Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγρίεψε το παιγνίδι! Πιέσεις και προς Φράγκο

Published

on

Το παρασκήνιο των «διαγραφών» έχει και συνέχεια στην «Ενωτική Πρωτοβουλία», με το κλίμα στην δημοτική αρχή να είναι εκρηκτικό.

Το θέμα της διαγραφής Σμπούκη που τέθηκε επιτακτικά κατά την πρόσφατη σύγκληση της ολομέλειας της  «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά, με φωνές, απειλές και με τις εντάσεις να εκτονώνονται στα έπιπλα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, για  δική του αποχώρηση, δεν πέρασε.  

Αυτό ακριβώς καταγράφεται και στην ανακοίνωση που ακολούθησε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…έθεσαν τον εαυτό τους εκτός της δημοτικής παράταξης».

Πρακτικά για να διαγραφούν οι Κοτρωνιάς, Σαλαμούρας, Κούκουνας και Σμπούκη  θα πρέπει να αποφασίσουν τα 2/3 της δημοτικής παράταξης, με τα «κουκιά» να μην βγαίνουν, αφού απαιτούνται 10 ψήφοι .

Και εδώ ήρθαν οι επόμενες πιέσεις, αυτή τη φορά προς τον αντιδήμαρχο Αντώνη Φράγκο, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχτηκε να ψηφίσει τα περί διαγραφής.

Ιδιαίτερα με την περίπτωση Σμπούκη  προέδρου της ΔΕΥΑΝ, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης δεν έχει λόγο, με το κλίμα εντός της επιχείρησης να είναι υπέρ της.

Η μόνη πιθανότητα πλέον που μπαίνει σαν σενάριο, και με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά να έχει από καιρό εκφράσει την άποψη να περάσει η ΔΕΥΑΝ στην Δ/ση Περιβάλλοντος, μένει να έρθει πρόταση μομφής προς το πρόσωπο της Αγγελικής Σμπούκη από την δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εδώ βεβαίως μπαίνουν δυο παράμετροι:

1. Απαιτούνται 14 ψήφοι για να περάσει μια τέτοια πρόταση, άρα και η συμμετοχή της αντιπολίτευσης, που υπεύθυνα και σοβαρά σκεπτόμενη μάλλον δεν θα εμπλακεί σε «ενδοπαραταξιακά» θέματα.

2. Απαιτείται σοβαρή αιτιολογία για την αποπομπή της προέδρου της ΔΕΥΑΝ, για να μην απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη – θυμίζουμε την περίπτωση της αποπομπής Κ. Νούλα από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΝ.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν και τις εντάσεις να μη δείχνουν πως πάνε προς εκτόνωση, τα σενάρια είναι αρκετά…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ