Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξυπνος μετρητής κατανάλωσης σε σημεία οδοφωτισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλέγμα δράσεών της για την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την ενεργειακή παρακολούθηση κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες της με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, προχωρά και στην παρακολούθηση της κατανάλωσης στο δίκτυο οδοφωτισμού.

Σε συνεργασία της Δ/νσης Βιομηχανίας Ενέργειας  και Φυσικών Πόρων με την Διεύθυνση Τεχνικών έργων υλοποιήθηκαν  πιλοτικές δοκιμές για την παρακολούθηση σε  πίλαρ οδοφωτισμού.

Έτσι, στα πλαίσια του έργου ανάπλασης των εισόδων των πόλεων έγινε η αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών (λάμπες Νατρίου) με νέα φωτιστικά LED και επιλέχθηκαν πίλαρ που τροφοδοτούν 28 φωτιστικά σημεία όπου και εγκαταστάθηκε ένας τριφασικός μετρητής ενέργειας έτσι ώστε να είναι δυνατή η μέτρηση ανά φάση για την δυνατότητα καλύτερης ανάλυσης.

Ο μετρητής ενέργειας έχει την δυνατότητα να μετράει όλες τις ηλεκτρικές παραμέτρους κάτι που μπορεί να δώσει πολύ χρήσιμη πληροφορία και στο μέλλον για την ποιότητα του φωτισμού ενώ παράλληλα θα μπορεί να δίνει πληροφορία για την στιγμή που έγινε οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση του συστήματος, είτε λόγω βλάβης είτε λόγω των καιρικών καταστάσεων. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την παρακολούθηση των συστημάτων και την άμεση αποκατάσταση των βλαβών αν κριθεί απαραίτητο χωρίς να χρειαστεί κάποιος να κάνει αυτοψία στο έργο. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την καλύτερη διάθεση των ανθρώπινων πόρων σε πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα ενώ ταυτόχρονα είναι άμεση και η παρακολούθηση των συνεργείων και της αποτελεσματικότητας της εργασίας του.

Ο μετρητής επίσης έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για τον χρόνο έναρξης και σβέσης των φωτιστικών με βάση το αστρονομικό ρολόι για τον υπολογισμό της δύσης και ανατολής που έχει ενσωματωμένο.

Από μια αρχική εκτίμηση και ανάλυση των μετρήσεων για το μέχρι τώρα χρονικό διάστημα λειτουργίας (περίπου ένας μήνας) προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση περίπου 3.000 ευρώ από πίλαρ 28 λαμπτήρων. Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο χρόνο ζωής σε ένα φωτιστικό τύπου LED η εξοικονόμηση εύκολα ξεπερνά το 70%.

Τέλος, μια σημαντική παράμετρος που επίσης μπορεί να παρακολουθείται και είναι το επίπεδο φωτισμού για την αποτελεσματική λειτουργία των φωτιστικών.

Σε δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωραταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης ανέφερε:

«Εφαρμόζουμε πλέον τη γνώση που κατέχουμε σε υπηρεσίες και δομές της Περιφέρειας, ώστε σταδιακά να εντασσόμαστε στη λογική της Έξυπνης Περιφέρειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και της ψηφιακής διακυβέρνησης. Αξιοποιούμε τις εμπειρίες από ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιήσαμε ώστε να είμαστε οδηγοί για τις τοπικές κοινωνίες στα νέα δεδομένα ενεργειακών πολιτικών που διαμορφώνονται. Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας να εφαρμόζουμε και να διαχέουμε στους πολίτες τη τεχνογνωσία που διαρκώς αποκτούμε, για να πετύχουμε οφέλη μεγάλης κλίμακας στους πολίτες».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έσπασαν τα ρεκόρ» οι μικροί ποδηλάτες… ΦΩΤΟ

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το “baby balance bike” για παιδιά από 3 έως 5 ετών, στο πλαίσιο και παράλληλα με τους αγώνες «SUPER CUP nest generation Mountain Bike»  στο Γρίμποβο.

Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τους μικρούς ποδηλάτες/σες να κλέβουν την παράσταση πάνω στα ποδήλατα ισορροπίας.

Με τον εξοπλισμό κράνη και ποδήλατα να διατίθεται από τους διοργανωτές «Πράσινο + Μπλε», παιδιά και γονείς το διασκέδασαν, ενώ σε όλους δόθηκαν μετάλλια και δώρα.

 

 

Περισσότερες  ΦΩΤΟ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” στη Ναύπακτο!

Published

on

By

Στο πλαίσιο των πανελλήνιων αγώνων  SUPER CUP next generation ΜΤΒ την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 10.00 έωςτις13.00, στη παραλία Γριμπόβου θέση παζάρια, στη πόλη της Ναυπάκτου, θα υλοποιηθεί και ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” από τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε”.

  Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό ποδηλατικό “αγώνα” με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πετάλι, που μαθαίνει αγόρια και κορίτσια 3 έως 5 ετών να  αγαπούν το ποδήλατο, ενώ παράλληλα ενθουσιάζει τους γονείς!

  Ποδήλατα ισορροπίας και κράνη παρέχονται από τη διοργάνωση, ενώ όλα τα παιδιά βραβεύονται με μετάλλια και παίρνουν δωράκια.

Σας περιμένουμε για να μάθουν τα παιδιά σας να αγαπούν το ποδήλατο και να διασκεδάσετε μαζί τους!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη!

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 693 6052 888 / info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και ευρύ κοινό από την ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Published

on

By

Στις 18 Απριλίου η Ναύπακτος τιμά την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς και την ένταξή της στο Ελληνικό Κράτος.
Στις 18 Απριλίου 1929, μετά από πολυήμερη πολιορκία από ξηρά και θάλασσα υπό την ηγεσία του Αυγουστίνου Καποδίστρια και του Ανδρέα Μιαούλη η οχυρωμένη στο Κάστρο Ναυπάκτου φρουρά αναγκάζεται να παραδοθεί και να συνθηκολογήσει, οι ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το κάστρο και τοποθετούν την ελληνική σημαία.
Μετά την απελευθέρωση οι Έλληνες αγωνιστές κατοικούν ξανά την καστροπολιτεία και ξεκινούν το έργο της ανοικοδόμησής της. Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Ναυπάκτου στις 18 Απριλίου 1829, η ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και ευρύ κοινό με οδηγό τα έντυπα που εξέδωσε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Πρόκειται για τρία έντυπα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, σχετικά με την ελληνική επανάσταση στην περιοχή της Ναυπακτίας.
Το πρώτο εκπαιδευτικό με τίτλο “Περπατώντας στην Ναύπακτο της Επανάστασης (1821-1829)” , παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές, περιδιαβαίνοντας την καστροπολιτεία, να εντοπίσουν σημεία ή μνημεία που σχετίζονται με την απελευθέρωση της πόλης.
Στο δεύτερο εκπαιδευτικό “τα Μοναστήρια της Ναυπακτίας, προπύργια της Επανάστασης του 1821“, γίνεται αναφορά στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα μοναστήρια της περιοχής.
Τέλος, στο ενημερωτικό έντυπο” Η Ναύπακτος στην Επανάσταση του 1821“, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα του Αγώνα σε σύνδεση με τα μνημεία της εποχής.
Η ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα εκδώσει σύντομα ενημερωτική εγκύκλιο για την συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ