Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: Πυροτεχνήματα λαϊκισμού η απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από την οφειλή των 2 εκατ.

Published

on

Με τον τίτλο «Πυροτεχνήματα λαϊκισμού από την δημοτική αρχή», η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο Γιάννης Μπουλές απαντούν σχετικά για την ΔΕΥΑΝ  και το γνωστό «πανωπροίκι».

Αναφέρει  η ανακοίνωση:

«ΠΥΡΟΤΕΧΝΉΜΑΤΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μετά από 5 χρόνια απραξίας η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επιστρατεύει κάθε μέσο για να πείσει τους δημότες για το έργο της. Με πληθώρα υποσχέσεων για έργα που θα κάνει !!! την επόμενη δημοτική περίοδο προσπαθεί να καλύψει την γύμνια μιας ολόκληρης πενταετίας.

Ο κ. Λουκόπουλος με το επιτελείο του έδωσαν στις 6 Μαϊου (μέσα στον προεκλογικό μήνα) συνέντευξη τύπου και ενημέρωσαν του δημότες ότι με απόφαση του υπουργού Υποδομών από 2/5/2019 η ΔΕΥΑΝ απαλλάχθηκε από την οφειλή 2 εκατ. €  προς τον εργολάβο του έργου της αποχέτευσης, το οποίο υλοποιήθηκε σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Μακάρι αυτό να ήταν αλήθεια. Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το χειροκροτούσαμε.

Τι απέκρυψε σκόπιμα από τους δημότες η δημοτική αρχή ;

Η απόφαση του υπουργού, η οποία  τυχαία βγήκε μέσα στην προεκλογική περίοδο,  δεν απαλλάσσει τη ΔΕΥΑΝ από την οφειλή της. Αυτό θα κριθεί στα δικαστήρια. Συνεπώς ο κ. Λουκόπουλος συνειδητά κρύβει την αλήθεια όταν λέει ότι με την απόφαση αυτή «κατέπεσε το πανωπροίκι» και ότι, κατά τον κ. Καρακώστα, απαλλάχθηκε κάθε οικογένεια του δήμου από 500€ επιβάρυνση.

Οι αλήθειες που δεν ειπώθηκαν στη συνέντευξη

  1. Η υπόθεση της οφειλής βρίσκεται στα Διοικητικά δικαστήρια τα οποία τελικά θα αποφανθούν αν θα πληρωθούν και σε ποιο ποσό οι απαιτήσεις του εργολάβου. Η απόφαση του υπουργού μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της ΔΕΥΑΝ ελπίζουμε να βοηθήσουν για μια καλή δικαστική απόφαση υπέρ της ΔΕΥΑΝ. Αυτό όμως κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Γι αυτό και η συνέντευξη έχει αποκλειστικά προεκλογικό χαρακτήρα.
  2. Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στον εισαγγελέα ο οποίος ήδη διεξάγει ανακρίσεις για τυχόν ποινικές ευθύνες.
  3. Το ποσό της οφειλής από το 2012 μέχρι σήμερα επιβαρύνεται με τόκους και υπερημερίες και από το ποσό των 1,7 εκατ. € έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατ.€. Ας φαντασθούμε που θα φθάσει όταν θα τελειώσουν τα δικαστήρια.
  4. Οι απαιτήσεις του εργολάβου έχουν πιστοποιηθεί από τους επιβλέποντες του έργου όπως προβλέπει ο νόμος.
  5. Ανεξάρτητα από την όποια υπουργική απόφαση και την όποια Υπηρεσιακή γνωμοδότηση η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια και θα τελεσιδικήσει μετά από αρκετά χρόνια. Φυσικά η όποια υποχρέωση προκύψει για τη ΔΕΥΑΝ θα «σκάσει» στα χέρια μιας άλλης δημοτικής αρχής και θα είναι πολλαπλάσια του αρχικού ποσού. Αυτό όμως δεν αφορά τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου, που προεκλογικά προσπαθεί να σωθεί επιστρατεύοντας κάθε μέσο.
  6. Αφού λοιπόν τελικά η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια ρωτάμε τον δήμαρχο και περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση: το όποιο ποσό αποφασίσει το δικαστήριο σε βάρος της ΔΕΥΑΝ ποιος θα πληρώσει ;   Αυτή την απάντηση περιμένουν οι δημότες και αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η  όποια οφειλή προκύψει για τη ΔΕΥΑΝ θα πληρωθεί από τους δημότες της Ναυπάκτου, αντί να πληρωθεί από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται.

Κύριοι της δημοτικής αρχής.

κανένα προεκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα που δημιουργήσατε σε βάρος της ΔΕΥΑΝ και του δήμου».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ