Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο!

Published

on

Σε υψηλούς τόνους και με αντιπαραθέσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η προτελευταία όπως φαίνεται, μια και από τον Μάρτιο μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα. Πάντως τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου καταγράφουν τα όλα αναμένονται να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως ήταν φυσικό την «παράσταση» έκλεψαν οι «διαγραμμένοι» δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με τις δηλώσεις τους.         

Χρ. Σαλαμούρας: «Παραχωρώ την θέση μου μόνο στον δήμαρχο»

Μετά από την ανακοίνωσή – επιστολή του για την μη συμπόρευση στις επόμενες εκλογές με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΑ)  Χρήστος Σαλαμούρας, δήλωσε, πως μόνο στον ίδιο τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο προτίθεται να αφήσει την θέση του

Θ. Κούκουνας: «Η έδρα είναι δική μου»

 Ο πρώην εντεταλμένος στην ΔΕ Πλατάνου Θανάσης Κούκουνας, τόνισε πως στα τεσσεράμισι  χρόνια που ήταν εντεταλμένος με απόφαση του Δημάρχου λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο.  Αναφερόμενος στην πρόσκληση να παραδώσει της έδρα απάντησε ότι «η   έδρα είναι δική μου και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν». Δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση  θα στηρίξει ότι καλό θα γίνεται, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά Π. Κονίδα περί λειτουργίας σε «αυτόματο πιλότο» της ΔΕ Πλατάνου.   

Πλήρης η ρήξη  Κοτρωνιά – Καρακώστα

 «Πίεση από τον κ.Καρακώστα δεν δέχομαι. Έφτασα στο Αμήν. Δεν μπορώ άλλο», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, εκφράζοντας την πλήρη ρήξη του με τον αντιδήμαρχο Κ. Καρακώστα.  Σημειώσε πως εκείνος έτρεχε για τα έργα και ο Καρακώστας ερχόταν μόνο για τις υπογραφές, Επανέλαβε ότι θα  είναι στο πλευρό του Δημάρχου και θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του.

Κ. Καρακώστας: “Έντιμη στάση η ανεξαρτητοποίηση για όσους έχουν τεθεί εκτός παράταξης”

«Έχουμε τις δυσλειτουργίες μας, αλλά ο δήμος δουλεύει. Αναρωτηθείτε κύριοι Κοτρωνιά, Σαλαμούρα, Κούκουνα, αν είστε μέλη της ή αν νιώθετε μέλη της Ενωτικής πρωτοβουλίας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αν είναι περισσότερες οι καλές ή οι κακές στιγμές. Κλείνοντας χαρακτήρισε ως έντιμη πράξη την ανεξαρτητοποίηση, όταν μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος δηλώνει πως δεν τους θέλει στην παράταξη.

Γ. Μπουλές: “Παρατάξεις που προκύπτουν από «απορρίμματα» δεν έχουν τύχη”

Ανεβάζοντας τους τόνους και την πολιτική αντιπαράθεση ο Γιάννης Μπουλές  χαρακτήρισε τους «διαγραμμένους» δημοτικούς συμβούλους, ως «απορρίμματα» της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι δεν θα έχει μέλλον η όποια παράταξη συγκροτήσουν στο μέλλον.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επαληθευτήκαμε στο ότι ο Δήμος έχει έξι αντιδημάρχους και δεν έχει Δήμαρχο. Η κοινωνία κάνει λάθη και τα λάθη αυτά τα επωμίζεται με τις επιλογές της»

Τ. Λουκόπουλος: “Ντροπή να μηδενίζετε τα πάντα”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αναφορικά με τους έξι αντιδημάρχους τόνισε ότι είναι εκείνοι που υλοποίησαν τα έργα του Ξενία, την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, τον βιολογικό καθαρισμό Ναυπάκτου και έφεραν έργα ύψους 50.000.000 ευρώ στον Δήμο. «Γι τον λόγο αυτό θα μας τιμήσει και πάλι η κοινωνία», σημείωσε κλείνοντας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ