Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Β΄ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Published

on

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν. , μετά την εισήγηση και παρότρυνση πολλών τοπικών παραγόντων και οργανώσεων, αποφάσισε  την οργάνωση του  «Β΄ ΠΑΝΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ» που προβλέπεται να γίνει στη  Ναύπακτο την 1-2/3/2019  ( Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ναυπακτίας.
Σημειωτέον  το Α΄ Αναπτυξιακό Συνέδριο οργανώθηκε από την Ο.ΣΥ.Ν. τον Νοέμβριο του 1988  και ακολούθησε ανάλογη Ημερίδα το Μάρτη του 2007.
Μετά από 30 χρόνια και με ομογενοποιημένο το διοικητικό πλαίσιο της Ναυπακτίας είναι καιρός  να εξεταστούν συνολικά τα υπάρχοντα προβλήματα και οι προοπτικές.
Στην προσωρινή  προτεινόμενη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες  θεμάτων :

Α΄ Ενότητα: Αυτοδιοίκηση – Φορείς ανάπτυξης.       
α.  Γεωγραφικό – Ιστορικό – Δημογραφικό –  Διοικητικό πλαίσιο,  Ο ρόλος της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης « Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης ».
β.  Ο ρόλος της Ο.ΣΥ.Ν. , των πατριδοτοπικών Συλλόγων και των αποδήμων στην πολιτιστική  και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Ναυπακτίας.

Β΄ Ενότητα:  Τουριστική και Οικιστική ανάπτυξη.
α.  Θαλάσσιος τουρισμός – ορεινός τουρισμός – αγροτουρισμός – περιβάλλον – Ευηνολίμνη .
β. Πολεοδόμηση – οικιστική ανάπτυξη Ναυπάκτου, παραθαλάσσιων και ορεινών περιοχών, κυκλοφοριακό Ναυπάκτου.

Γ΄ Ενότητα: Πολιτιστική και Εκπαιδευτική ανάπτυξη.
α.   Πολιτισμός  (Αρχαιότητες – μνημεία – κειμήλια – Γράμματα – Τέχνες  – τοπικός Τύπος , πολιτιστικά σωματεία, Κληροδοτήματα – Δωρεές ).
β. Παιδεία (Τ.Ε.Ι. , Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπ/ση )
γ. Αθλητισμός  (Αθλητικοί Όμιλοι, Γυμναστήρια, Γήπεδα, Στάδια ).

Δ΄ Ενότητα:  Γεωργική και Βιομηχανική ανάπτυξη.
α.  Γεωργία – Κτηνοτροφία – Πτηνοτροφία – Μελισσοκομία – Δασοπονία – Πανίδα – Αλιεία – Συνεταιρισμοί.
β.  Οικοτεχνία – Βιοτεχνία –  Βιομηχανία – Ορυκτός Πλούτος – Εργατικό Δυναμικό.
γ.  Ανανεώσιμες  Πηγές  Ενέργειας.

Ε΄ Ενότητα: Ποιότητα Ζωής .
Οδικό δίκτυο – Συγκοινωνία, ύδρευση – αποχέτευση, τηλεπικοινωνίες – επικοινωνίες – διαδίκτυο, περίθαλψη – πρόνοια.

• Για να κατεβάσετε το Δελτίο Συμμετοχής σε αρχείο Word για ηλεκτρονική υποβολή μέσω mail πατήστε εδώ.
• Για να κατεβάσετε το Δελτίο Συμμετοχής σε αρχείο PDF πατήστε εδώ.

Η θεματολογία είναι  ανοικτή, οπότε μπορούν να προστεθούν, εάν προταθούν εγκαίρως,  θέματα κατά τα ενδιαφέροντα των εισηγητών και των φορέων – συνέδρων.

Η  Οργανωτική Επιτροπή, με απόφαση του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος:
Χαραλαμπόπουλος Χαρ., πρώην Πρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν.  ( 978332724)
Μέλη:
Δημαδάμα Δήμητρα, Πρόεδρος  Ο.ΣΥ.Ν. (6945425698)
Καλαβρουζιώτης Αθαν. Αντιπρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν. (6947945473)
Τσώτας Ιωάννης, πρώην Πρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν.  (6972500806)
Δημητρόπουλος Ηλίας, Αρχισυντάκτης Ναυπακτιακής Φωνής Πατρών (6945563238)

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Χαραλαμπόπουλος Χαράλαμπος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ