Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ζητά ο Ανδρέας Κοτσανάς

Published

on

Κοτσανάς-Ανδρέας
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας Γιώργο Σιμάκη,  με θέμα την αναβολή της συνεδρίασης της επόμενης Δευτέρας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάμε μπροστά” Ανδρέας Κοτσανάς αναφέρει:
“Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών, αλλά και της υποχρέωσης που συλλογικά φέρουμε ως προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ζητούμε από εσάς προσωπικά να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αναβάλλετε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16/03/2020 συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας λόγω του ότι ο χώρος που πραγματοποιείται το Δημοτικό συμβούλιο δεν ενδείκνυται τόσο για τη συνάθροιση των Δημοτικών συμβούλων όσο και των πολιτών.
Σε διαφορετική περίπτωση βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποίησουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε ως παράταξη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δευτέρας 16/03.
Η στάση μας δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική και έχει στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας καθώς η προάσπιση της δε μπορεί να συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα.
Επίσης να σημειωθεί ότι μας δίνεται η δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο 4615/19 Παρ.2 άρθρο 184 η διεξαγωγή του Δημοτικού συμβουλίου “δια περιφοράς” των κατεπειγόντων θεμάτων που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη καθώς και η δυνατότητα της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη.
ΥΓ. Είναι άξιο απορίας πως δε λάβατε υπόψιν σας τις παραπάνω εναλλακτικές λύσεις που σας δίνει η νομοθεσία,αλλά παράλληλα πώς ως ιατρός αντιμετωπίζετε το θέμα χωρίς να δίνετε τη δέουσα σημασία που σας επιβάλλει η επιστημονική σας ιδιότητα.
Για την παράταξη μας “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ” ο επικεφαλής της παράταξης και οι Δημοτικοί σύμβουλοι
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΤΣΑΝΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗ”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης

Published

on

By

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου την Παρασκευή 14 Αυγούστου θα τελεστεί  Πανηγυρικός Εσπερινός στις  07:00 μ.μ.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου στις 07:30,  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς όρθιους και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι επεκτείνεται η αναστολή διενέργειας ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων με όρθιους θεατές σε όλες τις πολιτιστικές, ψυχαγωγικές ή συναφείς εκδηλώσεις, καθώς και σε εκδηλώσεις διασκέδασης έως τις 31 Αυγούστου 2020 (Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ. 50886, ΦΕΚ Τεύχος B’ 3364/11.8.2020). Το μέτρο αφορά μόνο στους θεατές και όχι στους συντελεστές και τους εργαζόμενους για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών.

Στην περίπτωση παράβασης, στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ ενώ, στις επιχειρήσεις για την πρώτη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη 1.500 ευρώ.  Στην περίπτωση που διοργανωτές είναι φυσικά πρόσωπα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση 5.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να παραμένει υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ακόμη και όταν αυτές πραγματοποιούνται σε υπαίθριους χώρους με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 3330/8.8.2020).  Από την υποχρέωση εξαιρούνται: α. άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, β. τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας συνεχίζονται κανονικά.  Υποχρεωτική παραμένει η προκράτηση θέσης στο https://digitalculture.gov.gr/…/oli-i-ellada-enas-politismos για την εκδήλωση 18 και 19 Αυγούστου στο Κάστρο Αντιρρίου (Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της δράσης «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός») και στο τηλ.: 26340 38646 (9:00-13:00) για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Οι θεατές θα πρέπει από την πλευρά τους να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, ενώ παραμένει σε ισχύ ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για υπαίθριους χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον αυτόματο πιλότο

Published

on

By

Ναύπακτος-λιμάνι-Nafsweek

Ο covid  συνέβαλε στην υπολειτουργία των περισσότερων δημοσίων υπηρεσιών λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που πήραν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που την δικαιούνταν βάσει του νόμου.

Μετά τις άδειες ειδικού σκοπού ήρθαν οι άδειες του καλοκαιριού και το αποτέλεσμα είναι ότι οι υπηρεσίες «σέρνονται» και στον ίδιο ρυθμό βρίσκονται έργα που «κοιμούνται» (βλέπε πλατεία Παπαχαραλάμπους, πολιτιστικό μονοπάτι και ανάπλαση).

Κι αυτά είναι που βλέπουμε όσοι κυκλοφορούμε καθημερινά στην πόλη. Για τα έργα στα χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση, προφανώς γιατί κανένα δεν εκτελείται,  πέρα από την κοπή χόρτων και το καθάρισμα  δρόμων που αναρτούν κάποιοι δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόεδροι…

Η γκρίνια υποβόσκει πάντως εντός και εκτός υπηρεσιών. Και μπορεί τα πανηγύρια φέτος να καταργήθηκαν, τα όργανα όμως είναι κουρδισμένα.

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ