Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο!

Published

on

Σε υψηλούς τόνους και με αντιπαραθέσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η προτελευταία όπως φαίνεται, μια και από τον Μάρτιο μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα. Πάντως τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου καταγράφουν τα όλα αναμένονται να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως ήταν φυσικό την «παράσταση» έκλεψαν οι «διαγραμμένοι» δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με τις δηλώσεις τους.         

Χρ. Σαλαμούρας: «Παραχωρώ την θέση μου μόνο στον δήμαρχο»

Μετά από την ανακοίνωσή – επιστολή του για την μη συμπόρευση στις επόμενες εκλογές με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΑ)  Χρήστος Σαλαμούρας, δήλωσε, πως μόνο στον ίδιο τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο προτίθεται να αφήσει την θέση του

Θ. Κούκουνας: «Η έδρα είναι δική μου»

 Ο πρώην εντεταλμένος στην ΔΕ Πλατάνου Θανάσης Κούκουνας, τόνισε πως στα τεσσεράμισι  χρόνια που ήταν εντεταλμένος με απόφαση του Δημάρχου λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο.  Αναφερόμενος στην πρόσκληση να παραδώσει της έδρα απάντησε ότι «η   έδρα είναι δική μου και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν». Δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση  θα στηρίξει ότι καλό θα γίνεται, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά Π. Κονίδα περί λειτουργίας σε «αυτόματο πιλότο» της ΔΕ Πλατάνου.   

Πλήρης η ρήξη  Κοτρωνιά – Καρακώστα

 «Πίεση από τον κ.Καρακώστα δεν δέχομαι. Έφτασα στο Αμήν. Δεν μπορώ άλλο», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, εκφράζοντας την πλήρη ρήξη του με τον αντιδήμαρχο Κ. Καρακώστα.  Σημειώσε πως εκείνος έτρεχε για τα έργα και ο Καρακώστας ερχόταν μόνο για τις υπογραφές, Επανέλαβε ότι θα  είναι στο πλευρό του Δημάρχου και θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του.

Κ. Καρακώστας: “Έντιμη στάση η ανεξαρτητοποίηση για όσους έχουν τεθεί εκτός παράταξης”

«Έχουμε τις δυσλειτουργίες μας, αλλά ο δήμος δουλεύει. Αναρωτηθείτε κύριοι Κοτρωνιά, Σαλαμούρα, Κούκουνα, αν είστε μέλη της ή αν νιώθετε μέλη της Ενωτικής πρωτοβουλίας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αν είναι περισσότερες οι καλές ή οι κακές στιγμές. Κλείνοντας χαρακτήρισε ως έντιμη πράξη την ανεξαρτητοποίηση, όταν μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος δηλώνει πως δεν τους θέλει στην παράταξη.

Γ. Μπουλές: “Παρατάξεις που προκύπτουν από «απορρίμματα» δεν έχουν τύχη”

Ανεβάζοντας τους τόνους και την πολιτική αντιπαράθεση ο Γιάννης Μπουλές  χαρακτήρισε τους «διαγραμμένους» δημοτικούς συμβούλους, ως «απορρίμματα» της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι δεν θα έχει μέλλον η όποια παράταξη συγκροτήσουν στο μέλλον.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επαληθευτήκαμε στο ότι ο Δήμος έχει έξι αντιδημάρχους και δεν έχει Δήμαρχο. Η κοινωνία κάνει λάθη και τα λάθη αυτά τα επωμίζεται με τις επιλογές της»

Τ. Λουκόπουλος: “Ντροπή να μηδενίζετε τα πάντα”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αναφορικά με τους έξι αντιδημάρχους τόνισε ότι είναι εκείνοι που υλοποίησαν τα έργα του Ξενία, την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, τον βιολογικό καθαρισμό Ναυπάκτου και έφεραν έργα ύψους 50.000.000 ευρώ στον Δήμο. «Γι τον λόγο αυτό θα μας τιμήσει και πάλι η κοινωνία», σημείωσε κλείνοντας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι στο αίτημα της αντιπολίτευσης για μετάθεση την Δευτέρα της συζήτησης για την Ανάπλαση

Published

on

By

Αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στο Δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της ανάπλασης. Για το λόγο οτι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά το μέλλον της πόλης μας, τόσο η Ομοσπονδία -ΟΕΒΕΝ όσο και το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΣ  Γ. Σιμάκη να μεταθέσει τη συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα, αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε.

Ακολουθούν οι επιστολές των δημοτικών συμβούλων και η απάντηση Σιμάκη

“Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της επιτροπής που συγκροτήθηκε για το έργο της ανάπλασης μας στείλατε την Παρασκευή 24/6/22 πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 30/6/22.

Γνωρίζετε τη σοβαρότητα του θέματος και το ενδιαφέρον που έχουν οι συμπολίτες μας για το έργο της ανάπλασης που καθυστερεί ανεξήγητα μέχρι σήμερα και με ορατό τον κίνδυνο της μη ολοκλήρωσής του.

Με αυτό ως δεδομένο μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι επιλέξατε για την ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα είναι ανοιχτά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους περιλαμβάνεστε και εσείς αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Για το θέμα αυτό έχετε λάβει την από 24/6/22 σχετική διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας.

Υπογραμμίζουμε ότι μέχρι σήμερα όλα τα Δημοτικά Συμβούλια τα συγκαλείτε Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα. Ως εκ τούτου είναι προφανής η σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας σας να καλέσετε την ειδική αυτή συνεδρίαση για την Πέμπτη το απόγευμα με στόχο να δυσκολέψετε την παρουσία δημοτικών συμβούλων και να αποτρέψετε την παρουσία πολιτών που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο έργο.

Πέραν αυτών, γνωρίζετε κ πρόεδρε ότι για το θέμα αυτό είναι απαραίτητη η προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι καλούνται να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεση τους. Τα έγγραφα αυτά μπορούμε να τα ζητήσουμε σήμερα Δευτέρα 27/6/22 και είναι αμφίβολο αν θα μας δοθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μας δίνετε  καθόλου χρόνο να τα μελετήσουμε και πολύ περισσότερο να διερευνήσουμε σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος (νομικές, τεχνικές, οικονομικές κλπ)

Για να μελετήσουμε το θέμα και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας ζητάμε να μεταθέσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το απόγευμα της Δευτέρας 4/7/22. Ουσιαστικά πρόκειται για μετάθεση της συζήτησης κατά μια εργάσιμη ημέρα χωρίς να  προκύπτει κάποιο πρόβλημα για το δήμο. Άλλωστε έχουν παρέλθει τρία χρόνια και το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά και μετά από συνεχείς πιέσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.  Με τον τρόπο αυτό θα μας δώσετε ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο για να μελετήσουμε καλύτερα το φάκελο του έργου και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε δεδομένη την πρόσκλησή σας προς το μελετητή ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ και να δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις πάνω στη μελέτη που συνέταξε.

Ναύπακτος 27/6/2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Λουκόπουλος Παναγιώτης

Σιαμαντας Γεωργιος

Χρυσανθόπουλος Λάμπρος

Κονίδας Παναγιώτης

Δημητρόπουλος Νικόλαος

Σκαρλάτος

Μπουλές Ιωάννης

Κοτσανας Ανδρέας

Ασημακόπουλος Νικόλαος

Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα

Γούλας Γεώργιος

Ασημακόπουλος Γεώργιος

 

Η απάντηση του προέδρου του ΔΣ Γ. Σιμάκη

“Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι φροντίζουμε πάντοτε για τη διευκόλυνση του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Προς ενημέρωσή σας, τη συγκεκριμένη ημέρα που προτείνετε θα απουσιάζουν τουλάχιστον 2 μέλη του συμβουλίου.

Σας υπενθυμίζω ότι, κατά τη τελευταία συνεδρίαση ζητήσατε την όσο το δυνατόν πιο άμεση σύγκληση του σώματος, η οποία βάσει των διαδικασιών που απαιτούνται, είναι η Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, η οποία και τελικώς επελέγη.  Σημειώνω δε ότι, προφανώς και υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την προετοιμασία σας, δεδομένου ότι έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να δοθεί προτεραιότητα σε οποιοδήποτε έγγραφο ζητηθεί από μέρους σας. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, είχατε τη δυνατότητα να προετοιμαστείτε κατάλληλα”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ