Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση αντιπολίτευσης: “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ” 

Published

on

Σε κοινή ανακοίνωση οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας αναφέρουν σχετικά με το θέμα της προμήθειας tablets για τους μαθητές του Δήμου Ναυπακτίας και την απόφαση έγκρισης ποσού 24.000 ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο για την αγορά τους. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Μετά την λαϊκή κατακραυγή, εσπευσμένα σε επείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή έκανε δεκτή και υλοποιεί έστω και τμηματικά την πρόταση της Αντιπολίτευσης για αγορά μιας συσκευής ανά οικογένεια με μαθητή (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια) του Δήμου μας.

Ψηφίσαμε σήμερα πιστώσεις 24.000 ευρώ, ζητώντας το συντομότερο να καλυφθεί και το υπόλοιπο της πρότασής μας, οπωσδήποτε όμως για τους υπόλοιπους από τους 688 μαθητές (σύμφωνα με τα μοναδικά στοιχεία που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο) που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Τα ερωτήματα και οι παρατηρήσεις πολλές:

  • Γιατί στην εισήγηση δεν υπάρχει η απάντηση του Υπουργείου στο οποίο θα έστελνε την απαίτησή μας για χορήγηση των συσκευών ο Δήμαρχος;
  • Γιατί η διερεύνηση της ανάγκης των μαθητών του Δήμου μας δεν είχε γίνει από τη Δημοτική Αρχή εδώ και πολύ καιρό, από την Άνοιξη και την πρώτη φορά που η Παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία» με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων Παρατάξεων της μειοψηφίας έθεσε το θέμα ή έστω όταν για εβδομάδες πιθανολογείτο το κλείσιμο των σχολείων;
  • Γιατί στο αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση των παρατάξεων της μειοψηφίας στις 16/11 εξαντλήθηκαν 9 μέρες μέχρι το βράδυ στις 24/11 για να φέρει η πλειοψηφία το θέμα για συζήτηση και τώρα η πρόσκληση βγήκε στις 12:52 και μας καλούσε για συνεδρίαση στις 13:00 την ίδια ημέρα. Τότε δεν ήταν «πολύ» κατεπείγον και τώρα είναι; Για την ίδια ανάγκη μιλάμε.
  • Πως θα αναπληρώσουν τα μαθήματα οι μαθητές που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν και για ποιο λόγο να χάσουν τα μαθήματα τόσες μέρες από την εγωιστική άρνηση υλοποίησης της πρότασης της μειοψηφίας από την 16η του Νοέμβρη για να μην πούμε για την περασμένη Άνοιξη;
  • Πόσο κοστολογεί η Δημοτική Αρχή την απώλεια τόσων ημερών μαθημάτων από εκατοντάδες μαθητές του Δήμου μας; Και ακόμη χειρότερα την διαπίστωση σε τόσο τρυφερές ηλικίες ότι «δεν μπορούν να έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση».
  • Με την καθυστέρηση και τα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ τους δεν κάνουν ζημιά στην αντιπολίτευση αλλά στους μαθητές του Δήμου μας.
  • Ελπίζουμε η πρόχειρη εισήγηση (ίδιο ποσό σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια που έχουν διαφορετικό αριθμό αναγκών 391 και 197 αντίστοιχα, χωρίς ενδεικτικό κόστος ανά συσκευή και πρόβλεψη αριθμού συσκευών που θα αγοραστούν), να μην οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις και σε μαθητές που θα μείνουν πάλι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαντήσεις δύσκολα θα υπάρξουν. Ας υπάρξει τουλάχιστο αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής, να γίνουν έστω τώρα, όσα πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μεγάλο.

Οι παρατάξεις της Μειοψηφίας του Δήμου μας.”

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης: «Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει σχετικά γρήγορα»

Published

on

By

Αναρωτιόμαστε, σε προηγούμενη ανάρτηση του Nafsweek αν είχε αφήσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την απομάκρυνσή του κάποια «προίκα», κάποιον εκλογικό νόμο στα «σκαριά» και πριν «λαλήσει τρίς»…  έρχεται η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ μετά την πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Μάκη Βορίδη, να ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Είδηση  βγήκε από την πρώτη συνάντηση που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΚΕΔΕ, μετά την ολοκλήρωσή της.

Η είδηση είναι η δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι «ο Εκλογικός νόμος που τόσα πολλά προβλήματα κυβερνησιμότητας και λειτουργίας στους Δήμους έχει προκαλέσει θα αλλάξει σχετικά γρήγορα».  Ο χρονικός προσδιορισμός, αλλά και μόνο το γεγονός ότι στην πρώτη αυτή συνάντηση επελέγη – από τα εκατοντάδες επιτακτικά προβλήματα που έχει η Αυτοδιοίκηση- να αναδειχθεί το εκλογικό σύστημα, καθιστά σαφές ότι παρά το ότι βρισκόμαστε μες στη θύελλα της πανδημίας, τα στελέχη της κυβέρνησης  ασχολούνται με κάλπες, ψήφους, έδρες κ.ο.κ. για τις Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το 2023!

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα από την ΚΕΔΝ για την Γεωργία Ανδρεοπούλου

Published

on

By

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας είχαμε την τύχη να ζήσουμε και να μοιραστούμε πολλές και ωραίες στιγμές με τη Γεωργία Ανδρεοπούλου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στο πρόγραμμα. Σήμερα έφυγε  ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που θα  θυμόμαστε και θα  έχουμε στην καρδιά μας.

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ, οι εργαζόμενοι  και οι ωφελούμενοι στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της αγαπημένης μας Γεωργίας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτηνοτροφικές μονάδες στη Ναυπακτία επισκέφθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες  Θεόδωρος  Βασιλόπουλος και Λάμπρος  Δημητρογιάννης

Published

on

By

Πτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 οι Aντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και  Ενέργειας- Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας  Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Κατά τις επισκέψεις τους συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις επιπτώσεις της πανδημίας  και στον κλάδο των πουλερικών. Οι υπεύθυνοι των μονάδων ενημέρωσαν τους Αντιπεριφερειάρχες  ότι συνεχίζουν να  βιώνουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες, ωστόσο επεσήμαναν ότι αντιστέκονται σθεναρά με καινοτόμες προτάσεις στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο κλάδος των πουλερικών στην  Δυτική Ελλάδα σημειώνει δυναμική ανάπτυξη με  σημαντικά επίπεδα καθετοποίησης και νέους ρυθμούς μεγέθυνσης την τελευταία δεκαετία,  ενώ  καλύπτει  σε υψηλό βαθμό την εγχώρια ζήτηση  επενδύοντας  παράλληλα στις  εξαγωγές.

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ