Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση δέκα νέων υποψηφιοτήτων από τον Β. Γκίζα

Published

on

Με δελτίο τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας ανακοίνωσε δέκα ακόμα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του. Αναφέρεται στο δελτίο τύπου:

“Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά υποδεχόμαστε στους κόλπους του συνδυασμού μας ακόμα δέκα συμπολίτες μας, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Πρόκειται για ανθρώπους ικανούς, επιτυχημένους και αναγνωρισμένους από το σύνολο της κοινωνίας μας. Πρόκειται για πρόσωπα νέα, που για πρώτη φορά συμμετέχουν στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και για πρόσωπα γνώριμα με επιτυχή πορεία στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διότι  η Ναυπακτία  μας χρειάζεται όλους! Διότι η Ναυπακτία  μπορεί!

Τους ευχαριστούμε  και τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία!

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

τεχνικός ΔΕΔΔΗΕ

Ο Κώστας Αγγελόπουλος ζει στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ όπου γεννήθηκε το 1962.Εργαζεται στη Ναύπακτο, στο ΔΕΔΔΗΕ ,εταιρεία του ομίλου ΔΕΗ ως τεχνικός. Είναι παντρεμένος με τη καθηγήτρια κιθάρας Άντζυ Κοτίνη  με την οποία  έχουν δυο παιδιά.

“Γνώστης της Ναυπακτίας την οποία περιέρχομαι  πλέον της 20ετίας, λόγω επαγγελματικών  ενασχολήσεων, γνώστης των δυνατοτήτων της αλλά και των προβλημάτων της, βιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών της.

Από τη περίοδο της φοιτητικής μου δραστηριότητας υπήρξα ενεργός πολίτης, με σταθερές αξίες την πίστη μου στην ελεύθερη έκφραση γνώμης ,τη διαφάνεια περί την διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, τον καθαρό πολιτικό λόγο και τη σταθερή μου αντίθεση στο λαϊκισμό και τους εκφραστές του, μάστιγα της εποχής μας.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο στην τοπική αυτοδιοίκηση –αυτό της απλής αναλογικής – απαιτεί  για να έχει επιτυχή κατάληξη ως εγχείρημα εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, δυό βασικές προϋποθέσεις, την ύπαρξη ενεργών πολιτών και την εμπέδωση συγκλίσεων επί προγραμματικών θέσεων και όχι  επί συναλλαγών.

Αυτή η νέα  πραγματικότητα μας έφερε κοντά με τον ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΖΑ  ως ενεργούς πολίτες σε ένα εγχείρημα, εμπλουτισμένο από νέα στη πολιτική πρόσωπα που φέρνουν τον αέρα της ανανέωσης στην πολιτική κονίστρα της Ναυπακτίας, ώστε να διεκδικήσουμε την εντολή  του Ναυπακτιακού  λαού για την πραγματική και ουσιαστική ανάταξη της περιοχής μας, για να πάψει πλέον η Ναυπακτία να ζει με τη μοιρολατρία των χαμένων ευκαιριών  της.

Γιατί πράγματι, Μπορεί με συν-εργασία των ενεργών πολιτών της, η Ναυπακτία να αφυπνίσει δυνάμεις και δράσεις  επ΄ ωφελεία των κατοίκων της, διεκδικώντας  και εξασφαλίζοντας  ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας στον ελπιδοφόρο τόπο μας.”

 

ΘΩΜΑΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Ο Θωμάς Κοτρωνιάς γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας. Απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός ιπτάμενος σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος για θέματα διαχείρισης αεροσκαφών πυρόσβεσης στο αρμόδιο Διυπουργικό Συντονιστικό Όργανο. Τερμάτισε δοκίμως την καριέρα του με το βαθμό του Ταξιάρχου. Στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση εισήλθε το 2006, όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος του τ. Δήμου Αποδοτίας. Το 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανανέωσε τη θητεία του, έχοντας διατελέσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι παντρεμένος με τη Νικολίτσα Αναστασοπούλου και έχει δύο κόρες.

“Όταν η επόμενη μέρα μάς χτυπά την πόρτα οφείλουμε να της ανοίξουμε. Ένας άνθρωπος που έχει την αναγνώριση του συνόλου της κοινωνίας για την προσωπική του διαδρομή αποτελεί  εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία και τη μέγιστη απόδοση ενός δήμου. Όταν ταυτόχρονα αυτός ο άνθρωπος είναι νέος, έχει άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και για το πώς ο δήμος μας θα πορευτεί στο μέλλον, τότε είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε να κάνουμε. Το όνομά του Βασίλης Γκίζας… “

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ

υπάλληλος ΕΛΤΑ

dav

Ο Αθανάσιος Κούκουνας γεννήθηκε στην Αράχωβα Ναυπακτίας. Είναι υπάλληλος στα ΕΛΤΑ και εργάζεται στο κατάστημα Πλατάνου. Ασχολείται με τα κοινά από το 1986, αρχικά ως κοινοτικός σύμβουλος στην τότε Κοινότητα Αράχωβας Ναυπακτίας και στη συνέχεια ως δημοτικός σύμβουλος του  Δήμου Πλατάνου και του Δήμου Ναυπακτίας. Σήμερα αποτελεί εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, έχοντας διατελέσει  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Πλατάνου από Σεπτέμβριο 2014 έως το Φεβρουάριο 2019. Επίσης αποτέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ καθώς και αντιπρόεδρος. Είναι παντρεμένος με Σοφία Ζιαμπάρα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τη Βασιλική,τη Γεωργία, τον Ανδρέα και τον Επαμεινώνδα.

“Η επιλογή στήριξης του Βασίλη Γκίζα πέρα από προσωπική μου επιλογή, αποτελεί κυρίως επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας της ΔΕ Πλατάνου, την οποία υπηρετώ με συνέπεια και ανιδιοτέλεια καθόλη τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας.“

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΒΙΔΑ

επιχειρηματίας

Η Χριστίνα Λαβίδα γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, και κατοικεί στην Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Είναι επιχειρηματίας, απόφοιτη του Deree με ειδικότητα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Διαχείριση Mάρκετινγκ. Η δράση της είναι έντονα κοινωνική αλλά και εθελοντική, αφού υπήρξε ενεργό μέλος στην ομάδα ΔΡΩ και ταμίας στον Ποδηλατικο όμιλο Ναυπάκτου. Υπήρξε υπάλληλος στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, ενώ πλεον ειναι συν-ιδιοκτήτρια του Σούπερ Μάρκετ Αφροδίτη, οικογενειακή επιχείρηση η οποία φέτος έκλεισε 35 χρόνια παρουσίας στην Ναύπακτο. Παράλληλα, ειναι εκπρόσωπος των εργοδοτών στην Δοικητική επιτροπή του ΙΚΑ Ναυπάκτου, μέλος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στον Εμπορικό σύλλογο Ναυπάκτου, και εκλεγμένο μέλος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας & Δωρίδας.

“Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί θέλω να βοηθήσω την πόλη μου να αναπτυχθεί. Να συμβάλλω και εγώ στην προσπάθεια διευκόλυνσης της καθημερινότητάς μας. Θέλω να δω τη Ναυπακτία μας να γίνεται ο προορισμός που όλοι θα θαυμάζουν και θα θέλουν να επισκεφθούν! Αγαπώ την πόλη μου και θεωρώ ότι όταν υπάρχει προθυμία, διάθεση, θέληση και προβολή απ’ όλους μας μαζί, τότε μόνο μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.”

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΜΠΑΣ

ελεύθερος επαγγελματίας

Ο Δημήτριος Μπίμπας γεννήθηκε στα Κρυονέρια Ορεινής Ναυπακτίας, ενώ μεγάλωσε και  έζησε στη Ναύπακτο. Ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας “ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ” και υπήρξε μέλος του επαγγελματικού σωματείου των ηλεκτρολόγων. Με έντονο ενδιαφέρον για τα “κοινά” εκλέχθηκε  δημοτικός σύμβουλος στον τ. Δήμο Αποδοτίας και σύμβουλος στην τ. Κοινότητα Κρυονερίων και διετέλεσε πρόεδρος στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρυονεριτών. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παπαδογεώργου-Μπίμπα, πατέρας τριών ενήλικων παιδιών του Σπύρου, της Αγγελικής και του Χρήστου και παππούς τριών εγγονιών.

“Καθόλη τη διάρκεια της ζωής μου εργάστηκα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αφήνοντας  θετικό αποτύπωμα, τόσο στον επαγγελματικό μου κλάδο όσο και στην τοπική κοινωνία. Θεωρώ ότι είμαι σε θέση, με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτω, να συμβάλλω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συνεργασίας πολιτών στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας.” 

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΝΟΥΛΑΣ

συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος

Ο Αλκιβιάδης Νούλας  γεννήθηκε και μέγαλωσε στη Στράνωμα Ορεινής Ναυπακτίας. Εργάστηκε στο παρελθόν ως οδηγός-μεταφορέας ασθενοφόρου στο Ασκληπιείο Βούλας καθώς και στα Κέντρα Υγείας Ναυπάκτου και Άνω Χώρας. Έχει διατελέσει κατά την περίοδο 2001-2004 πρόεδρος του Συλλόγου Στρανωμιτών (Στράνωμα). Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Σαράντη και έχει ένα γιό, το Φώτη.

“Η Ναυπακτία χρειάζεται νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Ο Βασίλης Γκίζας πιστεύω ότι έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα να εργαστεί και να λύσει τα χρόνια προβλήματα του Δήμου μας και ιδίως των χωριών μας, που δείχνουν εγκαταλειμμένα.”

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

πολιτικός μηχανικός – επιχειρηματίας

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός έργων υποδομής και έχει εργαστεί σε πολλές κατασκευαστικές εταιρείες από το 2003 έως σήμερα. Επίσης διατηρεί ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου με παράλληλη λειτουργία ακαδημιών ποδοσφαίρου στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

“Αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Βασίλη Γκίζα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές γιατί τον εκτιμώ ως άνθρωπο, είναι νέος και άφθαρτος και πιστεύω πως μπορούμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι προς το καλύτερο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ονειρεύομαι μία Ναυπακτία που θα συνεργάζεται για τα δύσκολα προβλήματα του τόπου.”

 

 

Μαρίνα Ρισβά-Πατακοπούλου

επιχειρηματίας

Η Μαρίνα Ρισβά – Πατακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ναύπακτο. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των εμπορικών επιχειρήσεων τα τελευταία 30 χρόνια και είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοκαρνανίας. Είναι παντρεμένη με το Δημήτριο Πατακόπουλο και  μητέρα τεσσάρων παιδιών.

“Όνειρο και επιθυμία μου είναι να δω την ιστορική και όμορφη πόλη μου με την απίστευτη γεωγραφική της θέση να γίνει πόλος έλξης και ανάπτυξης. Ας μου δώσουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μου προκειμένου να συμβάλω ενεργά στην βελτίωση θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την χρηστή διαχείριση των πόρων της πόλης μας προς όφελος των πολλών.”

 

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΑΛΤΟΥ-ΝΤΑΛΗ

 εκπαιδευτικός

Με έφεραν στον κόσμο οι γονείς μου, Σωτήρος Σαλτός και Γεωργία Μούκα,στη ΜΗΛΙΆ Ναυπακτίας,το 1958. Είμαι το 2ο απ τα 7 παιδιά της οικογένειας. Μετά τη μαθητική και φοιτητική μου χρονική περίοδο,ζω και δραστηριοποιούμαι στη Ναύπακτο. Είμαι Εκπαιδευτικός-δασκάλα και έχω υπηρετήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση σε αρκετά Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Ευτύχησα να έχω μαθητές μου και μαθήτριες μου πολλά άτομα,σήμερα καταξιωμένοι πολίτες της Ναυπακτίας. Διετέλεσα μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Μηλιάς Ναυπακτίας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ναυπακτίας. Το σημαντικότερο βέβαια κομμάτι της ζωής μου είναι η οικογένεια, που δημιούργησαμε με το σύζυγό μου Νικόλαο Ντάλη. Την οικογένειά μας κοσμούν με την παρουσία τους 3 γιοι και 2 κόρες:ο Δημήτρης,ο Σωτήρης,η Αικατερίνα,ο Γιώργος και η Ελένη.Οι οικογένειες τους και τα εγγόνια μας,ανανενώνουν τη ζωή μας.

Το ΜΈΛΛΟΝ αυτής της περιοχής, μας αφορά προσωπικά και θα εργαστούμε για να ανοίξουμε δρόμους για τους σημερινούς και αυριανούς δημότες μας.

 

ΦΩΤΕΙΝΗ  ΤΡΙΚΚΑ

ιδιωτική υπάλληλος

H Φωτεινή Τρίκκα γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Ναύπακτο με καταγωγή από την Καλαβρούζα. Μητέρα δυο παιδιών. Τελειόφοιτος  μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχιούχος FCE Cambridge στην αγγλική γλώσσα και κάτοχος ECDL πληροφορικής. Επί σειρά  ετών δραστηριοποιήθηκε στον τομέα παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής ελαιόλαδου. Συμμετείχε  σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις  με πολλαπλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνη λειτουργίας ιατρικού κέντρου.

“ Ο Δήμος είμαστε εμείς, οι πολίτες του. Εμείς που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στη Ναυπακτία. Εμείς ζούμε τα προβλήματά της, εμείς γνωρίζουμε τις λύσεις. Με την συν-εργασία όλων μας θα κάνουμε ένα Δήμο ζωντανό και λειτουργικό.”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική Αστυνομία: Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Μπουλές-ναυπακτος-ΑΔΚΝ

Σε ανακοίνωσή της μετά τα όσα ειπώθηκαν και ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, με θέμα την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» – ΑΔΚΝ  του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σωσίβιο τη δημοτική αστυνομία ο δήμαρχος κ. Γκίζας πέρασε το σκόπελο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που έχει οδηγήσει σε διάλυση τις Υπηρεσίες του.

Πέρασαν τρία  χρόνια της δημοτικής θητείας Γκίζα και ο δήμαρχος απέφυγε σκόπιμα  να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις αλλαγές που έπρεπε  να είχε κάνει από τον πρώτο μήνα της θητείας του, ώστε οι Υπηρεσίες του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι στο δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο προϊστάμενο και υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί  δυσλειτουργίες  και έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή της θητείας Γκίζα.

Παρά την επιμονή της ΑΔΚΝ (στη διάρκεια της συνεργασίας μας ) να υπάρξει αλλαγή του Οργανισμού του δήμου ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ο δήμαρχος σκόπιμα απέφυγε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του ΟΕΥ που είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου. Ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων με δική του  αποκλειστικά ευθύνη. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει την Υπηρεσία του δήμου στη σημερινή διάλυση.

Έτσι για μία ακόμα φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη συνεργασία ήταν προσχηματική. Η ΑΔΚΝ αποχώρησε αφού διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή Γκίζα λόγω ανικανότητας και σκοπιμότητας δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά θέματα του δήμου παρά μόνο για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ακόμη και τη δημιουργία δύο τμημάτων (Εσωτερικού Ελέγχου και Πολιτικής Προστασίας) που επέβαλε ο νόμος από το 2020, ο κ. Γκιζας αναγκάστηκε να τη φέρει στο ΔΣ μετά την καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τα τμήματα αυτά που τα επιβάλλει ο νόμος  προβλέφτηκαν ως αλλαγή στον Οργανισμό αφού πρώτα δόθηκε με ανάθεση σε ιδιώτες το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου.

Το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας που επίσης προβλέφθηκε στον Οργανισμό ήταν καθολική κοινωνική απαίτηση αφού η ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΚΝ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη η οποία στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ψήφισε  υπέρ της επανασύσαστης της δημοτικής αστυνομίας.

Για να αποφύγει λοιπόν ο δήμαρχος τη συζήτηση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού εστίασε τη συζήτηση στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας ανταλλάσοντας κατηγορίες με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου.

Χωρίς διαβούλευση και χωρίς όραμα ο δήμαρχος  οδήγησε το δημοτικό συβούλιο  να συζητά για το δένδρο (δημοτική αστυνομία)  αφήνοντας σε πλήρη εγκατάλειψη το δάσος (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ), την αποτελεσματική δηλαδή λειτουργία του δήμου».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ