Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο θεσμικό πλαίσιο για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Published

on

Ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζόμενων ΚΔΑΠ (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) υλοποιείται μετά την ψήφιση του Νόμου 4756/2020 στον οποίο περιλαμβάνονται οι εξουσιοδοτικές διατάξεις για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Πολλές από τις προτάσεις του ΠΑΣΕΚΔΑΠ υιοθετήθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εισήχθησαν και ρυθμίσεις μέσω των οποίων καταστρατηγείται η λειτουργία των δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ παρά διασφαλίζεται…

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικές προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που θα τεθούν μέσω της ΚΥΑ για τη στέγαση δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε κτίρια δημόσιων σχολείων, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση της Υφυπουργού ότι τόσο η ίδια όσο και η Υπουργός Παιδείας θεωρούν ότι “τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν στα σχολικά κτίρια για 10 ώρες κάθε μέρα” δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μέλλον των δημοτικών ΚΔΑΠ που στεγάζονται σε σχολεία διαφαίνεται ζοφερό.

Και δεδομένου ότι το 80% των δημοτικών ΚΔΑΠ στεγάζονται σε σχολικά κτίρια, καταλαβαίνουμε όλοι πως η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι μία ευθεία επίθεση της Κυβέρνησης στο δίκτυο των ΚΔΑΠ των Δήμων. Προφανώς ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας είναι να αναλάβουν τις κοινωνικές αυτές υπηρεσίες οι ιδιώτες που αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Η δεύτερη αρνητική διάταξη αφορά στο ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο παιδιών και παιδιών/ατόμων με αναπηρία σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. Ένα μέτρο υπερβολικό και ακραίο που ενώ παρουσιάζεται ως μέτρο ελέγχου συμμετοχής των παιδιών, στην πραγματικότητα θα αποτελέσει ένα εργαλείο περαιτέρω υποχρηματοδότησης των Δομών. Κάτι που θα έρθει ως συνέχεια της φετινής μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ, όπου έλαβαν voucher 7.000 λιγότερα παιδιά από πέρσι.

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ θα δώσει μεγάλο αγώνα οι ειδικότεροι όροι και οι αναλυτικές προϋποθέσεις που θα καθοριστούν μέσω της ΚΥΑ να είναι όσο το δυνατόν πιο επωφελείς για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, τους ωφελούμενούς τους και τους εργαζόμενους σε αυτά.

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έδωσαν τα  χέρια” Λουκόπουλος και Σαλαμούρας

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” δημοσιοποιεί την συνεργασία της με τον πρ. δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σαλαμούρα. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνουμε σήμερα ότι σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξής μας Τάκης Λουκόπουλος   με τον πρώην δημοτικό μας σύμβουλο  κ. Χρήστο Σαλαμούρα  “έδωσαν τα  χέρια” κατά το κοινώς λεγόμενο,  για κοινό βηματισμό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες του Αντιρρίου για την πώληση των εργοταξιακών

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Η Ένωση επαγγελατοβιοτεχνικών και εμπόρων Αντιρρίου “Ο Άγιος Παντελεήμων” με αφορμή το θέμα της πώλησης των πρώην εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΠΩΛΗΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και αξιοποίηση του οικοπέδου των εργοταξιακών χώρων της γέφυρας.
Πριν από δύο περίπου χρόνια σε συγκέντρωση στο Αντίρριο ο κύριος Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε όσον αφορά την εκποίηση του ακινήτου , ότι παρακολουθεί την εξέλιξη, έχει κάποιες επαφές και είμαστε σε σωστό δρόμο και μάλιστα προς την τουριστική κατεύθυνση.
Σήμερα φθάσαμε στο δια ταύτα και ο μεν Δήμαρχος δηλώνει ευχαριστημένος από το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας ,το δε τοπικό συμβούλιο και ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου δηλώνουν αντίθετοι με οποιαδήποτε επιχείρηση υποβάθμισης της περιοχής .Ως εμπορικός σύλλογος σαφώς και δεν διαφωνούμε με τα παραπάνω , αλλά νομίζουμε ότι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις .
Επειδή δεν γνωρίζουμε τους όρους του διαγωνισμού όσον αφορά τα είδη των επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο ,ούτε αν πριν από τον διαγωνισμό υπήρξε κάποια γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου ή κάποια παρέμβαση του κυρίου Δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητάμε:

   Κατεπείγουσα σύγκληση του τοπικού συμβουλίου του Αντιρρίου με πρόσκληση όλων των φορέων της περιοχής, του Δημάρχου και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, για ενημέρωση μας ,έστω και εκ των υστέρων , για το σοβαρότερο θέμα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δαβανέλλος Θέμης

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης επαρχιακών οδών στους Δήμους Ναυπακτίας και Μεσολογγίου

Published

on

By

Σε υπογραφή συμβάσεων με τους αναδόχους προχώρησε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να αποκατασταθούν φθορές  που έχουν σημειωθεί μετά από φυσικές καταστροφές σε επαρχιακές οδούς των Δήμων  Ναυπακτίας και Μεσολογγίου.

Ειδικότερα,  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, συμβασιοποιήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ που αφορούν τεχνικές παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία με στόχο να βελτιωθεί η  βατότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου και να καταστούν ασφαλέστερες  οι μετακινήσεις.

Αποκαταστάσεις θα γίνουν  στην Τ.Κ. Δορβιτσάς προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, στην ΤΚ Στράνωμας ύψους 1 εκ. ευρώ,  στον Πλάτανο ύψους 1,8 εκ. ευρώ, στην επαρχιακή οδό Πιτσιναίϊκα – Ριγάνι προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, στο δρόμο από Στύλια προς Συκιά –Φαμηλα ύψους 1 εκ. ευρώ ,  όπως επίσης στο οδικό δίκτυο προς Μούσουρα του Δήμου Μεσολογγίου, επίσης ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα εκτελεστούν προβλέπονται αποκαταστάσεις στις σημαντικότερες βλάβες που παρουσιάστηκαν από  καταπτώσειςπρανών,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος  κ.α.. Οι κυριότερες εργασίες για την αποκατάσταση  βλαβών αφορούν σε επανακατασκευή των τμημάτων με εξυγίανσήτους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης.Επίσης προβλέπεται  ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων όπου απαιτείται καθώς και εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών,  σήμανσης κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ