Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο!

Published

on

Σε υψηλούς τόνους και με αντιπαραθέσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η προτελευταία όπως φαίνεται, μια και από τον Μάρτιο μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα. Πάντως τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου καταγράφουν τα όλα αναμένονται να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως ήταν φυσικό την «παράσταση» έκλεψαν οι «διαγραμμένοι» δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με τις δηλώσεις τους.         

Χρ. Σαλαμούρας: «Παραχωρώ την θέση μου μόνο στον δήμαρχο»

Μετά από την ανακοίνωσή – επιστολή του για την μη συμπόρευση στις επόμενες εκλογές με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΑ)  Χρήστος Σαλαμούρας, δήλωσε, πως μόνο στον ίδιο τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο προτίθεται να αφήσει την θέση του

Θ. Κούκουνας: «Η έδρα είναι δική μου»

 Ο πρώην εντεταλμένος στην ΔΕ Πλατάνου Θανάσης Κούκουνας, τόνισε πως στα τεσσεράμισι  χρόνια που ήταν εντεταλμένος με απόφαση του Δημάρχου λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο.  Αναφερόμενος στην πρόσκληση να παραδώσει της έδρα απάντησε ότι «η   έδρα είναι δική μου και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν». Δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση  θα στηρίξει ότι καλό θα γίνεται, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά Π. Κονίδα περί λειτουργίας σε «αυτόματο πιλότο» της ΔΕ Πλατάνου.   

Πλήρης η ρήξη  Κοτρωνιά – Καρακώστα

 «Πίεση από τον κ.Καρακώστα δεν δέχομαι. Έφτασα στο Αμήν. Δεν μπορώ άλλο», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, εκφράζοντας την πλήρη ρήξη του με τον αντιδήμαρχο Κ. Καρακώστα.  Σημειώσε πως εκείνος έτρεχε για τα έργα και ο Καρακώστας ερχόταν μόνο για τις υπογραφές, Επανέλαβε ότι θα  είναι στο πλευρό του Δημάρχου και θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του.

Κ. Καρακώστας: “Έντιμη στάση η ανεξαρτητοποίηση για όσους έχουν τεθεί εκτός παράταξης”

«Έχουμε τις δυσλειτουργίες μας, αλλά ο δήμος δουλεύει. Αναρωτηθείτε κύριοι Κοτρωνιά, Σαλαμούρα, Κούκουνα, αν είστε μέλη της ή αν νιώθετε μέλη της Ενωτικής πρωτοβουλίας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αν είναι περισσότερες οι καλές ή οι κακές στιγμές. Κλείνοντας χαρακτήρισε ως έντιμη πράξη την ανεξαρτητοποίηση, όταν μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος δηλώνει πως δεν τους θέλει στην παράταξη.

Γ. Μπουλές: “Παρατάξεις που προκύπτουν από «απορρίμματα» δεν έχουν τύχη”

Ανεβάζοντας τους τόνους και την πολιτική αντιπαράθεση ο Γιάννης Μπουλές  χαρακτήρισε τους «διαγραμμένους» δημοτικούς συμβούλους, ως «απορρίμματα» της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι δεν θα έχει μέλλον η όποια παράταξη συγκροτήσουν στο μέλλον.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επαληθευτήκαμε στο ότι ο Δήμος έχει έξι αντιδημάρχους και δεν έχει Δήμαρχο. Η κοινωνία κάνει λάθη και τα λάθη αυτά τα επωμίζεται με τις επιλογές της»

Τ. Λουκόπουλος: “Ντροπή να μηδενίζετε τα πάντα”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αναφορικά με τους έξι αντιδημάρχους τόνισε ότι είναι εκείνοι που υλοποίησαν τα έργα του Ξενία, την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, τον βιολογικό καθαρισμό Ναυπάκτου και έφεραν έργα ύψους 50.000.000 ευρώ στον Δήμο. «Γι τον λόγο αυτό θα μας τιμήσει και πάλι η κοινωνία», σημείωσε κλείνοντας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Αντιρρίου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ναυπάκτου υπό  τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Τάκης Λουκόπουλος οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών  Κώστας Καρακώστας και Περιβάλλοντος Πάνος Κονίδας,  εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Ναυπακτίας.

Μετά από συζήτηση για τα θέματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου αποφασίστηκε όπως κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε άμεσα  να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις προς τους πληγέντες και  να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

 

Για τον σκοπό αυτό  συστήνονται 4 επιτροπές, με έργο  την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και οικιακό εξοπλισμό, από αύριο το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές  από την χθεσινή νεροποντή ,θα μπορούν από το πρωί της Δευτέρας  να επικοινωνούν  στο πενταψήφιο νούμερο 15199  του Δήμου Ναυπακτίας όπου θα δηλώνουν τις ζημιές.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  να προχωρήσει άμεσα μέσα από δημοπρασία στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Επίσης θα ζητηθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ  και το Υπουργείο Περιβάλλοντος άμεσα να γίνει καταγραφή των ζημιών  σε δημόσια  έργα έτσι ώστε να προχωρήσει η  αποκατάστασή τους αναφορικά με τις επιπτώσεις τους στο οδικό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε υποδομές της Ιόνιας οδού.

photo: Nikos Stavrogiannopoulos – Giorgos Galis 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δοκιμάστηκε η περιοχή της Ναυπάκτου από την ισχυρή νεροποντή

Published

on

By

Αρκετά ήταν τα προβλήματα από την χθεσινοβραδυνή ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Ναυπάκτου.  Αρκετά σημεία της πόλης, όπως και τμήματα της παραλίας  Ψανής είχαν μετατραπεί σε λίμνες με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και μαγαζιά.

Με προσπάθειες των επαγγελματιών που τα καταστήματά τους κινδύνευαν,  καθαρίστηκαν  τα φρεάτια ώστε να περάσει το νερό της βροχή, ενώ κατά τόπους έντονη ήταν και η δυσοσμία!

Σοβαρά προβλήματα είχαμε ωστόσο στις περιοχές Παλαιοπαναγιάς , Πλατανίτη, Αντιρρίου, Μακύνειας και Ρίζας. Προβλήματα που συνοδεύονταν και από ζημιές σε περιουσίες και δίκτυα.

Σε κάποιες μάλιστα περιοχές είχαμε διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Για περίπου 90 λεπτά της ώρας παρέμεινε κλειστός ο κόμβος στον Πλατανίτη καθώς και τμήμα της παλιάς Ε.Ο  Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Με παρέμβαση μηχανημάτων έργου του Δήμου Ναυπακτίας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, και μηχανημάτων ιδιωτών άνοιξαν τα σημεία και εκτονώθηκε ο όγκος του νερού, δίνοντας στην κυκλοφορία τόσο την παλιά Ε.Ο αλλά και τα υπόλοιπα σημεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόστολος Κατσιφάρας: «Μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετοι στην ακύρωση της Νομικής Σχολής Πάτρας»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ανακοίνωση από μέρους του υπουργείου Παιδείας για την ακύρωση ίδρυσης της  Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, με έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ