Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγγελική Σμπούκη «εφ’ όλης της ύλης…»

Published

on

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης Ναυπακτίας (ΔΕΥΑΝ) βρέθηκε κατά καιρούς στο στόχαστρο, με ζητήματα και προβλήματα που αφορούσαν την βιωσιμότητά της αλλά και την υλοποίηση έργων για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Δυο σχεδόν χρόνια, «στο τιμόνι» της επιχείρησης βρισκόταν η Αγγελική Σμπούκη, δεχόμενη συχνά  πυρά και από την συμπολίτευση και από την αντιπολίτευση.     

Με την παράδοση της «σκυτάλης» στην νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, ζητήσαμε από την απελθούσα πρόεδρο της επιχείρησης μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μέσα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από το Nafsweek, καταγράφονται οι απόψεις της, οι εμπειρίες που αποκόμισε όλο αυτό το διάστημα της  θητείας της αλλά και οι πικρίες και το παρασκήνιο, σε κάποιες των περιπτώσεων.

 

Είχατε εκλεγεί με την παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, την «Ενωτική πρωτοβουλία»  που για μια πενταετία ήταν η δημοτική αρχή.  Πως θα αποτιμούσατε το έργο σας σε γενικές γραμμές;

Νομίζω ότι είναι η ποιο επιτυχημένη περίοδος έως τώρα. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και δόθηκαν για πρώτη φορά λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν χρόνια,  όπως το Ξενία, ο παραλιακός της Παλαιοπαναγιάς,  η δημιουργία πεζοδρομίων ανατολικά,  οι πηγές της Βαρναράχης και ένα σωρό άλλα. Όλα τα παραπάνω  ήταν  για τετραετίες στα προεκλογικά προγράμματα  όλων των παρατάξεων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν κατόρθωσαν να κάνουν τίποτα για να τα λύσουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αφήσαμε παρακαταθήκη έργα άνω των εξήντα εκατομμυρίων,  σε διάφορες φάσεις  υλοποίησης, που αν καταφέρει να τα ολοκληρώσει η νέα δημοτική αρχή θα μπορούμε να μιλάμε για τις βάσεις μιας πραγματικής ανάπτυξης.

Όμως δεν επανεκλεγήκατε…

Ο Δήμαρχος δεν είναι από την παράταξή μας θα θέλατε να πείτε, συμφώνα με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ίσχυσε στις εκλογές και εκλέχτηκαν έξι δημοτικές παρατάξεις .

Ο δήμαρχος διοικεί  κάθε φορά σε συνεργασία με τις παρατάξεις που νομίζει και δεν δεσμεύεται για τις επιλογές του, αν αυτές δεν τον ικανοποιούν. Τελείως διαφορετικό σύστημα δηλαδή από τα προηγούμενα χρόνια.

Περάσαμε στο δεύτερο γύρο πολύ κοντά με τον πρώτο συνδυασμό και την δεύτερη Κυριακή βρεθήκαμε δεύτεροι με ελάχιστο ποσοστό διαφορά. Αν σκεφτούμε την συστηματική φθορά  ορισμένων που τοποθετήθηκαν  από τον κ. Λουκόπουλο σε θέσεις ευθύνης  και την μετέπειτα αποχώρηση τους, παίρνοντας μαζί τους και την ΄΄πελατεία΄΄ βέβαια που απέκτησαν με χρήματα του Ναυπακτιακού λαού, πήγαμε άριστα θα έλεγα. Όλοι αυτοί βέβαια εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη και την εμπιστοσύνη του Δημάρχου του κ. Λουκόπουλου, αλλά και την  ανοχή του σε ακραίες συμπεριφορές, γεγονότα που κατά τη γνώμη μου, μας στοίχισαν την πρώτη θέση.

Παράλληλα, είχατε την δική σας πορεία. Πως θα την περιγράφατε κοιτάζοντας πίσω το διάστημα που πέρασε;

Πιστεύω ότι ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου και γι’ αυτό που με εξέλεξε ο Ναυπακτιακός λαός, στο δημοτικό συμβούλιο, στις επιτροπές  που συμμετείχα.  Αλλά αυτό που με χαρακτήρισε είναι η προεδρία μου στη ΔΕΥΑΝ και συγκεκριμένα ο αγώνας  και οι προσπάθειες που έγιναν ώστε να διασωθεί η επιχείρηση. Στο τελευταίο προεκλογικό διάστημα που έγινε και πολύς  λόγος, εγώ κράτησα  το λόγο μου,  στήριξα το Δήμαρχο και την παράταξή μου, παρότι θεωρώ ότι αδικήθηκα, σε αντίθεση με άλλους… διπλοθεσίτες  που είχαν την εύνοια του Δημάρχου  και στο τέλος πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του.

Το πρώτο διάστημα και ειδικά στην αρχή, εκφράσατε και δημόσια την δυσαρέσκειά σας για την αντιμετώπιση που είχατε. Τι είχε συμβεί; 

Ήμουν η μοναδική γυναίκα της παράταξης και λογικά θα έπρεπε και σε μένα να δοθεί μια θέση ευθύνης. Μου υποσχέθηκαν ότι αυτό θα γίνει στη δεύτερη περίοδο της θητείας μας . Πράγματι μου προτάθηκε θέση αντιδημάρχου, αφαιρώντας μου όμως  σημαντικές αρμοδιότητες, κάτι που δεν ήθελα να κάνω παριστάνοντας την αντιδήμαρχο. Ήθελα να προσφέρω και να  βοηθήσω τα μέγιστα για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.  Να τονίσω εδώ ότι σημαντικό ρόλο παίζει η απαξίωση των γυναικών στη κοινωνία μας. Θεωρώ ότι είμαστε πιο υπεύθυνες και αποτελεσματικές σε ότι αναλαμβάνουμε  αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνετε αποδεκτό μέσα από την ανδροκρατούμενη τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ΔΕΥΑΝ ήταν δύσκολη περίπτωση.  Τι προβλήματα αναλάβετε;

Εγώ παρέλαβα την προεδρία της επιχείρησης από τον συνάδελφο μου κ. Κοτρωνιά. Όμως όταν μπήκα μέσα διαπίστωσα ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διαχρονικά και από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις. Χρέος στη ΔΕΗ ένα εκατομμύριο ευρώ, το ίδιο επίσης στο δήμο ένα εκατομμύριο, στις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων περίπου ένα εκατομμύριο,   στους προμηθευτές επίσης  και πολλούς ανεξόφλητους λογαριασμούς, περίπου  δυόμιση  εκατομμύρια  από τους παρόχους.

Επί πλέον ο ανάδοχος του έργου της επέκτασης της αποχέτευσης  να απαιτεί ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες ευρώ,  από μια άδικη συμπληρωματική σύμβαση και παράλληλα να έχει δικαστική απόφαση για τις προηγούμενες συμβάσεις εκατόν ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ και πενήντα χιλιάδες ευρώ από τόκους, σύνολο  170.000 ευρώ, ποσά που κατάσχεσε αργότερα από τους λογαριασμούς της επιχείρησης .                                                                                                                  Όλοι , άλλοι  ψιθυριστά και άλλοι δημόσια, προέβλεπαν κατάρρευση της επιχείρησης και μεταφορά αυτών των χρεών και των προβλημάτων της στο Δήμο. Σαν να μην έφταναν αυτά, υπήρχε και δικαστική απόφαση από τον κ.Καλτσά για την αποβολής μας από τις πηγές της Βαρναράχης,  με κίνδυνο να μείνει η πόλη χωρίς νερό μια και  ο κ. Καλτσας   περιέφραξε την ιδιοκτησία του δείχνοντας μας τον δρόμο της εξόδου από αυτήν. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν το μεγάλο και ανείσπρακτο υπόλοιπο των πελατών, περίπου δυόμισι  εκατομμύρια  ευρώ,  με αποτέλεσμα το ταμείο της επιχείρησης να έχει χαμηλά διαθέσιμα. Έφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι μου φόρτωσαν τη ΔΕΥΑΝ να σκάσει στα χέρια μου.

Πως αντιμετωπίστηκε όλη αυτή η κατάσταση;

Στην αρχή αξιοποιήσαμε το νόμο του καλοκαιριού το 2018 για την τοπική αυτοδιοίκηση που περιλάμβανε και τις ΔΕΥΑ.  Έτσι ρυθμίσαμε τα χρέη στο Δήμο, την ΔΕΗ τις τράπεζες και το  ΤΠ&Δ. Συνολικά   πάνω από δυόμιση εκατομμύρια ευρώ. Κατόπιν προχωρήσαμε στο νοικοκύρεμα της επιχείρησης,  βελτιώσαμε και εφαρμόσαμε  την Τιμολογιακή πολιτική και ιδίως την Κοινωνική πολιτική ώστε να επωφελούνται αυτοί που πραγματικά δικαιούνται με κοινωνικά κριτήρια και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.                                                                                                                           Οργανώσαμε το προσωπικό και ιδιαίτερα τις ελλείψεις με θέσεις καλυπτόμενες από τον ΟΑΕΔ όπου είναι και η δουλειά μου. Στείλαμε πολλές ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς, στην εφορία και ενημερώσαμε τους πελάτες μας για όλα, καθώς είναι άδικο να πληρώνει η πλειοψηφία  του κόσμου και πολλοί να μην πληρώνουν, ορισμένοι μάλιστα που έχουν και τη δυνατότητα  και άλλοι που κρύβονται πίσω από αποθανόντα  παροχο.

Έτσι είχαμε σαν αποτέλεσμα η επιχείρηση να έχει αρκετά χρήματα στο Ταμείο και να πληρώνει έως σήμερα που μιλάμε όλες τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων και των ποσών των δόσεων από τις ρυθμίσεις και τους τόκους. που είναι αρκετά μεγάλα ποσά. Μάλιστα οι εισπράξεις έφτασαν σε μεγάλο διάστημα να αυξηθούν  έως και 30% κάθε μήνα. Έχουν γίνει  πάρα πολλά πράγματα τα οποία χρειάζεται πολύς χρόνος να τα αναφέρουμε, μένω  όμως στα σημαντικότερα.

Σε επίπεδο έργων που βρίσκεται η ΔΕΥΑΝ;

Αξιοποιήσαμε όλα τα κονδύλια που υπάρχουν και κυρίως τα Ευρωπαϊκά.

Συνεχίσαμε την υλοποίηση δυο μεγάλων έργων που παρέλαβα όταν ξεκίνησα. Την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και την εγκατάσταση τηλεμετρικών συστημάτων σε διάφορα σημεία των δικτύων και των δεξαμενών για την οικονομία του νερού. Δύο έργα ύψους πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ. Καταθέσαμε προτάσεις  στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» οι οποίες εγκρίθηκαν και είναι έτοιμες προς δημοπράτηση. Αφορούν την ολοκλήρωση και σύνδεση της αποχέτευσης  του  Αντιρρίου με αυτή της Ναυπάκτου  και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Παλαιοπάναγιάς  μέχρι τις εργατικές κατοικίες ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά έλλειψη νερού. Επίσης ολοκληρώσαμε όλο το γραφειοκρατικό κομμάτι για την αποχέτευση της Άνω Χώρας και είναι έτοιμο και αυτό το έργο να δημοπρατηθεί. Έργα και αυτά ύψους πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.   Τέλος καταθέσαμε και εγκρίθηκαν από το LEADER  μικρότερα αλλά σημαντικά έργα, όπως είναι η μεταφορά νερού από την γεώτρηση του Λυγιά για την επάρκεια νερού της περιοχής, η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της Μαμουλάδας και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στον Πούντο για την κάλυψη των αναγκών των Ρομά που μένουν εκεί. Όλα αυτά βέβαια καθώς και τα μεγάλα έργα του Δήμου δεν φέρνουν ψήφους όπως θα διαπιστώσατε.

Τα προβλήματα ήταν μεγάλα. Ποια θεωρείτε ως τα πιο δύσκολα;

Τα δυσκολότερα προβλήματα ήταν δύο και ξεκινάνε από το 2004 και το  2005. Το μεγαλύτερο αγκάθι ήταν η υπόθεση της περίφημης επέκτασης της αποχέτευσης της Ναυπάκτου με την Νομαρχία που εκτέλεσε το έργο και τον ανάδοχο του έργου τον κ. Λαδόπουλο. Το έργο έπασχε από την αρχή αλλά θα σταθώ σε δύο σημεία. Την έγκριση από  την επιτροπή παρακολούθησης  της συμπληρωματικής σύμβασης (πανωπροίκι) στη Νομαρχία, με την σύμφωνη γνώμη του τότε πρόεδρου του κ. Σταυρόπουλου επί δημαρχίας του κ. Μπουλέ και το δεύτερο σε συνέχεια η έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου από την περιφέρεια το 2018  στο οποίο  αντέδρασαν και μειοψήφησαν ο Διευθυντής της επιχείρησης  ο κ. Κότσαλος και ο αντιδήμαρχος ο κ. Καρακώστας. Ξεκινήσαμε μαραθώνια προσπάθεια σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο. Προσφύγαμε στο Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και παράλληλα στη Δικαιοσύνη στο Εφετείο Πατρών. Το Ανώτατο Συμβούλιο,  μετά από  ένα χρόνο περίπου  και μετά από τρεις πολύωρες συνεδριάσεις  παρουσία μας, έκρινε  ότι δεν έπρεπε να καταλογιστούν εργασίες ύψους δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ περίπου με το ΦΠΑ. Η απόφαση υπογράφηκε από τον Υπουργό Δημοσίων Έργων και είναι άμεσα εκτελεστή.

Το δεύτερο είναι η καταπάτηση των ακινήτων επί των οποίων έγιναν οι γεωτρήσεις και από αυτές υδροδοτείται η πόλη, στη Βαρναράχη. Οι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν μαραθώνιους δικαστικούς αγώνες και φτάσαμε στο σημείο να μας αποβάλουν από την έκταση όπως ανέφερα προηγουμένως. Εδώ υπήρχε  η άποψη  από την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι πρέπει να αγοραστούν ολόκληρα τα οικόπεδα των ιδιοκτητών και όχι μόνο τα σημεία που εγκαταστάθηκαν οι γεωτρήσεις, κάτι που θα στοίχιζε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Τον πρώτο καιρό  που ανέλαβα την προεδρία  ο κ. Καλτσάς με τελεσίδικη δικαστική απόφαση   μας είχε αποβάλει από την ιδιοκτησία του και κινδύνευε η πόλη να  μείνει χωρίς νερό.

Από την εμπειρία μου σε θέματα ακινήτων ,  διαπίστωσα ότι μπορούσαν  να αγοραστούν  μονό τα τμήματα που είναι οι γεωτρήσεις,  κάτι που θα στοίχιζε το πολύ εκατόν σαράντα  χιλιάδων ευρώ, για όλες συνολικά τις  ιδιοκτησίες και όχι  ένα εκατομμύριο ευρώ  που είχε ειπωθεί από πρώην δήμαρχο . Έτσι μέσα  από  δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες καταφέραμε να κάνουμε τις δύο πρώτες αγορές και  είναι στο τελικό στάδιο άλλες δύο. Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να πω πως  για την λύση που κατάφερα να δοθεί, στη αρχή δεν με πίστευε κανένας και η αντιπολίτευση χαρακτήριζε ότι πάω να κάνω το “αδύνατο –δυνατό” και πως φυσικά όλα αυτά είναι “όνειρα θερινής νυκτος”.

Σε  αυτό το σημείο ο δήμαρχος με πίστεψε και με άφησε να λειτουργήσω και να πάρω αποφάσεις μόνη μου και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Ακολούθησε και η εκλογή σας στη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας. Είστε η πρώτη γυναίκα. Σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον όπως αναφέρατε πιο πάνω, θεωρείτε ότι κάνατε τη αρχή;

Δυστυχώς προέκυψε ύστερα από ένα δυσάρεστο γεγονός, την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου και προέδρου τότε του Μπάμπη Κανέλλου.  Ενός  ανθρώπου με αναγνωρισμένη αξία που με στήριξε πολλές φόρες στο Δημοτικό  συμβούλιο  καθώς και στη δημοτική ομάδα από τις επιθέσεις που δέχθηκα πολλές φόρες, επειδή τολμούσα να διαφωνώ. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και ευχαριστώ τους συμβούλους της παράταξής μου καθώς και όλο το Δημοτικό συμβούλιο που ομοφώνα με εξέλεξαν σε αυτή τη θέση, και τους ευχαριστώ γιατί το παίρνω και σαν μια αναγνώριση της έως τώρα προσφοράς μου.

Πείτε μας δυο “πράγματα” που θα θέλατε να γίνουν και δεν έγιναν.

Το πρώτο θα ήταν να γίνει μια γυναικεία δομή ώστε να απευθύνονται οι γυναίκες που έχουν ανάγκη, γιατί όπως κατάλαβα από τις συναντήσεις που έχω με γυναίκες και τα τηλεφωνήματα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή μας. Το δεύτερο είναι η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζωών. Δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το είδα και αυτό μέσα από την θέση ευθύνης που είχα για τα αδέσποτα . Είναι δύσκολο θέμα και αυτή τη στιγμή το αντιμετωπίζουν εθελοντές και με ελάχιστα χρήματα που δίνονται από το Δήμο για τροφές κι στειρώσεις. Πάρθηκε απόφαση για την κατάθεση πρότασης σε πρόγραμμα από το Δήμο για την δημιουργία καταφυγίου και νομίζω ότι ήρθε ο καιρός με το νέο πρόγραμμα που έχει βγει να γίνει πράξη ένα καταφύγιο ζώων .

Τον τελευταίο καιρό προέκυψε θέμα με την ανάθεση εργασιών σε εργολάβο. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Η σύμβαση εργασίας με τον εργολάβο, ίσως ήταν απαραίτητη για κάποιο διάστημα δεδομένου ότι η επιχείρηση δεν μπορούσε  να καλύψει τις ανάγκες της σε προσωπικό.

Το σωστό θα ήταν η επιχείρηση να είχε προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό που χρειάζεται  μέσω ΑΣΕΠ, εδώ και είκοσι χρόνια . Στις αρχές του 2018 εγκρίναμε νέο κανονισμό και αποφασίσαμε την  υποβολή αιτήματος για να εγκριθεί από το υπουργείο και να γίνει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ.

Προχθές δόθηκε  στις ΔΕΥΑ η δυνατότητα να υποβάλουν το αίτημα στο ΥΠΕΣ. Πρέπει να γίνει πράξη και να γίνουν  άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες να μην χαθεί και αυτή τη φορά  η ευκαιρία, προκειμένου η ΔΕΥΑΝ να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό και να σταματήσουν οι συνεργασίες με τους εργολάβους.

Σχετικά με το θέμα, το συμφωνητικό με τον εργολάβο  έληγε τις 30 Σεπτεμβρίου και υπήρχε δυνατότητα παράτασης για έξι μήνες. Εμείς επειδή το κόστος είναι μεγάλο δεν θέλαμε να δεσμεύσουμε τη νέα διοίκηση που θα αναλάμβανε μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου.  Τελικά μέσα από διαφωνίες αποφασίσαμε να δώσουμε μια παράταση δυο μηνών ώσπου να αναλάβει η νέα διοίκηση. Το κόστος για τον εργολάβο είναι πολύ μεγάλο (250.000€ μαζί με τον ΦΠΑ). Πιστεύω ότι σήμερα η ΔΕΥΑΝ μπορεί να καλύψει ένα μέρος του προσωπικού της από προσλήψεις μέσω  προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Έτσι κάναμε και το καλοκαίρι του 2018 ώσπου να εγκριθεί η νέα σύμβαση με τον εργολάβο. Για το εξειδικευμένο προσωπικό που ίσως δεν βρεθεί μέσω ΟΑΕΔ  μπορεί να υπογραφεί σύμβαση με εξωτερικούς συνεργάτες,  όπως γίνεται και με άλλες ειδικότητες, όπως στο λογιστήριο. Έτσι εκτιμάται ότι το κόστος γι αυτές τις δουλειές θα πέσει περίπου στο μισό από ότι είναι σήμερα.        Δημιουργήθηκε  ένα περιβάλλον αρνητικό στο πρόσωπο μου, ίσως εσκεμμένα,  με  αρνητική ενημέρωση  στο προσωπικό  που εργάζονταν στον εργολάβο. Για εμένα  πρέπει να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι αιχμάλωτοι των εργολάβων . Και αυτό θα λάμβανε τέλος  αν συνέχιζα να ήμουν πρόεδρος στην ΔΕΥΑΝ.

Ας έρθουμε στο θέμα του βυτίου λυμάτων – το γνωστό “βοθροφόρο”. Κάποιο διάστημα είχατε την διαχείρισή του. Τι συμβαίνει με αυτό;

Ανέλαβα την διαχείριση τέλος Μαρτίου όταν  ο κ. Κοτσανας αποχώρησε . Αυτό που βρήκα ήταν  χρέη περίπου 1800 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς για παροχές του βοθροφόρου. Προσπαθούσα να δουλέψω με έναν οδηγό μόνο και δεν μπορούσα να πάρω δεύτερο οδηγό γιατί ο προκάτοχος μου είχε εξαντλήσει το δικαίωμα  αυτό. Έφτασαν οι αιτήσεις στις 190 μετά τις πλημμύρες  και φυσικά οι απαιτήσεις κάποιων, που είχαν μάθει έτσι να απαιτούν να πηγαίνει δωρεάν  “γιατί δεν πλήρωναν πότε” όπως μου έλεγαν. Το βοθροφόρο πλέον πήγαινε μόνο σε όποιον είχε προ πληρώσει  και με σειρά προτεραιότητας .  Κάποιοι νομίζουν ότι το βοθροφόρο πέρασε στις αρμοδιότητες  στην ΔΕΥΑΝ. Όχι  δεν πέρασε ποτέ στα χέρια της ΔΕΥΑΝ, αν και αυτό  θα έπρεπε.

Με δεδομένο τον αριθμό ψήφων που πήρατε στις εκλογές, φαίνεται πως οι συμπολίτες μας εκτίμησαν την προσπάθειά σας.  Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Είναι συγκινητικό για μένα, με ψήφισαν συνδημότες  μας από όλα τα σημεία του Δήμου μας  και μου έδωσαν την πρωτιά στις γυναίκες . Η μεγαλύτερη χαρά όταν ασχολείσαι με τα κοινά είναι να διαπιστώνεις την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου, παντού οπού πηγαίνεις. Παρά το εκλογικό σύστημα, που λίγοι μπορούσαν να εκλεγούν αυτή τη φορά, η αγάπη και η εκτίμηση των ανθρώπων που με ψήφισαν με έφεραν δεύτερη επιλαχούσα μετά τον κ. Καρακώστα.

Η δημοτική ομάδα της παράταξης μας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Έχουμε πολλά νέα παιδιά με ενδιαφέρον για τα κοινά, άλλωστε αυτά τα παιδιά ήταν που έκαναν τη διαφορά από τις άλλες παρατάξεις και μας έφεραν πολύ ψηλά. Υπάρχουν και πολλοί  άλλοι τρόποι  όταν θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο και αυτό θα συνεχίσω να κάνω  βοηθώντας τον κόσμο και την κοινωνία  όπως πάντα έκανα στη ζωή μου, μέσα από οργανωμένες καταστάσεις πλέον και με την εμπειρία και την αναγνώριση που απόκτησα ασχολούμενη με τα κοινά. Ζούμε  σε έναν ωραίο τόπο  με μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες  και όλοι θα συμβάλουμε ώστε να πάμε μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον για μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ