Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Κοτσανάς: Επιλεκτικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο από τον Δήμο

Published

on

Κοτσανάς-Ανδρέας

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάμε Μπροστά”, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  και με τον τίτλο “Η Δημοτική Αρχή των “ημετέρων”, κατηγορεί την δημοτική αρχή για απευθείας αναθέσεις  δημοσιεύσεων σε “ημέτερο” τοπικό έντυπο μέσο, διαχωρίζοντας έτσι τα έντυπα της πόλης σε “ημέτερα” και μη.  Συγκεκριμένα  αναφέρει:

“Καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας και διαφάνειας η Δημοτική Αρχή Γκίζα-Μπουλέ-Τσουκαλά απροκάλυπτα χωρίζει τα τοπικά έντυπα ενημέρωσης σε “ημέτερα” και μη.

Σε διάστημα μόλις 45 ημερών του έτους 2021 η Δημοτική Αρχή κατάφερε να αναθέσει σε προσκείμενα “φιλικά” έντυπο 19 δημοσιεύσεις με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.648,64€ ενώ από την άλλη απέκλεισε επιδεικτικά το έτερο έντυπο της πόλης το οποίο διατηρεί το δικαίωμα των δημοσιεύσεων και για το οποίο δεν “περίσσεψε” ούτε μια ανάθεση δημοσίευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που υποκρύπτει την “αγαστή” σχέση Δημοτικής Αρχής και εκδότη είναι το πρωτάκουστο γεγονός για το Δήμο Ναυπακτίας ότι τιμολόγιο που κόπηκε 15/02 έγινε χρηματικό ένταλμα πληρωμής την ίδια μέρα!!!

Αν αυτό κ. Δήμαρχε δεν είναι σκάνδαλο τότε ποιο είναι όταν ο μέσος όρος ενταλματοποίησης ενός τιμολογίου του εκάστοτε προμηθευτή του Δήμου Ναυπακτίας είναι το λιγότερο τρεις μήνες;

Απ’ ότι φαίνεται οι “ημέτεροι” της Δημοτικής αρχής δεν διατηρούν μόνο το προνόμιο να παίρνουν κατά αποκλειστικότητα τις απευθείας αναθέσεις των δημοσιεύσεων αλλά και να “πληρώνονται” μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!!!

ΥΓ. Έτσι δικαιολογούνται τα οκτάστηλα του συγκεκριμένου εντύπου που “αφιερώνει” εβδομαδιαία στη Δημοτική Αρχή”.

Ακολούθως παραθέτει τα εντάλματα πληρωμών:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεχίζονται οι εκτεταμένες απολυμάνσεις στα σχολικά κτήρια από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Ναυπακτίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων.

Στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων περιορισμού της διασποράς του COVID19, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και η απολύμανση του ειδικά διαμορφωμένου οικίσκου του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, στον οποίο πραγματοποιούνται εξετάσεις ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests και PCR).

Ο Δήμος Ναυπακτίας παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για τον περιορισμό των κρουσμάτων και την προστασία των πολιτών.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόθεν έσχες: Νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων

Published

on

By

Νέα παράταση πήρε η υποβολή των δηλώσεων του πόθεν έσχες, με τη νέα προθεσμία να ορίζεται την 31η Μαρτίου του 2021.

Το άρθρο 59 του ν. 4753/2020 (Α’ 227) αντικαθίσταται ως εξής:

Άρθρο 59 Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων

«Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α’ 309) δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 1.1.2020 έως και 30.1.2021 και ετήσιες του έτους 2020 (χρήση 2019), υποβάλλονται μέχρι και την 31η.3.2021».

Την εν λόγω τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται κι άλλο οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής Δήμων και Περιφερειών

Published

on

By

Με το άρθρο 30 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που ετέθη σε επίσημη δημόσια διαβούλευση χθες 23/2, τροποποιούνται για πολλοστή φορά οι αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης Δήμων και Περιφερειών. Με εύνοια πάντοτε προς την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή προς συλλογικό όργανο όπου την πλειοψηφία διαθέτουν οι Δήμαρχοι χάρη στις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο συγκρότησής τους που είχε επιφέρει η νυν Κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά οι τροποποιήσεις αφορούν ειδικά τις προσλήψεις. Συγκεκριμένα, στον ν.3852/2010 επέρχονται οι εξής μεταβολές:

ΔΗΜΟΙ

Η περ.δ’ της παρ.1 του αρ.72 «Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής Δήμων» του ν.3852/2010 (Α΄ 87), αντικαθίσταται ως εξής:

« Αποφασίζει για την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής και των συμβασιούχων μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και για την αναγκαιότητα πρόσληψης του προσωπικού των άρθρων 206, 209, 211 και 212 του ν.3584/2007. »

Μέχρι σήμερα, μετά τις απανωτές αλλαγές, προβλέπει το εξής: « Αποφασίζει για την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής. »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η περ.δ’ της παρ.1 του αρ.176 «Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής Περιφερειών» του ν.3852/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

« Αποφασίζει για την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής και των συμβασιούχων μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και για την αναγκαιότητα πρόσληψης του προσωπικού της περ.ιε’ της παρ.2 του αρ.1 του ν.3812/2009. »

Μέχρι σήμερα, ως έχει διαδοχικά τροποποιηθεί και ισχύει, προβλέπει το εξής:

« Αποφασίζει για την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής. »

Η Κυβέρνηση εξηγεί γιατί προβαίνει σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, αναγράφοντας στην Έκθεση που συνοδεύει το Ν/Σ τα εξής:  « Η υφιστάμενη διατύπωση των ως άνω άρθρων δεν καταλαμβάνει τις περιπτώσεις προσλήψεων για τις οποίες δεν απαιτείται υποβολή αιτήματος, ήτοι πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση επειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών (αρ.206 ν.3584/2007 και αρ.1 παρ.2 ν.3812/2009), για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών (αρ.212 ν.3584/2007, καθώς και αρ.36 του ν.4765/2021) πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης (αρ.211 ν.3584/2007) κ.ο.κ..

Επειδή οι προσλήψεις αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται άμεσα, δεδομένου ότι αποσκοπούν στην κάλυψη επειγουσών, αν και μικρής διάρκειας, αναγκών των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων ΟΤΑ, και στο πλαίσιο εξορθολογισμού του πλαισίου προσλήψεων και τήρησης της αρχής της αναλογικότητας, διά του παρόντος το σύνολο των προσλήψεων θα πραγματοποιείται κατόπιν Απόφασης της οικείας Επιτροπής. »

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ