Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθλητισμός – υποδομές και νέοι υποψήφιοι με τον Τάκη Λουκόπουλο

Published

on

Σε σύσκεψη που είχε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος για ζητήματα αθλητισμού, συναντήθηκε με τους  υποψήφιους του συνδυασμού του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου , Λάμπρο Χρυσανθόπουλο, πρόεδρο του ΠΑΣ Ναυπακτιακού Αστέρα, Τάκη Βασιλόπουλο, πρώην αντιδήμαρχο, πρώην πρόεδρο του Α.Ο. Λυγιά και του Δ.Σ. του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου,  καθώς επίσης  και την Λένα Πλούμη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Ναυπάκτου.

Η συζήτηση αφορούσε ζητήματα αθλητισμού  και υποδομών,  καθώς και στη  στην  περαιτέρω αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων  στον δήμο Ναυπακτίας. Εξετάστηκαν  όλες οι παράμετροι  που θα συμπεριληφθούν στο αθλητικό πρόγραμμα του συνδυασμού καθότι κοινή ήταν η διαπίστωση πως στην πρώτη θητεία της δημοτικής ομάδας έγινε πολλή δουλειά για τον αθλητισμό και την νεολαία.  Ενδεικτικά σε επίπεδο υποδομών αναμορφώθηκαν τα προαύλια των σχολείων σε ζωντανούς αθλητικούς χώρους, υλοποιήθηκαν τα γήπεδα σε Γαβρολίμνη και Λυγιά ενώ παράλληλα  έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια, ύψους επτά  εκατομμυρίων ευρώ, για μια σειρά άλλες παρεμβάσεις. Κοινή διαπίστωση ήταν  και κρίθηκε αναγκαίο στην επόμενη θητεία να συσταθεί στο δήμο επιτροπή αθλητισμού, η οποία  εκτός των άλλων θα έχει ως αρμοδιότητα την διαχείριση και συντήρηση όλων των αθλητικών χώρων, αλλά και την δουλειά του δήμου στον μαζικό αθλητισμό για όλους.

Μετά την συνάντηση δήλωσαν:

Λάμπρος Χρυσανθόπουλος: Ο αθλητισμός για μένα είναι πρώτη προτεραιότητα και μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Από την θέση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Τάκη Λουκόπουλο θα δώσω την μάχη για τον τόπο που ζω και αγαπάω, με έμφαση στον αθλητισμό. Η Ναυπακτία θα πάει μπροστά.

Τάκης Βασιλόπουλος: Με τον αθλητισμό και τα δημοτικά μας πράγματα δεν ασχολούμαι για πρώτη φορά. Αποδέχθηκα την τιμητική, για μένα, πρόσκληση του Τάκη Λουκόπουλου και θα είμαι στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Η διάθεσή μου για προσφορά στα κοινά είναι δεδομένη. Με τον Τάκη μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τον αθλητισμό.Λένα Πλούμη: Αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος και θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ενωτική Πρωτοβουλία. Δεν είμαι πολιτικός, η δουλειά μου είναι στα γήπεδα με μικρούς και μεγάλους φίλους, με στόχο την καλλιέργεια σώματος και πνεύματος. Παρ’ όλα αυτά είμαι έτοιμη να βοηθήσω την πόλη που ζω και αγαπώ, ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 253 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 253ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Θέμα «αβλεψίας»…  :

Οι αυξήσεις στις τιμές διέλευσης από τα διόδια της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για το 2023,  που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης του έργου, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Από τα πρώτα…

#   Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τις  αυξήσεις στα διόδια της Γέφυρας  Χαρίλαος Τρικούπης :

Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας     χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει…

#   6.4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση επαρχιακών οδών στην Ναυπακτία  :

Οι κυριότερες εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών αφορούν σε επανακατασκευή των τμημάτων με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης προβλέπεται…

#    Ο δρόμος του Κάστρου της Ναυπάκτου φωτίζεται :

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Ναυπάκτου.  Το έργο περιλαμβάνει….

#   Χρόνια η «Αβλεψία»    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Με την Ελλάδα να κινείται σε ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, μια ημέρα πριν την έναρξη, στις 12 Αυγούστου 2004, ένα όραμα του   Χαριλάου Τρικούπη, γίνεται πραγματικότητα. Εγκαινιάζεται η Γέφυρα…

#   Ένα στα 4 ζευγάρια στην Ελλάδα δεν θα κάνουν παιδί :

Ο  βασικός λόγος που σήμερα έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις, τάση η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα 30 χρόνια, είναι ότι.…

#   Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος υποβολής  αιτήσεων  δράση «κατάρτιση    Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» :

Το πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» στοχεύει στη πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων που θα ενταχθούν…

#    Ηλεκτρονικές αγορές – Οι προτιμήσεις των Ελλήνων και πόσα ξοδεύουν:

Τα κοινωνικά δίκτυα, η αναζήτηση πληροφοριών και το email αποτελούν τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο…

#    Φωτοβολταϊκά στέγης: Επιδότηση έως 60% σε 300.000 δικαιούχους :

Σε πρώτη φάση, είχε ανακοινωθεί ότι το πρόγραμμα θα δώσει 250.000 άδειες, εκ των οποίων οι 100.000 θα αφορούν οικιακή χρήση, οι 75.000 επαγγελματική στέγη και οι υπόλοιπες 75.000 αγροτική εκμετάλλευση…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Μειώνεται το κόστος διέλευσης – E-pass στα 232 ευρώ μηνιαίως!

Published

on

By

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για “την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης” ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως επισήμανε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την “Γέφυρα”, κατά την οποία τονίστηκε ότι “αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί”.

“Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι” είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία “Γέφυρα”.

“Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα” σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. “Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη” είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ