Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ» Παρουσίαση της πρωτοβουλίας από τον Περιφερειάρχη και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Την πρωτοβουλία «ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ», που αποσκοπεί στη δημιουργία μίας ισχυρής συμμαχίας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, παρουσίασαν σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας και Ηλείας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

«Ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας, την πρωτοβουλία ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ, γνωρίζοντας αφενός τη σημασία στήριξης του τοπικού εμπορίου και της τοπικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου την ανάγκη να εμπεδωθεί μία τοπική καταναλωτική συνείδηση, για την οποία πολλά χρόνια μιλάμε έχοντας όμως κάνει λίγα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν γνωρίζαμε όμως το «τσουνάμι» που θα μας έβρισκε στην πορεία.

Δεν γνωρίζαμε πως θα βρεθούμε μπροστά σε δύο lockdown λόγω της πανδημίας και θα φτάσουμε να μιλάμε για το «ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ» σε μία στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένει κλειστή, ενώ στο σύνολό της, η τοπική οικονομία έχει υποστεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, είναι πλέον πολύ πιο σπουδαίο να μιλήσουμε σήμερα για την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς και την καμπάνια «ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ» που αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ισχυρής τοπικής σύμπραξης και απευθύνεται οριζόντια στις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία» ανέφερε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Όπως πρόσθεσε: «Τα καταστήματα δεν θα μείνουν για πάντα κλειστά. Η αγορά θα ξαναλειτουργήσει. Και εμείς είμαστε σήμερα εδώ, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, για να εκφράσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση πως αυτός είναι ο τόπος μας, εδώ ζουν και εργάζονται οι δικοί μας άνθρωποι και εδώ υπάρχουν οι δικές μας επιχειρήσεις. Αγοράζουμε εδώ γιατί ζούμε εδώ. Η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία δεν αποτελούν απλά και μόνο κάποιες κουκίδες στον χάρτη. Είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι που ζουν, που εργάζονται, που παράγουν και που προσφέρουν εδώ. Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας μεγάλης αλυσίδας. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε τα εισοδήματα και τα μεροκάματα των δικών μας ανθρώπων».

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τα Επιμελητήρια για την πρωτοβουλία τους και μιλώντας για την ηλεκτρονική πλατφόρμα agorazoume-edo.gr, κάλεσε τους τοπικούς επιχειρηματίες να μπουν μέσα και να τοποθετήσουν τις προσφορές τους, αλλά και το καταναλωτικό κοινό της περιοχής να τις αξιοποιήσει. «Δεν θέλουμε μια Δυτική Ελλάδα λουκέτων, ανεργίας, φτώχιας και μιζέριας. Θέλουμε μια Δυτική Ελλάδα προκοπής και δουλειάς για όλους. Ειδικά τώρα λοιπόν, θα αντιμετωπίσουμε και θα ξεπεράσουμε ενωμένοι το τσουνάμι που μας χτύπησε.  Ο ένας δίπλα στον άλλον. Και όλοι μαζί, δίπλα στις δικές μας επιχειρήσεις, στα δικά μας προϊόντα…» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Π. Τσιχριτσής, ανέφερε: «Θέλουμε να καλέσουμε συναδέλφους εμπόρους βιοτέχνες, ελευθέρους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και το καταναλωτικό κοινό να στηρίξουν αυτή  την πρωτοβουλία, διότι οι αγορές της Δυτικής Ελλάδας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις μεγάλες αγορές των μεγάλων πόλεων. Στηρίζοντας μία επιχείρηση στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους και αυξάνεται η κατανάλωση επ’ ωφελεία των κατοίκων της Περιφέρειας».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Π. Μαρλαφέκας πρόσθεσε: «Αυτή η πρωτοβουλία θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι το ζητούμενο. Όλοι όσοι είμαστε εδώ, είμαστε μία ένωση που θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές, οι οποίοι με την αγοραστική τους δύναμη, αν προτιμήσουν οποιαδήποτε υπηρεσία ή κατάστημα φέρει το αναγνωριστικό σήμα η τοπική μας οικονομία θα τονωθεί». Και κατέληξε τονίζοντας: «Είμαστε εδώ γιατί έχουμε επιλέξει να μένουμε εδώ. Θέλουμε τους καταναλωτές συμμάχους σε αυτήν μας την προσπάθεια».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Νικολούτσος, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας που αγκάλιασε την προσπάθεια, τόνισε: «Δεν πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια. Αυτό που ξεκινάμε είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια που θα πρέπει να ενισχύσουμε ώστε να γίνει γνωστή και να την αγκαλιάσουν όλοι. Καθένας επιχειρηματίας όσο μικρός και αν είναι  θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει μια μεγάλη αγορά στα χέρια του. Όλες οι προσπάθειες φέρνουν αποτέλεσμα  όταν έχουν διάρκεια και η συνεργασία μας διασφαλίζει αυτήν ακριβώς την συνέχεια».

  • Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/u7Lr0bH534Q

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρίδες της Ρωμιοσύνης»

Published

on

By

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Ναυπακτιακό Χορευτικό Όμιλο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ. Χ.Ο.Φ.Ε.Π.) «ΝΑΥΣ» παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, ήθη και έθιμα από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.  Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος Θεσσαλονίκης «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Ορχήστρα:

Γεωργοπούλου Παναγιώτα (σαντούρι)

Ελευθεριάδης Πάρης (ποντιακή λύρα)

Κώτσικας Γιώργος (βιολί)

Μπάκος Δημήτρης (γκάιντα – τσαμπούνα)

Μπαράκος Γιώργος (κρουστά)

Μανουσαρίδης Νίκος (τραγούδι – νταούλι)

Στεφανόπουλος Κώστας (λαούτο – ακορντεόν)

Τσιφογιάννη Βασιλική (τραγούδι)

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαφειάδης Γιάννης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα Πρώτων βοηθειών από την  Ομοσπονδία  

Published

on

By

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το παράρτημα Ναυπάκτου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διοργανώσει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο των γραφείων μας και μπορούν να συμμετέχουν τόσο επαγγελματίες , όσο και συμπολίτες μας που επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας ,τηλ.26340 26770, στην διεύθυνση Τζαβέλα 34 και ώρες επικοινωνίας 9:00 -13:00 και  17:00 – 21:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός 100 χρόνων AHEPA στην Αθήνα

Published

on

By

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ενθουσιασμό εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA στις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Μέλη από ολόκληρη της Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου σε κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου μαζί με σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τιμήσαν τον ένα αιώνα ιδρύσεως της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης.

Ιδιαιτέρως τιμητική για το τμήμα της Ναυπάκτου, Ahepa Lepanto 1571, ήταν η πρόσκληση από τον Αμερικανό Πρέσβη στον Προέδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος της Ναυπάκτου σε δεξίωση που παρέθεσε στην οικία του, την προηγούμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, όσο και ο Πρόεδρος της AHEPA Κος Jimmy Kokotas έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Ναυπακτίας.

Τόσο δημόσια όσο και σε προσωπικές συζητήσεις κυριάρχησε το αίσθημα ότι τα καλλίτερα χρόνια για την Πατρίδα μας είναι αυτά που έρχονται. Αρκεί να καταλάβουμε ότι η ισχύς της ενώσεως είναι το κυρίαρχο συστατικό για την μεγάλη υπέρβαση στη νέα εποχή.

Για το τμήμα “AHEPA Lepanto 1571”

HJ-18, Nafpaktos Greece

        Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Σταυρόπουλος Αθ. Άγγελος                           Σχοινάς Αντώνιος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ