Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ – Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις Δημοτικές Ενότητες

Published

on

Ο δήμος Ναυπακτίας είναι μια ιδανική ενότητα για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης. Καθεμία δημοτική ενότητα χωριστά και όλες μαζί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν με τη συνεργασία όλων.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας εκπροσωπείται σε όλες τις δημοτικές ενότητες από αξιόλογους ανθρώπους που διαπνέονται από αγάπη για τη Ναυπακτία, και  διάθεση προσφοράς.

Σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των πέντε δημοτικών ενοτήτων Αντιρρίου, Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλλήνης, Χάλκειας, που διεκδικούν την εκπροσώπηση των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

 

Δ.Ε. Αντιρρίου

   Αγγελόπουλος Βασίλης, Δικηγόρος

Γεννήθηκα στο Μολύκρειο Αντιρρίου το 1954. Τελείωσα το τότε Γυμνάσιο Ναυπάκτου και σπούδασα νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών .

Ασκώ μέχρι σήμερα το επάγγελμα του δικηγόρου. Διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος για δύο τετραετίες στο Δήμο Αντιρρίου. Από το 2014 είμαι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπακτίας. Είμαι παντρεμένος με την Αγγελική Πολίτου, αρχιτέκτονα,  και έχουμε δυο παιδιά, την Δήμητρα, αρχιτέκτονα και τον Νικόλα –Ιάσονα  ασκούμενο δικηγόρο .

 

   Καραδήμας Μπάμπης, Αστυνομικός

Γεννήθηκα το 1973 στο Μολύκρειο Ναυπακτίας. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και η αγάπη μου για το χωριό και την περιοχή με έκαναν να επιλέξω ως μόνιμη κατοικία μου το Μολύκρειο. Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στο Μολύκρειο, στο Αντίρριο  και στη Ναύπακτο. Πριν  από 25 χρόνια κατατάχθηκα στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετώντας  σε διάφορες Υπηρεσίες των Αθηνών και από το 2001 έως και σήμερα υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.

 

   Ράπτη Αρετή, Ιδιωτική υπάλληλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αντίρριο, όπου τελείωσα το Γυμνάσιο και στη συνέχεια αποφοίτησα από το  Λύκειο Ναυπάκτου. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Πάτρας. Εργάζομαι σε ιδιωτική επιχείρηση. Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Ζωργιό και έχουμε μια κόρη.

 

Δ.Ε. Αποδοτίας

  Καραμούστου –Φούντα Λίντα, Εκπαιδευτικός/Επιχειρηματίας


Γεννήθηκα το 1967 στις ΗΠΑ. Μετακόμισα στην Ναύπακτο το 1983 και αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου συνεχίζοντας τις σπουδές μου στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.  Από το 1995 μέχρι και σήμερα διατηρώ  Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Ναύπακτο. Από το 2015 δραστηριοποιούμαι στον τομέα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 όπου διατηρώ και διευθύνω ιδιωτικό ΚΔΑΠ. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο 32 χρονών.

  Κοτρώνης Κώστας, Αστυνομικός

Γεννήθηκα το 1968 στην Ναύπακτο. Είμαι παντρεμένος και έχω 4 παιδιά. Από το 1989 έως και σήμερα είναι αρχιφύλακας στο Α.Τ Ναυπάκτου. Από το 2010 έως το 2014 διετέλεσα πρόεδρος του εκπολιτιστικού  Συλλόγου Αμπελακιωτισσιωτών Ναυπάκτου, από το 2014 έως το 2018 πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2 Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου,  από το 2014 έως σήμερα πρόεδρος του σωματείου διεθνούς ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αιτωλίας .

   Κούστας Βασίλειος, Δικηγόρος

Κατάγομαι από το Τρίκορφο Ναυπακτίας και είμαι δημότης Λεύκας Ναυπακτίας.Αφ’ ότου ενηλικιώθηκα και μέχρι σήμερα, ασκώ ανελλιπώς τα εκλογικά μου δικαιώματα στο χωριό αυτό, όπως άλλωστε και οι γονείς μου και η αδελφή μου. Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι ηλικίας 34 ετών και κατά τους θερινούς μήνες βρίσκομαι συνεχώς και αδιαλείπτως στο χωριό του πατέρα μου Λεύκα, όπου μάλιστα τον βοηθάω στις βιολογικές του καλλιέργειες. Διαμένω στην Αθήνα, στην Πετρούπολη, όπου είναι και διατηρώ και το Δικηγορικό μου Γραφείο .Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα ως αριστούχος το έτος 2007.Εν συνεχεία το 2008, έφυγα για νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο «ΈΣΣΕΞ» του Ηνωμένου Βασιλείου (Μεγάλης Βρετανίας), το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι ένα απότα καλύτερα πανεπιστήμια, κοντά στην περιοχή του Λονδίνου. Περάτωσα τις σπουδές μου το 2011 και εν συνεχεία έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού του παραπάνω Πανεπιστημίου, από το οποίο αποφοίτησα το 2012. Ασκώ το επάγγελμα το Δικηγόρου από το έτος 2014 μέχρι σήμερα και διατηρώ Δικηγορικό Γραφείο στην Πετρούπολη με τον πατέρα μου και την αδελφή μου Αικατερίνη, ενώ παράλληλα διατηρώ Δικηγορικό Γραφείο (Παράρτημα) από το έτος 2017στην Ναύπακτο, στο Λιμάνι.Έχω ειδικευτεί κυρίως σε υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, τις οποίες χειρίστηκα με απόλυτη επιτυχία, αλλά και σε υποθέσεις Ποινικού Δικαίου, (πλην ναρκωτικών και εγκλημάτων κατά των ηθών).

   Κωταντούλα Χριστίνα, Μηχανολόγος – Μηχανικός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Εκεί τελείωσα και  το Πολυκλαδικό Λύκειο. Είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά από το 2007.  Εργάσθηκα για εννέα χρόνια σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ.  Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Λατρεύω την Άνω χώρα, ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών μου την οποία επισκέπτομαι  όσο πιο πυκνά μου επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις.

    Πελέκη – Αθανασοπούλου Φωτεινή, Ιδιωτική Υπάλληλος

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ναύπακτο. Αποφοίτησα από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι παντρεμένη με τον Αθανασόπουλο Αποστόλη και έχουμε τρία παιδιά.

Δ.Ε. Πλατάνου  

  Αθανασίου – Δρόσου Φιλιώ,  Συνταξιούχος εκπαιδευτικός/μηχανικός

Γεννήθηκα στον Βόλο Ν. Μαγνησίας το 1954. Τελείωσα  τις γυμνασιακές σπουδές μου στο Βόλο και μετά στο τμήμα Μηχ/γων – Ηλεκ/γων  Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Έχω κάνει  μεταπτυχιακές σπουδές  στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Διετέλεσα  μέλος του Δ.Σ του ΤΕΕ Μαγνησίας το 1980- 81. Μένω στη Ναύπακτο μόνιμα από το 1992 έως σήμερα. Συνταξιοδοτήθηκα ως Διευθύντρια του ΣΕΚ και ΕΠΑΛ  Ναυπάκτου. Ήμουν παντρεμένη με τον Ανδρέα Δρόσο, που είχε διατελέσει δήμαρχος Πλατάνου  και έχω ένα γιο.

Κατσαντώνη Ασήμω (Μίνα), Υπάλληλος Οδικών Συγκοινωνιών

Γεννήθηκα στην Αθήνα  το 1978. Είμαι υπάλληλος στις Οδικές Συγκοινωνίες. Η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο καταγωγής μου με έχει ενεργοποιήσει από πολύ νωρίς προκειμένου να προσφέρω στη  Ναυπακτία. Είμαι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αραχωβιτών και Γενική Γραμματέας του εποπτικού συμβουλίου της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας  ( ΠΑΝ.ΣΥ.) Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Φούρλα και έχουμε τρία παιδιά.

Μπακατσιάς Κωνσταντίνος, Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκα το 1987 στο Αγρίνιο. Μεγάλωσα στη Ναύπακτο, όπου πήγα σχολείο και αποφοίτησα από το ΕΠΑΛ . Από το 2006 μένω μόνιμα  στον Πλάτανο, όπου και δραστηριοποιούμαι και επαγγελματικά. Ως νέος άνθρωπος ενδιαφέρομαι πολύ για τον τόπο που έχω επιλέξει και να ζω. Το 2014 εκλέχτηκα πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου.

 

Δ.Ε. Πυλλήνης

  Μουχτούρης Ηρακλής, Συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΗ

Γεννήθηκα στον Κάμπο Σίμου όπου και έμαθα τα πρώτα γράμματα στο εκεί δημοτικό σχολείο. Στη συνέχεια η οικογένειά μου εγκαταστάθηκε στη Ναύπακτο όπου συνέχισα τις σπουδές  μου στο πρώτο  Γυμνάσιο και στη συνέχεα στο Τεχνικό Λύκειο από το οποίο αποφοίτησα το 1978. Το 1986 μπήκα κατόπιν εξετάσεων στη ΔΕΗ. Υπηρέτησα για εννέα χρόνια στην Κοζάνη ως κατευθυντής βαρέων μηχανημάτων. Στη συνέχεια μετατέθηκα στην Ναύπακτο όπου υπηρέτησα ως τεχνικός εναέριων δικτύων μέχρι το Φεβρουάριο  του 2019 που συνταξιοδοτήθηκα.

Παναγόπουλος Παναγιώτης, Συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομικών

Γεννήθηκα το 1962 στη Στράνωμα . Από το 1967 μετακόμισα με την οικογένειά μου στη Ναύπακτο όπου και τελείωσα την τεχνική σχολή. Από το 1980 έως 1986 διατηρούσα επιχείρηση (καφενείο) και από το 1987 έως 2015 υπηρέτησα ως  υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών . Από το 2006 έως 2010 υπηρέτησα  την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Πυλλήνης  όπου τα δυο έτη 2008-2010 ήμουν  αντιδήμαρχος. Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ναυπακτίας το 2011-2014  και  διετέλεσα αντιδήμαρχος Πυλήνης και Πλατάνου(2012-2014). Από το 2006 έως 2016 ήμουν ταμίας στον κυνηγητικό σύλλογο Ναυπάκτου. Είμαι παντρεμένος με την Άννα Παπαγεωργακοπούλου και έχουμε τρία παιδιά.

Δ.Ε. Χάλκειας

 Αλαφοδήμου Χρυσούλα, Οικιακά

Γεννήθηκα το 1958 στον Πόρο Τροιζηνίας. Είμαι παντρεμένη με τον Πέτρο Αλαφοδήμο και έχουμε δύο παιδιά. Η κύρια ασχολία μου είναι οικιακά. Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τηνζωγραφική και τη διακόσμηση.

 Καλαβριζιώτης Ανδρέας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Γεννήθηκα το 1981 και μένω μόνιμα στα Χάνια Γαβρολίμνης. Αποφοίτησα από το λύκειο Ευηνοχωρίου και είμαι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων) με ειδικότητα ποδοσφαίρου. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ως παίκτης και ως προπονητής. Διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ναυπακτίας από το 2011-2014. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη.

  Μακρυκώστας Γιώργος, Αγρότης

Γεννήθηκα το 1977 στο Μεσολόγγι και από δύο ετών μένω μόνιμα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας. Αποφοίτησα από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου με την ειδικότητα του Ηλεκτρονικού. Στη συνέχεια φοίτησα στο ΙΕΚ Μεσολογγίου με ειδικότητα τεχνικός οχημάτων. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα.

 

 

 

                                                                                                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans 2022: Ανοίγει αυλαία την Κυριακή με την τελετή Έναρξης στο λιμάνι

Published

on

By

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Με την τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30′ στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το Lepanto Formula Kite Europeans 2022 που θα διαρκέσει έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το  πλήρες Πρόγραμμα των Αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων:

25 Sept 2022

12:00-18:00 Εγγραφές, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

18:30 Τελετή Έναρξης, Λιμάνι Ναυπάκτου

20:00 Ανοιχτό Πάρτι στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, Nikos Diamantopoulos – ms Lefki – Agent Greg

 

26 Sept 2022

8:00-14:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

14:00 Δοκιμαστικός αγώνας

15:00-19:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

 

27 Sept 2022

Race DAY 1

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

28 Sept 2022

Race DAY 2

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

29 Sept 2022

Race DAY 3

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

30 Sept 2022

Race DAY 4

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

1 Oct 2022

Race DAY 5

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

Oct 2022

Race DAY 6

10:30-14:30 Ημερίδα «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), Λιμάνι Ναυπάκτου

12:00 Αγώνες Μεταλλίων

19:30 Απονομή Μεταλλίων και Τελετή Λήξης, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

Συναυλία: “Les SkartOi

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

 

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας στην Ναύπακτο

Published

on

By

Με εισήγηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και την έγκριση της  τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, της Τετάρτης  21-09-2022, ανοίγει ο δρόμος για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας.

Η τροποποίηση αυτή – σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4795/2021, παρέχει τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε πρόσληψη συγκεκριμένου προσωπικού, καθώς η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα πρόσληψης  νέου προσωπικού για την στελέχωση της Δημοτικής   Αστυνομίας.

Η δημοτική αρχή αλλά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις έχουν εκφράσει δημόσια την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Ναυπακτίας, που θα εμπλέκεται δίνοντας λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα αυτό του κυκλοφοριακού και όχι μόνο.

Έτσι με την τροποποίηση του ΟΕΥ η υπηρεσία αυτή θα περιλαμβάνεται πλέον ως αυτοτελές τμήμα στο οργανόγραμμα του  Δήμου Ναυπακτίας.

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε από την κυβέρνηση το 2013 (με το άρθρο 81 του Ν.4172/2013) και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους υπηρετούσαν σε αυτή της επιλογής της παραμονής τους στην υπηρεσία – με αμφιλεγόμενες αρμοδιότητες και πολλά ερωτηματικά για την άσκησή τους , της μετάταξης σε οργανισμό μέσω κινητικότητας ή της ενσωμάτωσης τους στο διοικητικό προσωπικό του Δήμου Ναυπακτίας.

Αποτέλεσμα όλου αυτού να διαλυθεί η δημοτική αστυνομία στον Δήμο Ναυπακτίας καθώς από την δύναμή της ελάχιστοι υπάλληλοι απέμειναν που δεν επέλεξαν την «έξοδο».

Έρχεται λοιπόν σήμερα η πολιτεία και γνωστοποιεί πως μέσω ΑΣΕΠ θα προχωρήσει σε προσλήψεις 1200 έως 1500 ατόμων στην Δημοτική Αστυνομία, γεγονός που αλλάζει άρδην το τοπίο.

Αναμένεται λοιπόν η διαδικασία κατανομής των θέσεων, μετά τα αιτήματα των Δήμων, από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Είναι σαφές πως στον διαγωνισμό θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, με πιο σημαντικό αυτό της ηλικίας, αλλά και του επιπέδου μόρφωσης, με την προεκλογική περίοδο βέβαια που διανύουμε να αφήνει αρκετά περιθώρια στο κομμάτι της συνέντευξης.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα έχει η Δημοτική Αστυνομία, πέραν του ελέγχου της παράνομης στάθμευσης, της καθαριότητας  και της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναμένεται να εμπλουτιστούν αυτές οι αρμοδιότητες, κάτι που άμεσα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο, μαζί με νομικά θέματα ως προς την επιβολή προστίμων και διοικητικών ποινών από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, με την πόλη της Ναυπάκτου να είναι ξεκάθαρο πως έχει την ανάγκη λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας.

Όσους «χωροφύλακες» και να διαθέτει ο Δήμος δεν θα είναι ποτέ αρκετοί για να έχει ο καθένας από έναν πάνω από το κεφάλι του, ώστε να είναι νόμιμος, εφαρμόζοντας τα αυτονόητα.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση/απάντηση της παράταξης «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος

Published

on

By

Σύλλογος-εργαζόμενων-ΟΤΑ-Ναυπακτίας -Δωρίδας

Μετά από την παραίτηση δυο μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας  και τα όσα ανέφεραν στην ανακοίνωση τους, τα μέλη του ΔΣ και μέλη της παράταξης  «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση.  Αναφέρει η ανακοίνωση:

“ΠΡΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΟΣ

Με την από 15-9-2022 επιστολή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος, Κυρίτση Άννα-Μαρία και Παπαγεωργακόπουλος Νίκος, υπέβαλλαν την παραίτησή τους από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παραίτησή τους αποδόθηκε  από τους ίδιους στην συμπεριφορά του Προεδρείου του Δ.Σ  και μας κατηγόρησαν για περιφρόνηση των αρχών της συνέπειας, της καλής πίστης και της εντιμότητας, δήλωσαν την απογοήτευσή τους από την «ανοίκια» συμπεριφορά μας και ότι βιώσανε παραταξιακές στάσεις και πολιτικές συμπεριφορές με πνεύμα αλαζονείας!!!

Όπως είναι γνωστό οι δύο συνάδελφοι συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 17/12/2022 για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας με την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που πρόσκειται  στο ΚΚΕ. Εκπροσωπώντας την ΔΑΣ εκλέχτηκαν στο Δ.Σ, ενώ η παράταξή μας που δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό και δεν ελέγχεται από κανένα κόμμα εξέλεξε πέντε μέλη.

Η πρώτη και μοναδική ενέργεια των δύο νέων συνδικαλιστών ήταν στην πρώτη συνεδρίαση που αφορούσε την εκλογή προεδρείου να προσπαθήσουν με πραξικοπηματικό τρόπο να επηρεάσουν άτομα που εξελέγησαν με το δικό μας ψηφοδέλτιο, ώστε να καταλάβουν τις θέσεις του Προεδρείου. Κατάφεραν να δελεάσουν ένα συνάδελφο, αλλά δεν πέτυχαν το σκοπό τους. Το θέμα αυτό είχε καταγγελθεί από εμάς τότε. Έκτοτε, ως παράταξη δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, δεν επισκέφτηκαν κανένα εργασιακό χώρο και δεν έφεραν κανένα θέμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ εξέφρασαν με έντονο τρόπο την διαφωνία τους για την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ σε προηγούμενη συνεδρίαση, κατά την οποία ήταν απόντες,  να καταγγείλει τον δήμαρχο Ναυπακτίας για την ανάθεση της υπηρεσίας του Εσωτερικού Ελέγχου του δήμου σε ιδιώτη. Συγκεκριμένα ανέφεραν «διαφωνούν με το μέρος που αφορά τον Εσωτερικό Έλεγχο και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την ανάθεση από την δημοτική αρχή σε ιδιώτη, γιατί σαν νέα μέλη του Δ.Σ δεν έχουμε φέρει το αίτημα στο δήμο». Δηλαδή με λίγα λόγια καλώς ανέθεσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας σε ιδιώτη την υπηρεσία του Εσωτερικού Ελέγχου και κακώς το καταγγείλαμε!!! Η στάση τους αυτή ξενίζει γιατί η παράταξη που εκπροσωπούν , η ΔΑΣ (ΚΚΕ) έχει σταθερή  και ξεκάθαρη στάση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στο Δημόσιο τομέα και θα έπρεπε να πρωτοστατούν σε θέματα που άπτονται βασικών αρχών των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΚΚΕ και να αντιπαλεύουν τέτοιες πολιτικές και πρακτικές. Επίσης το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ομόφωνα έχει λάβει απόφαση ΚΑΤΑ των αναθέσεων της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου από δημάρχους σε ιδιώτες.

Για μας, για την Ομοσπονδία μας  ο εσωτερικός έλεγχος είναι μια διαδικασία, η οποία οφείλει να ασκείται από το ελληνικό δημόσιο και μόνο.  Η παραίτησή τους λοιπόν μάλλον έγινε γιατί «θίξαμε» τον Δήμαρχο και δεν υιοθετήσαμε τις απόψεις τους για το θέμα  της ανάθεσης σε ιδιώτη, εκτός αν τους « παραίτησαν» λόγω μη συμμόρφωσης τους με τις βασικές αρχές της ΔΑΣ!!!

Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν έχουν καταλάβει ότι εξελέγησαν ως παράταξη  -ποτέ  δεν ήθελε η Συνδικαλιστική τους Οργάνωση ενιαίο ψηφοδέλτιο-και οι συνάδελφοι τους όρισαν στη θέση της μειοψηφίας του Δ.Σ.

Ξενίζει το γεγονός να μην  αποδέχονται ότι στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα  εκφράζονται διαφορετικές απόψεις- πλειοψηφικές και μειοψηφικές -και ενίοτε λαμβάνονται αποφάσεις από τις πλειοψηφίες.  Τα καθήκοντά τους είναι γνωστά και αυτά θα πρέπει να ασκούν.  Δεν έχουν κατανοήσει επίσης ότι κάθε μέλος του Προεδρείου -Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος , Γραμματέας και Ταμίας- έχει τις δικές του αρμοδιότητες και ευθύνες όπως και το Δ.Σ στο σύνολό του. Για όλες τις δράσεις του, έχει ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν ληφθεί από το Δ.Σ αποφάσεις για τα θέματα  που διαχειριστήκαμε. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν παραιτούνται με την πρώτη ευκαιρία με έωλες δικαιολογίες, αλλά ασκούν τα καθήκοντά τους ανεπηρέαστοι, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και στηλιτεύουν την συμπεριφορά και στάση  των οργάνων της κεντρικής διοίκησης, των Δημάρχων ακόμη και των άλλων παρατάξεων που αντιστρατεύονται των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι δύο συνάδελφοι μας αποδίδουν χαρακτηρισμούς βαρείς χωρίς βάση. Το προεδρείο του Συλλόγου αποτελείται από συγκεκριμένα άτομα, με μακρά συνδικαλιστική και υπηρεσιακή πορεία, έχουν ονοματεπώνυμο, είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους και τα προβλήματά τους και όλοι είμαστε γνωστοί στην μικρή τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου. Έχουμε κριθεί για την συνδικαλιστική και κοινωνική μας δράση όπως και για τις χαρακτηρολογικές μας ιδιότητες και καθημερινά κρινόμαστε.

Τώρα αν τους θίξαμε το δήμαρχο ή αν δεν τους ρωτήσαμε, ενώ απουσίαζαν από τη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ, για την απόφασή μας να καταδικάσουμε την ανάθεση σε ιδιώτη μιας αρμοδιότητας που πρέπει να ασκείται από κρατικούς φορείς!!! …λυπούμαστε!!! ”

ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ»

  1. Νταουσάνη Βασιλική, Πρόεδρος
  2. Μπίμπας Βασίλειος, Αντιπρόεδρος
  3. Παπακωστόπουλος Δημήτριος, Γεν. Γραμματέας
  4. Γιαννόπουλος Δημήτριος, Ταμίας

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ