Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: «Η λάσπη που έριξαν γύρισε πάνω τους»

Published

on

Με τον τίτλο: «Η λάσπη που έριξαν γύρισε πάνω τους», η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί, σχετικά με τα όσα έγιναν στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου – ΚΕΔΝ. 

Αναφέρει η ανακοίνωση:       

«Με τη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει στην παράταξή μας η δημοτική αρχή Λουκόπουλου αποκαλύφθηκε ότι οι ίδιοι έχουν λερωμένα τα χέρια τους. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΝ) κ. Π. Κονίδας,  χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, επεδίωξε να εμφανίσει ως έλλειμμα από το ταμείο της εταιρείας ποσό 117.000€, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης προέδρου της εταιρείας κ. Μ. Ζιαμπάρα.

Η παράταξή μας κατήγγειλε αμέσως τη σκευωρία και με συνέντευξη τύπου έδωσε στη δημοσιότητα τους εγκεκριμένους από το δημοτικό συμβούλιο Ισολογισμούς και τις εκθέσεις των δυο Ελεγκτών – Λογιστών για κάθε χρόνο από το 2011 μέχρι και το 2014, που παραδώσαμε την εταιρεία. Ζητήσαμε επίσης να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, ώστε να δοθούν εξηγήσεις στους θιγόμενους και την κοινωνία της οποίας τα χρήματα διαχειρίζεται κάθε δημοτική αρχή.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος χωρίς ωστόσο να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την ηθική βλάβη που προξένησε σε ανθρώπους που παρέδωσαν την ΚΕΔΝ με κρυστάλλινη διαχείριση και με 117.000€ στο ταμείο της. Ποσό το οποίο ο κ. Κονίδας χρησιμοποιεί για να πληρώνει τους εργαζόμενους και να καλύπτει μέχρι σήμερα λειτουργικές ανάγκες της ΚΕΔΝ.

Η αλήθεια έλαμψε. Ο  κ. Κονίδας και η δημοτική αρχή Λουκόπουλου  έμαθαν μετά από 7 χρόνια !!! που βρίσκονται τα 117.000€.

Η παράταξή μας πρότεινε και  αποφασίσθηκε να γίνει έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος, ώστε η πολιτεία με τα όργανα που προβλέπει ο νόμος να δώσει τις απαντήσεις στον κ. Κονίδα και το δήμαρχο, ο οποίος παρακολουθούσε τη λασπολογία των στελεχών της παράταξής του χωρίς να αρθρώσει λέξη.

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΟΣΤΗΚΕ ΣΤΑ «ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Αυτά που είπε ο κ. Κονίδας για το δήθεν χρηματικό έλλειμμα είχαν σκοπό να συγκαλύψουν όλα όσα γίνονται στο δήμο με τις προσλήψεις προκειμένου να «βολέψουμε τα δικά μας παιδιά». Χρειάσθηκαν εισαγγελικές παραγγελίες για να πάρουμε τα στοιχεία με τις προσλήψεις. Γιατί άραγε; Γιατί οι προκηρύξεις είναι φωτογραφικές, ώστε να αποκλείουν τους άλλους και να προκρίνουν τα «βαφτιστήρια, τα ανιψίδια και τα δικά μας παιδιά». Αυτή είναι η πολιτική Λουκόπουλου!!! Η μάσκα όμως έπεσε. Ο δήμαρχος με περισσή υποκρισία προτρέπει τώρα τους άνεργους νέους που αδικήθηκαν να πάνε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Εκεί θα βρουν το δίκιο τους έστω και μετά από  χρόνια. Προς το παρόν ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει κάτι, είναι απασχολημένος με την υπογραφή δίμηνων συμβάσεων!!! Πρέπει να ενισχύσει ορισμένους από αυτούς που ήδη απασχολούνται σε προγράμματα του δήμου και της ΚΕΔΝ.

Όσοι νέοι άνεργοι έμειναν εκτός έχουν μια ακόμα ευκαιρία. Να ψηφίσουν «σωστά»  στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να μπορέσει ο κ. Λουκόπουλος να τους τακτοποιήσει την επόμενη δημοτική περίοδο!!!!! Για Γέλια και Για Κλάματα!

Αιδώς Αργείοι!

κ. Δήμαρχε, εκπροσωπείτε την πιο τραγική δημοτική αρχή στην ιστορία του Δήμου μας.

Ναύπακτος  7/11/2018»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά τα νέα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Πρόσκληση ένταξης σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.5 «Οδικές υποδομές» και με τον τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών και αλλοιώσεων ανωδομής της παλαιάς γέφυρας Μόρνου»,  υπέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόσκληση υποβλήθηκε την 10η Μαΐου 2024, με αριθμό πρωτοκόλλου Α. Π.: 101926.

Η πρόσκληση αφορά στην συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής     Ελλάδας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου.

#   Πλήρες ρεπορτάζ στην e-φημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για την αξιοποίηση αποβλήτων αγροδιατροφής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργανώνει «Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ, στην Ναύπακτο, κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ναυπακτίας και η Terra Nova. Απώτερος στόχος του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece που μέσω της Δράσης C5: «Ανάπτυξη τοπικών/περιφερειακών συμμαχιών για τη διαχείριση αγροδιατροφικών αποβλήτων» προωθεί εθελοντικές συμφωνίες για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής και την ανάδειξή τους ως ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της ιεράρχησης των αποβλήτων και τη μόχλευση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία στην πράξη.

Αναγνωρίζοντας ως ρεύμα υψηλού δυναμικού κυκλικότητας τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα της γεωργοκτηνοτροφίας και της αγροβιομηχανίας που παράγονται στην περιοχή υιοθετείται η ανάπτυξη εθελοντικής συμφωνίας για την συλλογή, μεταφορά και ανάκτηση των αποβλήτων αυτών με απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση της εφαρμογής της κυκλικής βιοοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους ως βιολογικό πόρο, που αναμένεται να αποφέρει ένα θετικό συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Βασίλειος Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες από τους:

  • Θωμά Κοτρωνιά, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας
  • Μαίρη Πλατή, Project Manager Life-IP-CEI GREECE, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Ανδρέα Σωτηρόπουλο, Terra Nova

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το έργο LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα υπογραφεί η Εθελοντική Συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ