Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάπλαση με ενστάσεις και εντάσεις

Published

on

Με ασφυκτικά καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή της μελέτης του έργου «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου πόλεως Ναυπάκτου», ήρθε προς έγκριση  από το Δημοτικό Συμβούλιο η  επικαιροποιημένη μελέτη. Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ,  έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) – μετά από την εφαρμογή των παρατηρήσεων του ΚΑΣ που έγινα επ’ αυτού,  καθώς και την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ). Μπορεί μετά από πολύωρη συζήτηση το θέμα να εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο, υπήρξαν όμως ενστάσεις και διαφωνίες από την Ομοσπονδία και  από την πλευρά των επαγγελματιών αυτοκινητιστών Ταξί, που τις εξέφρασαν μέσω του προέδρου της  κ. Σούζα και του προέδρου και του γραμματέα του Σωματείου τους, κ.κ Αλεξανδρή και Μπανιά. Το κοινό αίτημα των εμπλεκόμενων φορέων  και της αντιπολίτευσης,  για αναβολή μερικών ημερών, δεν εγκρίθηκε με την ένταση όπως ήταν φυσικό να ανεβαίνει. Σημείο τριβής η μεταφορά του χώρου στάθμευσης των ταξί στην βόρια πλευρά της πλατείας του λιμανιού, μια και ο σημερινός χώρος πεζοδρομείται, με τις ενστάσεις να επικεντρώνονται σε θέματα ασφάλειας και λειτουργικότητας της νέας θέσης. Για τις θέσεις και τις ενστάσεις τους για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, μιλούν στο Nafsweek, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Καρακώστας, η πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μ. Ζιαμπάρα και ο γραμματέας του Σωματείου αυτοκινητιστών ταξί Ναυπάκτου  Θ. Μπανιάς.

 

Κ. Καρακώστας: «Σε τρία με τέσσερα χρόνια η Ναύπακτος θα έχει αλλάξει  πρόσωπο»

Η πρώτη ερώτηση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Καρακώστα αφορούσε το έλλειμμα επαρκούς διαβούλευσης για το θέμα της ανάπλασης, ζήτημα που τέθηκε έντονα κατά την συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο. Μας είπε:

«Και στην ιστοσελίδα σας και στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας Nafsweek, έχετε δημοσιεύσει το σχέδιο της ανάπλασης και θεωρώ ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, καθώς έγιναν όλα τα βήματα και το θέμα ήρθε στην Επιτροπή Διαβούλευσης και έγιναν συζητήσεις παρουσία των μελετητών.  Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο, ένα έργο που αναβαθμίζει το ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου και δεν είναι καθόλου τυχαίο που πήρε και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Ένα έργο που αναβαθμίζει και τον χώρο του λιμανιού, ένα ιστορικό μνημείο, που σήμερα κατακλύζεται από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Έχει σημασία ότι αναδεικνύεται το λιμάνι μέσα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μεγαλώνει ουσιαστικά η πλατεία λιμανιού και δίνεται χώρος σε πεζούς, ναυπάκτιους και επισκέπτες που θέλουν να χαρούν αυτό το κομμάτι της πόλης μας. Μέσα από την ανάπλαση αναδεικνύεται ο χαρακτήρας της Ναυπάκτου ως Καστρούπολης».

Οι ενστάσεις – αντιρρήσεις επικεντρώνονται περισσότερο στο θέμα της μεταφοράς του χώρου στάθμευσης των ταξί. Θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα; 

«Σχετικά  για τη θέση των ταξί, από το να φύγουν από τη μία μεριά και να πάνε δέκα μέτρα πιο πέρα, στη βορινή πλευρά της πλατείας, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ίδια την λειτουργία των ταξί.

Ούτε τους ξαφνιάζει και παραδίδει ένα σημαντικό χώρο στους πεζούς, μεγαλώνει ουσιαστικά την πλατεία του λιμανιού.

Βέβαια σήμερα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές επάνω στην Μελέτη καθώς έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όμως στην πορεία του έργου θα μπορούν να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις».

Θεωρεί ο μελετητής ότι είναι ασφαλής και λειτουργική η νέα θέση των ταξί;                              Σε συνάρτηση με την μείωση του πλάτους του δρόμου μπορεί να υπάρξει θέμα;

«Σαφέστατα είναι πιο λειτουργική και πιο ασφαλής από εκεί που είναι σήμερα η πιάτσα των ταξί, που στριμώχνονται ένα σωρό ταξί.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να βλέπουμε το λιμάνι ή τα σταθμευμένα αυτοκίνητα μας. Εάν θέλει κανείς να βλέπει αυτοκίνητα να πάει σε μία έκθεση αυτοκινήτων.  Η Ανάπλαση έχει ελάχιστες κυκλοφοριακές επιπτώσεις καθώς πεζοδρομεί μόνο την οδό Σοΐδα και το κομμάτι μπροστά στην πλατεία Κούμπιου.  Ταυτόχρονα φεύγει από το βόρειο τμήμα της πλατείας ο ποδηλατοδρόμος όπου περνά πλέον μέσα από τα Μποτσαρέικα.

Το κομμάτι της πεζοδρόμησης της Σοΐδα συμβάλει στην ανάδειξη της Δυτικής Πύλης της πόλης,  ένα έργο που έρχεται και κουμπώνει με το έργο που ετοιμάζεται να προτείνει η Εφορεία αρχαιοτήτων, με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ μέσω Leader,  για την ανάπλαση και την ανάδειξη της Δυτικής Πύλης της Ναυπάκτου.

Περιλαμβάνει επίσης όλη την Ανατολική πλευρά του λιμανιού μέχρι το Ρολόι, με την  ανακατασκευή των τειχών, με σεβασμό στην ιστορία, στην παράδοση και στο χαρακτήρα της πόλης. Ουσιαστικά αυτά τα δύο έργα μαζί με το τρίτο έργο το Πολιτιστικό Μονοπάτι, που διατρέχει το κάστρο και ένα τέταρτο έργο, την ανάδειξη των κρηνών του Κάστρου, που είναι στις προθέσεις της Εφορείας αρχαιοτήτων να κατατεθεί και αυτό στο Leader, όλα αυτά αλλάζουν το χαρακτήρα της πόλης και αναδεικνύουν την καστροπολιτεία και την κάνουν μία πόλη που την χαίρονται και οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της.

Μιλάμε δηλαδή για ένα σύνολο παρεμβάσεων καλά σχεδιασμένων πού η μια δένει με την άλλη και όλα συντείνουν στο να αναδείξουν την πόλη μας και την ιστορία της.

Κανονικά η Ναύπακτος πρέπει να πανηγυρίζει καθώς έρχονται στην πόλη πολλά χρήματα και θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια όλων αυτών των έργων, που όταν υλοποιηθούν, θα δημιουργήσουν μία ενότητα που αναδεικνύουν την πόλη.

Να σημειώσω επίσης ότι έληξε η ημερομηνία για τις προσφορές για το Ξενία, με πρωτοφανές επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς 28 εταιρείες από όλη την Ελλάδα κατέθεσαν πρόταση για να αναλάβουν το έργο αυτό.

Αν προσθέσετε και την ανάπλαση γύρω από την Αγία Παρασκευή αλλά και την πρόταση που καταθέτουμε μαζί με τους εμπόρους για την αναβάθμιση του Εμπορικού κέντρο της πόλης, θεωρώ ότι σε τρία με τέσσερα χρόνια η Ναύπακτος θα έχει αλλάξει ουσιαστικά πρόσωπο».

 

 Μ. Ζιαμπάρα: «Δεν έχει ενημερωθεί ούτε η πόλη, ούτε το δημοτικό συμβούλιο»

       . 

Για το θέμα της Ανάπλασης  Ιστορικού Κέντρου της Ναυπάκτου, ζητήσαμε την θέση της πρώην αντιδημάρχου    τεχνικών υπηρεσιών Μαρίας Ζιαμπάρα.

Ζητήσατε αναβολή για τη συζήτηση της Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο της Ναυπάκτου, η οποία δεν έγινε δεκτή λόγω των πιεστικών χρονικών περιορισμών και κατηγορηθήκατε ότι βάζετε «τρικλοποδιές» σε όλα τα μεγάλα έργα.  Ποια είναι η δική σας θέση;

«Να επαναλάβω και να ξεκαθαρίσω ότι ως παράταξη έχουμε στηρίξει όλα τα έργα, αυτό άλλωστε φαίνεται στα πρακτικά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή αρέσκεται να χρεώνει σε άλλους τις αποτυχίες της και να διαδίδει ότι ως παράταξη βάζουμε τρικλοποδιές.

Ξεκάθαρα είμαστε κατά των τακτικισμών και των μεθοδεύσεων που ακολουθεί η δημοτική αρχή.  Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν ως δημοτική σύμβουλος συμμερίστηκα και υιοθέτησα το δίκαιο αίτημα ολιγοήμερης αναβολής του θέματος, (την επόμενη Δευτέρα έχουμε δημοτικό συμβούλιο), το οποίο  ζητήθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ναυπάκτου, προκειμένου να ενημερωθούν για ένα τόσο σημαντικό έργο που αφορά όλους μας.

Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, γιατί για ένα τόσο σημαντικό έργο με παρεμβάσεις στο Ιστορικό Κέντρο, στην καρδιά και στην ταυτότητα της Ναυπάκτου, δεν έχει γίνει επί τους ουσίας ενημέρωση και ουσιαστική  διαβούλευση.

Δεν έχει ενημερωθεί ούτε η πόλη αλά ούτε το δημοτικό συμβούλιο.

Ακόμα και τα μέλη της δημοτικής αρχής που  έχουν ψηφίσει  το έργο δεν έχουν γνώση για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Και αυτή δεν είναι δική μου διαπίστωση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντιπολιτευτική, φάνηκε ξεκάθαρα στο τελευταίο συμβούλιο, όταν κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής ομάδας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος είπε ότι είχε την εντύπωση ότι η πιάτσα των Ταξί θα τοποθετηθεί στο Ρεξ, αντί για το λιμάνι που προβλέπει η μελέτη. Δεν είμαστε, λοιπόν, κατά των μεγάλων έργων και το έχουμε αποδείξει και από τη θέση της  δημοτικής αρχής και από τη θέση της αντιπολίτευσης. Εξάλλου πολλές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο συγκεκριμένο έργο είναι προϊόν των μελετών που έγιναν επί δικής μας θητείας και οι οποίες όχι μόνο πολεμήθηκαν με μένος αλλά και λοιδορήθηκαν από σημερινούς αντιδημάρχους που τότε βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ενώ είχε 5 ολόκληρα χρόνια στη διάθεση της, τη μεγαλύτερη δημοτική θητεία όλων των εποχών, συνειδητά όλα τα μεγάλα έργα τα φέρνει σε ψήφιση βάζοντας το «πιστόλι στον κρόταφο» με την απειλή δηλαδή ότι θα χάσουμε το έργο λόγω χρονικών περιορισμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που σχετίζεται άμεσα και με την Ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο, είναι ότι πέντε χρόνια έχει αναθέσει και μάλιστα με πολύ μεγάλο ποσό τη συνένωση των κυκλοφοριακών μελετών που παρέλαβε από εμάς. Ακόμα την περιμένουμε.

Είναι ευνόητο ότι η κυκλοφοριακή οργάνωση δεν μπορεί να έπεται της μελέτης  της  Ανάπλασης του ιστορικού Κέντρου της πόλης. Επίσης αποκαλυπτικό στοιχείο των τακτικισμών της δημοτικής αρχής είναι το γεγονός ότι έκλεισαν ραντεβού στην Ομοσπονδία για ενημέρωση για το έργο την επόμενη ημέρα από το δημοτικό συμβούλιο, αφού δηλαδή θα είχε τελειώσει το θέμα, κατόπιν εορτής.

Τα μεγάλα έργα απαιτούν εξαντλητική διαβούλευση και συναινέσεις. Αποδείχτηκε ότι ο μέχρι πριν πέντε χρόνια φανατικός υπέρμαχος τους,  ο αρμόδιος σήμερα αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας, τις κατέλυσε επί της ουσίας. Αξίζει να θυμηθούμε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε  επί δικής μας θητείας για την ανάπλαση στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι συγκρίσεις πάντα βοηθούν στη λήψη ορθών αποφάσεων.

Και ας μην ξεχνάμε ότι τα μεγάλα έργα παίρνουν χρόνια για να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν, για παράδειγμα η ανάπλαση στα ανατολικά ξεκίνησε το 2011 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραληφθεί ως έργο. Είναι αναγκαία, λοιπόν, η συμμετοχή και η συναίνεση όλων και όχι η τυπική διεκπεραίωση των απαιτούμενων και μόνο τυπικών διαδικασιών».

 

Θ. Μπανιάς: «Μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο και απλά μας ζητάνε να διαλέξουμε τοίχο!!!»

Ενστάσεις και αντιρρήσεις από μέρους της Ομοσπονδίας αλλά και του Σωματείου των αυτοκινητιστών ταξί, υπήρξαν κατά την πρόσφατη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, στη συζήτηση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Για το θέμα, μιλά στο Nafsweek ο γραμματέας του Σωματείου των ταξί της Ναυπάκτου Θωμάς Μπάνιας.

«Στις 8 Ιουνίου του 2017 ειδοποιείται ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Δαβανέλος πως την επομένη ημέρα υπάρχει Διαβούλευση για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου.

Παρότι ο χρόνος ήταν ελάχιστος ο κ. πρόεδρος μαζί νομίζω με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου τον κ. Παπαϊωάννου παραβρέθηκαν και ζήτησαν μία εισήγηση για το θέμα.

Μη έχοντας μια εισήγηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αποχώρησαν. Αυτό θεωρήθηκε ως παρουσία ή απουσία στην τότε Διαβούλευση.

Μετά την αποχώρηση του κ. Δαβανέλου κλήθηκε το αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης η κα. Παγώνα Φράγκου και όχι εγώ, που είμαι αναπληρωματικό μέλος αλλά και κάθε ύλην αρμόδιος για να μιλήσω για τα κυκλοφοριακά θέματα της πόλης μας, η οποία υπέγραψε τα όποια έγγραφα υπήρχαν μέσα σε 3 λεπτά και αποχώρησε.

Έκτοτε ουδεμία περαιτέρω, και το υπογραμμίζω,  είχαμε ειδοποίηση για την όποια συνέχεια είχε η φερόμενη διαβούλευση. Μάλιστα μετά από τέσσερις με  πέντε έγγραφες οχλήσεις μας προς τον κ. δήμαρχο ουδεμία απάντηση υπήρξε, παρά μόνο μία συζήτηση μεταξύ δημάρχου και του κ. Δαβανέλου ότι τα πράγματα θα τα βρούμε στο μέλλον.

Να σημειώσω ότι το Σωματείο των ταξί δεν το πατρονάρει η Ομοσπονδία και εάν ήθελαν πραγματική διαβούλευση οι αρμόδιοι θα έπρεπε να καλέσουν εμάς που είμαστε 24 ώρες στο δρόμο. Όπως δήλωσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν παράγει πολιτική η ανάρτηση στο διαδίκτυο και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε την ηλεκτρονική επισκόπηση των γεγονότων».

 Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, με τα πράγματα να είναι δεδομένα, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει κάτι,  μίας και η μελέτη έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Θεωρείτε πως μπορούν να βρεθούν λύσεις;

«Παραβρεθήκαμε στο Δημοτικό συμβούλιο με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι τα ταξί φεύγουν από κει που βρίσκονται σήμερα και πηγαίνουν στην οδό Σοΐδα.  Βεβαίως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μας κάλεσε ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου μας τον κ. Αλεξανδρή και μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι μεταφέρεται ο χώρος στάθμευσης των ταξί στο βόρειο τμήμα της πλατείας όπου θα δημιουργηθεί εσοχή και απέναντι από τη στάση του αστικού ΚΤΕΛ.

Η διαφωνία μας είναι στο ότι οι πελάτες θα επιβιβάζονται στα ταξί από το ρεύμα του δρόμου, με έναΝ δρόμο που έχει πολλαπλάσια κυκλοφορία από αυτόν που σήμερα σταθμεύουν τα ταξί, δίπλα στο κτίριο Ναυπακτία. Και βέβαια η πιάτσα αυτή των ταξί θα πρέπει να αστυνομεύεται ώστε να μην μπαίνει κάποιος και να παρκάρει εκεί, αυτά ακριβώς που γίνονται στις άλλες θέσεις στάθμευσης των ταξί, στο Κεφαλόβρυσο και στην οδό Φαρμάκη».

Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από τη μεριά του σωματείου των αυτοκινητιστών που θα μπορούν να μπουν στο τραπέζι και να συζητήσουν;

«Βρισκόμαστε ήδη προ τετελεσμένων καθώς η μελέτη δεν αλλάζει μετά και την έγκρισή της από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίο.  Βρισκόμαστε προ ειλημμένων αποφάσεων, τι να συζητήσουμε;  Θεωρούμε ότι όλο αυτό δεν είναι λειτουργικό. Σκεφτείτε ένα ταξί το οποίο φεύγει από την θέση αυτή που μας προτείνουν και πηγαίνει μέχρι την Ψανή με πελάτη. Γυρνώντας, με πεζοδρομημένη την οδό Σοΐδα και τον δρόμο δίπλα στη Ναυπακτία, θα ανέβη την οδό Κοτίνη, θα αναγκαστεί να περάσει από το λιμάνι, να γυρίσει από πάνω στου Νόβα, να μπει μέσα στην κίνηση και να κάνει όλο αυτό τον κύκλο για να φτάσει στη θέση που σήμερα μας προτείνουν. Όλο αυτό θα επιβαρύνει την κυκλοφορία.

Μία πρόταση μας είναι: αφού πεζοδρομηθεί ο χώρος που σήμερα σταθμεύουν τα ταξί δίπλα στο κτίριο Ναυπακτία, κατ’ εξαίρεση να μπορούμε να σταθμεύουν εκεί τα ταξί. Αυτό που προτείνεται στη νέα θέση με την τοποθέτηση κορυνών ή νησίδας είναι από μη λειτουργικά έως ανέφικτα.

Επίσης δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το πώς θα γίνεται η  αμφίδρομη διέλευση από την οδό Τζαβέλλα, στην περίπτωση που ο δρόμος της Μπότσαρη παραμένει κλειστός είτε για έργα στο λιμάνι είτε για κάποιο περιστατικό.

Δεν έχουμε λάβει απαντήσεις στο όταν θα πεζοδρομηθεί η οδός Σοΐδα που θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία που θα φτάνουν στη Ναύπακτο. Δεν έχω καταλάβει γιατί μας καλεί η δημοτική αρχή για να κάνουμε ατέρμονους διαλόγους;

Για να ρίξουμε λίγο αλατοπίπερο για να νοστιμίσει το όλο εγχείρημα. Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων.  Δηλαδή μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο και απλά μας ζητάνε να διαλέξουμε τοίχο!!!».

 • Oι συνεντεύξεις δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανά (21/2 -18:00) η συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Γκίζα

Published

on

By

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη   21-02-2024   και  ώρα  18:00     στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Πλημμυρικά φαινόμενα στην δημοτική κοινότητα Ξηροπηγάδου από το χείμαρρο «Τζάβαρη» (δημοτικός σύμβουλος κ. Γουρζής Σπυρίδων)

2. Ενέργειες για την μελέτη προστασίας ακτογραμμής από την διάβρωση τον καιρικών φαινομένων. (δημοτικός σύμβουλος κ. Σιαμαντάς Γεώργιος)

3. Ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της γέφυρας Μόρνου – Δάφνης ενέργειες από πλευράς του Δήμου Ναυπακτίας. (δημοτικός σύμβουλος κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος)

4. Χρονοδιάγραμμα για τον εξοπλισμό και την λειτουργίας του Ξενία. (δημοτικός σύμβουλος κ. Γούλας Γεώργιος)

5. Μέτρα προστασίας και διαχείρισης αγελών αγρίων αλόγων στη δημοτική κοινότητα Γαλατά.  (δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαβριζιώτης )

6. Ενέργειες για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Ναυπάκτου. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντόπουλος Ανδρέας)

7. Κριτήρια και όροι στις απευθείας αναθέσεις. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Παναγιώτης)

8.  Πότε ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία το πολύπαθο έργο της «Αποχέτευσης Αντιρρίου» (δημοτικός σύμβουλος κ. Κοτσανάς Ανδρέας)

 

Δημοτική Κοινότητας Στύλιας (πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος Σπυρίδων)

 1. Επαναλειτουργία γεώτρησης στη θέση Ρουπάκια.
 2. Συντήρηση των δύο υδρομαστεύσεων στη θέση Κρύα Βρύση.
 3. Αποκατάσταση της Μπακόβρυσης η οποία καταστράφηκε από πλημμύρα.

Δημοτική Κοινότητα  Ξηροπηγάδου (πρόεδρος κ. Πετσίνης Βασίλειος)

 1. Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Μόρνου της δημοτικής κοινότητας Ξηροπηγάδου.

Δημοτική Κοινότητα Αντιρρίου (πρόεδρος κ. Ταμπάκης Νικόλαος)

 1. Αποκατάσταση Δυτικής προβλήτας Αντιρρίου. Πλήρη ενημέρωση για την νέα χρηματοδότηση του έργου ύψους 900.000,00€.
 2. Δράσεις για τη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Αντιρρίου.

Δημοτική κοινότητα Καταφυγίου ( πρόεδρος κ. Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος)

 1. Ενημέρωση για την συνδετήρια 24η -25η  επαρχιακή οδό.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας την Τετάρτη 21/2 

Published

on

By

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη   21-02-2024   και  ώρα  18:00     στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Πλημμυρικά φαινόμενα στην δημοτική κοινότητα Ξηροπηγάδου από το χείμαρρο «Τζάβαρη» (δημοτικός σύμβουλος κ. Γουρζής Σπυρίδων)

2. Ενέργειες για την μελέτη προστασίας ακτογραμμής από την διάβρωση τον καιρικών φαινομένων. (δημοτικός σύμβουλος κ. Σιαμαντάς Γεώργιος)

3. Ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της γέφυρας Μόρνου – Δάφνης ενέργειες από πλευράς του Δήμου Ναυπακτίας. (δημοτικός σύμβουλος κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος)

4. Χρονοδιάγραμμα για τον εξοπλισμό και την λειτουργίας του Ξενία. (δημοτικός σύμβουλος κ. Γούλας Γεώργιος)

5. Μέτρα προστασίας και διαχείρισης αγελών αγρίων αλόγων στη δημοτική κοινότητα Γαλατά.  (δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαβριζιώτης )

6. Ενέργειες για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Ναυπάκτου. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντόπουλος Ανδρέας)

7. Κριτήρια και όροι στις απευθείας αναθέσεις. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Παναγιώτης)

8.  Πότε ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία το πολύπαθο έργο της «Αποχέτευσης Αντιρρίου» (δημοτικός σύμβουλος κ. Κοτσανάς Ανδρέας)

 

Δημοτική Κοινότητας Στύλιας (πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος Σπυρίδων)

 1. Επαναλειτουργία γεώτρησης στη θέση Ρουπάκια.
 2. Συντήρηση των δύο υδρομαστεύσεων στη θέση Κρύα Βρύση.
 3. Αποκατάσταση της Μπακόβρυσης η οποία καταστράφηκε από πλημμύρα.

Δημοτική Κοινότητα  Ξηροπηγάδου (πρόεδρος κ. Πετσίνης Βασίλειος)

 1. Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Μόρνου της δημοτικής κοινότητας Ξηροπηγάδου.

Δημοτική Κοινότητα Αντιρρίου (πρόεδρος κ. Ταμπάκης Νικόλαος)

 1. Αποκατάσταση Δυτικής προβλήτας Αντιρρίου. Πλήρη ενημέρωση για την νέα χρηματοδότηση του έργου ύψους 900.000,00€.
 2. Δράσεις για τη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Αντιρρίου.

Δημοτική κοινότητα Καταφυγίου ( πρόεδρος κ. Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος)

 1. Ενημέρωση για την συνδετήρια 24η -25η  επαρχιακή οδό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάηκαν δυο ηλικιωμένοι στην Ναύπακτο

Published

on

By

Απανθρακωμένα βρέθηκαν σήμερα το πρωί δυο ηλικιωμένα αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που διέμεναν σε μονοκατοικία στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.

Τους ηλικιωμένους που πρόσφατα είχαν επιστρέψει από την Γερμανία, φρόντισε γυναίκα η οποία φτάνοντας στο σπίτι σήμερα το πρωί βρέθηκε μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα.

Απανθρακωμένη στο κρεβάτι βρισκόταν η ηλικιωμένη γυναίκα ενώ δίπλα σε καρέκλα νεκρός ήταν ο αδελφός της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική όπου σε λίγο χρόνο έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική κουβέρτα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι των ηλικιωμένων, ενώ η Αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ