Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπεσε η αυλαία στο «ΟΙΚΟ θέατρο 2019» – Ραντεβού το 2020

Published

on

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 3 Μαρτίου, οι θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου , που διοργάνωσε  για 9η χρονιά, η περιβαλλοντική Οργάνωση “Πράσινο+Μπλε” σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η αυλαία έπεσε με την θεατρική παράσταση «Αμαδρυάδα» του Γιάννη Τζήκα  από το 2ο ΚΔΑΠ Ναυπάκτου  και «Το χωριό του Όλοι μαζί»  του Σωκράτη Μαντζουράνη  από το 6ο  Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ2’.      

Οι θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν θερμά τη προσπάθεια των παιδιών και εκπαιδευτικών.  Συγχαρητήρια αξίζουν στη εκπαιδευτικό Νικοπούλου Αναστασία, τη θεατρολόγο Κανέλου Λαμπρίνα και τον μουσικό Νικολάου Θωμά του 2ου ΚΔΑΠ, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του 6ου  Δ.Σ. Λαουρδέκη Κασσιανή και τη θεατρολόγο Σταυρογιαννοπούλου Εφη.

 Ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2020, ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο+Μπλε»  Ξύδης Τάσος, ευχαρίστησε θερμά τα σχολεία της Ναυπάκτου που συμμετείχαν, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που με πολύ αγάπη και υπομονή καθοδήγησαν τους μικρούς μαθητές. Ευχαρίστησε τη καθηγήτρια αισθητικής Κυπαρίση Βάσω και της σπουδάστριες του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου οι οποίες εθελοντικά  κάθε χρόνο επιμελούνται το μακιγιάζ των προσώπων των μικρών “ηθοποιών”,  την ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους εθελοντές του  Πράσινο+μπλε για τη προσφορά τους.

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προϊόντος βούτυρο LURPAK της εταιρίας ARLA, της 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τα υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ και τα super markets τροφίμων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

Στο «ΟΙΚΟ θέατρο 2019» συμμετείχαν συνολικά πάνω από 150 μαθητές και παρακολούθησαν τις παραστάσεις πάνω από 1.500 θεατές. Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές  δημοτικών σχολείων Ναυπάκτου και έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 15.000 θεατές και η οποία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για την προσφορά της: TEDx Athens 2011,Best City Awards 2016, Event Awards 2017.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αριθμοί των δημοτικών εκλογών δίνουν την πρωτιά στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Στις Δημοτικές εκλογές 2019, για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών σε 332 Δήμους, συμμετέχουν 1.634 υποψήφιοι Συνδυασμοί.

Το 2014 συμμετείχαν στις Δημοτικές εκλογές 1.441 Συνδυασμοί για 325 Δήμους (αύξηση 13,4 % το 2019 έναντι του 2014).

  • Από τους 1.634 υποψηφίους Δημάρχους, οι 760 (ποσοστό 46,5%) ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι ή Πρόεδροι Κοινοτήτων σε προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές (μετά το 1978, έως το 2014).
  • Επίσης, από τους 1.634 υποψηφίους Δημάρχους οι 896 (ποσοστό 54,8%) ήταν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της δημοτικής περιόδου 2014-2019.

Ειδικότερα όμως, σε σχέση με το 2014, σημειώνουμε τα εξής :

  • Από τους σημερινούς 325 Δημάρχους (εκλεγέντες το 2014) είναι εκ νέου υποψήφιοι το 2019 οι 254 (ποσοστό 78,15 %). Δηλαδή 78 τουλάχιστον Δήμοι θα αλλάξουν Δήμαρχο.
  • Από τους υπόλοιπους 1.187 υποψηφίους Δημάρχους του 2014, που δεν εξελέγησαν Δήμαρχοι, οι 376 (ποσοστό 32,7 %) είναι πάλι υποψήφιοι το 2019.

Και το 2019, όπως το 2014, υπάρχουν 4 Δήμοι(Αγαθονησίου, Λειψών, Αγίου Ευστρατίου, Σικίνου), στους οποίους δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός, αφού μόνο ένας Συνδυασμόςθα «διεκδικήσει» τη Δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, σε 26 ακόμη Δήμουςδεν θα γίνουν εκλογές τη Β’ Κυριακή,αφού ο Δήμαρχος θα αναδειχθεί από την πρώτη Κυριακή, μεταξύ δύο Υποψηφίων.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, διαθέτει τους περισσότερους «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου, οκτώ!

Σημειώνεται πως πανελλαδικά η μέση αναλογία υποψηφίων Συνδυασμών ανά Δήμο είναι 4,92.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάτια Παναγιωτοπούλου: Γιατί είμαι υποψήφια με τον Γιάννη Μπουλέ

Published

on

By

Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη της Ναυπακτίας επέλεξα να γίνω μέλος της ΑΔΚΝ και να συμμετέχω ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Εκτίμησα πως η ΑΔΚΝ  τιμώντας το όνομά της, είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα, χωρίς πολιτικά ερείσματα.  Αποτελείται από μια ομάδα  καταρτισμένων ανθρώπων που  στοχεύουν στην ανάδειξη της Ναυπακτίας.

Συμπορεύομαι, με το Γιάννη Μπουλέ που με συνέπεια μελέτησε,  πρότεινε και έπραξε και  πιστός στις αρχές του δηλώνει παρών  στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Έχοντας έμπειρη ματιά δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασημακόπουλος Δημήτρης: «Ας δούμε καθαρά και ας βάλουμε με σωστά κριτήρια το λιθαράκι μας»

Published

on

By

Κάποιοι θα πουν όλοι τα ίδια κάνουνε… Πιο μικρός το ίδιο έλεγα κι εγώ… Όμως αν το ψάξουμε, αν ρωτήσουμε , αν πραγματικά ψάξουμε να βρούμε πώς πραγματικά έχει η κατάσταση και αν αναλογιστούμε εμείς τι κάνουμε για αυτό,  θα δούμε ότι δεν είναι έτσι… Δεν είναι όλοι μια από τα ίδια.

Το σπίτι φτιάχνεται από τα θεμέλια, έτσι και ο Δήμος… Η επιχείρηση για να επενδύσει πρέπει να έχει την μελέτη, το πλάνο και το κεφάλαιο, έτσι και ο Δήμος… Για να ξυπνήσω αύριο το πρωί σε μια νέα μέρα, πρέπει να ανοίξω τα μάτια μου και να πάρω ανάσα, έτσι και ο Δήμος…

Ας δούμε καθαρά και ας βάλουμε με σωστά κριτήρια το λιθαράκι μας ώστε ο Δήμος να ξαναπάρει την ανάσα και να βρει τα φτερά που εμείς οι ίδιοι του κόψαμε… Δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς η Ναυπακτία. Το νέο δεν είναι πάντα νέο όπως κάποιοι το επικαλούνται. Το νέο πρέπει να έχει τη δύναμη να ανατρέψει παλαιοκομματκές αντιλήψεις, μικροπολιτικές που στηρίζονται στα ταξίματα και στις ψεύτικες υποσχέσεις…

ΟΙ υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι απλά ονόματα ενός ψηφοδελτίου και οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να είναι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων σε βάρος των ιδίων… Δεν είμαστε υποψήφιοι και εσείς ψηφοφόροι σε αυτόν τον εκλογικό νόμο… Είμαστε όλοι μια ομάδα που απλά μέσα από εμάς θα ακουστεί η φωνή όλων σας….

Εγώ  δηλώνω Παρών και δεσμεύομαι να έχω φωνή και άποψη με στόχο να γίνονται παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας…

Να είμαστε όλοι παρόντες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, όλοι όσοι θέλουμε και επιλέγουμε να μείνουμε εδώ, στη Ναύπακτο της καρδιάς μας .

Να είμαστε παρόντες με την ψήφο μας  για να επιλέξουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ