Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγρίεψε το παιγνίδι! Πιέσεις και προς Φράγκο

Published

on

Το παρασκήνιο των «διαγραφών» έχει και συνέχεια στην «Ενωτική Πρωτοβουλία», με το κλίμα στην δημοτική αρχή να είναι εκρηκτικό.

Το θέμα της διαγραφής Σμπούκη που τέθηκε επιτακτικά κατά την πρόσφατη σύγκληση της ολομέλειας της  «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά, με φωνές, απειλές και με τις εντάσεις να εκτονώνονται στα έπιπλα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, για  δική του αποχώρηση, δεν πέρασε.  

Αυτό ακριβώς καταγράφεται και στην ανακοίνωση που ακολούθησε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…έθεσαν τον εαυτό τους εκτός της δημοτικής παράταξης».

Πρακτικά για να διαγραφούν οι Κοτρωνιάς, Σαλαμούρας, Κούκουνας και Σμπούκη  θα πρέπει να αποφασίσουν τα 2/3 της δημοτικής παράταξης, με τα «κουκιά» να μην βγαίνουν, αφού απαιτούνται 10 ψήφοι .

Και εδώ ήρθαν οι επόμενες πιέσεις, αυτή τη φορά προς τον αντιδήμαρχο Αντώνη Φράγκο, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχτηκε να ψηφίσει τα περί διαγραφής.

Ιδιαίτερα με την περίπτωση Σμπούκη  προέδρου της ΔΕΥΑΝ, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης δεν έχει λόγο, με το κλίμα εντός της επιχείρησης να είναι υπέρ της.

Η μόνη πιθανότητα πλέον που μπαίνει σαν σενάριο, και με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά να έχει από καιρό εκφράσει την άποψη να περάσει η ΔΕΥΑΝ στην Δ/ση Περιβάλλοντος, μένει να έρθει πρόταση μομφής προς το πρόσωπο της Αγγελικής Σμπούκη από την δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εδώ βεβαίως μπαίνουν δυο παράμετροι:

1. Απαιτούνται 14 ψήφοι για να περάσει μια τέτοια πρόταση, άρα και η συμμετοχή της αντιπολίτευσης, που υπεύθυνα και σοβαρά σκεπτόμενη μάλλον δεν θα εμπλακεί σε «ενδοπαραταξιακά» θέματα.

2. Απαιτείται σοβαρή αιτιολογία για την αποπομπή της προέδρου της ΔΕΥΑΝ, για να μην απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη – θυμίζουμε την περίπτωση της αποπομπής Κ. Νούλα από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΝ.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν και τις εντάσεις να μη δείχνουν πως πάνε προς εκτόνωση, τα σενάρια είναι αρκετά…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ