Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΔΚΝ: “Πολιτική εκτροπή σχεδιασμένη δια χειρός δημάρχου Β. Γκίζα”

Published

on

Καταγγελία για πολιτική εκτροπή κατά την διαδικασία των δημαιρεσιών στον Δήμο Ναυπακτίας κάνει η δημοτική παράταξη ΑΔΚΝ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στις διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποκαλύφθηκε η σχεδιασθείσα από το δήμαρχο πολιτική εκτροπή στο δήμο Ναυπακτίας.

Αναζητώντας πολιτικά δεκανίκια ο κ. Γκίζας χρησιμοποίησε τη θεσμική του θέση και παραχώρησε καρέκλες και προνόμια για να εντάξει στην ομάδα του τους 4 δημοτικούς συμβούλους πρώην μέλη της ΑΔΚΝ. Με τον τρόπο αυτό νομίζει ότι θα επιδιορθώσει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφώσει ήδη η κοινωνία για τη μέχρι τώρα πορεία του και θα ανακάμψει. Αυτό όμως που πραγματικά πετυχαίνει είναι η πλήρης απαξίωση της δημοτικής αρχής αφού στο ανύπαρκτο έργο της  προστίθεται και η πρωτόγνωρη για το δήμο μας έλλειψη πολιτικής ηθικής που χαρακτηρίζει το δήμαρχο και  τους 4 διαγραμμένους συμβούλους της ΑΔΚΝ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τσέλιος Σπύρος, Κοτρώνης Γιώργος, Καραδήμας Χαράλαμπος και Μουχτούρης Ηρακλής είχαν τη δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και να συμμετέχουν με την ιδιότητά τους αυτή ως υποψήφιοι στα όργανα και τις επιτροπές του δήμου. Επειδή όμως ως ανεξάρτητοι κάποιοι θα χάσουν τις καρέκλες τους υποκριτικά δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΑΔΚΝ. Θυμίζουμε ότι στον πρόσφατο απολογισμό του δημάρχου ο κ. Κοτρώνης δήλωσε «είμαι πραγματικά περήφανος για το δήμαρχο προσωπικά, που τυγχάνει και προσωπικός μου φίλος, αλλά πραγματικά έχει ξεδιπλώσει όλη του την δυνατότητα και τη δυναμική του σ’ αυτά τα δύο χρόνια και είναι αξιέπαινος πως συντονίζει την ομάδα και παράγει έργο. Εγώ τον ευχαριστώ και εκ μέρους των συμπολιτών μου και ελπίζω να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και σε μια επόμενη θητεία» Χθες όμως ο κ. Κοτρώνης για να καταλάβει τη θέση της ΑΔΚΝ στην Οικονομική Επιτροπή ανερυθρίαστα και υποκριτικά δήλωσε μέλος της παράταξης που συνειδητά προβοκάρει. Έτσι παίζει το παιχνίδι του με το δήμαρχο πιστεύοντας ότι η κοινωνία δεν καταλαβαίνει το ρόλο τους.

Οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επικαλούνται την ιδιότητα του μέλους της  Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας  από τη στιγμή που δεν σεβάστηκαν και δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις των οργάνων της.

Πέρα από τις προβλέψεις του νόμου, εφόσον οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την απόφαση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με την οποία εκλέχτηκαν και ταυτίζονται απολύτως με την παράταξη του δημάρχου, όφειλαν να παραδώσουν τις θέσεις τους στην παράταξη στην οποία ανήκουν οι θέσεις αυτές και στο μέλλον να ακολουθήσουν όποια δημοτική παράταξη επιθυμούν.

Οι 4 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας  με αυτή τους  την ενέργεια υπό την  καθοδήγηση του κ. Γκίζα θέλουν να δημιουργήσουν συσκότιση και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία.  Επιδιώκουν την ταύτιση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με τις πολιτικές που ακολουθεί η δημοτική αρχή Γκίζα η οποία μπροστά στην απομόνωσή της και την απαξίωση που εισπράττει από την κοινωνία προσπαθεί να βρει σωσίβιο σωτηρίας.

Η δημοτική αρχή  Γκίζα και οι 4 όψιμοι συνεργάτες του όχι  μόνο δεν θα πετύχουν το στόχο τους αλλά με τη στάση τους αυτή συσπειρώνουν τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και ενεργοποιούν την κοινωνία η οποία θα τους βάλει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Τέτοιες πρακτικές κάθε λογικός και έντιμος άνθρωπος τις καταδικάζει. Μόνο οι πολιτικά ανήθικοι τις υιοθετούν και τις εφαρμόζουν.

Η κοινωνία καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του και θα τους δώσει την απάντηση που χρειάζονται την κατάλληλη στιγμή».

Ναύπακτος 10-1-2022

Γιάννης Μπουλές

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη διάθεση των πολιτών η θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν μεριμνήσει για τη διάθεση της εξής θερμαινόμενης αίθουσας:

  • ΚΑΠΗ Ναυπάκτου | Σμηναγού Πλαστήρα 3, Κεφαλόβρυσο

Η αίθουσα θα παραμείνει ανοικτή τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022.

Στους χώρους θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής  και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID19.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής των πολιτών στους χώρους είναι υποχρεωτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς υλικό προς επεξεργασία…

Published

on

By

Το να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να τα λύνουμε με τη δράση, τη φαντασία και την αποφασιστικότητά μας είναι το μυστικό μιας ευτυχισμένης ζωής. Όλα τα νέα     τεχνολογικά εργαλεία, συνοδευόμενα από τη συνεχή αναζήτηση ευκολιών και ανέσεων, δεν κάνουν τίποτε άλλο. Ακόμη και σήμερα όμως, οι κοινωνιολογικές έρευνες για την ευτυχία των προσώπων αποκαλύπτουν τα ίδια ποσοστά υποκειμένων που εμφανίζονται ανικανοποίητα.

Το διαδίκτυο μας προσφέρει μια πρωτόγνωρη ποσότητα δυνατοτήτων, επιτρέποντας σε όποιον έχει μια μικροσκοπική ηλεκτρονική συσκευή στην τσέπη του να διαθέτει πρόσβαση σε απέραντη γνώση, σε κάθε τόπο και σε απευθείας σύνδεση. Αυτό το απίστευτο θαύμα της τεχνολογίας, όπως και πολλά άλλα, έχει και την  σκοτεινή του πλευρά.

Σε νεώτερες ηλικίες θεωρούσαμε  ότι αυτό που μας εμπόδιζε να υλοποιήσουμε κάθε επιθυμία μας ήταν η έλλειψη γνώσης. Σήμερα, αν θέσουμε  ένα ερώτημα στο Google, ο αριθμός των απαντήσεων που θα μας δοθούν θα ξεπερνά τα δύο ή τρία εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε  ποτέ να τις διαβάσουμε  όλες ή έστω να φανταστούμε  το περιεχόμενό τους.

Αν προηγούμενα το πρόβλημα ήταν η έλλειψη γνώσης, σήμερα είναι η υπεραφθονία της και αυτό το πράγμα μας τρομάζει  εξίσου.

Μια άλλη παράπλευρη ζημιά, είναι η απώλεια της ικανότητας να σκεφτόμαστε μακρόπνοα. Έχουμε όλο και λιγότερη υπομονή, μολονότι γνωρίζουμε ότι, για να πετύχουμε    μεγάλους στόχους, πρέπει να ξέρουμε να περιμένουμε.

Σήμερα θέλουμε τα πάντα και αμέσως.  Όταν η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι αργή, νιώθουμε  αμέσως απογοήτευση και οργή.  Δεν είμαστε  πλέον ικανοί να περιμένουμε.

Μια άλλη αξιοσημείωτη παράπλευρη ζημιά είναι η απώλεια της ικανότητας να αποθηκεύουμε πληροφορίες στο νου μας. Είμαστε όλο και λιγότερο ικανοί να αφομοιώνουμε τη γνώση και να τη διατηρούμε στη μνήμη μας και ο λόγος είναι κατεξοχήν πρακτικός. Σήμερα οι πληροφορίες είναι περισσότερο διαθέσιμες από όσο υπήρξαν οποτεδήποτε άλλοτε. Για να βρούμε μια σημαντική πληροφορία, δεν χρειάζεται πλέον να μελετήσουμε εκατοντάδες ή χιλιάδες βιβλία στη βιβλιοθήκη.  Μπορούμε να κάνουμε τις έρευνές μας καθισμένοι άνετα στον καναπέ του σπιτιού μας.

Τελικά δεν οφείλουμε πλέον να φορτώνουμε το φτωχό μας μυαλό με πληροφορίες, που σήμερα είναι όλο και περισσότερο διαθέσιμες ή μπορούμε να τις συμβουλευτούμε σε κάποιον server. Αυτές οι πληροφορίες όμως, καθώς βρίσκονται σε έναν τόπο διαφορετικό από το μυαλό μας, δεν φιλτράρονται από τη σκέψη μας. Δεν περνούν μια περίοδο «επώασης» ούτε αναπτύσσονται μέσα μας. Έτσι, εμείς δεν τις επεξεργαζόμαστε ούτε συνειδητά ούτε ασυνείδητα.

Ο νους εργάζεται, ανακυκλώνει δεδομένα και πληροφορίες, ακόμη και αν εμείς δεν το συνειδητοποιούμε. Όταν όμως οι πληροφορίες που προορίζονται για τον εγκέφαλό μας παραμένουν στους servers, το πιο σημαντικό όργανό μας μένει χωρίς υλικό προς επεξεργασία…

Μακροπρόθεσμα αυτό το φαινόμενο θα έχει αρνητική επίπτωση στην ανθρώπινη δημιουργικότητα.  Όταν μια σελίδα στο διαδίκτυο εκφράζει μια ιδέα αντίθετη από τη δική μας, που δεν μας αρέσει, αντί να σκεφτούμε τους λόγους που οδήγησαν στη διατύπωσή της   ή και να σκεφτούμε θέσεις και επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε τη δική μας άποψη και να αντικρούσουμε την άλλη, περιοριζόμαστε στο να πατήσουμε το πλήκτρο «cancel»…

Στη διάρκεια των ωρών που περνάμε καθημερινά στο διαδίκτυο, θα μπορούσαμε να μη συναντήσουμε κανέναν διαφορετικό από μας.  Όμως ο κόσμος offline, από την ίδια του τη φύση βασίζεται στη σύγκρουση. Κάποιοι σκέφτονται όπως εμείς, άλλοι διαφωνούν και εμείς, από τη μεριά μας, αποστρεφόμαστε και απορρίπτουμε τις ιδέες άλλων, μια και τελικά είμαστε προορισμένοι να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαίωση του ΕΚΝΔ από τον Συνήγορο του Πολίτη για παράνομη απόλυση στον Δήμο Ναυπακτίας λόγω ηλικιακών διακρίσεων- Ο Δήμος Ναυπακτίας ακούει;

Published

on

By

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, μετά τον χαρακτηρισμό ως παράνομης της απόλυσης εργαζόμενης από τον Δήμο Ναυπακτίας.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Από την πρώτη στιγμή της απόλυσης της συναδέλφισσας καθαρίστριας, το ΕΚΝΔ κατήγγειλε την απόλυση ως παράνομη και αντίθετη προς τη νομοθεσία περί καταπολέμησης πάσης φύσεως διακρίσεων και εν προκειμένω, λόγω ηλικίας.

Το ΕΚΝΔ στήριξε έμπρακτα την απολυμένη καθαρίστρια στην ορισθείσα από την Επιθεώρηση Εργασίας τριμερή συνάντηση για τις 23/11/2021, στην οποία όμως ο Δήμος Ναυπακτίας δεν απέστειλε εκπρόσωπο.

Ο φάκελος παραπέμφθηκε λόγω αρμοδιότητας στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με το από 20/1/2022 πόρισμά του, δικαιώνει την απολυμένη καθαρίστρια και την νομική επιχειρηματολογία του ΕΚΝΔ και προτείνει την επάνοδο της απολυμένης καθαρίστριας στη θέση εργασίας της.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και με γνώμονα το συμφέρον της απολυμένης συναδέλφισσας, αλλά και το γενικότερο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, το ΕΚΝΔ καλεί τον Δήμο Ναυπακτίας να:

  • Προβεί άμεσα στην επάνοδο της απολυμένης συναδέλφισσας στη θέση εργασίας της
  • Καταβάλλει αναδρομικά τους μισθούς από την ημερομηνία απόλυσης
  • Καταβάλλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στο διάστημα απόλυσης

Τέλος, καλούμε τον Δήμο Ναυπακτίας να εναρμονίσει τον τρόπο λειτουργίας του σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4443/2016, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα διακρίσεων σε θέματα εργασίας”.

                          ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Η Απόφαση του Συνήγορου  του Πολίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ