Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της “Ενωτικής πρωτοβουλίας” για τα ΚΔΑΠ

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου αναφέρει για το θέμα των ΚΔΑΠ:

“Σε μια πρωτοφανή  ενέργεια  η κυβέρνηση για την φετινή σχολική χρονιά, αποκλείει δεκάδες χιλιάδες  αιτήσεις για παροχή δωρεάν κουπονιού σε  παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) . Αυτή η αρνητική εξέλιξη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στους γονείς όσο και στους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι, αλλά και στους δημάρχους, που θα αναγκαστούν λόγω υποχρηματοδότησης να κλείσουν τις δημοτικές δομές.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στο 50% των παιδιών, που, ενώ οι οικογένειές τους πληρούσαν τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», τελικώς απορρίπτονται. Αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στα παιδιά με σοβαρές συνέπειες στον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς οι γονείς πρέπει να βρουν άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά τους όταν θα τελειώσουν την ημέρα τους στο σχολείο. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο θεσμός των ΚΔΑΠ αγκαλίστηκε από τον κόσμο σημειώνοντας  μεγάλη επιτυχία, με νέες δομές κάθε χρόνο και αντίστοιχη αύξηση των εργαζομένων και των ωφελούμενων παιδιών από το πρόγραμμα.

Στο Νομό μας ιδιαίτερα πλήττονται η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι. Ειδικότερα στην πόλη μας στην προηγούμενη δημοτική περίοδο η δημοτική αρχή δημιούργησε πέντε νέες δομές, τρείς στη Ναύπακτο (τέσσερις με την προϋπάρχουσα δομή ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ) και από μία στο Αντίρριο και τον Γαλατά με πάνω από 45 νέες θέσεις εργασίας και 450 περίπου εξυπηρετούμενα παιδιά,  με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που συνεχίζονταν έως σήμερα.

Στο θέμα αυτό άμεση πρέπει να είναι η αντίδραση του Δήμου μας και σε συνεργασία με άλλους Δήμους και τους τοπικούς φορείς να απαιτηθεί η άμεση εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων όπως κάθε χρόνο ώστε κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί και κανένα παιδί να μείνει απέξω, ενώ  παράλληλα  στηρίζουμε τα αιτήματα και είμαστε στο πλευρό  του σωματείου εργαζομένων των ΚΔΑΠ Ναυπακτίας .

Τέλος και  σε κάθε περίπτωση αν δεν λυθεί, ή ώσπου να λυθεί το θέμα, ο Δήμος Ναυπακτίας να αναλάβει πλήρως την λειτουργία όλων των δομών, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα ποσά  από ίδιους πόρους  και οικονομίες από άλλες δραστηριότητες, λόγω της μείζονος σημασίας του θέματος και των επιπτώσεων στα παιδιά τους γονείς και γενικότερα στην κοινωνία.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ”

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Φιλόδημος ΙΙ”: Αύξηση 11,4 εκατ. στην Πρόσκληση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

Published

on

By

ναύαπακτος-από-ψηλά-Nafsweek
Την Πρόσκληση VII του Προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” τροποποιεί Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε χθες 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Πρόσκληση VII αφορά τη χρηματοδότηση της «σύνταξης / επικαιροποίησης σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».

Με τη νέα Απόφαση (συνολικά στη σειρά είναι η 5η τροποποιητική που εκδίδεται) επήλθαν οι εξής μεταβολές:

Ι] Τροποποιήθηκε ο συνολικός προϋπολογισμός της, από 22.891.850,00 € σε 34.300.000,00 €.  Επήλθε δηλαδή αύξηση κατά 11.408.150,00 €.

ΙΙ] Άλλαξε η διάρκεια εφαρμογής, καθώς ορίστηκε ότι «το Πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022».

Υπενθυμίζεται ότι:

– η Πρόσκληση VII είχε εκδοθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, τον Απρίλιο του 2019, με συνολικό π/υ 20.000.000,00 €,

– στις 7 Νοεμβρίου 2019, ο Π.Θεοδωρικάκος τον είχε μειώσει στο μισό  , συγκεκριμένα στα 10.000.000,00 €,

– στις 22 Ιουνίου 2020, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου τον είχε τροποποιήσει, από τα 10.000.000,00 σε σε 22.891.850,00 €. πηγή:airetos

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα Υποστήριξης Γονέων από τον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

δΗΜΑΡΧΕΙΌ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-2020

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα των γονέων μαθητών των Βρεφονηπιακών Σταθμών, προχωρούν στην υλοποίηση του «Προγράμματος Υποστήριξης Γονέων» με παροχή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί συγκροτούν την Επιστημονική Ομάδα του Προγράμματος, αντικείμενο της οποίας θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των θεμάτων που  απασχολούν τις οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το Πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο και το ωράριο, καθώς και το περιεχόμενό του, θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2634038645 (Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και 2634023112 (Κ. Ράπτη).

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η “Ανανέωση και Δημιουργία” για την (μη) λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ανανέωση και Δημιουργία” διαμαρτύρεται για την συνεχιζόμενη δια περιφοράς λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου, δηλώνοντας της άρνησή της να συμμετέχει από τούδε και εις το εξής.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Με έκπληξη λάβαμε σήμερα την έβδομη συνεχόμενη πρόσκληση σε Δημοτικό Συμβούλιο διά περιφοράς.  Το Όργανο έχει να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 22 Ιουλίου.

Ως Παράταξη, συνεργασία με το προσωπικού του Δήμου και τον Δήμαρχο, φροντίσαμε το Όργανο να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης με το σύστημα epresence, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Τζάμπα κόπος, αφού μετά τον Ιούλιο το σύστημα… εγκαταλείφθηκε.
Μαθαίνουμε για σημαντικά νέα του Δήμου από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Μας έχουν στερήσει τη φωνή μας, δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τον έργο μας. Ως Σύμβουλοι και Παρατάξεις δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει ο Νόμος και οι Πολίτες με την ψήφο τους.
Πρόκειται για κοροϊδία. Όχι μόνο προς εμάς, αλλά προς τους Πολίτες και τα αιρετά όργανα. Τέτοια κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε τέτοια υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τους παραπάνω λόγους, δεν θα συμμετάσχουμε ξανά σε διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και, και απαιτούμε την σύγκληση του Οργάνου όπως προβλέπει ο Νόμος.
Γιώργος Γούλας
Γιώργος Κων. Ασημακόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ναυπακτίας
Ανανέωση και Δημιουργία”

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ