Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζουν, συντελεστές δόμησης στον παραδοσιακό οικισμό και αρτιότητα οικοπέδων

Published

on

Με τον τίτλο: «Και εγένετο φως» ο Δήμος Ναυπακτίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το οικιστικό. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Υπερδιπλασιάζεται ο συντελεστής δόμησης στο μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου.

Με Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης (ΚΑΔ) 19558 και ημερομηνία 12 Απριλίου 2019 βρίσκεται στο Εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση το νέο Προεδρικό διάταγμα για το λεγόμενο οικιστικό πρόβλημα, στον παραδοσιακό οικισμό.

Στον τομέα Γ, που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, ο συντελεστής δόμησης από 0,5 αυξάνει στο 1,2 το ύψος των κτιρίων πάει στα 11 μέτρα χωρίς την στέγη και ο αριθμός των ορόφων στους τρεις. Επίσης λύνεται το θέμα της αρτιότητας των οικοπέδων, αφού προβλέπονται οι παρεκκλίσεις που ζητούσε ο δήμος Ναυπακτίας.

Από το καλοκαίρι του 2017, όταν τα αρμόδια Υπουργεία (Πολιτισμού και Περιβάλλοντος) ενέκριναν το Π.Δ. και μετά από 2 χρόνια επεξεργασιών φθάνουμε επιτέλους στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνει μια εκκρεμότητα είκοσι χρόνων (από το 1998) που ταλαιπώρησε την Ναύπακτο. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος και για άλλες βελτιώσεις στο πολεοδομικό καθεστώς της πόλης. Η έκδοση αδειών με το νέο νομοθετικό πλαίσιο αρχίζει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με την δημοσίευσή του στο Φ.Ε.Κ.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η πρώτη μας θητεία στο Δήμο Ναυπακτίας σφραγίζεται από άλλη μια επιτυχία. Το παλέψαμε μέχρι τέλους και το καταφέραμε. Κλείνει μια εκκρεμότητα εικοσαετίας. Το πολεοδομικό καθεστώς της πόλης ομαλοποιείται. Είχαμε φθάσει στο χειρότερο σημείο αλλά από εδώ και πέρα βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. που προχωρά με γοργά βήματα.

Στην πρώτη μας θητεία δεν φοβηθήκαμε και τολμήσαμε να ανοίξουμε όλα τα καυτά προβλήματα της πόλης. Το ΞΕΝΙΑ που ανακαινίζεται, τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ (πηγές Βαρναράχης και πανωπροίκι), την ανάπλαση στο Ιστορικό κέντρο, τον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς, τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα, τον Βιολογικό καθαρισμό που ολοκληρώνεται, την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, το τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο  και ένα σωρό άλλα. Βάλαμε τέλος στην απραξία. Κι αυτό φαίνεται στην πράξη. Με την ολοκλήρωση των έργων μας στο επόμενο διάστημα η Ναυπακτία αλλάζει πρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους  με βοήθησαν, αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου. Ο δρόμος ήταν δύσκολος αλλά η χαρά να προσφέρεις στον τόπο σου είναι η καλύτερη ανταμοιβή.»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ