Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδέσποτα: την αποκλειστική ευθύνη κατά το νόμο την έχει ο Δήμος

Published

on

Πρόσφατα στην πόλη της Ναυπάκτου είχαμε περιστατικά με τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή αδέσποτων ζώων. Πολλές είναι κατά καιρούς οι συζητήσεις και οι γκρίνιες που υπάρχουν για το θέμα των αδέσποτων με ένα να είναι βέβαιο. Την αποκλειστική ευθύνη κατά το νόμο την έχει ο Δήμος Ναυπακτίας, συνεπικουρούμενος από τα φιλοζωικά σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας. Δυστυχώς αυτή η… συνεπικούρηση έχει πλέον γίνει ευθύνη και τελικά υποχρέωση για τους  εμπλεκόμενους φιλόζωους, δυστυχώς.

Ο νόμος ρητά προβλέπει ότι την ευθύνη την έχει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος.

Επειδή πολλά ακούγονται και με δεδομένη την άγνοια των δημοτών για το θέμα αλλά και την εσκεμμένη πιθανόν παραπληροφόρηση  το Σωματείο Φιλοζωικής Δράσης Ναυπάκτου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – ενημέρωση. Αναφέρει σε αυτή:

«Με αφορμή το περιστατικό του τροχαίου στον Πλατανιτη, όπου νέος άντρας οδηγώντας δίκυκλο όχημα συγκρούστηκε με αδέσποτο σκύλο με αποτέλεσμα ο νέος να εισαχθεί στην εντατική και ο σκύλος να καταλήξει, δηλώνουμε ότι δεχθήκαμε αρνητική και σκληρή κριτική (ότι ευθυνόμαστε για το περιστατικό καθώς δεν περισυλλέξαμε τον σκύλο που προκάλεσε το ατύχημα) και έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

 

  1. Κανένα από τα δυο σωματεία της περιοχής μας (Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου και Φιλοζωικό Σωματείο Ναυπάκτου) δεν ενημερώθηκε για την παρουσία του σκύλου στην περιοχή.
  2. Και να γινόταν η ενημέρωση κανένα από τα 2 σωματεία δεν έχει κατά πρώτον την δυνατότητα και κατά δεύτερον την υποχρέωση να περισυλλέξει τον αδέσποτο σκύλο καθώς στερούμαστε εγκαταστάσεων.
  3. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 9 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4239/2012.
  4. Οι σύλλογοι και τα σωματεία είναι αρωγοί του κάθε δήμου (δηλαδή βοηθούν τους δήμους στο έργο τους). Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σωματεία επιβαρύνονται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ το έργο αυτό. Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ..

 

Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες της περιοχής μας ότι, όντας 6 άτομα ενεργά και κάνοντας εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια το έργο του δήμου, βγάζοντάς τον από τη δύσκολη θέση, του τι να κάνει τα αδέσποτα, έχουμε σε ιδιόκτητους χώρους περί τα 420 ζώα. Δεχόμαστε τις μηνύσεις για όχληση σωρηδόν.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις μας, για χώρο κυρίως, ο δήμος απαξιώνει το έργο μας και μας αγνοεί επιδεικτικά προσπαθώντας παράλληλα να περάσει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του σε εμάς.

Αρκετοί συμπολίτες μας θεωρούν ότι παίρνουμε χρήματα και δυστυχώς στηρίζεται η άποψη αυτή και από ανθρώπους μέσα από τον δήμο με αποτέλεσμα να ισχυροποιείται μια τέτοια φήμη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνεται από άγνοια και ότι δεν έχει άλλο στόχο η σκοπό. Να πούμε όμως ότι αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση του σωματείου μας κι εμάς των ιδίων κατά παντός υπεύθυνου.

Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων (που αν δεν υπήρχαμε εμείς να καταντάμε σχεδόν γραφικοί με την γκρίνια μας δεν θα έτρεχε στη πόλη μας) κάθε χρόνο περιλαμβάνει στειρώσεις αδέσποτων και κάποιες τροφές. Τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στον κτηνίατρο που παίρνει τον διαγωνισμό και αντίστοιχα συμβαίνει και με τις τροφές.

Ας σταματήσει το παραμύθι της παροχής οικονομικής ενίσχυσης λοιπόν, γιατί μόνο με τα νευρά μας παίζει και δημιουργεί την λάθος εντύπωση στους πολίτες, καθιστώντας μας στο μυαλό τους υποχρεωμένους να μαζέψουμε τα πάντα.

Γνωστοποιούμε ότι υπεύθυνος για τα αδέσποτα στον δήμο Ναυπακτίας έχει οριστεί ο κύριος Παναγιώτης Κονιδας. Είναι αρμόδιος βάσει του νόμου 4039/2012 άρθρο 9, να δέχεται τις διαμαρτυρίες σας αλλά και να ενημερώνεται για την παρουσία τυχόν αδέσποτων στις διάφορες περιοχες της πόλης μας. Το τηλ. του δήμου μας για την επικοινωνία σας είναι 26343 60100. Ζητήστε να μιλήσετε μαζί του.

 

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΑΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.

 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ.

 

ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΠΗΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ .

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ