Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεξάρτητοι Κοτρωνιάς και Σαλαμούρας

Published

on

Με επιστολές τους προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Κοτρωνιάς (πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου) και Χρήστος Σαλαμούρας (πρόεδρος 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας – ΧΥΤΑ) ενημερώνουν την ανεξαρτητοποίησή τους από την δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Η ενημέρωση αυτή ουδέποτε έφτασε προς το Nafsweek, φαινόμενο επαναλαμβανόμενο, που μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απορίες για το πόσο κατευθυνόμενο είναι, με αποδείξεις πλέον, το παιγνίδι αποκλεισμού  έγκυρων μέσων ενημέρωσης.      

Όσον αφορά την ενημέρωση που… χάθηκε στο δρόμο(!!!), με μια ανακοίνωση τεσσάρων αράδων προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, ανακοινώνει την παραίτηση από την θέση αυτή και ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη. Αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεξαρτοποιούμαι από την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Σας ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας.

          Με τιμή

    Θωμάς Κοτρωνιάς»

Τα βήματα Κοτρωνιά ακολούθησε και ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ Χρήστος Σαλαμούρας, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του δηλώνει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο την ανεξαρτητοποίησή του.   

Αναφέρει δε στην επιστολή του πως τίθεται στην διάθεση του δημάρχου, προκειμένου να γίνει η αντικατάστασή του από την θέση του προέδρου του ΧΥΤΑ που κατέχει σήμερα.  

Αναφέρει στην Δημόσια (!!!) όπως χαρακτηρίζει την επιστολή του ο κ. Σαλαμούρας:

«Κύριε Δήμαρχε

Σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου από την “Ενωτική Πρωτοβουλία”.

Όσον αφορά τις δεσμεύσεις, υποχρεώσεις και θέσεις ευθύνης που απορρέουν από τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας παρακαλώ να επιληφθείτε των πρωτοβουλιών και ενεργειών απαγκίστρωσης μου, σύμφωνα με όσα δημόσια έχω αναφέρει.

Στη διάθεσή σας προκειμένου να συμβάλω στη διεκπεραίωση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν τη συνεργασία μας.

Με τιμή Χρήστος Σαλαμούρας»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ