Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου – Έναρξη μαθημάτων 20 Σεπτεμβρίου

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών και των μαθημάτων για την νέα περίοδο και ταυτόχρονα την διεύθυνση υπό την νέα Μαέστρο αναφέρει:

«Ένας επιτυχημένος κύκλος συνεργασίας 23 ετών με τον αγαπημένο μαέστρο της χορωδίας μας, Todor Kabakchiev, ολοκληρώθηκε  το περασμένο καλοκαίρι..

Από το 1997 όποτε και ανέλαβε ο κορυφαίος μαέστρος την καλλιτεχνική διεύθυνση της ΜΧΝ, την οδήγησε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, διοργανώνοντας και παρουσιάζοντας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και πραγματοποιώντας συνεργασίες με τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς και καλλιτέχνες! Ακούραστος, πρωτοπόρος, τολμηρός και φιλόδοξος, πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία, πρόσφερε απλόχερα στην Χορωδία μας τις πολύτιμες γνώσεις του και το αστείρευτο ταλέντο του και αναβάθμισε την ποιότητα της μουσικότητας της στο πέρασμα του χρόνου.. Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», μας χάρισε υπέροχες μουσικές στιγμές με σπουδαίους καλλιτέχνες, των οποίων απολάμβανε την εκτίμηση και τον θαυμασμό! Νιώθουμε απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη που βρέθηκε στην πορεία της ΜΧΝ και στάθηκε πολύτιμος καθοδηγητής και δάσκαλος.. Οι δρόμοι μας μπορεί να χωρίζουν επαγγελματικά, όμως η σχέση μας παραμένει βαθιά, ανθρώπινη και ουσιαστική και ο αγαπημένος μας μαέστρος θα συνεχίσει να έχει την επίτιμη θέση που του αρμόζει στην Χορωδία, αλλά κυρίως στις καρδιές μας…

Την σκυτάλη για τη συνέχεια της ΜΧΝ παίρνει η Πατρινή μαέστρος, κ. Ελένη Παπαδοπουλου – Αραβαντινού, την οποία καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και υποδεχόμαστε στην μουσική μας οικογένεια. Η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη μαέστρος με λαμπρές σπουδές και μεγάλη εμπειρία στο ενεργητικό της, θα οδηγήσει δυναμικά την ΜΧΝ στην 34η χορωδιακή της χρονιά και θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση  της μουσικής της διαδρομής, που έχει χαράξει με επιτυχία τόσα χρόνια!

Ευχόμαστε μια δημιουργική και γόνιμη συνεργασία, γεμάτη επιτυχίες και σπουδαίες μουσικές στιγμές»!

Η νέα χορωδιακή χρονιά αρχίζει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μμ στο κτίριο Τσώνη (έναντι πλαζ Ναυπάκτου).

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

By

ναύπακτος-

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη λήψη μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης του κεντρικού τμήματος του ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαναρνίας και Λευκάδας κ. Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και τη στερέωση του Λιμανιού.  Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό προχωρούμε τις διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα. 

Βασικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το ιστορικό μνημείο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.  Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους και ευχαριστώ στο σύνολό τους».

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Παράταση για τα έξτρα 15.000 voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Published

on

By

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε την παράταση για τις αιτήσεις του πρόσθετου προγράμματος επιδότησης voucher ύψους 180 ευρώ για την φιλοξενία 15.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Tο πρόγραμμα απευθύνεται και για μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων των επιταγών ύψους 180 ευρώ θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά 15.000 παιδιά.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή στους ωφελούμενους θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μέσω της «αξίας τοποθέτησης» (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών για 11 μήνες που αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020- 2021 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021).

Η πρόσκληση απευθύνεται μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με Αναπηρία και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΔΙΚΑ: Συνταγές φαρμάκων & παραπεμπτικά στο κινητό σας -Τι πρέπει να κάνετε

Published

on

By

  • Η ΗΔΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνουν ότι στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Οι πολίτες οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση θα παραλαμβάνουν πλέον ηλεκτρονικά εκτός από τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του παραπεμπτικού, το διαγνωστικό ιατρείο μπορεί να το αναζητήσει με βάση τον ΑΜΚΑ τους. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης λαμβάνει sms ή e-mail με κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στο ιατρείο, ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση του παραπεμπτικού.

Η διαδικασία δήλωσης άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr.

Για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ήδη άυλη συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Βρείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για δήλωση επιθυμίας άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη μέσω των κωδικών ΠΦΥ που έχει λάβει από τον οικογενειακό του ιατρό.  πηγή:aftodioikisi

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ