Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωσε έξι νέους υποψήφιους η «συνεργασία πολιτών»

Published

on

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «συνεργασία πολιτών» του  Βασίλη Γκίζα έδωσε στην δημοσιότητα έξι ακόμα ονόματα υποψηγίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της. Αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να  δημοσιεύσουμε  ακόμα έξι ονόματα  συμπολιτών μας που θα  τιμήσουν  το ψηφοδέλτιό μας. Πρόκειται για  συνδημότες μας ικανούς, με επιτυχή πορεία τόσο στον επαγγελματικό  όσο και στον προσωπικό τους βίο. Η συμμετοχή τους θα ενισχύσει σημαντικά την παράταξη μας στην πορεία με στόχο την πρώτη θέση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διότι  η Ναυπακτία  μας χρειάζεται όλους! Διότι η Ναυπακτία  μπορεί!

Τους ευχαριστούμε  και τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία!»

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΓΓΟΥ

πολιτικός μηχανικός

Η Αγγελική Κόγγου γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1966. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Τμήμα Έργων Υποδομής στην Πάτρα.Το 1990, άνοιξε ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ στην ίδια πόλη, το οποίο λειτούργησε για 22 χρόνια, ενώ εξέδωσε και βιβλίο με τίτλο «Υπολογισμός πάχους οδοστρώματος». Στη συνέχεια εργάστηκε περιοδικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Ναυπακτίας.

Από το 2012 και μετά μένει μόνιμα στη Μαμουλάδα Ναυπακτίας και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, και συμμετέχει ως εθελόντρια σε διάφορες κοινωνικές δράσεις της Ναυπάκτου.

Επίσης, έχει υπηρετήσει και ως εκλεγμένο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαμουλάδας.

“Ανταποκρίθηκα αμέσως στο κάλεσμα του Βασίλη Γκίζα για συμπόρευση, επείδη από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας διέκρινα στο πρόσωπό του όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ηγέτης για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου και βιώσιμου Δήμου.”

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ

συνταξιούχος αστυνομικός

Ο Αθανάσιος Κουτσονίκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι συνταξιούχος αστυνομικός, έχοντας κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρετήσει μεταξύ άλλων  στην προσωπική ασφάλεια τέως πρωθυπουργών καθώς επίσης και σε διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος στο εξωτερικό ως ακόλουθος ασφαλείας. Μετά τη συνταξιοδότησή του επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην πόλη της Ναυπάκτου στον κλάδο του επίπλου.

“Επειδή μεγάλωσα και ζω στην πιο όμορφη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Επειδή η πόλη μου βρίσκεται σε τέλμα για πολλά χρόνια και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να πάμε μπροστά. Για αυτό αποφάσισα να συστρατευτώ και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις με το Βασίλη Γκίζα και τη “Συνεργασία Πολιτών”, για να έχει η πόλη μας αυτό που της αξίζει. Μια νέα δημοτική αρχή με αρχηγό έναν καταξιωμένο άνθρωπο στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή με όραμα και αγάπη για το Δήμο μας.»

 

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΣΥΖ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ  

εκπαιδευτικός

 

Η Μαρία Μαραγκού γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει στη Ναύπακτο από το 1994 και είναι σύζυγος του Βασιλείου Κωστούλα (Λογιστής). Είναι επίσης, μητέρα δύο παιδιών, του Χρήστου (Φοιτητής) και του Ζώη –Σωτήριου (Μαθητής Γυμνασίου).

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό Τομέα για 10 χρόνια, ενώ στη Δημόσια Εκπαίδευση εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια. Σήμερα υπηρετεί ως Δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου. Επίσης, κατέχει το Πτυχίο Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Οι  Μεταπτυχιακές της σπουδές περατώθηκαν στη  Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φέρουν τον τίτλο: «Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Ιστορία – Λαϊκός πολιτισμός».  Από τα μαθητικά της χρόνια διακρίνεται για την κοινωνική της προσφορά, καθώς είναι μέλος του ΕΕΣ και σήμερα έχει το Πτυχίο της Εθελόντριας στη Νοσηλευτική.

 

«Η ενεργός συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας πηγάζει από την αγάπη μου για αυτή… καθώς και από το όραμα για μια καινούρια πορεία στην περιοχή που ζούμε. Η πίστη του ότι μπορούμε και αξίζουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο στη Ναυπακτία  με έκανε να εμπιστευτώ και να συμπορευτώ με το πρόσωπο του Βασίλη Γκίζα!!!»

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  

εκπαιδευτικός

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι υιός του Εμμανουήλ  Παπαϊωάννου και της Ελένης Κολοβού με καταγωγή από τον Πλάτανο και τη Ρίζα (Κολοβέικα) Ναυπακτίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο 2Ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Παντρεμένος από το 2006 με την Ευαγγελία Μανδαλοπούλου έχει 2 παιδιά την Εμμανουέλα και το Μιχάλη. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά ως Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.

΄΄ Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στη «Συνεργασία Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο το Βασίλη Γκίζα γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμος Ναυπακτίας μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα Δήμο που θα τον χαίρονται όσοι μένουν σε αυτόν και θα είναι πρότυπο για τους υπόλοιπους. Που θα διατηρεί την ταυτότητά του, θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά του, θα εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες και τις υποδομές του, θα σέβεται την ιστορία του και ταυτόχρονα θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους του.΄΄

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ

επιχειρηματίας

Ο Χρήστος Σαλαμούρας γεννήθηκε τον Αγραπιδόκαμπο και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Σπούδασε Γεωπονική στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, όπου και διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Μελισσοκομικής. Στον επαγγελματικό τομέα δραστηριοποιείται ως διευθύνων σύμβουλος στην ιχθυοτροφική μονάδα που διατήρει μαζί με τα δύο του παιδιά. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών. Στα Αυτοδιοικητικά του Δήμου έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρόεδρος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1η Γεν (Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτ/νίας), καθώς και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητες σε θέματα προγραμματισμού, ανάπτυξης, οργάνωσης και προετοιμασίας ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι πρόεδρος του νεοσυσταθέντος φορέα “Δρόμοι του Λεπάντο” με αναφορά στην ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου, όπου συμμετέχουν πλήθος  ευρωπαϊκών πόλεων.

«Στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη που διαμορφώνεται, η γνώση, η συνεργασία και η σύνθεση θέσεων και απόψεων, αποτελούν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν την προσωπικότητα του Δημάρχου. Ο Βασίλης Γκίζας διαθέτει αυτά τα στοιχεία και τάσσομαι στο πλευρό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.»

 

 

ΦΩΤΗΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

συνταξιούχος Δημοσίου

Ο Φώτης Τσουκαλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Στο παρελθόν εργάστηκε ως τραυματιοφορέας και διοικητικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο Ρίου και  είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου. Είναι παντρεμένος με τη Νικολίτσα Μπρούλια και έχει πέντε παιδιά.

“Αμέσως ξεχώρισα το Βασίλη Γκίζα για το ήθος, την ικανότητα του, αλλά και για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τα χωριά του ορεινού όγκου που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αποτελεί τιμή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του.”

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι δικαιούχοι περιμένουν χρήματα

Published

on

By

Χρήματα σε αρκετές κατηγορίες δικαιούχων πρόκειται να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Και αυτό γιατί ξεκινούν οι πληρωμές για τα προνοιακά επιδόματα, το επίδομα παιδιού Α21, τις συντάξεις Σεπτεμβρίου αλλά και την δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται κάθε 25 του μήνα, ωστόσο, λόγω του ότι αυτόν τον μήνα πέφτει Κυριακή, αναμένεται να καταβληθούν τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου.

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου.

Από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 21- 8 – 2019 συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο

Published

on

By

Συγκαλείται, μάλλον για τελευταία φορά από την δημοτική αρχή Λουκόπουλου, το  δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 19.30.

Θα γίνουν δύο συνεδριάσεις, μια  ειδική συνεδρίαση με θέμα «Επιλογή των φιλοξενουμένων παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και εισηγητή  τον Γ.  Σιαμαντά, ενώ θα ακολουθήσει η   τακτική συνεδρίαση στις 19.45 με ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

  1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Χάραξη –

δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία». (εισηγητής κ.

Καρακώστας)

  1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση

δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Δυτική Ναυπακτία». (εισηγητής κ.

Καρακώστας)

  1. Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης του

έργου «Έργα αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου και επεμβάσεις

αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων τοπικών κοινοτήτων Κλεπάς και

Περίστας Δ.Ε. Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας» – Υποέργο 2ο : «Έργα

αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Περίστας

Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ.

Καρακώστας)

  1. Έγκριση απολογισμού- ισολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου

Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)

  1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος.

(εισηγητής κ. Κωστογιάννης)

  1. Διαγραφές παιδιών από τους δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς

Σταθμούς. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)

  1. Αποδοχή απόφασης ένταξης της Πράξης µε τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ &

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5045520

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» (εισηγητής κ.

Σιαμαντάς)

  1.   Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 του

Ν.4555/2019 για την διενέργεια μεταφορών μελών του ΚΑΠΗ στην ΑΙΔΗΨΟ

(εισηγητής κ. Σιαμαντάς)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Κοίμηση της Θεοτόκου στην I.Μ. Aμπελακιωτίσσης

Published

on

By

Κατά τήν ἑορτή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου πανηγύρισε ἡ Ἱερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμπελακιωτίσσης στήν Ὀρεινή Ναυπακτία.

Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς τελέσθηκε πανηγυρικός Ἑσπερινός, χοροσταντοῦτος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ἱεροθέου, μέ τήν συμμετοχή τοῦ Πρωτοσυγκέλλου π. Καλλινίκου, τοῦ Καθηγουμένου π. Πολυκάρπου, τοῦ Ἱερομ. π. Νικοδήμου καί τοῦ Διακόνου π. Παϊσίου, ἐνῶ στό ἀναλόγιο ἔψαλαν ἀδελφοί τῆς Μονῆς.

Κατά τήν ἀρτοκλασία, πού ἔγινε στό προαύλιο κάτω ἀπό τόν πλάτανο τῆς Μονῆς, ὁ Σεβασμιώτατος ἀνέλυσε τό ὀκτάηχο θαυμάσιο δοξαστικό «Θεαρχίῳ νεύματι…» τοῦ Ἑσπερινοῦ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου. Εἶπε ὅτι ψάλλουμε σέ ὀκτώ ἤχους τό δοξαστικό –ὅπως ὁ ἴδιος ἔψαλε καί τό ὀκτάηχο «Θεοτόκε Παρθένε» τῆς ἀρτοκλασίας– γιατί θέλουμε ὅλοι οἱ ἦχοι νά ὑμνήσουν τήν Θεοτόκο, ἡ ὁποία ἔχει μεγάλη δόξα, ὅπως ἀκριβῶς τήν περιγράφει μέ πλούσια νοήματα τό δοξαστικό αὐτό. Ἰδιαίτερα οἱ Ναυπάκτιοι καί οἱ κάτοικοι τῆς Ὀρεινῆς Ναυπακτίας ὀφείλουν νά αἰσθάνονται καί νά ἑλκύονται ἀπό τήν δόξα τῆς Παναγίας, πού ἐκφράζεται καί στόν ἱερό αὐτό τόπο, μέ τήν θαυματουργή εἰκόνα της.

Τό πρωί τελέσθηκε Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία ἀπό τόν Σεβασμιώτατο κ. Ἱερόθεο, συμπαραστατούμενο ἀπό τόν Ἡγούμενο π. Πολύκαρπο, τόν Ἱερομ. π. Πρόδρομο καί τόν Διάκ. Π. Παΐσιο. Ἄς σημειωθῆ ὅτι ὁ Πρωτοσύγκελλος καί ὁ π. Νικόδημος ἔφυγαν τό πρωΐ γιά νά ἐξυπηρετήσουν ὀρεινές Ἐνορίες (Πλάτανο καί Λιβαδάκι Ναυπακτίας), ἀφοῦ σέ κάθε Ἐνορία λειτουργοῦσε μόνον ἕνας Ἱερέας –σέ μερικές περιπτώσεις συνταξιοῦχος ἤ καί ἀσθενής– τήν ἡμέρα αὐτή, προκειμένου νά καλυφθοῦν ὅσο δυνατόν περισσότερες ὀρεινές Ἐνορίες.

Ὁ Σεβασμιώτατος στό κήρυγμά του, μετά τήν λιτανεία τῆς ἱερᾶς εἰκόνος, ἀνέλυσε τό ἀπολυτίκιο τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως.

Ἐκκλησιάσθηκαν στήν χάρη της, μεταξύ τῶν πολλῶν προσκυνητῶν, ὁ Βουλευτής τοῦ Νομοῦ κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ὁ νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, ἡ Πρόεδρος τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου Ναυπακτίας κ. Ἀγγελική Σμπούκη, ὁ Πρόεδρος τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Χρῆστος Παΐσιος κ.ἄ.

Ἄς σημειωθῆ ὅτι ὅλοι σχεδόν οἱ προσκυνητές αἰσθάνθηκαν τό δύσβατο τῆς περιοχῆς καί τήν δύσκολη κατάσταση τοῦ ὁδικοῦ δικτύου.

Ἕνα ἀπό τά σημαντικά σημεῖα τῆς φετινῆς ἑορτῆς ἦταν ἡ νέα λειψανοθήκη μέ τό τμῆμα τῆς χειρός τοῦ ἁγίου Πολυκάρπου, πού ἐκτίθετο σέ προσκύνηση δίπλα στήν θαυματουργή εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Ἀμπελακιώτισσας, καί εὐλογοῦσαν μαζί –εἰκόνα καί λείψανο– τούς πιστούς.

Ἀπό τό Γραφεῖο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ