Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: Μεθοδεύσεις και πρακτικές χωρίς πολιτικό ήθος, από το δημαρχείο Ναυπάκτου

Published

on

Σε σκληρή γλώσσα η αναμενόμενη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας -ΑΔΚΝ, μετά τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό πολιτικό τοπίο. Στην ανακοίνωση, όπου και επίσημα γνωστοποιείται η ρήξη και η αποχώρηση της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουλέ από την συνδιοίκηση, γίνεται λόγος για έλλειμμα πολιτικής ηθικής από τον δήμαρχο Ναυπακτίας,  αφού πρότεινε σε δύο δημοτικούς  συμβούλους  της ΑΔΚΝ να εγκαταλείψουν την παράταξή τους και να προσχωρήσουν στην ομάδα του και  για πρακτικές του που δείχνουν πως δεν θέλει τη συνεργασία.

Αναφέρει η ανακοίνωση: 

“Συγκλήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ναύπακτο συνδιάσκεψη των μελών της ΑΔΚΝ με δύο βασικά θέματα για συζήτηση:

  1. Τον απολογισμό δράσης της ΑΔΚΝ
  2. Τις προοπτικές της ΑΔΚΝ

Για τα δύο αυτά θέματα έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ και ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων από τα στελέχη της Παράταξης.

Σχετικά με το πρώτο θέμα η συνδιάσκεψη ομόφωνα:

α) Ενέκρινε τη μέχρι σήμερα δράση της παράταξης από θέση διοίκησης ή από τη θέση της αντιπολίτευσης και αξιολόγησε ως πολύ θετικό το έργο της και το πολιτικό της αποτύπωμα στην κοινωνία της Ναυπακτίας.

β) Αποφάσισε να αποκαταστήσει άμεσα και να εντείνει τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία της παράταξης, οι οποίες λόγω του covid-19 ατόνησαν με εμφανή τα αποτελέσματα από το έλλειμμα της συλλογικότητας. Ταυτόχρονα να προβεί σε μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία που αναζητά διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σχετικά με το δεύτερο θέμα, η συνδιάσκεψη έκανε λεπτομερειακή ανάλυση των δεδομένων της δίχρονης συνεργασίας με την δημοτική αρχή Γκίζα και κατά πλειοψηφία αποφάσισε:

Α. Την διακοπή της συνεργασίας της με την διοίκηση Γκίζα για τους παρακάτω βασικούς λόγους, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν στην εισήγηση του επικεφαλής της ΑΔΚΝ και την ευθύνη των οποίων έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος Ναυπακτίας.

  1. Παρά τη συμφωνία που προέβλεπε ότι όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου να συζητιούνται πριν από κάθε δημoτικό συμβούλιο με τους τρεις επικεφαλής των συνεργαζόμενων παρατάξεων (Γκίζας-Μπουλές-Τσουκαλάς) μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία συνεργασία με τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννη Μπουλέ
  2. Παρά τη συμφωνία ότι η κάθε παράταξη εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της ο δήμαρχος μεθοδικά και σχεδιασμένα παρακάμπτει τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ και επιλέγει για συνομιλητές τους Δημοτικούς συμβούλους της ΑΔΚΝ με απώτερο στόχο τη δημιουργία προβλημάτων στο εσωτερικό της παράταξής μας.
  3. Παρά τη συμφωνία, πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο να προηγείται προσυμβούλιο με πολύ καλή προετοιμασία και διεξοδική συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με ευθύνη του δημάρχου τα προσυμβούλια έχουν καταργηθεί. Στα λίγα που έγιναν μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν ομόφωνες αποφάσεις που πάρθηκαν. Με τον τρόπο αυτό μας φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο προ τετελεσμένων.
  4. Παρά τη συμφωνία ότι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι στις Δημοτικές Ενότητες Αντιρρίου και Πυλλήνης έχουν την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία τους οι περισσότερες αναθέσεις των εργασιών γίνονται από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος με πλήρη γνώση και κάλυψη του δημάρχου.
  5. Για τις προμήθειες των tablets και Χαρτιού Α4 που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε παραπλανητική ενημέρωση από το δήμαρχο και τον κ. Τσουκαλά.
  6. Τα αντισταθμιστικά από τη ΜΑΚΡΥΝΟΡΟΣ ΑΕ τα διαπραγματεύθηκε ο δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος. Η παράταξή μας δεν είχαμε καμία συμμετοχή.
  7. Για όλες τις αλλαγές που έγιναν από το δήμαρχο στο προσωπικό του δήμου και οδήγησαν στην σημερινή χαώδη κατάσταση δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Όμως η δημοτική αρχή για ευνόητους λόγους διακινεί έντεχνα την πληροφορία ότι έγιναν από απαίτηση του επικεφαλής της ΑΔΚΝ.
  8. Για τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται, όπως το Τούνελ κάτω από το Κάστρο, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ δεν είχε καμία ενημέρωση. Πρόθεση και στόχος του δημάρχου ήταν να οδηγήσει τους συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας σε δημόσια διαφωνία και ρήξη.

Αναφερόμαστε στις παραπάνω ενδεικτικές πρακτικές του δημάρχου για να γνωρίσει η κοινωνία ότι ο δήμαρχος δεν θέλει τη συνεργασία. Αυτό που πραγματικά επιδιώκει είναι η διάλυση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας  και η αφομοίωση των δημοτικών της συμβούλων. Πιστεύει ότι μαζί με τους συμβούλους της παράταξης του Ντίνου Τσουκαλά θα έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα στις εκλογές του 2023.

Οι εκλογές του 2023 είναι το μόνο που ενδιαφέρει τον δήμαρχο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Για το λόγο αυτό δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό, την περίοδο που η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνησης Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της δούλευαν για τα έργα του Λιμενικού Ταμείου, αυτός να προτείνει σε δύο δημοτικούς μας συμβούλους να εγκαταλείψουν την παράταξή τους και να προσχωρήσουν στην ομάδα του δημάρχου ως  υποψήφιοι για τις εκλογές του 2023.

Είναι δύσκολο  να κατανοήσει κάθε καλόπιστος πολίτης το έλλειμμα πολιτικής ηθικής από τον πρώτο πολίτη του δήμου μας.

Αφού λοιπόν ο δήμαρχος επέλεξε αυτόν το δρόμο, ας τον ακολουθήσει μόνος του. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον πολιτικό κατήφορο.

Διακόπτουμε τη μέχρι σήμερα συνεργασία και ως παράταξη θα ασκούμε τα καθήκοντα που μας ανέθεσε η κοινωνία μέσω του δημοτικού συμβουλίου.

Με όλες μας τις δυνάμεις τα μέλη και οι φίλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας θα παλέψουμε για να φτάσει σε κάθε δημότη το μήνυμα της παράταξής μας.

Από πολιτικό ήθος έχει ανάγκη η κοινωνία μας όχι από τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις σαν αυτές που απορρέουν σήμερα από το δημαρχείο Ναυπάκτου”.

Ναύπακτος 21-9-2021

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: Οι παλινωδίες και το αλαλούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν του τρόπου που διοικεί η δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ αναφέρει σχετικά με τα ανακληθέντα δημοτικά συμβούλια της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, αλλά και την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ακολούθησε:

«   Έτσι δεν μας εξέπληξαν τα email που μας απέστειλε αργά την Κυριακή το  βράδυ(!)  η δημοτική αρχή, στα οποία αναδεικνύεται η προχειρότητα, η δυσκολία ερμηνείας των σχετικών εγκυκλίων  και η ανεπάρκεια διαχείρισης του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα των θεμάτων του δήμου. Μετά από αυτά  αναμενόμενη ήταν η απόφαση ακύρωσης των δυο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς  αναμενόμενη ήταν και η ανακοίνωση του δημάρχου και των συνδιοικούντων στην οποία ρίχνουν τις ευθύνες για τη δική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα στην αντιπολίτευση!!!!  Το δημοτικό συμβούλιο διεξοδικά συζήτησε για το θέμα και το πνεύμα που επικράτησε ήταν να γίνονται συνεδριάσεις με μεικτό τρόπο, όπως προβλέπεται  από την εγκύκλιο δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν δια ζώσης οι εμβολιασμένοι και διαδικτυακά οι ανεμβολίαστοι. Ρητά αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του προέδρου.

Η δημοτική αρχή λοιπόν αποφάσισε να κάνει δια ζώσης τις δυο συνεδριάσεις τη Δευτέρα στην Παπαχαραλάμπειο παρόλο που θα μπορούσε να είχε επιλέξει  το μεικτό τρόπο συνεδρίασης.

Σε τι λοιπόν έφταιξε η αντιπολίτευση και κατηγορείται από το δήμαρχο και τους συδιοικούντες;

Η αλαζονεία όμως και το απύθμενο θράσος είναι επίσης χαρακτηριστικά της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αυτό όμως που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί καθίσταται επικίνδυνο για την πολιτική ζωή της Ναυπακτίας είναι οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Γκίζα. Αυτό που επιδιώκει με κάθε μέσο είναι η πλήρης υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και η κατάργηση του ελέγχου των αποφάσεων και των πεπραγμένων της.  Η δημοτική αρχή Γκίζα δεν αντέχει το διάλογο και τα αντεπιχειρήματα. Ο φόβος του ουσιαστικού ελέγχου οδηγεί τη δημοτική αρχή στις «εν κρυπτώ» και στις εκ των προτέρων ειλημμένες αποφάσεις.

Η διασφάλιση δεκατεσσάρων ψήφων δίνει την ψευδαίσθηση της υπεροχής στο δήμαρχο…

Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι ακύρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στην οποία το δημοτικό συμβούλιο θα συζητούσε την τύχη της λιμενικής εγκατάστασης στη Βαριά  και τη μετέθεσε για την Παρασκευή στις 12.00 ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Σε τηλεφωνικό ραντεβού με τον πρόεδρο λοιπόν καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν με ένα ναι ή με ένα όχι  για τα σημαντικά θέματα του δήμου!!!!

Τα δια περιφοράς συμβούλια αποκλείουν το Ναυπάκτιο, του στερούν τη δυνατότητα συμμετοχής και πλήρους ενημέρωσης. Και  αυτό είναι καθαρά πολιτική επιλογή του δημάρχου και των συνδιοικούντων.  

Γιατί κ. δήμαρχε φοβάστε τόσο πολύ το διάλογο; Θα πρέπει να ξέρετε ότι η αποτελεσματική διοίκηση στηρίζεται στο διάλογο και στην ορθολογική λήψη των καλύτερων αποφάσεων για την κοινωνία και όχι στην κατά το δοκούν παρουσίαση των πεπραγμένων σας με τηλεφωνικές συνεδριάσεις, δελτία τύπου, ανακοινώσεις και καλαίσθητες φωτογραφίες σας.

Ναύπακτος 19/10/2021

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ»

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακαλούνται τα δια “ζώσης” σημερινά δημοτικά συμβούλια

Published

on

By

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου  Ναυπακτίας  προχωρά στην ανάκληση των προσκλήσεων των Δημοτικών συμβουλίων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στις 17:00 και στις 20:15 αντίστοιχα, για τους λόγους που αναφέρονται πιο κάτω στην ανακοίνωση:

“Στις δια ζώσεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου απαιτείται η φυσική παρουσία των μελών του και κατά την προσέλευση τους στο χώρο της συνεδρίασης οφείλουν να επιδεικνύουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης στον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου.

Στην προκειμένη περίπτωση και μετά από υπενθύμιση που απεύθυνε ο πρόεδρος για την προσκόμιση των παραπάνω πιστοποιητικών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εφαρμοστούν οι διατάξεις της υπ’αριθμ.643/24-9-2021 εγκυκλίου ΥΠ.ΕΣ και γι’ αυτό ανακαλούμε την υπ’αριθμ.18104/14-10-2021 και την υπ’αριθμ.18105/14-10-2021 πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου για τις συνεδριάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 18-10-2021.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης”

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Θα ζητήσετε επιτέλους συγγνώμη από το ναυπακτιακό λαό;”

Published

on

By

Σε σκληρή γλώσσα είναι η απάντηση της «Συνεργασίας πολιτών» στην ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», αναφορικά με τα έργα του τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο, την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου και το έργο του αγκυροβολίου στη Βαριά.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Απορία και προβληματισμό προκαλούν πλέον οι δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».  Και αυτό, γιατί είτε συνεχίζουν να αγνοούν τα πραγματικά γεγονότα είτε σκοπίμως τα παραποιούν προς δημιουργία εντυπώσεων.

Αντί να επιδεικνύουν συστολή απέναντι στα δύο βασικά μυθεύματα που στηρίχθηκαν προεκλογικά ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο.

Μύθευμα 1ο: Τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο.  Ενώ, προέβαιναν σε βαρύγδουπες δηλώσεις οι εκπρόσωποι της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ξεκινά η κατασκευή του, είναι γνωστό, σε όλη την κοινωνία της Ναυπακτίας πλέον, ότι είχαν προχωρήσει τη διαδικασία μόνο για ένα μικρό μώλο!  Επιχειρώντας μάλιστα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη παρουσίαζαν δημοσίως …«πλήρη σχέδια»! Και όταν η παρούσα δημοτική αρχή εξέθεσε με σοβαρότητα τα πραγματικά δεδομένα, το μοναδικό τους επιχείρημα ήταν «βρήκαμε εμείς το 1,8 εκ., βρείτε εσείς σε λίγους μήνες τα υπόλοιπα 8 εκ. ευρώ!» για ένα έργο που χρηματοδοτείται μόνο από δημόσιες επενδύσεις. Λίγο αργότερα μάλιστα, επιδιδόμενοι στην προσφιλή για τους ίδιους τακτική της διαρροής ψευδών ειδήσεων, βρίσκοντας πάντα πρόθυμους πομπούς για την αναπαραγωγή τους, υποστήριξαν ότι τα εξασφαλισμένα χρήματα θα μεταφερθούν στη Βόνιτσα (!)

Μύθευμα 2ο: Οικόπεδο για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη θέση «Ξυνοροδιά». Προέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην αγορά ενός οικοπέδου σπαταλώντας ουσιαστικά χρήματα του Δήμου, καθώς γνώριζαν από πριν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατασκευαστεί εκεί σχολείο! Αποτέλεσμα των ενεργειών τους ήταν το Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει τη συγκεκριμένη περιοχή ως «γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας» και ότι βρίσκεται σε «ζώνη δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας». Αλήθεια, για τα 200.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν για το συγκεκριμένο οικόπεδο, θα ζητήσει κανείς συγγνώμη από τον ναυπακτιακό λαό;

Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Λιμενικό Ταμείο εξασφάλισαν όχι μόνο να μη χαθούν τα χρήματα, αλλά να προχωρήσουν τόσο η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως της Ναυπάκτου όσο και το έργο του αγκυροβολίου στη Βαριά που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ).

Κύριοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», θα ήταν καλό να πάψετε να στηρίζεστε σε αίολα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα και προεκλογικά τερτίπια και να επιδείξετε επιτέλους συστολή απέναντι στα πραγματικά γεγονότα που αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες των ενεργειών σας. Βάλτε επιτέλους ένα τέλος στον κατήφορό σας.  Εμείς δε θα σας ακολουθήσουμε. Η Ναυπακτία έχει ανάγκη από σοβαρότητα και η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποδείξει από την έναρξη της θητείας της ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ