Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωσε έξι νέους υποψήφιους η «συνεργασία πολιτών»

Published

on

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «συνεργασία πολιτών» του  Βασίλη Γκίζα έδωσε στην δημοσιότητα έξι ακόμα ονόματα υποψηγίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της. Αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να  δημοσιεύσουμε  ακόμα έξι ονόματα  συμπολιτών μας που θα  τιμήσουν  το ψηφοδέλτιό μας. Πρόκειται για  συνδημότες μας ικανούς, με επιτυχή πορεία τόσο στον επαγγελματικό  όσο και στον προσωπικό τους βίο. Η συμμετοχή τους θα ενισχύσει σημαντικά την παράταξη μας στην πορεία με στόχο την πρώτη θέση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διότι  η Ναυπακτία  μας χρειάζεται όλους! Διότι η Ναυπακτία  μπορεί!

Τους ευχαριστούμε  και τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία!»

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΓΓΟΥ

πολιτικός μηχανικός

Η Αγγελική Κόγγου γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1966. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Τμήμα Έργων Υποδομής στην Πάτρα.Το 1990, άνοιξε ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ στην ίδια πόλη, το οποίο λειτούργησε για 22 χρόνια, ενώ εξέδωσε και βιβλίο με τίτλο «Υπολογισμός πάχους οδοστρώματος». Στη συνέχεια εργάστηκε περιοδικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Ναυπακτίας.

Από το 2012 και μετά μένει μόνιμα στη Μαμουλάδα Ναυπακτίας και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, και συμμετέχει ως εθελόντρια σε διάφορες κοινωνικές δράσεις της Ναυπάκτου.

Επίσης, έχει υπηρετήσει και ως εκλεγμένο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαμουλάδας.

“Ανταποκρίθηκα αμέσως στο κάλεσμα του Βασίλη Γκίζα για συμπόρευση, επείδη από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας διέκρινα στο πρόσωπό του όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ηγέτης για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου και βιώσιμου Δήμου.”

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ

συνταξιούχος αστυνομικός

Ο Αθανάσιος Κουτσονίκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι συνταξιούχος αστυνομικός, έχοντας κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρετήσει μεταξύ άλλων  στην προσωπική ασφάλεια τέως πρωθυπουργών καθώς επίσης και σε διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος στο εξωτερικό ως ακόλουθος ασφαλείας. Μετά τη συνταξιοδότησή του επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην πόλη της Ναυπάκτου στον κλάδο του επίπλου.

“Επειδή μεγάλωσα και ζω στην πιο όμορφη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Επειδή η πόλη μου βρίσκεται σε τέλμα για πολλά χρόνια και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να πάμε μπροστά. Για αυτό αποφάσισα να συστρατευτώ και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις με το Βασίλη Γκίζα και τη “Συνεργασία Πολιτών”, για να έχει η πόλη μας αυτό που της αξίζει. Μια νέα δημοτική αρχή με αρχηγό έναν καταξιωμένο άνθρωπο στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή με όραμα και αγάπη για το Δήμο μας.»

 

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΣΥΖ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ  

εκπαιδευτικός

 

Η Μαρία Μαραγκού γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει στη Ναύπακτο από το 1994 και είναι σύζυγος του Βασιλείου Κωστούλα (Λογιστής). Είναι επίσης, μητέρα δύο παιδιών, του Χρήστου (Φοιτητής) και του Ζώη –Σωτήριου (Μαθητής Γυμνασίου).

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό Τομέα για 10 χρόνια, ενώ στη Δημόσια Εκπαίδευση εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια. Σήμερα υπηρετεί ως Δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου. Επίσης, κατέχει το Πτυχίο Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Οι  Μεταπτυχιακές της σπουδές περατώθηκαν στη  Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φέρουν τον τίτλο: «Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Ιστορία – Λαϊκός πολιτισμός».  Από τα μαθητικά της χρόνια διακρίνεται για την κοινωνική της προσφορά, καθώς είναι μέλος του ΕΕΣ και σήμερα έχει το Πτυχίο της Εθελόντριας στη Νοσηλευτική.

 

«Η ενεργός συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας πηγάζει από την αγάπη μου για αυτή… καθώς και από το όραμα για μια καινούρια πορεία στην περιοχή που ζούμε. Η πίστη του ότι μπορούμε και αξίζουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο στη Ναυπακτία  με έκανε να εμπιστευτώ και να συμπορευτώ με το πρόσωπο του Βασίλη Γκίζα!!!»

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  

εκπαιδευτικός

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι υιός του Εμμανουήλ  Παπαϊωάννου και της Ελένης Κολοβού με καταγωγή από τον Πλάτανο και τη Ρίζα (Κολοβέικα) Ναυπακτίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο 2Ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Παντρεμένος από το 2006 με την Ευαγγελία Μανδαλοπούλου έχει 2 παιδιά την Εμμανουέλα και το Μιχάλη. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά ως Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.

΄΄ Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στη «Συνεργασία Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο το Βασίλη Γκίζα γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμος Ναυπακτίας μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα Δήμο που θα τον χαίρονται όσοι μένουν σε αυτόν και θα είναι πρότυπο για τους υπόλοιπους. Που θα διατηρεί την ταυτότητά του, θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά του, θα εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες και τις υποδομές του, θα σέβεται την ιστορία του και ταυτόχρονα θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους του.΄΄

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ

επιχειρηματίας

Ο Χρήστος Σαλαμούρας γεννήθηκε τον Αγραπιδόκαμπο και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Σπούδασε Γεωπονική στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, όπου και διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Μελισσοκομικής. Στον επαγγελματικό τομέα δραστηριοποιείται ως διευθύνων σύμβουλος στην ιχθυοτροφική μονάδα που διατήρει μαζί με τα δύο του παιδιά. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών. Στα Αυτοδιοικητικά του Δήμου έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρόεδρος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1η Γεν (Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτ/νίας), καθώς και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητες σε θέματα προγραμματισμού, ανάπτυξης, οργάνωσης και προετοιμασίας ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι πρόεδρος του νεοσυσταθέντος φορέα “Δρόμοι του Λεπάντο” με αναφορά στην ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου, όπου συμμετέχουν πλήθος  ευρωπαϊκών πόλεων.

«Στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη που διαμορφώνεται, η γνώση, η συνεργασία και η σύνθεση θέσεων και απόψεων, αποτελούν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν την προσωπικότητα του Δημάρχου. Ο Βασίλης Γκίζας διαθέτει αυτά τα στοιχεία και τάσσομαι στο πλευρό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.»

 

 

ΦΩΤΗΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

συνταξιούχος Δημοσίου

Ο Φώτης Τσουκαλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Στο παρελθόν εργάστηκε ως τραυματιοφορέας και διοικητικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο Ρίου και  είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου. Είναι παντρεμένος με τη Νικολίτσα Μπρούλια και έχει πέντε παιδιά.

“Αμέσως ξεχώρισα το Βασίλη Γκίζα για το ήθος, την ικανότητα του, αλλά και για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τα χωριά του ορεινού όγκου που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αποτελεί τιμή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του.”

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς διόδια η Γέφυρα και οι μεγάλοι οδικοί άξονες την Κυριακή των εκλογών

Published

on

By

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της Χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, υπογραμμίζοντας πως οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της Χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.

Η σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου εξειδικεύει πως χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
  • Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου
  • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)

* Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση – Σκάρφεια

  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάκης Λουκόπουλος- Με δυναμική για την δεύτερη Κυριακή

Published

on

By

Με την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Λιμανιού, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας – επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Τάκης Λουκόπουλος.

Φίλοι και υποψήφιοι της παράταξης γέμισαν την πλατεία, με τον Τάκη Λουκόπουλο να ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη του Ναυπακτιακού λαού για να συνεχίσει το έργο του, όπως ανέφερε.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφορεί το 68ο φύλλο

Published

on

By

Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  και προ πάντων άποψη για τα όσα συμβαίνουν, κυκλοφορεί  το 68ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr, που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

 

#   Νάτος ο Δήμαρχος! :

Συνηθίσαμε χρόνια τώρα, να ακούμε ότι οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες για την πόλη μας, για το μέλλον της.. και άλλες σχετικές κοινοτυπίες με τις οποίες διαχρονικά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών.  Στην περίπτωση όμως των εκλογών της 26ης  Μαΐου του 2019…

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας… :

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 ψηφίζουμε για: Ευρωεκλογές – Περιφερειακές Εκλογές – Δημοτικές Εκλογές – Κοινοτικές Εκλογές. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Με σκοπό την ενημέρωση των εκλογέων, συνοψίσαμε μερικές χρηστικές αλλά και ταυτόχρονα κρίσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην  αποφυγή της όποιας ταλαιπωρίας…

#  Δήμος Ναυπακτίας- Ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις  :

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Ν. 4611/2019 ανακοινώνει την νέα ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις που είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όσους πολίτες έχουν οφειλές προς το δήμο καθώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου βεβαιωμένες ή που θα βεβαιωθούν…

Στους δρόμους  πλέον της Ναυπάκτου τα Kοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου : 

Σε λειτουργία, μετά την αρχική δοκιμαστική περίοδο,  έθεσε ο Δήμος Ναυπακτίας το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων που βρίσκονται εγκατεστημένα σε 6 σημεία της πόλης…

Διακύβευμα αμιγώς πολιτικό! :

Φτάσαμε μία ανάσα από τις εκλογές. Μόλις δύο ημέρες από την Κυριακή της 26ης Μαΐου. Οι εκλογείς θα ασκήσουν στα εκλογικά τμήματα το υπέρτατο δικαίωμα της δημοκρατίας, με τις κάλπες ανοίγουν μετά τις επτά το βράδυ της Κυριακής και… κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως λέει ο σοφός λαός μας…

Γίνε συνδρομητής στο Nafsweek:     (ΕΤΗΣΙΑ Συνδρομή 20 ευρώ)

1)    Επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλ:  6978 500 005

2)    Μέσα από την ιστοσελίδα μας στο πεδίο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, όπου υπάρχουν οδηγίες.

3)   Στο e-mail:    info@nafsweek.gr

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ