Αντιπροσωπεία της ΑΔΚΝ αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουλέ και τους υποψήφιους συμβούλους Ασημακόπουλο Δημήτρη, Καρκατσούλη Δημήτρη, Λαγαρό Παναγιώτη, Παναγιωτοπούλου Κάτια και Ταραμπίκου Βάσω επισκέφθηκαν τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΝ και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ταξιάρχης
Σούζας και οι πρόεδροι των σωματείων – μελών της αναφέρθηκαν διεξοδικά στα
προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για τη
συνεργασία με το Δήμο με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Από την πλευρά της ΑΔΚΝ ο Γιάννης
Μπουλές έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο που
πρέπει να παίζει ο δήμος και αναφέρθηκε
στα θέματα οργάνωσης των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε σε συνεργασία με τους φορείς
και τους επαγγελματίες της περιοχής να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αναφέρθηκε επίσης στο έργο που
πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη δημοτική περίοδο το οποίο πρέπει να συνεχισθεί
στο πλαίσιο ενός συνολικού μακροπροθέσμου προγράμματος, ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας τις υποδομές
που είναι αναγκαίες για το μέλλον του.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα ενδεικτικό της ωριμότητας που διαμορφώνεται στο δήμο μας. Ο Διάλογος με την κοινωνία και η Συνεργασία με όλους αποτελεί κεντρικό στόχο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για το παρόν και το μέλλον της Ναυπακτίας. Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να βγούμε από τη λογική ότι ο καθένας μόνος του θα λύσει το πρόβλημά του. Η λύση των προβλημάτων πρέπει να περνά μέσα από την κοινωνία, η οποία δεν είναι απρόσωπη, είμαστε όλοι εμείς.
Και παντού χαράς χοροί. Βέβαια ο στίχος αναφέρεται στην άνοιξη.
Στη φύση ευωδιάζει, τα δέντρα ανθίζουν, τα πουλιά τραγουδούν σ’ ένα χορευτικό σκοπό. Αλλά και τώρα, στην καρδιά του χειμώνα, κόβονται οι πρωτοχρονιάτικες πίτες και ο κόσμος διασκεδάζει, χορεύει.
Πολιτιστικοί αθλητικοί σύλλογοι, άλλοι φορείς, κάθε χρόνο οργανώνουν την κοπή της βασιλόπιτας. Διττός ο σκοπός τους.
Η αλληλογνωριμία και η σύσφιξη το σχέσεων των μελών.
Η απαραίτητη, για την ομαλή λειτουργία του φορέα, εξοικονόμηση κάποιου χρηματικού ποσού.
Για να επιτευχθεί ο σκοπός, συνδυάζεται η κοπή με φαγητό, μουσική και φυσικά χορό.
Από τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των Μελών, εξαρτάται η επιτυχία της εκδήλωσης.
Βασική προϋπόθεση η εξεύρεση του κατάλληλου κέντρου. Να έχει άνετη αίθουσα.
Ν’ ακούγεται για το γρήγορο σέρβις και το περιποιημένο φαγητό. Επιλογή της μουσικής. Είναι μαγνήτης αν υπάρχουν μουσικοί φίρμες.
Τυπώνονται οι προσκλήσεις και αρχίζει το τρέξιμο για τη διάθεσή τους.
Για να πετύχει η εκδήλωση.
Ο χορός καλά κρατεί αν η αίθουσα είναι κατάμεστη.
Έτσι διασκεδάζει η Ελληνίδα ο Έλληνας.
Επιθυμεί γεμάτο το χώρο. Βρίσκει τρόπο να χορέψει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνεται σε οικονομικά ισχυρούς φίλους να έρθουν αρωγοί.
Τρέχει στα καταστήματα μήπως πάρουν κάποιο δώρο για τη λαχειοφόρο. Μόνο αν πετύχει αυτή, υπάρχει περίπτωση να σημειώσει οικονομικά οφέλη η βασιλόπιτα.
Δύσκολη η οικονομική κατάσταση των πολιτών.
Μεγάλος ο αριθμός των φορέων που ρίχνονται στη μάχη της βασιλόπιτας.
Όλα αυτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έρχεται γρήγορα το Πάσχα και ο χρόνος μικραίνει.
Γι’ αυτό τα άτομα που έχουν αναλάβει την πώληση των καρτών, πιέζουν τους γνωστούς.
Μπορεί να φαίνεται προσβάσιµη η τιμή των 25 ή 30€ κάθε πρόσκλησης.
Όμως με το πέρασμα της πόρτας εισόδου η τιμή της διπλασιάζεται.
Είναι η λαχειοφόρος. Ποιος αντιστέκεται στον πειρασμό των λαχείων.
Όταν ο διπλανός αγοράζει λαχεία και προσφέρει τις κυρίες της συντροφιάς, ποιος μένει αμέτοχος.
Είναι και η τιμή των αναψυκτικών ή άλλων ποτών που δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της πρόσκλησης.
Γεννάται εύλογα το ερώτημα.
Φέρνει οικονομικό όφελος η κοπή της βασιλόπιτας;
Υπό προϋποθέσεις, ναι.
Αν ο αριθμός των καρτών που διατέθηκαν υπερβεί τις διακόσιες.
Αν κάποιοι που αγόρασαν πρόσκληση δεν προσέλθουν.
Αν υπάρξουν χορηγοί. Να πληρώσει την ορχήστρα, να προσφέρει την βασιλόπιτα, να δώσει δώρο αξίας για τη λαχειοφόρο.
Οι τυχεροί όμως που παραβρίσκονται, δεν υπολογίζουν κέρδη ή ζημιές και οι χοροί καλά κρατούν.
Όλοι έχει τύχει να εκνευριστούμε με το αργό Wi-Fi την ώρα που προσπαθούμε να δούμε μια ταινία με streaming ή να εργαστούμε από το σπίτι. Οι δρομολογητές Wi-Fi μπορούν να επηρεαστούν από άλλες ασύρματες συσκευές ή αντικείμενα που ανακλούν ή απορροφούν το σήμα. Το πρόβλημα δεν οφείλεται πάντα στην χαμηλή ισχύ του δρομολογητή. Το σήμα μπορεί να επηρεαστεί και από ορισμένες οικιακές συσκευές, όπως αναφέρουν οι ειδικοί των ασύρματων δικτύων. H τοποθέτηση του router στο κατάλληλο σημείο μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.
Φούρνος μικροκυμάτων
Οι φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία στη συχνότητα των 2,4 gigahertz, στην οποία λειτουργούν πολλά οικιακά router. Παρόλο που οι φούρνοι είναι θωρακισμένοι έναντι της ακτινοβολίας, μια μικρή ποσότητα ενέργειας μπορεί να διαρρέει. Αυτό σημαίνει ότι το σήμα του WiFi μπορεί να είναι αδύναμο ή να παρουσιάζει διακοπές αν λειτουργεί φούρνος μικροκυμάτων σε μικρή απόσταση. Το πρόβλημα αυτό πάντως δεν εμφανίζεται σε νεότερα δίκτυα Wi-Fi στα 5 ή 6 GHz.
Ψυγεία και άλλες μεταλλικές συσκευές
Οι μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες, όπως τα ψυγεία, οι κουζίνες και τα πλυντήρια, μπορεί να απορροφούν ή να ανακλούν το σήμα του ασύρματου δικτύου και να μειώνουν έτσι την εμβέλειά του router.
Ασύρματα τηλέφωνα
Τα ασύρματα τηλέφωνα παλαιότερης τεχνολογίας λειτουργούν στη συχνότητα των 2,4 GHz που χρησιμοποιούν πολλοί ασύρματοι δρομολογητές, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με αντικατάσταση του παλιού τηλεφώνου με σύγχρονη συσκευή DECT 6.0 ή με τη χρήση νεότερου δρομολογητή σε συχνότητες 5 ή 6 GHz.
Συσκευές Bluetooth
Παρεμβολές και αδύναμο σήμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν οι συσκευές Bluetooth, για παράδειγμα τα ασύρματα ηχεία, καθώς λειτουργούν στη συχνότητα των 2,4 GHz, στην οποία βασίζονται πολλοί δρομολογητές. Δεδομένου πάντως ότι το σήμα του WiFi είναι πολύ ισχυρότερο, οι καθυστερήσεις είναι συνήθως μικρές ή αμελητέες. Αν ωστόσο χρησιμοποιούμαι πολλές συσκευές Bluetooth ταυτόχρονα, μια λύση θα ήταν οι νεότερο δρομολογητές 5 ή 6 GHz.
Συσκευές παρακολούθησης μωρού
Η ποιότητα του σήματος Wi-Fi μπορεί επίσης να υποβαθμιστεί από ορισμένες συσκευές παρακολούθησης μωρού που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα των 2,4 GHz. Αντίθετα, το πρόβλημα δεν εμφανίζεται με συσκευές παρακολούθησης που βασίζονται στην τεχνολογία DECT ή χρησιμοποιούν το ίδιο το Wi-Fi.
Φυσικά εμπόδια
Τα σήματα του Wi-Fi μπορεί να ανακλώνται ή να απορροφώνται από φυσικά εμπόδια όπως οι μεγάλες τηλεοράσεις, οι καθρέπτες και οι τοίχοι. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να κρύβουμε τον δρομολογητή σε ντουλάπι ή πίσω από έπιπλα, καλύτερο είναι να τον εγκαταστήσετε σε ανοιχτή, υπερυψωμένη θέση.
Αν το Wi-Fi συνεχίζει να μην λειτουργεί ικανοποιητικά, η αναβάθμιση σε συσκευή 5 ή 6 GHz μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Εναλλακτικά, μπορούμε να εγκαταστήσουμε αναμεταδότες ή σύστημα mesh που καλύπτει όλο το σπίτι.
Ε λοιπόν μάλλον κάποιοι κάνουν κατάχρηση της ανεκτικότητας κι ευγένειάς μου, δεν εξηγείται αλλιώς! Εκεί που έχω κατασταλάξει κάπου ,τσουπ έρχεται η αλλαγή, η ανατροπή !
Ξέρεις τι είναι να έχεις συνηθίσει τον Άι Βασίλη από πηλό και τους ξύλινους καρυοθραύστες που στο κάτω -κάτω είναι και λαλίστατοι και να σου σκάει ξαφνικά μύτη ο αρκούδος με το I love you πάνω στην κοιλιά;
«Μας διώχνουν …έφτασε η στιγμή …αντίο βιτρίνα ,σε είχαμε συνηθίσει … θα μας φάει το σκότος της κούτας…arivederci …goodbye…άντε γεια μέχρι τον επόμενο χειμώνα …» ηχούν ακόμη στα αυτιά μου τα σπαρακτικά λόγια της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης όταν απομακρύνονταν σχεδόν βίαια από την πωλήτρια με το μαλλί σε χρώμα μπλε ηλεκτρίκ!
Κοιτάζω με μισό μάτι τη νέα μου παρέα . Ο αρκούδος μου χαμογελάει φιλικά .
Χαμογελάω κι εγώ αναγκαστικά, Savoir Vivre γαρ!
«Βιτρίνα άσε έχω ερωτική απογοήτευση «μου πιάνει την συζήτηση ο αρκούδος του Αγίου Βαλεντίνου.
«Τι μου λες ; Μα πως εσύ ; Είναι δυνατόν ;» μου κινεί το ενδιαφέρον …
Ξέρεις κάτι ; Τον συνηθίζω σιγά σιγά . Αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα φύγει σύντομα κι αυτός και θα μου φορτωθεί η μάσκα του Καρναβαλιού που γλώσσα δε βάζει μέσα με τα κρύα ανέκδοτα που λέει.