Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναθέσεις: στο ίδιο έργο θεατές

Published

on

Αν ο ερευνητής του μέλλοντος αποκωδικοποιήσει τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που έχουν βγει τα τελευταία δέκα χρόνια στο δήμο Ναυπακτίας σχετικά με τις αναθέσεις, θα καταλήξει στο εξής απλό συμπέρασμα: Στο ίδιο έργο θεατές, ένα έργο με πολλά πυροτεχνήματα και χωρίς τίτλους τέλους.

Όλες οι δημοτικές αρχές κατηγορούνται από την αντιπολίτευση για απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε ημετέρους αφήνοντας άλλοτε ξεκάθαρα κι άλλοτε εμμέσως να φανεί ότι όταν βρεθούν αυτοί στην εξουσία θα καταργήσουν τις απευθείας αναθέσεις και θα κάνουν τα πάντα με διαγωνισμούς.

Φυσικά η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οι απευθείας αναθέσεις γίνονται και θα γίνονται και πολλές    φορές χωρίς να έχουν ζητηθεί και προσφορές. Έχουν γίνει  μάλιστα περισσότερες από μια απευθείας αναθέσεις   στο ίδιο πρόσωπο την ίδια μέρα.

Κι αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το προ-ηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και απασχόλησαν και την κοινωνία με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.

Οι αντιπολιτευτικές βολές για απευθείας αναθέσεις συνεχίζουν και πέφτουν και σήμερα. Λογικό, καθώς είναι ένα θέμα «πιασάρικο»   ακριβώς όπως είναι κάθε θέμα που κινείται μεταξύ του νόμιμου και ηθικού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν υπερτερεί το νόμιμο. Είναι απολύτως καλυμμένη κάθε δημοτική αρχή να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις, της δίνει το δικαίωμα ο νόμος.

Και μάλιστα με νέο νόμο το χρηματικό  όριο των απευθείας αναθέσεων μεγαλώνει πολύ, σχεδόν διπλασιάζεται.

Ο έλεγχος που μπορεί να ασκήσει η κάθε αντιπολίτευση και η κοινωνία είναι τα κριτήρια επιλογής, με ποια κριτήρια δηλαδή γίνεται η επιλογή αυτών στους οποίους γίνονται οι απευθείας αναθέσεις.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή τεχνική εκδήλωση Μηχανικών & Αρχιτεκτόνων για το νέο Δημαρχείο

Published

on

By

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή Ημερίδα για την άνοια και τη νόσο Alzheimer από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ναυπακτίας διοργανώνει και υλοποιεί ημερίδα με θέμα “ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER”, τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρες 18:00 – 20:30, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, καθώς και οι ομιλητές/τριες είναι οι εξής:

  • Χαιρετισμοί, Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Παρουσίαση Δράσεων Κοινωφελούς Σωματείου Φροντίζω, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός Msc – Γενικός Διευθυντής Κοινωφελούς Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Γνωριμία με το Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια στον Δήμο Πατρέων, (Λειτουργία-Υπηρεσίες), Ιωάννα Τσελεπή, Κοινωνική Λειτουργός Μsc, Συντονίστρια Προγραμμάτων Κοινωφελούς Σωματείου  “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Πρόγραμμα Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας με άλλες δομές ΟΤΑ, Βασιλική Γεωργούση, Ψυχολόγος-Κοινωφελές Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Εισαγωγή στην άνοια (Συμπτώματα, Διάγνωση, Αντιμετώπιση, Πρόληψη), Μαρία Φρούντα, Ψυχολόγος Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κοινωφελούς Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια και την Τρίτη Ηλικία, Κωστής Προύσκας PhD Ψυχολόγος – Δρ Γεροντολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας για Άτομα με άνοια στον Δήμο Πατρέων.
  • Κοινωνικές Παροχές σε άτομα με άνοια και χρόνιους πάσχοντες, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός Msc – Γενικός Διευθυντής Κοινωφελούς Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/16_cR1lKuJkm2NSw8PPKZS8YP_K4NxS-cdTxuiYsqFMg/edit

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

     * Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας για Ασθενείς με Άνοια του Δήμου Πατρέων που υλοποιεί το Κοινωφελές Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 240 δόσεις

Published

on

By

Ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις σχετικές πρωτοβουλίες, που έχουν υιοθετηθεί σχετικά, και αναφέρθηκε ειδικότερα στην Επιτρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και στο ότι όλες οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί αφού μετατέθηκαν για τα 2022 και μετά σε 24 και 48 δόσεις.

«Οι εκτιμήσεις για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι στο παρελθόν», είπε και αναφέρθηκε στις πολιτικές που όπως είπε, είχαν στόχο τη διευθέτηση υποχρεώσεων.

«Όλες οι μειώσεις φόρων, που κάναμε (ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ), βελτιώνουν το εισόδημα του πολίτη, ώστε να είναι πιο συνεπής. Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις . Ένα κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στην κατανάλωση κι ένα στις υποχρεώσεις».

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι «αξιοποιούμε το ταμείο της χώρας με υπευθυνότητα», χωρίς να διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησής του.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ