Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο!

Published

on

Σε υψηλούς τόνους και με αντιπαραθέσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η προτελευταία όπως φαίνεται, μια και από τον Μάρτιο μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα. Πάντως τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου καταγράφουν τα όλα αναμένονται να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως ήταν φυσικό την «παράσταση» έκλεψαν οι «διαγραμμένοι» δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με τις δηλώσεις τους.         

Χρ. Σαλαμούρας: «Παραχωρώ την θέση μου μόνο στον δήμαρχο»

Μετά από την ανακοίνωσή – επιστολή του για την μη συμπόρευση στις επόμενες εκλογές με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΑ)  Χρήστος Σαλαμούρας, δήλωσε, πως μόνο στον ίδιο τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο προτίθεται να αφήσει την θέση του

Θ. Κούκουνας: «Η έδρα είναι δική μου»

 Ο πρώην εντεταλμένος στην ΔΕ Πλατάνου Θανάσης Κούκουνας, τόνισε πως στα τεσσεράμισι  χρόνια που ήταν εντεταλμένος με απόφαση του Δημάρχου λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο.  Αναφερόμενος στην πρόσκληση να παραδώσει της έδρα απάντησε ότι «η   έδρα είναι δική μου και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν». Δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση  θα στηρίξει ότι καλό θα γίνεται, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά Π. Κονίδα περί λειτουργίας σε «αυτόματο πιλότο» της ΔΕ Πλατάνου.   

Πλήρης η ρήξη  Κοτρωνιά – Καρακώστα

 «Πίεση από τον κ.Καρακώστα δεν δέχομαι. Έφτασα στο Αμήν. Δεν μπορώ άλλο», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, εκφράζοντας την πλήρη ρήξη του με τον αντιδήμαρχο Κ. Καρακώστα.  Σημειώσε πως εκείνος έτρεχε για τα έργα και ο Καρακώστας ερχόταν μόνο για τις υπογραφές, Επανέλαβε ότι θα  είναι στο πλευρό του Δημάρχου και θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του.

Κ. Καρακώστας: “Έντιμη στάση η ανεξαρτητοποίηση για όσους έχουν τεθεί εκτός παράταξης”

«Έχουμε τις δυσλειτουργίες μας, αλλά ο δήμος δουλεύει. Αναρωτηθείτε κύριοι Κοτρωνιά, Σαλαμούρα, Κούκουνα, αν είστε μέλη της ή αν νιώθετε μέλη της Ενωτικής πρωτοβουλίας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αν είναι περισσότερες οι καλές ή οι κακές στιγμές. Κλείνοντας χαρακτήρισε ως έντιμη πράξη την ανεξαρτητοποίηση, όταν μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος δηλώνει πως δεν τους θέλει στην παράταξη.

Γ. Μπουλές: “Παρατάξεις που προκύπτουν από «απορρίμματα» δεν έχουν τύχη”

Ανεβάζοντας τους τόνους και την πολιτική αντιπαράθεση ο Γιάννης Μπουλές  χαρακτήρισε τους «διαγραμμένους» δημοτικούς συμβούλους, ως «απορρίμματα» της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι δεν θα έχει μέλλον η όποια παράταξη συγκροτήσουν στο μέλλον.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επαληθευτήκαμε στο ότι ο Δήμος έχει έξι αντιδημάρχους και δεν έχει Δήμαρχο. Η κοινωνία κάνει λάθη και τα λάθη αυτά τα επωμίζεται με τις επιλογές της»

Τ. Λουκόπουλος: “Ντροπή να μηδενίζετε τα πάντα”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αναφορικά με τους έξι αντιδημάρχους τόνισε ότι είναι εκείνοι που υλοποίησαν τα έργα του Ξενία, την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, τον βιολογικό καθαρισμό Ναυπάκτου και έφεραν έργα ύψους 50.000.000 ευρώ στον Δήμο. «Γι τον λόγο αυτό θα μας τιμήσει και πάλι η κοινωνία», σημείωσε κλείνοντας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπακτίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Published

on

By

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της έξαρσης της Ιλαράς, κλιμάκιο του τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με  το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή  5 Απριλίου 2024, εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως και 14 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.  Αναλυτικότερα, το κλιμάκιο του Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών, η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ.Αγγελική Σταματίου και ο Διαμεσολαβητής κ.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό των παιδιών κατέγραψαν τις εμβολιαστικές ανάγκες τους ελέγχοντας τα ατομικά βιβλιάρια υγείας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών παρούσα ήταν και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπεύθυνη των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπακτίας, κ. Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου, η οποία με δήλωσή της εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στο σύνολο του προσωπικού του ΕΟΔΥ, στον Προϊστάμενο Μετακινούμενων Πληθυσμών κ. Κωνσταντίνο Μήτρου, τις συνεργάτιδές του κ .Ελένη Πουλακίδα,  κ. Πολύμνια Βελκίδου και κ. Αικατερίνη Τσέκου, και στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας για τον επαγγελματισμό και την άψογη οργάνωση της διαδικασίας.

Όπως σημείωσε η κ.Ρισβά-Πατακοπούλου «το σύνολο του προσωπικού επέδειξε επαγγελματισμό και εξαιρετικό συντονισμό, στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης εμβολιασμού.  Αντιμετώπισαν τη διαδικασία με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αγάπη αναδεικνύοντας ανάγκη του εμβολιασμού σε ύψιστο αγαθό για την υγεία».

 *Ο Δήμος Ναυπακτίας λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ