Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας του Εργατικού κέντρου για τις εξελίξεις στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα του Εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας σχετικά με τα όσα το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι οι εξελίξεις στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών και ειδικότερα στον ΟΜΙΛΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΓΚΡΟΥΠ αποτέλεσμα συγχώνευσης Ανδρομέδας, Νηρέα, Σελόντα, δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.
Το τελευταίο διάστημα έγιναν περίπου 100 απολύσεις στον Όμιλο και έπεται η συνέχεια, παντού επιχειρούνται περικοπές των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Είναι φανερό ότι η Εταιρεία έχει βάλει στο στόχαστρο με διάφορους τρόπους τα δικαιώματά μας.
Με το τελευταίο κατάπτυστο «Συμφωνητικό περί μη αποκάλυψης εμπιστευτικών πληροφοριών» θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους. Δεν έχει καμία νομική ισχύ.

Περισσότερο δε δεν έχει καμία ισχύ στη συνείδηση των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι σε όλο τον όμιλο είναι ανάστατοι.
Η Αγωνιστική Ενότητα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συνέπειες της υπογραφής αυτού του κειμένου.
Άμεσος στόχος των εργαζόμενων πρέπει να είναι ΟΧΙ στην υπογραφή του συμφωνητικού, για όσους εργαζόμενους υπέγραψαν κάτω από πιέσεις να θεωρηθούν άκυρες οι υπογραφές τους.
Καλούμε τον Όμιλο Ανδρομέδα Γκρουπ να το αποσύρει άμεσα.
Όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και σε ενιαίο αγώνα όλα τα Σωματεία του Ομίλου να αντιπαλέψουν τις επιθέσεις της εργοδοσίας.
Συμβιβασμοί, υποχωρήσεις, διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, όπως και μηνύματα από την εργοδοσία δεν ωφέλησαν ποτέ τους εργαζόμενους, δείχνουν το τυράκι και κρύβουν την φάκα.
Συνάδελφοι να είμαστε σε επαγρύπνηση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, με σεβασμό και προϋποθέσεις…

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», σχετικά με την αδειοδότηση για την εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στο όρος Βαράσοβα, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσία κατά των όποιων αποφάσεων για τοποθέτηση αιολικού πάρκου και ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα «Άγιο όρος Αιτωλίας» και να συνταχθεί με τους φορείς της περιοχής μας σε όποια νόμιμη ενέργεια αποφασίσουν.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες και προσφέρουν σημαντικά κατά των κλιματικών αλλαγών καθώς και στην ελάφρυνση της ατμόσφαιρας από το διοξείδιο του άνθρακα. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση στο όνομά τους, να δίνονται άδειες σε χαρακτηρισμένες προστατευόμενες περιοχές “Natura” ή ακόμα να καταστρέφονται περιοχές με θρησκευτική σημασία και ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα και φυσικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας η οποία και θα υποστεί της συνέπειες ή τα οφέλη.

Στο Δήμο Ναυπακτίας τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν αναλογικά  πολλά αιολικά πάρκα τόσο σε δασικές περιοχές όσο και πολύ κοντά σε οικισμούς. Την ίδια  στιγμή ωστόσο εκκρεμεί νομοθετικά έως και σήμερα το σοβαρότερων ερώτημα όλων. Τι γίνονται οι εγκαταστάσεις αυτές καθώς  και η αποκατάσταση του χώρου φιλοξενίας μετά τα 25 χρόνια λήξης της σύμβασης και το τέλος λειτουργίας;

Από την πλευρά μας ως φορέας έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν στο μηνιαίο περιοδικό μας, για την ανάγκη ύπαρξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως μόνη λύση απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, τονίζοντας ωστόσο και τους κινδύνους που υπάρχουν με την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και κεντρικού σχεδιασμού από τη πολιτεία, που επιτρέπει την καταπάτηση του φυσικού πλούτου και τη κερδοσκοπία.

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε  με περιβαλλοντική ευαισθησία το σοβαρό αυτό θέμα των αιολικών πάρκων, ενημερώνοντας τους πολίτες της περιοχής μας και όχι μόνο.”

Η περιβαλλοντική οργάνωση

«Πράσινο+Μπλε»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τροποποίηση του ωραρίου των φαρμακείων

Published

on

By

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης των πολιτών που έλαβε η κυβέρνηση για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σε συνεχές από Δεύτερα έως Παρασκευή από τις 08.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα μέχρι τις 16/3/21 που είναι σε ισχύ οι περιορισμοί της κυκλοφορίας.

Τις υπόλοιπες ώρες και μέρες η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Εκ του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κουνήθηκε και η Ναύπακτος από τα 6 Ρίχτερ στα Τρίκαλα

Published

on

By

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ, σύμφωνα με αναθεωρημένη καταγραφή, σημειώθηκε στις 12.16 νότιο δυτικά των Τρικάλων με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ακολούθησαν μετασεισμοί της τάξης των 5 ρίχτερ, με το ρήγμα του Τυρνάβου να είναι η αιτία του φαινομένου, με τους σεισμολόγους να καταλήγουν πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ιδιαίτερα αισθητός ήταν ο σεισμός και στην Ναύπακτο, όπως και σε αρκετά μέρη της χώρας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,3 ρίχτερ.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ