Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο!

Published

on

Σε υψηλούς τόνους και με αντιπαραθέσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η προτελευταία όπως φαίνεται, μια και από τον Μάρτιο μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα. Πάντως τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου καταγράφουν τα όλα αναμένονται να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως ήταν φυσικό την «παράσταση» έκλεψαν οι «διαγραμμένοι» δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με τις δηλώσεις τους.         

Χρ. Σαλαμούρας: «Παραχωρώ την θέση μου μόνο στον δήμαρχο»

Μετά από την ανακοίνωσή – επιστολή του για την μη συμπόρευση στις επόμενες εκλογές με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΑ)  Χρήστος Σαλαμούρας, δήλωσε, πως μόνο στον ίδιο τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο προτίθεται να αφήσει την θέση του

Θ. Κούκουνας: «Η έδρα είναι δική μου»

 Ο πρώην εντεταλμένος στην ΔΕ Πλατάνου Θανάσης Κούκουνας, τόνισε πως στα τεσσεράμισι  χρόνια που ήταν εντεταλμένος με απόφαση του Δημάρχου λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο.  Αναφερόμενος στην πρόσκληση να παραδώσει της έδρα απάντησε ότι «η   έδρα είναι δική μου και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν». Δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση  θα στηρίξει ότι καλό θα γίνεται, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά Π. Κονίδα περί λειτουργίας σε «αυτόματο πιλότο» της ΔΕ Πλατάνου.   

Πλήρης η ρήξη  Κοτρωνιά – Καρακώστα

 «Πίεση από τον κ.Καρακώστα δεν δέχομαι. Έφτασα στο Αμήν. Δεν μπορώ άλλο», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, εκφράζοντας την πλήρη ρήξη του με τον αντιδήμαρχο Κ. Καρακώστα.  Σημειώσε πως εκείνος έτρεχε για τα έργα και ο Καρακώστας ερχόταν μόνο για τις υπογραφές, Επανέλαβε ότι θα  είναι στο πλευρό του Δημάρχου και θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του.

Κ. Καρακώστας: “Έντιμη στάση η ανεξαρτητοποίηση για όσους έχουν τεθεί εκτός παράταξης”

«Έχουμε τις δυσλειτουργίες μας, αλλά ο δήμος δουλεύει. Αναρωτηθείτε κύριοι Κοτρωνιά, Σαλαμούρα, Κούκουνα, αν είστε μέλη της ή αν νιώθετε μέλη της Ενωτικής πρωτοβουλίας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αν είναι περισσότερες οι καλές ή οι κακές στιγμές. Κλείνοντας χαρακτήρισε ως έντιμη πράξη την ανεξαρτητοποίηση, όταν μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος δηλώνει πως δεν τους θέλει στην παράταξη.

Γ. Μπουλές: “Παρατάξεις που προκύπτουν από «απορρίμματα» δεν έχουν τύχη”

Ανεβάζοντας τους τόνους και την πολιτική αντιπαράθεση ο Γιάννης Μπουλές  χαρακτήρισε τους «διαγραμμένους» δημοτικούς συμβούλους, ως «απορρίμματα» της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι δεν θα έχει μέλλον η όποια παράταξη συγκροτήσουν στο μέλλον.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επαληθευτήκαμε στο ότι ο Δήμος έχει έξι αντιδημάρχους και δεν έχει Δήμαρχο. Η κοινωνία κάνει λάθη και τα λάθη αυτά τα επωμίζεται με τις επιλογές της»

Τ. Λουκόπουλος: “Ντροπή να μηδενίζετε τα πάντα”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αναφορικά με τους έξι αντιδημάρχους τόνισε ότι είναι εκείνοι που υλοποίησαν τα έργα του Ξενία, την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, τον βιολογικό καθαρισμό Ναυπάκτου και έφεραν έργα ύψους 50.000.000 ευρώ στον Δήμο. «Γι τον λόγο αυτό θα μας τιμήσει και πάλι η κοινωνία», σημείωσε κλείνοντας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΑΔΚΝ- Γ. Μπουλέ (video)

Published

on

By

“Κάλεσμα στον αγώνα για να αρχίσουμε το κοινό ταξίδι της νέας τετραετίας απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας”

                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μπουλές: «Η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές»

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ αναφέρει σχετικά με την εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης, που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου:

 

 «Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές – Η Ναυπακτία  δεν αντέχει ούτε επαναλήψεις ούτε και νέους  πειραματισμούς.

      Πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα θερμή υπήρξε  η ανταπόκριση του κόσμου στα  εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Μαίου.

Αυτό το δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης καθώς και του  σεβασμού στον πολίτη και στις αρχές και αξίες της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης μετέδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο σεβασμός στον πολίτη που διαπνέει την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας αποτυπώθηκε και στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε από την ίδια την παράταξη με τρόπο που να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της πόλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να κινηθούν ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο ατύχημα που συνέβη πριν την έναρξη της εκδήλωσης των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές τόνισε τα χαρακτηριστικά και τη  λειτουργία της παράταξης, η οποία έχει συνεχή και δυναμική πορεία  είκοσι ετών. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ.  Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας ξεπερνώντας κομματικές διαφορές, ελεύθεροι από εξαρτήσεις, αφοσιωμένοι στο δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετούμε με ήθος και εντιμότητα, με  καθαρότητα,  με διαφάνεια, με γνώση, με εργατικότητα,  με ειλικρίνεια και σοβαρότητα

Είμαστε η μοναδική  παράταξη στη Ναυπακτία με συνεχή παρουσία 20 ετών. Για αυτό είμαστε και η παράταξη που ενώ μένει  σταθερή στις αρχές και τις αξίες της  διαρκώς ανανεώνεται.  Νέες ιδέες και νέα πρόσωπα συντάσσονται δίπλα στη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει σε αυτή την αυτοδιοικητική  πορεία. 

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, γιατί όλοι έχουμε κάνει την Επιλογή μας. Έχουμε επιλέξει να λέμε την αλήθεια,  να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Και έχουμε αποδείξει ότι δεν μένουμε στα λόγια αλλά προχωρούμε σε πράξεις και έργα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στο τιτάνιο έργο που έγινε κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 που η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ανέλαβε μέσα σε βαθιά περίοδο οικονομικής κρίσης να συγκροτήσει, να οργανώσει, να ξεχρεώσει το δήμο, να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα και να παραδώσει έργα πνοής μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, στη μικρότερη δηλαδή χρονικά δημοτική θητεία που υπήρξε ποτέ. Επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Με σχέδιο και σκληρή δουλειά παράξαμε έργο πνοής  σε δυόμιση χρόνια πραγματικής θητείας και παραδώσαμε ένα δήμο οργανωμένο και με    1, 5 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του, σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή που επέλεξε η σημερινή δημοτική αρχή».

Κατόπιν επεσήμανε τη στάση που κράτησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ως αντιπολίτευση στηρίζοντας με απόλυτο σεβασμό την επιλογή της κοινωνίας, υπερασπιζόμενη όμως ταυτόχρονα τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που αποτελούν τη βάση της πολιτικής φιλοσοφίας της παράταξης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της νέας εποχής του Κλεισθένη επισημαίνοντας:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές.

Η συλλογική προσπάθεια υπηρετεί το κοινό συμφέρον των δημοτών μέσα στο οποίο βρίσκεται και το ατομικό συμφέρον του καθενός μας.

Οι προσωπικές πολιτικές εξυπηρετούν ατομικά και πελατειακά συμφέροντα, εμποδίζουν την ανάπτυξη του δήμου και παγιδεύουν την κοινωνία σε ένα ρουσφετολογικό, αναξιοκρατικό και τελικά άδικο σύστημα διοίκησης.

Ο καθένας από εμάς έχει εμπειρία τέτοιων προσωπικών πολιτικών που κυριάρχησαν στο δήμο μας την τελευταία κυρίως πενταετία.

Η Ναυπακτία  δεν αντέχει ούτε τέτοιες επαναλήψεις ούτε και νέους  πειραματισμούς.

Σε αυτή τη νέα εποχή του Κλεισθένη με πυξίδα το συμφέρον του Δήμου, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία, τις αστείρευτες δυνάμεις της Ναυπακτίας, την πίστη και την αφοσίωση σε αξίες και αρχές που προάγουν το κοινωνικό συμφέρον και τον πολιτισμό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμικό μήνυμα Μπουλέ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Published

on

By

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ στο εκλογικό του κέντρο, δίνοντας το μήνυμα της νίκης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη  και φίλοι της παράταξης άκουσαν τον υποψήφιο δήμαρχο να μιλά για τους στόχους και το όραμα της ΑΔΚΝ για την Ναυπακτία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, βάλαμε τα θεμέλια με την συνένωση των έξι δήμων της Ναυπακτίας και θα συνεχίσουμε το όραμά μας για τον τόπο.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ