Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: «Η λάσπη που έριξαν γύρισε πάνω τους»

Published

on

Με τον τίτλο: «Η λάσπη που έριξαν γύρισε πάνω τους», η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί, σχετικά με τα όσα έγιναν στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου – ΚΕΔΝ. 

Αναφέρει η ανακοίνωση:       

«Με τη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει στην παράταξή μας η δημοτική αρχή Λουκόπουλου αποκαλύφθηκε ότι οι ίδιοι έχουν λερωμένα τα χέρια τους. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΝ) κ. Π. Κονίδας,  χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, επεδίωξε να εμφανίσει ως έλλειμμα από το ταμείο της εταιρείας ποσό 117.000€, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης προέδρου της εταιρείας κ. Μ. Ζιαμπάρα.

Η παράταξή μας κατήγγειλε αμέσως τη σκευωρία και με συνέντευξη τύπου έδωσε στη δημοσιότητα τους εγκεκριμένους από το δημοτικό συμβούλιο Ισολογισμούς και τις εκθέσεις των δυο Ελεγκτών – Λογιστών για κάθε χρόνο από το 2011 μέχρι και το 2014, που παραδώσαμε την εταιρεία. Ζητήσαμε επίσης να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, ώστε να δοθούν εξηγήσεις στους θιγόμενους και την κοινωνία της οποίας τα χρήματα διαχειρίζεται κάθε δημοτική αρχή.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος χωρίς ωστόσο να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την ηθική βλάβη που προξένησε σε ανθρώπους που παρέδωσαν την ΚΕΔΝ με κρυστάλλινη διαχείριση και με 117.000€ στο ταμείο της. Ποσό το οποίο ο κ. Κονίδας χρησιμοποιεί για να πληρώνει τους εργαζόμενους και να καλύπτει μέχρι σήμερα λειτουργικές ανάγκες της ΚΕΔΝ.

Η αλήθεια έλαμψε. Ο  κ. Κονίδας και η δημοτική αρχή Λουκόπουλου  έμαθαν μετά από 7 χρόνια !!! που βρίσκονται τα 117.000€.

Η παράταξή μας πρότεινε και  αποφασίσθηκε να γίνει έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος, ώστε η πολιτεία με τα όργανα που προβλέπει ο νόμος να δώσει τις απαντήσεις στον κ. Κονίδα και το δήμαρχο, ο οποίος παρακολουθούσε τη λασπολογία των στελεχών της παράταξής του χωρίς να αρθρώσει λέξη.

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΟΣΤΗΚΕ ΣΤΑ «ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Αυτά που είπε ο κ. Κονίδας για το δήθεν χρηματικό έλλειμμα είχαν σκοπό να συγκαλύψουν όλα όσα γίνονται στο δήμο με τις προσλήψεις προκειμένου να «βολέψουμε τα δικά μας παιδιά». Χρειάσθηκαν εισαγγελικές παραγγελίες για να πάρουμε τα στοιχεία με τις προσλήψεις. Γιατί άραγε; Γιατί οι προκηρύξεις είναι φωτογραφικές, ώστε να αποκλείουν τους άλλους και να προκρίνουν τα «βαφτιστήρια, τα ανιψίδια και τα δικά μας παιδιά». Αυτή είναι η πολιτική Λουκόπουλου!!! Η μάσκα όμως έπεσε. Ο δήμαρχος με περισσή υποκρισία προτρέπει τώρα τους άνεργους νέους που αδικήθηκαν να πάνε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Εκεί θα βρουν το δίκιο τους έστω και μετά από  χρόνια. Προς το παρόν ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει κάτι, είναι απασχολημένος με την υπογραφή δίμηνων συμβάσεων!!! Πρέπει να ενισχύσει ορισμένους από αυτούς που ήδη απασχολούνται σε προγράμματα του δήμου και της ΚΕΔΝ.

Όσοι νέοι άνεργοι έμειναν εκτός έχουν μια ακόμα ευκαιρία. Να ψηφίσουν «σωστά»  στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να μπορέσει ο κ. Λουκόπουλος να τους τακτοποιήσει την επόμενη δημοτική περίοδο!!!!! Για Γέλια και Για Κλάματα!

Αιδώς Αργείοι!

κ. Δήμαρχε, εκπροσωπείτε την πιο τραγική δημοτική αρχή στην ιστορία του Δήμου μας.

Ναύπακτος  7/11/2018»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ