Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση αντιπολίτευσης: “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ” 

Published

on

Σε κοινή ανακοίνωση οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας αναφέρουν σχετικά με το θέμα της προμήθειας tablets για τους μαθητές του Δήμου Ναυπακτίας και την απόφαση έγκρισης ποσού 24.000 ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο για την αγορά τους. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Μετά την λαϊκή κατακραυγή, εσπευσμένα σε επείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή έκανε δεκτή και υλοποιεί έστω και τμηματικά την πρόταση της Αντιπολίτευσης για αγορά μιας συσκευής ανά οικογένεια με μαθητή (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια) του Δήμου μας.

Ψηφίσαμε σήμερα πιστώσεις 24.000 ευρώ, ζητώντας το συντομότερο να καλυφθεί και το υπόλοιπο της πρότασής μας, οπωσδήποτε όμως για τους υπόλοιπους από τους 688 μαθητές (σύμφωνα με τα μοναδικά στοιχεία που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο) που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Τα ερωτήματα και οι παρατηρήσεις πολλές:

 • Γιατί στην εισήγηση δεν υπάρχει η απάντηση του Υπουργείου στο οποίο θα έστελνε την απαίτησή μας για χορήγηση των συσκευών ο Δήμαρχος;
 • Γιατί η διερεύνηση της ανάγκης των μαθητών του Δήμου μας δεν είχε γίνει από τη Δημοτική Αρχή εδώ και πολύ καιρό, από την Άνοιξη και την πρώτη φορά που η Παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία» με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων Παρατάξεων της μειοψηφίας έθεσε το θέμα ή έστω όταν για εβδομάδες πιθανολογείτο το κλείσιμο των σχολείων;
 • Γιατί στο αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση των παρατάξεων της μειοψηφίας στις 16/11 εξαντλήθηκαν 9 μέρες μέχρι το βράδυ στις 24/11 για να φέρει η πλειοψηφία το θέμα για συζήτηση και τώρα η πρόσκληση βγήκε στις 12:52 και μας καλούσε για συνεδρίαση στις 13:00 την ίδια ημέρα. Τότε δεν ήταν «πολύ» κατεπείγον και τώρα είναι; Για την ίδια ανάγκη μιλάμε.
 • Πως θα αναπληρώσουν τα μαθήματα οι μαθητές που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν και για ποιο λόγο να χάσουν τα μαθήματα τόσες μέρες από την εγωιστική άρνηση υλοποίησης της πρότασης της μειοψηφίας από την 16η του Νοέμβρη για να μην πούμε για την περασμένη Άνοιξη;
 • Πόσο κοστολογεί η Δημοτική Αρχή την απώλεια τόσων ημερών μαθημάτων από εκατοντάδες μαθητές του Δήμου μας; Και ακόμη χειρότερα την διαπίστωση σε τόσο τρυφερές ηλικίες ότι «δεν μπορούν να έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση».
 • Με την καθυστέρηση και τα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ τους δεν κάνουν ζημιά στην αντιπολίτευση αλλά στους μαθητές του Δήμου μας.
 • Ελπίζουμε η πρόχειρη εισήγηση (ίδιο ποσό σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια που έχουν διαφορετικό αριθμό αναγκών 391 και 197 αντίστοιχα, χωρίς ενδεικτικό κόστος ανά συσκευή και πρόβλεψη αριθμού συσκευών που θα αγοραστούν), να μην οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις και σε μαθητές που θα μείνουν πάλι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαντήσεις δύσκολα θα υπάρξουν. Ας υπάρξει τουλάχιστο αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής, να γίνουν έστω τώρα, όσα πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μεγάλο.

Οι παρατάξεις της Μειοψηφίας του Δήμου μας.”

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάλια μαύρα…

Published

on

By

Σε λίγο διάστημα θα έχουν αλλάξει χρώμα οι κίτρινοι    δημόσιοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του ΟΤΕ.  Η αιτία γνωστή.

Το ένα επάνω στο άλλο κολλημένα τα ενοικιαστήρια και τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα, χωρίς βέβαια να κάνει σε κανέναν εντύπωση.

Τώρα, αν λειτουργούν τα τηλέφωνα στους θαλάμους  που βρίσκονται σε αυτά τα χάλια, είναι άλλη υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κοινωφελής Εργασία»: Προανήγγειλε παράταση των 25.000 συμβάσεων του προγράμματος ο Κ. Χατζηδάκης

Published

on

By

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης, όπου ανέφερε: «Το υπουργείο Εργασίας μας ενημέρωσε ότι μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  δεν θα υπάρξει νέο», την παράταση των 25.000 συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με εργαζομένους να δουλεύουν σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας  προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Το νέο πρόγραμμα, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «εξετάζεται παράταση στο πρόγραμμα το οποίο έχει προϋπολογισμό κάλυψης 25.000 ωφελουμένων, χάρη στο οποίο οι ωφελούμενοι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, προσφέρουν εργασία σε Περιφέρειες και Δήμους».

Πάντως ο κ. Χατζηδάκης με την αναφορά του περί εξέτασης της παράτασης των συμβάσεων των 25.000 θέσεων εργασίας του προγράμματος «κοινωφελούς» στους ΟΤΑ, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο. Η κυβέρνηση ουσιαστικά θα δώσει παράταση του προγράμματος μέχρι τις εκλογές.

Τώρα ποιες κάλπες (των εθνικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών) θα «σφυρίξουν» τη λήξη των συμβάσεων θα απαντηθεί πολύ σύντομα.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας καλεί νέους και παλαιότερους ωφελούμενους να προσέλθουν στο κτήριο της δομής (Φαλυσίου 6, Ναύπακτος) από την 1η έως τις 15 Δεκεμβρίου και ώρες 8:00-14:00, για την εγγραφή τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Ταυτότητα ή Διαβατήριο και άδεια παραμονής για αλλοδαπούς (για τους παλαιότερους ωφελούμενους εαν δεν έχουν αλλάξει τα νομιμοποιητικά έγγραφα ή δεν έχουν λήξει δε χρειάζεται να τα προσκομίσουν)
 2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
 4. Εκκαθαριστικό έτους 2021
 5. Φορολογική δήλωση του έτους 2021 (Ε1)

Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 2634021300

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ