Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΚΝ: Διάλογος με την κοινωνία, Συνεργασία με όλους – Συνάντηση με την ΟΕΒΕΝ

Published

on

  • Αντιπροσωπεία της ΑΔΚΝ αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουλέ και τους υποψήφιους συμβούλους Ασημακόπουλο Δημήτρη, Καρκατσούλη Δημήτρη, Λαγαρό Παναγιώτη, Παναγιωτοπούλου Κάτια και Ταραμπίκου Βάσω επισκέφθηκαν τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΝ και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ταξιάρχης Σούζας και οι πρόεδροι των σωματείων – μελών της αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνεργασία με το Δήμο με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Από την πλευρά της ΑΔΚΝ ο Γιάννης Μπουλές  έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο που πρέπει  να παίζει ο δήμος και αναφέρθηκε στα θέματα οργάνωσης των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε σε συνεργασία με τους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη δημοτική περίοδο το οποίο πρέπει να συνεχισθεί στο πλαίσιο ενός συνολικού μακροπροθέσμου προγράμματος,  ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας τις υποδομές που είναι αναγκαίες για το μέλλον του.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα ενδεικτικό της ωριμότητας που διαμορφώνεται στο δήμο  μας. Ο Διάλογος με την κοινωνία και η Συνεργασία με όλους αποτελεί κεντρικό στόχο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για το παρόν και το μέλλον της Ναυπακτίας. Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να βγούμε από τη λογική ότι ο καθένας μόνος του θα λύσει το πρόβλημά του. Η λύση των προβλημάτων πρέπει να περνά μέσα από την κοινωνία, η οποία δεν είναι απρόσωπη, είμαστε όλοι εμείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ:  Συνέντευξη από ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ για την ακρίβεια

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 18:00.

Η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, ) θα έχει θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: Προειδοποιητικές επιστολές σε 200.000 επαγγελματίες

Published

on

By

Διακόσιες χιλιάδες ηλεκτρονικές επιστολές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με χρέη λιγότερα από 2.000€ θα στείλουν αυτήν την εβδομάδα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καλώντας τους είτε να εξοφλήσουν είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 24 δόσεις προκειμένου να μην χάσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα

Στο email θα τονίζεται ότι εφόσον δεν προβούν στην τακτοποίηση των οφειλών τους έως τις 29 Φεβρουαρίου που λήγει η διορία δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική ικανότητα για εκείνους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε την αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων στη συγκεκριμένη κατηγορία των οφειλετών λόγω του χαμηλού ύψους χρεών που είναι και πιο εύκολο (τουλάχιστον) να ρυθμιστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως 500€ χρωστούν 165.000 ασφαλισμένοι κι από 501€ έως 2.000€ οι υπόλοιπες 35.000.

Επιπλέον «παραδοσιακά» οφειλέτες με λίγες οφειλές είναι και πιο εύκολα «προσβάσιμοι».

Τυχόν απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν μεν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας όμως δεν θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα στις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

Σε όσους περιμένουν ότι την τελευταία στιγμή θα δοθεί μια παράταση ή θα ληφθεί μια κάποια μέριμνα – όπως πέρυσι όταν και υπήρχε η δυνατότητα της μερικής καταβολής εισφορών και συγκεκριμένα υπέρ του κλάδου υγείας που αντιστοιχούσε στην κλάση που είχε επιλέξει ο ασφαλισμένος – , το μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα αφού ο Covid δεν αποτελεί πια τόσο σημαντικό πρόβλημα ώστε να κλείνει η οικονομία κι ότι επιπλέον είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί λένε στο υπουργείο και όσοι πληρώνουν εισφορές και όσοι δεν πληρώνουν να έχουν τις ίδιες απολαβές.

Αυτό πάντως που θα γίνει , είναι η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας της επόμενες ημέρες από τη Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε κατ’ εξαίρεση να παρέχεται η δωρεάν συμμετοχή στα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανήλικα τέκνα των ασφαλισμένων , τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες. Η εξαίρεση θα επεκταθεί και στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών ( πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.)

Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι με κίνδυνο άμεσης απώλειας ασφαλιστικής ικανότητας κινδυνεύουν 733.000 ασφαλισμένοι. Εκτός από τις 200.000 με χρέη έως 2.000€ :

-400.000 έχουν οφειλές 2001-15.000€

-130.000 έχουν οφειλές άνω των 15.000€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην τοξοβολία

Published

on

By

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες.

Μικρούς και μεγάλους.

Η σωματική διάπλαση δεν παίζει κάποιο ρόλο.

Αυτοί που ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών, αποκτούν ισορροπία και αντοχή, ενώ βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Εσείς… θα δοκιμάσετε;

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ