, τη Λαϊκή μας παράδοση και την ενασχόληση με τα κοινά, δημιουργήθηκε βιωματικά δίπλα στον αείμνηστο παππού της Χρήστο Παπαδημητρίου, Δάσκαλο εν ζωή, ιδρυτής και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπεσιωτών για πολλά χρόνια στην Αθήνα. Εμπνευστής και Ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου και της Δημοτικής βιβλιοθήκης στην γενέτειρά του Εμπεσό Βάλτου.


Η ουσιαστική ενασχόλησή της με τα κοινά και τον εθελοντισμό ξεκίνησε στα Λυκειακά της χρόνια καθώς είναι από τα ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής ομάδας Antirriotistas, με πλούσια δράση, στην καθαριότητα και στα πολιτιστικά δρώμενα, στην Δημοτική ενότητα Αντιρρίου, από το 2012 έως το 2015 που εισάχθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 


Ζώντας τον κατασκηνωτικό βίο από τα εννέα της χρόνια, πρόσφερε εθελοντικό έργο σαν ομαδάρχισσα, όταν ενηλικιώθηκε, στην κατασκήνωση του μοναστηριού Μεταμόρφωση του Σωτήρα στα Κωσταίικα, Κάτω Βασιλική.

Με την υποψηφιότητά της ως Δημοτική Σύμβουλος στον συνδυασμό «Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία» τάσσεται στο πλευρό του Γεωργίου Γούλα και των συνεργατών του με κύριο στόχο το:

«Νοικοκύρεμα, Εκσυγχρονισμός κι Ανάπτυξη της Ναυπακτίας, τώρα!»

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιάννη Νταουσάνη

Published

on

By

Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 20:30, ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας – επικεφαλής της “Νέας Πορείας” Γιάννης Νταουσάνης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Πλ. Φαρμάκη

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου η προεκλογική ομιλία του Βασίλη Γκίζα στο λιμάνι

Published

on

By

Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 20:30 η προεκλογική κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα στο λιμάνι.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ